Kenderice
2006.01.28, 17:14
Minap néztem az egyik TV csatornát és volt valamilyen betelefonálós számösszeadós játék. Jómagam elvből nem foglalkozok ilyen játékokkal, de sokan telefonáltak.
Maga a játék elég nehéz lehet. Minden számot össze kell adni de valahogy egyik nézőnek sem sikerült eltalálnia a végeredményt. Mindegyik tippre a "Sajnos nem jó" válasz hangzott el.
Nem is ezzel van a baj.
Hirtelen átnyergeltek egy szókirakó játékra mégpedig anélkül, hogy megmondták volna, hogy mi lett volna a helyes megfejtés. Ennek csalás szaga van. Szerintem lehet, hogy volt jó megfejtés, csak arra is azt mondták, hogy nem jó. Nem az volna a legtisztább, ha megmondanák a játék végén a megoldást?
Hülyének nézik az embereket.
És sajnos már megjelent a játék a reklámmentes, előfizetős (pl. Spektrum TV) csatornákon is....
hat erdekes igy az biztos. foleg azert erdekes mert direkt egyszeru feladvanyokat szoktak adnihogy minel tobben telefonaljanak.
amugy nem hiszem hogy ramondtak volna a jo megoldasra hogy nem jo ,ert ha valaki felvette a musort es van ideje rendesen utanaszamolni es kiderul hogy o jot mondott akkor ebbol hatalmas balhe lenne. sajnos nem tudom hogy ez milyen feladvany volt, mennyire nehez de nem hiszem tenyleg hogy igy at mernek verni az embereket.
off: amugy en is szerepeltem egy tv jatekban 2 hete csak en olyan reszen ahol a musorban elo parbajos jatek van. meg persze van betelefonalos jatek is a parbajok alatt, de hat ott annyira konnyuek mindig a feladvanyok hogy csak na. persze megmondjak a jo valaszt ott.
(ityam @ 2006 Jan 28, 05:33 PM)

off: amugy en is szerepeltem egy tv jatekban 2 hete csak en olyan reszen ahol a musorban elo parbajos jatek van. meg persze van betelefonalos jatek is a parbajok alatt, de hat ott annyira konnyuek mindig a feladvanyok hogy csak na. persze megmondjak a jo valaszt ott.
És nyertél valamit?

Egyébként nem a vetélkedőkkel nekem bajom, hanem ezzel az újszerű zseniképzővel, jajj megállítottam az órát stb...
Egyrészt a feladványokkal van ott bajom, azért mert vagy olyan, hogy ránézésre 5 másodperc alatt bárki megmondja (olvassa el a betűket a vonal mentén... LOL

), vagy nem lehet jó választ adni, mert nincs egyértelműen megfogalmazva a kérdés, csak tippelni lehet, hogy mire gondoltak. (pl add össze a számokat, de a betűket is hozzá kell adni, mint római számokat. de még ha erre rá is jön az ember akkor sem tudhatja, hogy pl az XIX-et egybe nézze 19-nek, vagy külön adja össze 21-nek, és még hasonló finomságok)
És ráadásul az éppen levezető csaj mindig olyan idegesítően gügyög, hogy még egy kétéves is furcsán nézne, hogy "anyu milyen gombát evett a néjni?".
localnet
2006.01.29, 15:06
Az egészet úgy betiltanám a fizetős válasz SMS-ekkel együtt ahogy van. Az egész a néző megvezetésére alapul. A feladvány általában egyszerű, mondjuk telefonál a páciens, igen ám, de akkor jön a nagy meglepetés, sorsol a gép, nyomj egy gombot 1-9-ig ha eltalálod a számot akkor bekerülsz a következő sorsolásba, ha nem hívhatod őket újra. Ami még idegesitő amikor az ember szájába rágják, hogy még senki sem hívta őket hívd te is, időhúzás a mégtöbb pénz megszerzésére. De ami legutóbb feltette az i-re a pontot az a nem írom le a csatorna nevétVIVA TV-s játék volt amibe szerencsétlenek betelefonáltak és amikor megmondták a választ a kamera egy tábla felé fordult amin rajta volt az összes lehetséges megfejtés és a pofájukba vágta a csaj, hogy sajnos nem nyertek mert ez már szerepel a táblán. Sajnos kezdik lehülyiteni a népet az amcsi szinvonalra és egyre többen vevők is erre. Ilyenkor szoktam leültetni a gyerekeimet a TV elé , hogy tanulják milyen hülye is tud lenni az ember.
(Joooe @ 2006 Jan 28, 05:25 PM)

Ezekkel a játékokkal kapcsolatban van olyan érzésem, hogy sokszor beépített emberek telefonálnak...
Amúgy meg baromi undoritó müsorok.
Egy fogyasztóvédelemmel kapcsolatos újságban - nem tudom melyikben - olvastam ilyenről. Azt írták benne, hogy megnéztek egy ilyen műsort, és tényleg csalnak, letagadját a jó választ. A megoldás: nem kell felhívni. Amúgy az én gyomrom sem bírja az ilyen gagyi "játékokat", meg a "küldd el a xy szót SMS-ben".
Volt egy masik topik, ahol a forintosszedos feladvanyokat taglaltuk, de az istennek nem talalom, igy ide

Sz'al egyszer kapcsolgatas kozben egy olyanba futottam, amikor mar a vegefele voltak, es konnyiteskent odairtak a jatekosoknak, hogy 140 es 160 forint kozotti osszeg szerepel -szerintul- az abran. Ekkor en gyorsan a video tavrangatoja utan kaptam, es felvettem par kockat /a vegeredmenyt nem

/. Ugye anno voltak ilyen tippek, hogy szerintuk nem szamit forintnak az, ahol a penzek fedik egymast, es nem latszik a teljes felirat, no, itt ugye akarhogy nezem, ha a teljesen latszo Forint feliratok is tobbet adnak, mint 160 Ft.
Tehat alant a kepek, varom a megfejtest, hany forint van az abran?
(asdf @ 2006.10.21, 18:41)

Balfelső sarokban lévő 50Ft-on is Forint felirat szerepel? Mert a képen a másik háromhoz képest hosszabnak tűnik a ráírt szöveg. Olyan mintha a t betű után lenne még egy karakter. Vagy csak a szemem rossz.

Szerintem 175 forint van rajta.

Ez volt a másik topic:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...=1342&st=15
en 535 -ot szamoltam igy hirtelen
Mozigépész
2006.11.01, 22:05
(ityam @ 2006.11.01, 18:06)

en 535 -ot szamoltam igy hirtelen

Én is!
topikos8
2010.04.07, 00:55
Intelligens pénzenergiát ígér a 9-edik dimenzióból. Nem is fénysebességgel, hanem gondolat sebességével. 475 forint/perces emeltdíjas hívással. Nem hülyültem meg, ez megy egy átlagos napon az ezotévén, ami most a tv2-n tanyázik éjfél tájban. Konkrétan Merlin nevű jós 3 napon belüli 30,000 forintot ígér. Ez nettó csalás/hazugság, és nemcsak az említett kilencedik dimenzió miatt. Őszintén szólva felháborító, hogy ennyire nyilvánvalóan tarhálhatnak, és az illetékes hatóságok, gondolok itt Fogyasztóvédelem, ORTT, GVH semmit nem tesz az ilyen műsorokkal kapcsolatban. A legtöbbször egymásra mutogatnak a szervek, semmit sem csinálnak, persze megértem, tévének jó, extraprofit, telefontársaságnak szintén, műsort gyártó cégnek, az államnak is az adóbevételek miatt a telefonhívások után. Csak a betelefonáló marad hoppon.
Megjegyzem, hogy az ezotévé műsorba kerülés esetén, várakozás alatt is kiszámlázza a 475ft/percet, akkor is ha egyetlen *jóssal* sem sikerül beszélned, ez világosan le van írva a honlapjukon.
Továbbá minden érettségizett ember könnyűszerrel átlát a többi jóson is. Kezdve ott, hogy a betelefonálót a kérdése elmondása után már kikapcsolják, hogy a nézőnek úgy tűnjön, hogy mindent eltalált a jós, és nincs semmi ellenvetés. Jóslások általánosak, semmi konkrétum, minden második 50 feletti férfinak elsüti, hogy prosztatájával gond van, csináltassa meg a fogait, közeli hozzátartozó nemrég halt meg, stb stb.
Magánvélemény: Aki hülye haljon meg.
Kicsit kevésbé csúnyán megfogalmazva: Nem tudnak érdekelni azok az emberek akik az ilyen hülyeséget beveszik.Fizessen csak felőlem percenként 5000 Ft is nyugodtan. Ha arra van pénze hogy gondolkodás nélkül szórja akkor tegye azt.
Mindenkiben ki kell hogy alakuljon egy kép a világról hogy mi az ami elhihető. Az ilyet aki nem ismeri fel az HÜLYE. Ugyanez az ember ha megnéz egy Axe reklámot akkor gondolom eljut az agyáig hogyha befújja magát a liftbe egy Axe dezodorral akkor nem fog az utána jövő csávóra minden nő ráizgulni....
Meg kell tanulni hogy mi az amit elhihetünk a TVben meg mi az amit nem. Ha valaki 500FT/percért tanul akkor tanuljon azért.Ezt hívják tanuló pénznek.
Ettől fuggetlenül persze illő lenne vagy a TV társaságnak nem engedni hogy ilyen baromságot leadjanak a TVben.De a pénz beszél.Ha van vevő a hülyeségre is akkor miért ne adnák el.
topikos8
2010.04.07, 08:01
"Magánvélemény: Aki hülye haljon meg."..."Mindenkiben ki kell hogy alakuljon egy kép a világról hogy mi az ami elhihető. Az ilyet aki nem ismeri fel az HÜLYE."
Betelefonálós műsorokban gyakran szerepelnek gyerekek is, pedig még az ő szabályzatukban is világosan le van írva, hogy 18 év alattiak nem játszhatnak, ergó ilyen esetekben a műsorvezetőknek azonnal ki kéne kapcsolniuk a telefonálót, de nem teszik.
Azért egy 8-9 éves gyerek ezeket az átveréseket még nagyon nagy valószínűséggel nem ismeri fel.
Persze igazad van az adott esetben de nem erről beszéltem most.Ilyen esetben persze hogy a műsorvezetőnek kellene szólnia.