(Tolle @ 2010.05.05, 11:53)

Üdv Én "hasonloan jártam"csak nekem lakás biztositásnál ugrott ki a baki 2008 óta van ezen lakás biztositás "Groupama Garancia Biztositónál"a házon majd 2010.02.13 káresemény történt amit másnap"Vasárnap"Mailben,majd Hétfön személyesen is bejelentetem de a mai napig se kárszakértöt se pénz nem láttam "a Kár kb 200 ezer ft".Majd egy pár hete"2010.04.22 napján én kaptam egy fizetési felszolitást hogy még nekem van díjtartózásom feléjük,na nekem se kellet több irtam nekik 1-2 mail kaptam is rá érdekes válaszokat röviden:nekem semmijen követelésem sem lehet feléjük szemben,ma pedig kaptam tölük egy kárbejentö lapot postán,kitöltötem feladtam hogy ebböl mi lesz már magam se tudom.V.Tamás
A hasonló eset mit takar nálad? Csak mert első ránézésre totál más a probléma. A nyitó hsz az banki értékbecslővel nem ért egyet te pedig biztosítással kapcsolatban a kárrendezéssel.
Kíváncsi lennék a történetedre hogy mi történt, milyen káresemény történt.
Én jelenleg egy biztosítónál vagyok Üzletkötő . Nem ügyfélszolgálatos sem kárszakértő így nem is tudom a menetét a konkrét kárrendezésnek.
Egy pár általánosságot azért leírok a biztosításokról:
-A lakásbiztosítás nem fizet bármilyen lakással kapcsolatban felmerülő költséget.(Ez az első tévhit.)
-Minden biztosító leírja hogy mikre fizet. Ami nincs felsorolva azt nem fizeti.
-Ha káreseményed van akkor, mielőtt bejelented a kárt, olvasd el hogy az adott kárrol mit ír a biztosító(vagy hívjad fel az üzletkötődet akivel kötötted és kérdezd meg hogy mit javasol.).Nézzed meg hogy milyen kizárások vannak benne. Pl. a gombásodás és penészesedés az benne van a kizárásokban szerintem az összes biztosítónál(azért ezt írom példának mert hátha ezt értetted a "hasonló eset" alatt).
-Az hogy neked jön levél a díjelmaradásról az jó eséllyel teljesen független attól hogy neked volt káreseményed. Ha nem tudják levonni a pénzt a számládról akkor a rendszer mindenhol autómatikusan kiküldi neked a felszólító levelet hogy be kellene fizetni mert különben megszűnik.
Lakásbiztosításoknál jellemzően 30 nap a türelmi idő. Tehát ha egy hónapban nem tudják levonni a díjat akkor még abban a hónapban él a biztosítás de a következőben nem.Tehát mielőtt bejelented a kárt ellenőrizd le hogy biztosan nem csúsztál e ki a 30 napból. Ha kicsúsztál akkor elvileg megtagadhatják a kifizetést.
-Az ügyfélszolgálatosnak ha olyan hangvételű levelet küldesz amit a szívére vehet akkor könnyen előfordulhat hogy nem lesz olyan lelkes a problémád gyors rendezésében mintha olyan formában küldöd a levelet ami semleges hangvételű. Énbelőlem nem lenne jó ügyfélszolgálatos az biztos. Ha valaki nekem bejönne pampogni úgy hogy én még nem is beszéltem vele előtte és totál ártatlan vagyok akkor én megmutatnám az ajtót hogy arrafele lehet megtalálni a következő biztosítótársasághoz vezető utat ahol jobban tűrik az ilyen ügyfeleket. Ezt NE vegyed magadra. Nem tudom mit írtál csak általánosságban véve valószínűleg befolyásolhatja a dolgok menetét a bejelentés módja.Persze ez csak tipp.
-Ha biztosítást kötsz akkor ne azt csináld amit a mai ügyfelem. Kimentem próbáltam beszédbe elegyedni vele, de persze őt csak és kizárólag a lakásbiztosítás érdekli minden más rendezve van és amúgy is mi közöm nekem hogy mivel foglalkozik meg hogy a cégnek minden biztosítása rendben van. Amikor még meg sem említettem persze semmilyen biztosítást csak beszélgetni próbáltam. Akkor elővette a kötvényét hogy azonos biztosítsási összegekre mi a legolcsóbb biztosítás amit tudok adni. Mákom volt mert tudtam olcsóbbat adni és meg is kötötte, de én még tudtam volna neki spórolni bőven a lakásbiztosításán mert ha kötünk egy biztosítást akkor nem azt kell megnézni hogy az előző milyen összegekre volt hanem azt hogy mennyire kellene. Mert be lehet biztosítani egy 60 négyzetméteres társasházi lakást 40 millióra de hogy a biztosító nem fog annyit kifizetni ha összedől az épület az biztos(mivel túlbiztosítás esetén nem kell).És persze eléggé kicsi is az esélye hogy ez meg is történjen szal fölösleges túl nagy összegre biztosítani. Az ingóságokat meg nem a mimimumra kell cserébe biztosítani mert ott meg akkor nem fizet a biztosító rendesen. Tehát egy egyensúlyt kell megtalálni.
Szal akik abból indulnak ki hogy a régi biztijük milyen volt az óriási hibát követ el azzal hogy azt feltételezi hogy az volt a jól megkötött. Amit igen jó eséllyes egy banki ügyintéző kattintgatta be akinek a biztosításról foggalma van hogy kell kötni a hitelhez és beírja amit kiad a gép és persze meg sem kérdezi az embertől hogy milyen kellene.
-Ha kijön a kárszakértő és azt mondja hogy "ezt nem fizetjük" lévén hogy vesztenivalód nincs. Vegyed elő a lakásbiztosítás szerződésed leírását és rakjad oda a kárszakértő elé hogy mutasson rá a leírásban hogy hol van leírva a kizárások között az amit ő állít. Persze elsődlegesen a te igényed keressed meg benne hogy biztosan benne van azokba a fedezeti körökbe amiket a biztosító meghatároz.Tehát ha neked ledől a kéményed, betőri a tetőt és ráesik a TVdre akkor az ok hogy ilyen nincs leírva a kizárásokba de egyik fedezeti körbe sem tartozik belle hogy béna kémény leomlott. Persze ha volt egy földrengés és emiatt történt meg ugyanez az eset akkor már jogos a kérésed ha nincsen a kizárások között benne hogy csak a pirospöttyös festésű tévék újrabeszerzését téríti a biztosító . Ha a kárszakértő rá tud mutatni a leírásban hogy hol van leírva hogy ez ki van zárva a biztosítási eseményekből akkor nem nagyon tudsz mást tenni mint hogy elfogadod vagy esetleg kedvesen hozzáálni az emberhez hogy hátha úgy megbeszélhető a dolog.Ha pedig nem tud rámutatni akkor nálad a labda. Bár nem tudom hogy a kárszakértő már a helyszínen szokott e ilyen kijelentéseket tenni hogy "ezt nem fizetjük". Amondó vagyok mindig minden legyen bejelentve mert hátha... De azért te is legyél tisztába vele tényleg a bejelentés előtt hogy tényleg ír e ilyenről valamit a szerződés.Persze ha elolvasod és úgy látod hogy ezt nem fogja fizetni attól még jelentsd be mert ki tudja...
-Ha megállapítanak egy összeget hogy ennyit fizetnek akkor kérdezd meg hogy ezt mire kapod.És hogy ezen felül fogsz e még kapni pnzt ha bemutatod a számlát a javítás elvégzéséről(És tegyük fel hogy nem valami nagyon irreálisan magas számlavégösszeg jön ki szomszéd szakitól). Van e olyan partnerük akinek a számláját elfogadják és nem vitatkoznak rajta hogy meg lett e kenve a cég hogy nagyobb összegről kapjál számlát mint amennyibe tényleg került.
Nah hirtelen ennyi a tanácsom aztán mindenki annyit fogad meg belőle amennyit akar.
Mindenesetre az esetedre kíváncsi vagyok, meg szerintem a többi fórumozót is érdekelné hogy pontosan mi is is volt az a hasonló eset. Vagy neked leginkább a határidőkkel volt bajod? Abban igazad van hogy ennél gyorsabbnak kellene lennie az ügyintézésnek. Egyénként most felmentem a Groupama Garancia biztosító honlapjára és rögtön egy bazinagy hirdetésük van az új szolgáltatásukról:
2010.05.03
Garantált odafigyelés az ügyfelekre
A Groupama Garancia Biztosító Magyarországon elsőként olyan önkéntes vállalást tesz, mely szerint a meghatározott kárügyeket a jogosultság megállapításától számított 10 munkanapon belül lezárja, és erre garanciát is vállal.
Elnézést kérek reklámért az adminisztrátoroktól, csak a fórumozónak lehet hogy hasznos lesz. Olvassad el hogy miról van szó ebben a szolgáltatásban. Régi bejelentésekre is vonatkozik e vagy csak a május 3 után bejelentettekre. Ha csak az utána bejelentettekre akkor próbálad meg finoman(!!!) meggyőzni őket hogy hátha te is megkapod ezt a szolgáltatást most.Mert ahogy látom ez egy teljesen új dolog.