Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bútorokkal kapcsolatos problémák
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
1, 2
Erni
Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek, hogy milyen jogaim lehetnek az alábbi ügyben, mely elég friss, folyamatban van.

2007 nyarán vettünk egy bőr ülőgarnitúrát. A fotelt 2009 év végén, megreklamálva, garancia időn túl ugyan, de mégis bejelentettem, hogy a bőr felülete "málik". Mint utólag megtudtam, kényes egy anyagról van szó, a felület filmrétege elkopik, és a bőr az ő szavuk szerint is "málik".
Szóval nem is vitatkoztak, elszállították és megjavították. Idén, 2011-ben már a két részes ülőn is ugyanez jelent meg, sőt a megjavított fotelen újból. Most ott tartok, hogy tegnap eljöttek, jegyzőkönyvezték. Én beleírtam, mint vélemény és kérés, hogy ez a bőralapanyag hibás, nem alkalmas a garnitúra behúzására. Közölték, hogy már javítani sem tudják, mert nincs ilyen anyaguk. Persze, mert igen rövid időn belül ki is vonták a forgalomból, mint megtudtam. A pasi, aki itt volt, azt mondta, szinte biztos, hogy a munkadíjat most már nekem kell állni. Én nem így gondolom, de nem tudom. Az biztos, hogy nem két fillérről van szó, a végsőkig harcolok. Úgy gondolom, a fotelre pedig újból kezdődik a garancia.

Kérlek titeket, segítsetek, hogyha van rá jogszabály, talán jobban érvényesíthetem az akaratom.
Köszi: Ernester
Mozigépész
Garancia alatt a javítás ingyenes.
Annyit javíthatnak amennyit akarnak, de mivel ugyan az a hiba jön elő, akkor nem tudták a hibát javítani. Ezért a lehetőséged van akár a pénzvisszatérítésre is, bár jelentéktelen hiba esetén árleszállítást kaphatsz, elállni nem lehet. Jelen esetben vizsgálni kell a hiba okoz e használati problémát, vagy csak "szépséghibát", mert akkor csak az árleszállítás marad.
Erni
(Mozigépész @ 2011.08.18, 00:52) *

Garancia alatt a javítás ingyenes.
Annyit javíthatnak amennyit akarnak, de mivel ugyan az a hiba jön elő, akkor nem tudták a hibát javítani. Ezért a lehetőséged van akár a pénzvisszatérítésre is, bár jelentéktelen hiba esetén árleszállítást kaphatsz, elállni nem lehet. Jelen esetben vizsgálni kell a hiba okoz e használati problémát, vagy csak "szépséghibát", mert akkor csak az árleszállítás marad.

Köszönöm a választ.
A helyzet az, mint ahogy írtam is, már az első javítás sem volt garancia időn belül, mégis megjavították. Miért? Akkor nem vitatkoztak. Most, hogy újból megtörtént a hiba, azt mondta a ffi, hogy csak azért tették, mert akkor még volt ilyen anyag. Most már nincs. A javításos papírra ezt ugyan nem írták rá. Mint mondtam, nem kis szépséghibáról van szó, hanem ez a bőr egyszerűen csúnya lesz némely helyen, ragadós, használhatatlan. Mint mondtam, ki is vonták a forgalomból, nem használják már. Kb 4-5 évig lehetett a piacon. Olvastam, hogy valaki más is járt így, lehet, hogy pont ezt a minőséget választotta. Egyébként a legnagyobb piacon lévő cégtől származik az áru. Nem tudom nevén nevezhetem-e.

Lehet szerinted ragaszkodni valamilyen jogszabályi hivatkozással is akár, hogy húzzák át más bőrrel, vagy térítsék vissza a vételárat? A vásárlástól számítva eltelt idő 4 év. Garancia 2 év volt rá, a javítás a 3. évben történt. Most mi jár nekem? Most már ilyen áron nem is tudnék venni ilyen összeállítású garnitúrát egyébként.

Köszönöm a segítséged. Erni
Mozigépész
Jogszabály 2 évig véd utána sajna nem, illetve bizonyítanod kell, hogy ez a hiba már meg volt a vásárláskor.
szegenySanyi
Sziasztok, még új vagyok itt
Egyszer már leírtam mi kínom, de úgylátszik nem jelent meg...
Szóval vettem 1 vadi új ágyat kereskedésből kb5 hete clap2.gif , de egyre jobban serceg benne a szú crybaby.gif már lassan nem is tudok aludni rajta (persze mert bosszankodok egész este) szóval már próbáltam befujni ilyen írtó szerrel de semmi, szóval gondolom a kereskedő starwars.gif azt fogja mondani nálam ment bele a szú, pedig itt sosem volt, és nem is látható, hogy van benne mert ahhoz le kéne fejteni a kárpitot, és gondolom erre nem lenne hajlandó ha vissza vinném, mi lehetne a megoldás? köszi sanyi cool.gif
Mozigépész
Ha ennyire nehéz a fához hozzáférni, akkor könnyű bizonyítani, hogy mikor ment bele a szú, hisz a kárpiton nyoma lenne, bár azt szerintem nem rágná át, így gyári hibás, javítás vagy csere.
szegenySanyi
(Mozigépész @ 2011.09.19, 18:39) *

Ha ennyire nehéz a fához hozzáférni, akkor könnyű bizonyítani, hogy mikor ment bele a szú, hisz a kárpiton nyoma lenne, bár azt szerintem nem rágná át, így gyári hibás, javítás vagy csere.

köszi a választ, felfogom hívni a kereskedőt csak gondolom nem fogja elismerni sehogysem, legfeljebb vissza viszem az ágyat (amúgy 2 személyes), hogy bontsa le a kárpitot az én rizikómra...
kapocsi
Sziasztok,

Nekem olyan problémám lenne, hogy vásároltunk egy bútort a múlt héten. Ez egy sarokülő garnitúra volt. A szállításkor kiderült, hogy a 10 darab lábából 4 nem ér le. Ezt jeleztük is a szállítóknak, akik felvették a szállítólevélre, majd felhítuk a forgalmazót a hibával kapcsolatban! A Forgalmazó ül a babérjain és mi írógatunk és hívogatjuk! Nem látom jelét, hogy segítene.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben lehet-e érvényesíteni a 3 napos cseregaranciát? Vagy mit lehet tenni?

Üdv:

István
Mozigépész
Igen. Ha egyből rákerestél volna a bútorokra, lenne sok hasznos infó amit itt olvashatsz!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.