pottyos
2010.03.19, 12:07
Üdvözletem,
2009. december 14-én vásároltam egy üzletben egy Metz vakut, melyre 1 év garanciát vállaltak. (eleve 2 hónapot kellett várnom, hogy megérkezzen a termék, de efölött eltekintettem, tehát októberben rendeltem meg interneten, egy magyar bolt webshopjában, a késésnél arra hivatkoztak, hogy Németországból jön az áru)
2010 februárjában a vaku megadta magát, vissza is vittem, felvették a garanciális jegyzőkönyvet (ez 2010 február 8-án történt), és azóta semmi fejlemény nincs. Többször írtam nekik emailt, nem válaszolták rá. Bementem az üzletbe, ott csak annyit mondtak, hogy még mindig Németországban van (és, hogy ők nem tudnak mit tenni, majd szólnak ha meg lesz, semmi elnézés kérés vagy akármi), hiszen a szervízelés is ott történik. Lassanként másfél hónapja várok, hogy visszakapjam, megtehetik ezt?
Az lenne még a kérdésem, hogy milyen jogaim vannak ez esetben? Jogom van-e vissza kapni a vakura szánt összeget? Esetleg valamilyen módon igényelhetek-e kártérítést, mert a vaku hiánya miatt voltak munkák amelyeket nem tudtam teljesíteni.
A válaszokat előre is köszönöm.
Kenderice
2010.03.19, 17:19
Besétálsz a boltba és jelentős kényelmetlenségre (hosszú javítási idő) hivatkozva elállsz a szerződéstől és visszakéred a pénzedet. Ilyenkor a teljes összeg visszajár, de készülj fel, mert elsőre biztos el akarnak majd hajtani. Az elállás tényét be kell írni a vásárlók könyvébe, hogy nyoma legyen.
pottyos
2010.03.23, 13:47
Köszönöm a választ, besétáltam a boltba és közölték velem, hogy itt van készen a vaku, én ezt átvettem. Közölték velem, hogy a szervíz szerint semmilyen probléma nincs. (Idézem: "a német szervízesek azt írták, hogy TEST OK")
Hazatérve kipróbáltam, természetesen a hiba ugyanúgy fennáll, ilyen esetben mit tudok tenni?
Mozigépész
2010.03.23, 14:41
Azt tudom ajánlani, hogy vissza az üzletbe, bemutatni a hibát, és rávezetni a papírra, hogy a hiba az átvételkor jelentkezett, esetleg leírni nekik a pontosan mikor milyen gépen, ha a hiba olyan képet mellékelni róla. Miért írom le ezt?
Nekem a LIDLI-S GPS-el volt gond, első javítás után (szintén Németországban) ugyan azzal a gonddal jött vissza, én tudtam róla képet csinálni, így egy ismerőssel pontos hibaleírást készítettem Angolul, és mellékeltem a képet.
Így amikor visszajött semmi baja nem volt! Sőt azóta is működik teljesen jól! (kip-kop)
Ebből azt akarom leszűrni, hogy esetlegesen lehet valami nyelvi probléma és a teszt meg nem hozta ki a hibát.
Többszöri javítás után (ez bírói megállapítás szerint 3 után) kérheted a cserét vagy a pénzedet.