jó napot ! én Szlovákiábol vagyok, és szeretném a tanácsukat kérni. Tavaly
áprilisban elromlott az autónk, motorhiba, elvittuk Pestre egy szervizbe,
amit ajánlottak nekunk, mivel kozel lakunk a határhoz. Ott el is vállattak.
Így leadtuk az autót. a javítás hosszu 3 honapig tartott, de orultunk hogy
végre kész van. Kifizettuk , hazahoztuk. Az auto ment szeptember 1-ig. Mivel
jótállas alatt volt, levittuk ismet. De a javítás már 4 !!!! hónapig
tartott, mindig az volt a kifogás hogy nincs alkatrész. Jól van, vártunk.
2 hónapja a férjem hazahozta, ja még fizettunk hozza, de 100 km utan megint
elromlott, ugyanaz a hiba.Ismét levittuk, elismerték a hibát, de már megint 2 honapja ott van az auto, és még mindig nincs kész. Szeretném a tanácsukat kérni, hogy ilyenkor nekunk mihez van jogunk, mivel nem vagyok magyar állampolgár így nem ismerem az ittani torvényeket. De már nagyon kivagyunk ettol a helyzettol. Elore is koszonom mindenkinek a segítségét és tanácsát
L_Matyi
2010.04.12, 09:10
Csak a garanciális javítás esetén (illetve szavatosság vagy jótállás esetén) van határidő megadva, egyébként csak az lehet irányadó, hogy mit írnak a jegyzőkönyvre, amikor átadod az autót. Van rá garancia még, vagy ez csak egy sima használt autó javítás? Ha van rá garancia, akkor érdemes oda visszavinni ahol vetted, ők kötelesek törekedni a két héten belüli javításra.
ez nem uj auto, de akkor sem értem, akkor annak alapján, amit írtál, javíthátnák az autonkat nyugodtan évekig is??? de hiszen ez nem normális, hogy ezt meglehessen tenni ...
L_Matyi
2010.04.12, 14:49
Szabad verseny van, nem vagy köteles hozzájuk vinni. Rengeteg autószerelő van, ha valaki jobb ajánlatot ad, akkor oda kell vinni. Megértelek, de még kötelező alkatrészellátás sincs Magyarországon, ehhez képest te jól jártál, mert van legalább alkatrész. Mondhatná azt is, hogy bocs, ehhez már nincs alkatrész, vegyél újat.
Mozigépész
2010.04.12, 15:46
Annyit tudsz csak tenni, hogy visszakéred az árat, amit fizettél, mivel a problémát nem oldották meg, és keresel másik szerelőt!
Koszi a választ ... hát nem tudom, van-e okom oromre, mert már 1 éve huzodik az autojavítás, igaz ebbol 2 honapig ment az auto
és ha tegyuk fel én vissza kérem a pénzt, és ok nem akarjak vissza adni? vagy még hónapokig fog huzodni a javítás ilyen olyan kifogással? ilyenkor nem lehet sehova sem fordulni? már elég sok pénzunk van benne ( fél millio Ft) olvastam a netem a fogyasztovedelemrol, azokhoz sem lehetne panaszzal fordulni?
szerinted mit tegyek? már nagyon kivagyunk ettol a helyzettol ...
L_Matyi
2010.04.13, 08:59
Miért ragaszkodsz ehhez a szerelőhöz? Én a helyedben átmennék egy másikhoz. Felhívhatod az NFH-t, hátha nekik van valami más ötletük...
én nem ragaszkodok ehez a szerelohoz, de a javítást már kifizettuk, így hogy vigyuk el az autot??? a másiknál ujbol kellene fizetni ... azért koszi, hogy probálsz segíteni ... majd informállak az uj fejleményekrol