Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Parkolási Feljelentés
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
norbeurg
Sziasztok,

2010. 04. 18-án, vasárnap az 5. kerületi Semmelweis utcában parkoltam. Mire visszaértem az autómhoz, a szélvédőn várt már egy cetli, miszerint tiltott helyen várakozok, és ezért feljelentenek. Viszont a cetlin semmi hivatalos szerv, pecsét, elérhetőség vagy akármi, mely alapján én megtudhatnám, hogy kitől kaptam, és esetleg utána járhatnék. Ugyanis ami miatt felháborító ez az egész, az az, hogy a várakozni tilos tábla alatt kiegészítő tábla szerepel, mely szerint áruszállítás miatt, munkanap 18-10 óráig tilos ott várakozni.
Én pedig vasárnap 13:25kor kaptam ezt a papírt. Szóval véleményem szerint eleve jogtalan az egész szitu, másrészt pedig tulajdonképpen névtelenül miért akarnak-próbálnak engem büntetni, feljelenteni!!?
Mivel nem szeretném megvárni, hogy határozatokat meg csekkeket küldözgessenek, ezért én, a saját időmből és költségemből (!), szeretnék ennek utána járni, hogy bizonygathassam a jogtalanságot, viszont fogalmam sincs merre, kihez induljak?
Ezért megköszönném, ha valakinek valami jó ötlete, segítsége lenne, hogy ilyenkor mi a teendő?!
(Természetesen mindent lefényképeztem, amit csatoltam volna is ide, ha sikerült volna)
L_Matyi
(norbeurg @ 2010.04.19, 15:20) *
2010. 04. 18-án, vasárnap az 5. kerületi Semmelweis utcában parkoltam. Mire visszaértem az autómhoz, a szélvédőn várt már egy cetli, miszerint tiltott helyen várakozok, és ezért feljelentenek. Viszont a cetlin semmi hivatalos szerv, pecsét, elérhetőség vagy akármi, mely alapján én megtudhatnám, hogy kitől kaptam, és esetleg utána járhatnék.
Elvileg kell, hogy legyen rajta elérhetőség, ha nincs, akkor az is lehet, hogy valaki bepróbálkozott, és nem is egy igazi büntetés. Azért még lehet igazi is, így próbáljad meg a csekken lévő név alapján kikeresni az elérhetőségüket valahonnét. Mi/ki szerepel a csekken? Mi a számlaszám? Keress rá a neten! Esetleg itt körülnézhetsz, hogy hátha tudnak segíteni: http://www.empamo.tag.hu/
norbeurg
Köszi Matyi a tanácsot, de úgy képzeld el, hogy semmi ilyen nincs a cetlin, se cím, se hivatal, se csekk, se telefon, szóval ohne info!
Valamiért nem tudom ide csatolni, pedig érdemes lenne megnézni
L_Matyi
Akkor ne foglalkozz vele, majd csak jelentkezik valaki, ha komolyan gondolta, ráérsz akkor ezen gondolkodni. Talán 60 nap alatt el is évül, ha nem kapsz róla hivatalos levelet (de ebben most nem vagyok biztos).
meziat
Sziasztok!

Sajnos úgy látom hogy a parkolás témában minden eset egyedi, ilyen az enyém is. Kb. 3 hónappal ezelőtt parkoltam vhol. Tudtam, hogy néhány perce lejárt a parkoló jegyem ezért kimentem újból fizetni, de már a csősz ott volt és fotózott. Én mutattam Neki az új jegyet és illedelmesen kértem az eljárás felfüggesztését, amit Ő szintén illedelmesen válaszolva meg is tett. Hát mondom végre egy méltányos és normális parkolóőr ilyet sem láttam még (ezt magamban mondtam) és megköszöntem a segítségét. Ám ma reggel az ominózus esetről megjött a fizetési felszólítás. mondván hogy nem fizettem különféle eljárási és késedelmi tételekkel növelve legyek kedves 14000 Ft-ot befizetni.

Néhány kérdésben kérlek titeket, ha tudtok legyetek segítségemre.

A parkolóőr nem csak hogy nem tájékoztatott a szabálysértési eljárás kezdeményezéséről, hanem ráutaló magatartásával kifejezetten az ellenkezőjére engedett következtetni.

Azt hiszem nemrégiben új szabályozás született, miszerint a történet után 30-60 nappal tájékoztatniuk szükséges az ügyfelet a szabálysértési eljárás kezdeményezéséről.

Szerintem ez az eljárás nem tisztességes, mert kifejezetten meggátolták, hogy az egyébként akár jogosnak is nevezhető pótdíjat befizessem, levélben pedig már közel a tízszeresét követelik. Én annak ellenére, hogy a követelést nem tartom jogosnak a pótdíjat még be is fizetném, de 13900 Ftot el tudok én a kisfiamra is költeni, mit gondoltok a sztoriról?

Üdv:

Meziat

meziat
Szia Norbeurg!

Sajnos a mai világban (bocs a demagógiáért) semmi sem elképzelhetetlen. A közterület felügyelet és a rendőrség vonatkozó felszólításain kivétel nélkül szerepel a kibocsájtó több azonosításra alkalmas adata is. A parkolási társaságok pedig nem csak a cégüket, hanem az eljáró személy azonosítóját is kötelesek a felszólításon feltüntetni. Szerintem valaki palira akar venni, ne siesd el a kifizetést.

Nem vagyok szakértő, sőt az imént én is tanácsot kértem tőletek, de a te ügyed az vicc, ne dőlj be szerintem.

Üdv:

Meziat
L_Matyi
Tudtommal 60 napon belül kell, hogy értesítsenek, de most nincs időm utánanézni, hogy hol van ez leírva, a neten keress rá. És ha megtalálod mi is kérjük :-)

Talán ez az:
(5) Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat nem fizették meg, a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíjfizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.
(1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.