4 éve vettünk egy junkers kombinált gázkazánt (150ezer Ft), aminek tegnap elromlott a lelke, vagyis a vízkeringető. Csak hivatalos szervízzel álltunk kapcsolatban, évente felülvizsgálat, éppen ezért hogy ne legyen baj.
Potom 50ezer Ft-ot fizettem a szerelőnek.
Szerintem ez egyáltalán nem normális!!!
Nagyon ki vagyunk bukva, 4 évente 50ezer Ft-ot fogok fizetni????
vargamac
2004.11.27, 20:00
Kedves Jamija!
Sajnos ami mozog az el is romolhat. ( ami nem az is...).Javaslom, hogy vizsgálják meg a bejövő víz szennyezettségét, ill. építsenek a kazán elé hatékony vízszűrőt. Garantáltan nem fog 4 évente elromolni. Az én keringető szivattyúm már 8 éves és máig hibátlan. Ez persze csak akkor igaz, ha a keringető szivattyú a használati melegvizet is mozgatja, nem csak külön a fűtéskőrt. Ez utóbbi esetben érdemes egy vízkőmentesítést végeztetni, ill. átnézetni a teljes fűtési rendszert. A kazán szerelő csak a fűtőberendezésért felel, és mindíg ki tud bújni azzal, hogy a teljes rendszer egy másik elemének meghibásodása, elpiszkolódása stb. miatt keletekezett a hiba.
Sok sikert:
Vargamac
Én meg azt javaslom, hogy javítassák mással (nem szakszervízzel, hanem igazi szakemberrel). A kazánokban (a FÉG-től a Junkersig) 15 éve (ha nem több) ugyanazt a márkájú szivattyút használják, aminek a márkáját sajna nem tudom most.
Jól tetted, hogy márkeszervízzel dolgoztál, de csak a szavatossági idő végéig. HA nem így tettél volna, akkor elvesztetted volna a szavatossági jogaidat. De ennek leteltével - mint azt a példád is mutatja - nincs értelme velük dolgoztatni, hiszen garanciát nem vállalnak, szerelni meg drágábban szerelnek. Elvben és gyakorlatilag is lehetséges, hogy jobban értenek saját termékeikhez, de más is érthet hozzá. A fogyasztó joga és lehetősége dönteni.
Egyébként igen csúnya történetnek tartom. Írnék azért egy levelet a gyártó hazai képviseletének.