Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Billentyűzet, egér, kiegészítők
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Csaba_20
(Jabba @ 2005 Nov 10, 12:56 PM)
Én is hallottam,hogy ez megy csak idáig nem hittem.

Leírod, hogy mivel indokolták, hogy "javíthatatlan" a termék????
Jabba
a szervízesek szerint azért mert nincsenek olyan alkatrészek amik benne voltak
más cuccokkal meg változhat a hangzáskép.
Ariadne
(Ariadne @ 2005 Nov 9, 05:13 PM)
Na szóval a régi 35/1978 MT rendelet és 117/1991 kormi rendeletek szerint

1. 10000 feletti árú cuccosra 8 azaz nyolc évig javítószolgálatot kell biztosítania a forgalmazónak, kivéve ha rajt' van a jóti jegyen, hogy ennél kevesebb időre szól (nem hiszem).

...

Akkor ezt bebukta a szervíz/forgalmazó... biggrin.gif Részletesen kifejti utána, hogy akár fejen állva is csinálhatja a forgalmazó, de akkor is biztosítania kell az alkatrészellátást.
Csaba_20
(Jabba @ 2005 Nov 11, 09:29 AM)
a szervízesek szerint azért mert nincsenek olyan alkatrészek amik benne voltak
más cuccokkal meg változhat a hangzáskép.

Kérd, hogy nevezzék meg, hogy melyik alkatrész nem kapható!
morion
Üdvözlet Mindenkinek!

A CHS-el kapcsolatban nekem is felmerült több érdekes esetem, de most egy konkrét ügyben szeretnék segítséget kérni.

Az előzmények a következők:

Decemberben lesz két éve, hogy vásároltunk a fent említett cégnél egy mp3-as lejátszót 2 éves garanciával.
Garanciális időn belül meghibásodott. A szerviz javítás után visszaadta. Két hetes időközönként 4x jártam náluk ugyanazzal a hibával, mire hajlandónak mutatkoztak végre egy cserére.
Azonban az új termék már három hónap után feladta, és kezdődött minden elölről. A szerviz két hét pihentetés és utaztatás után ugyanazzal a hibával visszaadta a második készüléket. Ennek a felfedezésnek köszönhetően a szerviz saját hatáskörén belül adott erről egy elismervényt, valamit egy új készülék átvételére jogosító szállítólevelet.
A dolog azonban itt még nem ért véget.
Az üzletben átadott -lezárt dobozban átvett készülék- nemhogy új nem volt, de olyan mértékben volt lestrapált, hogy később még a szervizben is a csodájára jártak.

Persze ezt a felfedezést csak otthon vettem észre, így ismét vissza a céghez, ahol kiderült, hogy a náluk készleten lévő összes termék használt. Ezért sikerült megállapodni velük, hogy levásárolhassam a termék árát. Pénzt visszafizetni ugyanis nem akartak.

És ezzel kapcsolatos a kérdésem is:
A termék ára ugyanis az első vásárlás óta 40%-al esett vissza.
Akkor a cégnek mennyiért is kellene visszavennie?
Az eredetileg megvásárolt termék áráért, vagy pedig az azóta lecsökkent árért?
Van erről valahol valami hivatalos szabály?

Előre is köszönök minden segítséget.
FVF
A jogszabály szerint az eredeti árért, hiszen Te akkor annyit adtál ki érte, egyértelmá a jogszabályon (Ptk) keresztül.

A kereskedők ezt azonban többnyire mereven elutasítják. Meg kell egyezni, vagy bíróságra kell menni. Eldöntheted, melyiket akarod, én a megegyezést gyorsabbnak tartom, ami persze nem jelenti azt, hogy elfogadod az első ajánlatot. Meg kell tudni egyezni, ha nem akarunk pereskedést.
asdf
A jogszabaly afaik csak a kisker-vevo viszonylatra vonatkozik. A CHS viszont nagyker, sz'al sztem ellenallas eseten csak birosag jatszik. Szerintem probalkozz, hogy adjanak egy hasonlo kaliberu mp3 jatszot nem ugyanabbol a markabol.
FVF
A jogszabályok nem írnak kisker-nagyker viszonylatról, csak meghatározzák, hogy ki a fogyasztó. A fogyasztó fogalma nem azonos avval a személlyel, aki ÁFÁ-s számlát kér...

Amennyiben mégsem fogyasztóról lenne szó, akkor pedig a Ptk jegyében lehet elállni, az másik kérdés, hogy - de ez a fogyasztó-kereskedő viszony esetén is áll - amennyiben erre a kereskedő nem hajlandó, akkor csak bíróság dönthet az ügyben.
morion
Az én esetemben nincs jelentősége annak, hogy a CHS nagyker, ugyanis én, mint Kft. vásároltam a terméket.
A termékcserével pedig egyetlen problémám van csak, mégpedig az, hogy az esetleges újbóli szervizelést szintén náluk kellene lebonyolítani. És idézve az egyik ügyfelünket én sem szeretnék náluk -írható CD lemeznél bonyolultabb dolgot- vásárolni.
Csaba_20
(morion @ 2005 Nov 16, 12:26 PM)
Az én esetemben nincs jelentősége annak, hogy a CHS nagyker, ugyanis én, mint Kft. vásároltam a terméket.
A termékcserével pedig egyetlen problémám van csak, mégpedig az, hogy az esetleges újbóli szervizelést szintén náluk kellene lebonyolítani. És idézve az egyik ügyfelünket én sem szeretnék náluk -írható CD lemeznél bonyolultabb dolgot- vásárolni.

Ne haragudj, hogy ezt mondom. De, ha te, mint Kft. vásároltad a terméket, akkor nincs tovább dolgod ezen a fórumon. Ez fogyasztóvédelmi fórum, de a te eseted nem ide tartozik.
morion
Abból a szempontból ide tartozik, hogy egy darab készüléket vásároltam, és saját használatra. Csak azért vettem Kft. néven, mert a CHS egyéni ügyfeleket nem szolgál ki. És mivel a cég ahol dolgozom egyébként is vásárol-vásrolt tőlük árut, ezért az egyik rendelés során ezt a tételt is beiktattam.
Tehát én egyéni vásárlóként játszom.
Ezek után mi a véleményed?
Joooe
(morion @ 2005 Nov 17, 08:47 AM)
Csak azért vettem Kft. néven, mert a CHS egyéni ügyfeleket nem szolgál ki.
...
Tehát én egyéni vásárlóként játszom.

Némi ellentmondást vélek felfedezni smile.gif
morion
Akkor kifejtem kicsit bővebben.
A cég családi cég.
Én, mint családtag, és alkalmazott vagyok.
További észrevétel?
morion
Egyébként nem tudtam, hogy különbség van akkor, ha az eladó a kiskerrel tisztességtelen és akkor ha a egyéni vásárlóval.
Joooe
(Ptk 685. §)
d) fogyasztó: a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy

Ha áfás számlával cég nevére veszed, akkor ez elvileg a tevékenységi körébe tartozik. smile.gif

Ettől szavatosság is meg jótállás is van, csakúgy mint fogyasztói szerződés esetében. Annyi a különbség, hogy mivel nem fogyasztói szerződés, a törvény nem véd attól hogy a jogyszabályban meghatározott játékszabályoktól a hátrányodra térjenek el. Azok a szabályok érvényesek, amit vásárláskor kikötöttek. Ha valamit nem kötöttek ki, akkor a szokásos, fogyasztói szerződések szabályai érvényesek.

De ilyen esetben csak bíróságon tudsz igazadnak érvényt szerezni, ha szerződést szegnek esetleg.
morion
Ettől szavatosság is meg jótállás is van, csakúgy mint fogyasztói szerződés esetében. Annyi a különbség, hogy mivel nem fogyasztói szerződés, a törvény nem véd attól hogy a jogyszabályban meghatározott játékszabályoktól a hátrányodra térjenek el.

Na ez szép!

Ezek szerint bírósági procedúra nélkül tehetetlen vagyok? sad.gif
Ariadne
(morion @ 2005 Nov 17, 11:07 AM)
Ettől szavatosság is meg jótállás is van, csakúgy mint fogyasztói szerződés esetében. Annyi a különbség, hogy mivel nem fogyasztói szerződés, a törvény nem véd attól hogy a jogyszabályban meghatározott játékszabályoktól a hátrányodra térjenek el.

Na ez szép!

Ezek szerint bírósági procedúra nélkül tehetetlen vagyok? sad.gif

A fogyasztóvédelem a fogyasztókat védi, nem a kft-ket. Ha magánszemélyként cégesen vásárol az ember műszaki cikket, megspórolhatja az áfát, de ezzel elvész a fogyasztóvédelem védelme is. Ez van, mindenkinek mérlegelni kell az ezzel járó előnyöket és a hátrányokat.
morion
Köszönöm a tájékoztatást.

Önkritikát gyakorolva az alábbiakra jutottam:

1. Ezentúl előre tájékozódnom kell honnan és hogyan vásárolok.
2. Vásárlás előtt nem árt, ha jogi segítséget kérek, mit-hogyan vásároljak.

Ismételten köszönet mindenkinek.
pbalu
Sziasztok!

Én általánosságban kérdeznék a garanciális törvényekről.
Azért ide írom, mert a terméket a CHS-ben vettem.

Adott egy MSI alaplap 2003.06.18-i vétellel. Garancia 1+2 év. Ez azt jelenti hogy 1 évem belül CHS maga cseréli, utána megy ki külföldre a gyártóhoz, ők vagy cserélik vagy javitják.
Előszőr CHS kicserélte 2003 novemberében teljesen újra.
2005. januárjában ez is elromlott, ekkor mivel több mint 1 éves volt 2 hónapot vártam, de ismét újat kaptam.
Most úgy néz megint rossz.
Szeretném megúszni a két hónap várakozást. Mondhatom-e a szerviznek, hogy bár az eredeti termék több mint 2 éves, de ami nálam van még 1 sincs, magyarán ha rossz cseréljék ki ők és ne megint a 2 hónapos gyártói procedúra...

Tehát a lényeg: a garanciában kapott új termékre van-e 1 év előírt garancia?
Ariadne
Igen, mivel kötelesek új példányra kicserélni, és mivel újat adtak, természetesen jár hozzá az új cuccra járó 1+2 év jótállás. smile.gif
pbalu
(Ariadne @ 2005 Dec 15, 03:55 PM)
Igen, mivel kötelesek új példányra kicserélni, és mivel újat adtak, természetesen jár hozzá az új cuccra járó 1+2 év jótállás.  smile.gif

Ez tutiziher, törvényi előírás?
Csak azért kérdem mert nem magánszemélyként vettem, de a garancia az garancia gondolom.
Ariadne
Hát nem mindegy, a magyar jótállás kötelező 1 éve az biztos csak magánszemélynek jár, cégesre vásároltnál csak akkor, ha nem illik a cég tevékenységébe ez a cucc (szgép alkatrésznél ezt nehéz kikerülni). Amit a gyártó vállal, az viszont szvsz mindenkinek jár, meg a szavatosság is (3 év).

Teljesen nem vagyok biztos benne, de azt hiszem (90%), hogy jár így is.
Joooe
Ha jótállási jegyet kaptál akkor az érvényes, tökmindegy, hogy cég vagy-e vagy sem.
(Ez nem csak az én véleményem, a fórumon FVF is többször írta már.)
pbalu
Garjegy nincs, számla a garancia.
A mostani rossz termékről is csak egy márciusi szállítólevél van.
Mi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vagyunk, tehát ha jól értem nem nagyon verhetem az asztalt... csak az 1 éves gyártói garra hivatkozhatok.
Ariadne
Igazából amire mindenképp tuti hivatkozhatsz, az a szavatosság, ez mindnekinek jár, 3 év a vásárlástól (itt a cserétől). Ez annyiban hátrányosabb neked, mint a jótállás, hogy szavatosságnál ha a kereskedő kifogásolja ezt, akkor neked kell bebizonyítani, hogy hibás és hogy nem te okoztad. Vagyis ha nem lehet ezt bebizonyítani, akkor az a te károd, nem köteles megjavítani/kicserélni. Jótállásnál pont fordítva, ha nem tudja bebizonyítani akereskedő, hogy te rontottad el, akkor meg kell javítania/kicserélni.

Szóval az 1+2 éves gyártói garra vagy a szavatosságra is hivatkozhatsz, de talán érdemesebb a gyártóira, mert az biztos kedvezőbb.
Joooe
Ha jótállási jegyet nem kaptál, de mondták, hogy így működik a gari, akkor az érvényes, csakhát nehéz bizonyítani.
pbalu
OK, köszi szépen!
asdf
CHS-rol annyit, hogy doglott vinyot (vinyo A) visszavittem nekik, visszavettek, hogy valoban rossz, kaptam egy masikat (vinyo B). Aztan hogy hogy nem, az is bedoglott /igen, diamondmax 9-es szeria, isten ovjon attol a szartol mindenkit wink.gif/. Azt is kicsereltek, kaptam egy masikat (vinyo C). Aztan mi tortent, tapasztaltak mar sejthetik, ez is bedoglott wink.gif Ekkor ismetelten ugyviteles masina, gyari szam alapjan kereses, hogy mikor kaptuk, hol keressem a papirt, amivel visszaviszem. Ekkor ert a nagy meglepetes, hogy ketszer is szerepelt a nyilvantartasban huh.gif Kis papirkutatas, es biza kiderult, hogy vinyo A es vinyo C az biza ugyanaz a darab vinyo smile.gif Nocomment smile.gif
bazsa
Sziasztok

Lenne egy kérdésem!
A történet:
Vettem idén januárban egy Microsoft egeret, de sajnos a bal gombja nem mindig működik, sokszor erősebben kell lenyomni, mint ahogy megszoktam. Ez főleg duplakattnál volt igen fárasztó. Lényeg a lényeg, visszavittem a boltba november vége felé, azóta nem jeteztek semmit.

Mi van akkor, ha ebben az évben már nem is csinálnak vele semmit? Januárban lejár a gari. Az ilyenkor már nem számít, ha nálunk van?

A cserére vagy javításra 15 munkanap kell, vagy 15 "sima" nap? Vagy hogy van ez? geek.gif
Joooe
"Sima" naptári nap. smile.gif
De nem szigorú a határidő, csak törekedni kell rá.

Gari szempontjából a beadás ideje számít, meg egyébként is hosszabbodik a gari azzal az idővel amit a szervizben tölt. Ha nem javítják, hanem cserélik, akkor meg újraindul az egész gari.
Cilinder
Ez megint egy olyan eszköz, amelyet nem tudnak javítani (mivel ehhez nem járul hozzá a Microsoft), ezért cserélni fogják és a garancia idő a termék átvételi napjával újra fog indulni (tehát 2006. január 3-án veszed át, akkor minimum 2007. január 3-ig fog rá járni a garancia).
Cilinder
(asdf @ 2005 Dec 15, 09:14 PM)
CHS-rol annyit, hogy doglott vinyot (vinyo A) visszavittem nekik, visszavettek, hogy valoban rossz, kaptam egy masikat (vinyo B). Aztan hogy hogy nem, az is bedoglott /igen, diamondmax 9-es szeria, isten ovjon attol a szartol mindenkit wink.gif/. Azt is kicsereltek, kaptam egy masikat (vinyo C). Aztan mi tortent, tapasztaltak mar sejthetik, ez is bedoglott wink.gif Ekkor ismetelten ugyviteles masina, gyari szam alapjan kereses, hogy mikor kaptuk, hol keressem a papirt, amivel visszaviszem. Ekkor ert a nagy meglepetes, hogy ketszer is szerepelt a nyilvantartasban  huh.gif Kis papirkutatas, es biza kiderult, hogy vinyo A es vinyo C az biza ugyanaz a darab vinyo smile.gif Nocomment smile.gif

És ez nem egyedi eset! crybaby.gif

(Nem olvastad a szerviz bejárata felett a felíratot:
Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!
- Na jó, ez csak vicc, de a szervizben bármit elintézni ... hát nem egyszerű)
Pjotr
Nem garancia, jótállás, (ha vállaltak rá, vagy szavatosság) dry.gif de igazad van.
Csaba_20
Miért kellene a Microsoft-nak hozzájárulnia a javításhoz? Egy egeret nehogy már ne tudjon egy magát szerviznek nevező cég megjavítani. Főleg hogy jelen esetben valószínűleg egy mikrokapcsoló cseréről van csak szó.
Cilinder
(Csaba_20 @ 2005 Dec 20, 09:09 PM)
...

Nem fizikailag nem javítható a termék, hanem jogilag, mert nincs engedélyezve a termék szétszedése, javítása (Microsoft politika), egyetlen egy lehetőség van képviselet / nagykereskedés szervizének a terméket bevizsgálni, megállapítani, hogy hibás-e, hiba esetén cserélni.

Tetszik vagy sem, de ez így van, mert a Microsoft szerint a termékei nem hibásod(hat)nak meg, de ha mégis akkor cserélik.
Csaba_20
(Cilinder @ 2005 Dec 20, 09:53 PM)
(Csaba_20 @ 2005 Dec 20, 09:09 PM)
...

Nem fizikailag nem javítható a termék, hanem jogilag, mert nincs engedélyezve a termék szétszedése, javítása (Microsoft politika), egyetlen egy lehetőség van képviselet / nagykereskedés szervizének a terméket bevizsgálni, megállapítani, hogy hibás-e, hiba esetén cserélni.

Tetszik vagy sem, de ez így van, mert a Microsoft szerint a termékei nem hibásod(hat)nak meg, de ha mégis akkor cserélik.

Jogilag nem szedhetek szét egy hardvert, ami az enyém? Vagy nem bízhatok meg mást, hogy szétszedje és megjavítsa?

Gondolom arra gondoltál, hogy azzal elveszne a Microsoft által adott garancia az egérre.
Joooe
Valószínűleg a megkötött szerződések nem teszik lehetővé, hogy a gariban visszavitt egérhez hozzányúljanak. Ez végül is legyen az ő dolguk shifty.gif

Pjotr: garancia = jótállás blow.gif
TheElf
Csaba_20: nem szabad MS egeret javítani garanciálisan, és ennek több oka is van:

Ha elromlott annak az oka az aktuális hibánál messzebbre vezethet, nem elég tartós, jó a darab. A javítás után ez már egy javított termék lenne, amiről ki tudja milyen gyakran romlik majd el, és miért, mondjuk a garancia lejárta után. Nem érdeke a fogyasztónak a javítás, ezért a Microsoft garanciában mindig cserél, és megvizsgállja mi okozza a hibát.

Nem csak a jótállás veszne el a javított termékről, de pl. az adott javítás után sem fizetne a gyártó, sőt a hozzá adott software jogai kapcsán, a partneri szerződések kapcsán, stb. is problémás lenne a javítás. Mellesleg megfelelő alkatrészek utánpótlásáról sem gondoskodik a Microsoft, ezek hiányában pedib a fogyasztó érdeksérelme nélkül nem végezhető el a csere.
Cilinder
Én nem értem, hogy miért baj az, hogy cserél és nem javít. wacko.gif
Ariadne
Nem baj, sőt jó. (Szerintem.) Feltéve, hogy ez nem két hónapos procedúra...

Azt viszont nem értem, mi kerül ennyi időbe, ha úgyis csak cserélni lehet - egy normális kereskedő rögtön adna ilyenkor másikat...
Captain Crash
Cilinder: Miért ki állította, hogy baj ha cserélik?
TheElf
Attól függ, hol intézed a cserét.
Csaba_20
Ha a Microsoft mindenképp cseréli a hibás terméket, akkor a forgalmazó nem nehezítheti meg a fogyasztó helyzetét azzal, hogy vele váratja ki a csere idejét. Adjon helyette egy új terméket, hiszen a Microsoft is egy újat fog adni majd az üzletnek. A hiba tényének megállapítására nem 15 nap van, hanem 3.

Attól függ, hol intézed a cserét.

Bizonyára nem a sarki pékségben...

A javítással kapcsolatos félelmeitek pedig alaptalanok, de ez bizonyára abból adódnak, hogy nem ismeritek kellően annak mechanizmusát. Itt most nem arra gondolok, hogy a Microsoft által a forgalmazónak nyújtott garancia ne szűnne meg vele, bizonyára megszűnne. Azt viszont komolyan mondom, hogy ne hívják számítógép szerviznek azt a helyet, ahol csak azt hivatottak eldönteni, hogy garanciális ügyről van-e szó, vagy se. Hívják ügyfélszolgálatnak!

Nem csak a jótállás veszne el a javított termékről, de pl. az adott javítás után sem fizetne a gyártó, sőt a hozzá adott software jogai kapcsán, a partneri szerződések kapcsán, stb. is problémás lenne a javítás. Mellesleg megfelelő alkatrészek utánpótlásáról sem gondoskodik a Microsoft, ezek hiányában pedib a fogyasztó érdeksérelme nélkül nem végezhető el a csere.

Erre külön reagálnék. A hozzáadott szoftver-hez nem nyúlna senki, így annak kapcsán igen kevés probléma vetődhet fel. A hardveres meghibásodás javítása nem sérti a BTK 300/C§-át, ennek a látszatát kérem ne keltsük! Jelen esetben a megfelelő alkatrész alatt egy helyesen működő, új mikrokapcsolót kell érteni, vagyis maximum párszáz forintról van amúgy szó. A fogyasztó érdekei nem sérülnek, hiszen a fogyasztói szerződést a javítás nem módosítja és egy hibátlan terméket kap vissza, ráadásul ugyanazt, amit ő használt. A javítás ideje maximum 1 nap(bár igazából maximum 30 perc megfelelő szakértelemmel.).
Joooe
(Csaba_20 @ 2005 Dec 21, 03:07 PM)
Ha a Microsoft mindenképp cseréli a hibás terméket, akkor a forgalmazó nem nehezítheti meg a fogyasztó helyzetét azzal, hogy vele váratja ki a csere idejét. Adjon helyette egy új terméket, hiszen a Microsoft is egy újat fog adni majd az üzletnek. A hiba tényének megállapítására nem 15 nap van, hanem 3.

Igaz, de csak ha van neki raktáron. Egyébként a csere végrehajtására is megvan a 15 nap.
Csaba_20
(Joooe @ 2005 Dec 21, 05:12 PM)
Igaz, de csak ha van neki raktáron. Egyébként a csere végrehajtására is megvan a 15 nap.

Az, hogy törekednie kell a 15 napra, nem azt jelenti, hogy minél pontosabban kell elérnie, hogy a 15-ik napon cserélje. biggrin.gif Egyébként igazad van. Esetünkben azonban a hiba megállapítása folyik szerintem és már egyébként is túl vagyunk a 15 napon.

Egyébként érdemes lenne utánakérdezni az adott boltban, hogy hol tart az ügy. Hátha már megérkezett a csere egér. Sajnos szokása az embereknek, hogy elfelejtenek dolgot, pl értesíteni arról, hogy mehet valaki a cseretermékért.
Ariadne
(Csaba_20 @ 2005 Dec 21, 05:38 PM)
Egyébként érdemes lenne utánakérdezni az adott boltban, hogy hol tart az ügy. Hátha már megérkezett a csere egér. Sajnos szokása az embereknek, hogy elfelejtenek dolgot, pl értesíteni arról, hogy mehet valaki a cseretermékért.

wink.gif Vagy cseregér?

Egyébként csak kontrázok, hogy tényleg szoknak nem szólni egyes üzletek, de nem mondok neveket. tongue.gif
Csaba_20
Nem, most őszintén, ilyenkor karácsonykor lehet akkora a kavarodás, hogy elfelejtik értesíteni az embert még azok is, akik amúgy megtennék. Nyugodtan kérdezzen utána a dolognak. Akkor legalább tisztázódik a kérdés.
Ariadne
És kérje a cseregeret. Vagy csereegeret. biggrin.gif

Na jó, nem szórakozom tovább, bocsi, csak annyira tetszik ez a szó így... ---> OFF voltam...
Cilinder
(Csaba_20 @ 2005 Dec 21, 03:07 PM)
...

Csaba_20:

Ma, magyarországon a nagykereskedésekben található szervizek ilyen, vagy olyan okok miatt inkább csak logikailag szervizelik az alkatrészeket, mert a legtöbb gyártó nem járul hozzá, hogy a termékeiben bármilyen fizikai változás történjen. Az adott szerviznek joga van megállípítani a hibát és ha van rá mód, akkor azt szoftveresen elhárítani (pl.: firmware frissítés).

Természetesen a nem alkatrészek esetében (nyomtató, monitor, lapolvasó, stb.), ha van az adott gyártónak szakszervize, akkor azt tudják javítani; az már más kérdés, hogy milyen lesz a javítás minősége, de elvileg ott fizikailag is be tudnak avatkozni a hiba elhárításába.
TheElf
Csaba_20: Ha a Microsoft a software és a hardware álltal tartalmazott szerzői jogilag védett tartalom esetében a licencet azzal a feltétellel nyújtja, hogy sem a softwaren, sem a hardwaren nem végezhetsz módosítást, és mégis megteszed, onnantól a licence szerződés érvényét veszti a te szerződésszegő magatartásod folytán. Érvényes licence néálkül használni softwaret viszont tilos. smile.gif Nem a hardware megváltoztatását tiltja a törvény, hanem a szerződések megszegését, az érvényes licence nélküli software használatot, stb.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.