Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
ülőgarnitúra
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
dacjuk
Sziasztok!

Segítségeteket kérem.
Megrendeltem dec.10-én egy bőr ülőgarnitúrát, fekete színben fekete varrással. Márc. 19-én megérkezett súrolva a 14 hetes szállítási határidőt. Szerettük volna megnézni a bútort, de az eladó közölte, hogy a bútor original csomagolásban van, így nem néztük meg. De a garancia papírra ráírta, hogy az esetleges hibákat ők javítják. Amikor hazaérkezett, és kibontottuk, akkor láttuk meg, hogy a varrása fehér színű cérnával történt.
Emellett több hibája van, ferdék a lábak, nem is fekszik fel a padlóra stb.
Csak hétfőn tudunk üzletvezetővel beszélni, addig is szeretném tudni mik a lehetőségeim.
Visszakaphatom a pénzem?

Üdv
G
L_Matyi
(dacjuk @ 2010.03.20, 13:13) *
Visszakaphatom a pénzem?
Rögtön elsőre nem kaphatod vissza a pénzed, de elvileg 3 napon belül nem javíthat, csak cserélhet (ha akadályozza a rendeltetésszerű használatot a hiba), így rögtön hétfőn menj be, és írjad be a vásárlók könyvébe, vagy vegyetek fel egy jegyzőkönyvet (ez nagyon fontos, hogy bizonyítható legyen a 3 napon belüli reklamáció). Később még mindig lehet vitázni, hogy ez most mekkora hiba, és javítható-e vagy sem.
A bútor tartós fogyasztási cikknek minősül
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.

7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Természetesen, ha ez nem az a bútor amit megrendeltél, azaz tudod bizonyítani, hogy a kiállítási darab nem így nézett ki, akkor úgyszintén kérhetsz cserét, hiszen az hibás teljesítésnek minősül. Van még egy lehetőséged, a PTK alapján kérhetsz árleszállítást is.
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

dacjuk
Rögtön elsőre nem kaphatod vissza a pénzed, de elvileg 3 napon belül nem javíthat, csak cserélhet (ha akadályozza a rendeltetésszerű használatot a hiba), így rögtön hétfőn menj be, és írjad be a vásárlók könyvébe, vagy vegyetek fel egy jegyzőkönyvet (ez nagyon fontos, hogy bizonyítható legyen a 3 napon belüli reklamáció). Később még mindig lehet vitázni, hogy ez most mekkora hiba, és javítható-e vagy sem.

Szia!
Köszönöm szépen az infót.
Én rögtön küldtem a fényképeket és az észrevételeket e-mail-ben. Ez elég, hogy ennyi nyoma van?
Vagy személyesen menjek be és vetessek fel jegyzőkönyvet?
A bemutatóteremben ugyan olyan garnitúra volt, mint amit én kaptam, fehér varrással. De én külön kértem, hogy a fehér varrás helyett fekete legyen. Azt mondták, hogy ez megoldható. Ez benne is van a megrendelőben. Ha nem tudták volna fekete cérnával varrni, akkor nem rendeltem volna meg, vagy másikat.

A Jótállási jegyre az alábbiakat írta az eladó tollal:
2010.13.19-én a megrendelő csomagolt állapotban elszállította a megrendelt ülőgarnitúrát.
Ha a kicsomagolás után bármilyen sérülést észlelnek a cég intézi a javítását.
aláírás, pecsét, dátum.

Üdv
Gábor
L_Matyi
(dacjuk @ 2010.03.20, 17:32) *
Én rögtön küldtem a fényképeket és az észrevételeket e-mail-ben. Ez elég, hogy ennyi nyoma van?
Nem, ezt sajnos nem lehet bizonyítani, vagy vásárlók könyve, vagy jegyzőkönyv, amiből kapsz egy példányt. Esetleg írhatsz tértivevényes levelet is, ha nincs időd bemenni. Elvileg persze, ha van papírod arról, hogy nem ez az amit megrendeltél, akkor nincs gond ha később jelzed akkor se. Érdemes bemenni és kedvesen jelezni, hogy hiba csúszott a szállításba, és javítsák ki, gondolom ezt úgyse lehet javítani, csak cserélni (akkor teljesen lényegtelen mikor jelzed). Lehet, hogy eleve szó nélkül elintézik...
dacjuk
Lehet, hogy eleve szó nélkül elintézik...

Reméljük.
Köszönöm szépen az információt, nagyon sokat segítettél.....
Üdv
Gábor

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.