Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek, hogy milyen jogaim lehetnek az alábbi ügyben, mely elég friss, folyamatban van.
2007 nyarán vettünk egy bőr ülőgarnitúrát. A fotelt 2009 év végén, megreklamálva, garancia időn túl ugyan, de mégis bejelentettem, hogy a bőr felülete "málik". Mint utólag megtudtam, kényes egy anyagról van szó, a felület filmrétege elkopik, és a bőr az ő szavuk szerint is "málik".
Szóval nem is vitatkoztak, elszállították és megjavították. Idén, 2011-ben már a két részes ülőn is ugyanez jelent meg, sőt a megjavított fotelen újból. Most ott tartok, hogy tegnap eljöttek, jegyzőkönyvezték. Én beleírtam, mint vélemény és kérés, hogy ez a bőralapanyag hibás, nem alkalmas a garnitúra behúzására. Közölték, hogy már javítani sem tudják, mert nincs ilyen anyaguk. Persze, mert igen rövid időn belül ki is vonták a forgalomból, mint megtudtam. A pasi, aki itt volt, azt mondta, szinte biztos, hogy a munkadíjat most már nekem kell állni. Én nem így gondolom, de nem tudom. Az biztos, hogy nem két fillérről van szó, a végsőkig harcolok. Úgy gondolom, a fotelre pedig újból kezdődik a garancia.
Kérlek titeket, segítsetek, hogyha van rá jogszabály, talán jobban érvényesíthetem az akaratom.
Köszi: Ernester