Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Billentyűzet, egér, kiegészítők
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
otellocska
Hello!
Egy kissé kacifántos történetet szeretnék megosztani.
Vettem egy egeret, egy Logitech márkájú egeret a Macropolis számítástechnikai üzletben még decemberben, karácsony előtt pár nappal.
Hazavittem, pár napig működött is, majd elkezdett gyengélkedni.
Egy rádiós egérről van szó, aminek az volt a gondja, hogy hiába töltöttem fel az aksit, rá pár percre újra lemerült. A töltőállvány is csak jópár perc után érzékelte az egeret, hogy benne van, majd csak azután kezdte el tölteni.
Szóval visszavittem nekik, hogy nem jó. Szépen be is vették, mondták, hogy nem tudnak cserekészüléket adni, majd 1-2 hét múlva érdeklődjek utána!
Az 1-2 hétből lett 1 hónap, ha emlékezetem nem csal. Boldogan elmentem, hazavittem, még aznap este ki is próbáltam, s ugyanaz volt a hibája, mint előtte is.
Másnap vittem is vissza, mondtam hogy ugyanaz van, mint előtte. Az eladó erre azt mondta, hogy kellemetlen, s újra bevette. Ekkor érdeklődtem, hogy mikor jár cserekészülék, jobban mondva egy teljesen új a hibás egér helyett, erre azt válaszolta, hogy csak akkor jár, ha harmadszorra is meghibásodik.
1-2 hét múlva visszamentem, érdeklődtem, hogy mi a helyzet. Mivel az akkumulátorommal lehet a baj, azt nem tudja, hogy garanciális-e. Azért nem tudja megmondani, mert a Logitech Magyarország a kérdés eldöntője, s ők arra várnak, hogy nyilatkozzanak az ügyben. Legalábbis ezt mondta.
Azóta nem történt semmi. Az egeret február 10-én vették be! Szóval több mint másfél hónapja nem történt az ügyben semmi!
Kérdésem az lenne, hogy most mi a teendőm! Jogosult vagyok-e cserekészülékre? Ilyet megtehetnek az emberrel egyáltalán? Talán én vagyok könnyen átejthető, egyre jobban az a gyanúm!
Mielőbbi hozzászólásaitokat várom az ügyben!
Előre is köszönöm!
Ui: Ha valami nem világos az egészben, bővebben is írhatok az egészről majdan!
FVF
A PTk és a rendelet nem ír elö határidöket a csere és a pénzvisszatérítésre. Annyit ír, hogy elsösorban kijavítás vagy kicserélés, másodsorban árengedmény vagy szerzödéstöl való elállás. A két félnek kell megegyeznie. Ez lehet a harmadik, de akár a második is, nem zárva ki akár az ötödik alkalmat.

Fontos lenne egyeztetni, hogy a jótállás mire vonatkozik, a teljes szerkezetre (akku, egér, töltö, stb) vagy csak mondjuk az egérre.

Fontos tudnod, hogy a jogszabályban cserekészülékkel elöirt határidQ az ügyintézésre 15 nap, cserekészülékkel 30 nap. Amennyiben ezen túljutnak, meg lehet öket fenyegetni egy, a Fogyasztóvédelmi Felügyelöségen tett bejelentéssel (mellékelni kell a jótállási jegyet, amennyiben nem céges számlára lett véve), mely a "minöségi vásárlói reklamáció nem megfelelö ügyintézése" miatt akár 100 ezer forintra birságolhatja öket. Ez egy egér esetén csak nem éri meg...

A tisztességtelen kereskedökkel, forgalmazókkal csak így lehet bánni, no meg mindenki elolvashatja itt a fórumon.

Az ilyen ügyekben sajnos - a bírságot kivéve - ilyen alkudozásnak vagyunk kitéve.

Igen fontos még, hogy az a jótállásra kötelezett, aki lepecsételte a jótállási jegyet. Amennyiben - mert többnyire ez így van - az eladó tette ezt meg, nem hivatkozhat a gyártóra, neki kell intézkednie, kárpótolnia. A vevQ ugyanis nem a gyártót, hanem a boltot fogja utána messzi ívben elkerülni.
otellocska
Köszönöm Szépen a segítséget!
A "megfelelő információkkal a zsebemben" el is mentem az üzletbe, érdeklődni, hogy mi van az egeremmel. Az eladó rövid kérdezgetés után közölte, hogy még mindig nem tudnak róla semmit, de adnak egy vadonatúj cserekészüléket, amit az orrom előtt vett le a polcról, s adta át nekem! Úgyhogy mégcsak reklamálnom sem kellett!
Azóta használom is, eddig szerencsére nincs semmi baj vele!
TheElf
Apró megjegyzés: A hosszú garanciával ellátott csoda logitech egerek kapcsán nekem a készülék meghirdetettnél jóval rövidebb élettartama kapcsán volt bajom, igen ám, de hiába hirdetik a hosszú élettartamot, a garancia amit adnak nem vonatkozik az eszköz elhasználódására (pl. a gomboknál jelentkező mechanikai kopásra) így a hosszú garancia a beígért élettartam egyszerűen hazugság. Amikor az üzlet aki eladta ismét Logitechet akart rámsózni mentünk tovább.

Megjegyzem, első alkalommal amikor megvettem, akkor esküdöztek, hogy az MX 700 jobb mint bármelyik Microsoft egér. Nos sem élettartamban, sem precizitásban sem kényelemben nem ért fel a Microsoft egerekkel elsőre, így másodszorra érthető módon ragaszkodtam a Microsofthoz.
Feco
Vettem 2005. jan.15-én egy Joystick-et, amiről otthon derült ki, hogy Playstation 2-höz való. Ezzel szemben én PC-hez szerettem volna vásárolni.
A boltban visszakoznak a termék cseréjétől.
Kérdésem lenne, hogy ilyen esetben jogom van e kérni a cserét.
FVF
Ha a csomagoláson rajta van, hogy mire használható, akkor nincsen lehetőség a reklamációra a jogszabályok alapján. A kereskedő persze tehetne kedvezményt.
ATI_85
Vettem egy új hangkártyát amelynek beszerelése után akadt az egész rendszer. Kiprobáltuk, ha nincs bent a hangkártya a gépben akkorminden jól megy.
Se a boltban nem mondtak olyat, hogy lenne valami rendszerkövetelmény sem a leírásban nem szerepel ilyesmi. A hangkártyát tegnap vettem, ilyenkor ki lehet cseréltetni 72 órás csere joggal vagy egyéb csere lehetőséggel élve?
Tr4v3r
Helótok!

Egy vidéki kisváros mégkisebb üzletében vásároltam meg a számítógépkonfigurációmat 2002-ben. A hardware-hez értek, -abban az időben még számítástechniaki suliba jártam - így én válogattam össze az alkatrészeket. Mind neves gyártótól származó kiemelkedő minőségű termékeit választottam. Mint alaplapból ASUS-t azon belül a hozzáértők tudják, hogy CUSL alaplapok mint teljesítményben mint minőségben messze társai előtt jártak.
Az új gép megvételével el is kezdődtek a problémák. Nem telt el két hónap, bőszen járok suliba, ezen a gépen csináltam az iskolai "házifeladatokat" (szakdolgozat, programozás, minden ami a sulihoz kellet). Egy ki-be kapcsolás után a gép nem indul.
Megálapítottam, hogy a winchester ment tönkre. Vissza a boltba, azt mondják cserélik.
3 hét. (3 hét kiesés gép nélkül a suliban). Megjön az új winchester... 1 hónap sem telik el ismét rossz, ismét winyó, ismét bolt, ismét 3 hét. Mikor már az 5. vinyót cseréltem fél éven belül. A hozzáértő boltosoknak tanácsoltam, hogy cseréljün már alaplapot, háthat esetleg ott van a probléma. (Lehet, hogy ott volt nem tudom) Ezek után 5 alaplapot kellett cserélnem egy-más után . ez volt a 2002-es év. 2003-ra jutott még 2 vinyó, 2 vidókártya, 1 proci, 1 táp.... bolt elhagy, gép kidob, megy másik cég. Másik cégnél gép vesz, működik, 1 hónap után máködik 2 után működi, fél év után működik, a mai napig működik.

Tehát mindent összevetve 2 évet jártam úgy suliba, hogy szükségem lett volna számítógépre, de a bolt miatt nem használhattam. Ebben a boltban minden 3 hétbe kerül. Ez normális?
Egy idő után betelt a pohár, elővettem a cd-jogtárt, megnéztem milyen követeléseim lehettnek. így hát fogatam magam, fogtam egy jó nagy táskát, megragtam garancialevelekkel, és megpróbáltam érvelni a boltban, hogy ezek után valamit ténlyeg tenni kellene, de elküldött a fenébe, emlegette az ügyvédjét, meg hosonlók.
A hibára nem derült fény,
TheElf
(Tr4v3r @ 2005 Mar 24, 09:05 AM)

Tipp: Táp.
Tr4v3r
(TheElf @ 2005 Mar 28, 04:27 PM)
(Tr4v3r @ 2005 Mar 24, 09:05 AM)

Tipp: Táp.

A tápot kimérettem, nem az volt a hiba!
A Lakásomban az egész kábelezés ki lett cserélve csak a számítógép miatt, de azután is történ ilyesmi
FVF
Ati: meg lehet próbálni arra hivatkozva, hogy nem tájékoztattak megfelelően. Alapvetően, ha valami nem hibás, akkor nem kötelesek visszacserélni.

Az inkompatibilitási hibákra hivatkozva szoktuk ajánlani, hogy ott kell beszereltetni az alkatrészeket, ahol veszem. Ezért aztán ők kötelesek felelősséget vállalni.
csimpok
Ma délután egyszercsak játék közben a kezemben maradt a Logitech Wingman FFB kormányom; magyarán a kormánykerék letört a "kormányrúdról. Bár csak 3 hónapja vettem, de szerintem anyagfáradásról van szó, mert semmi extra dolog nem volt az eset megtörténtekor, nem is rántottam rajta (túl) nagyot... Az utóbbi pár napban már lötyögött egy kicsit (gondolom elrepedt), de akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki...

Ismerősök azt mondták, hogy ilyen esetben nem jár a garancia. Igaz ez? Mindenesetre holnap visszaviszem a boltba...
Ha nem akarják cserélni lehet valamire (jogszabály, Fogyasztóvédelmi Föfelügyelőség, ...) hivatkozni?

Köszi
Pjotr
Egy átlag szervíz akármit mondhat, viszonylag kevés anyagvizsgálatra alkalmas berendezés van ilyen helyen, viszont ha nem akarják cserélni akkor egy anyagvizsgáló laborban pillanatok alatt megmondja egy szakember, hogy anyaghiba volt-e, de valószínűtlennek tartom, hogy a bolt önként laborba küldené a kormányt...
Szóval ilyen esetben a szervíz "szakvéleménye" semmit nem ér, egyszerűen nem alkalmas arra, hogy ilyen esetben el tudja dönteni a meghibásodáa okát.
De vissza kell vinni és a mindenképp be kell számolni itt az eredményről! shifty.gif
csimpok
Ma visszavittem és bevették a kormányt, de azt mondták, hogy nem valószínű, hogy a nagyker kicseréli, mert törés nem garanciális hiba... Kb 2 hét múlva derül ki a dolog.
Pár kérdésem lenne:
1. Ez kizárólag a nagyker feladata? Ha nem cserélik, a kiskernek nem kötelessége cserélni?
2. Érdemes esetleg közvetlenül a gyártóhoz (Logitech) fordulni az ügyben, ha nem cseréli a nagyker?
3. A Fogyasztóvédelmi Hivatalnál mennyibe kerül egy ilyen bevizsgáltatás, ha esetleg nekem kell fizetni?
4. Ha jól tudom jótállás (garancia) esetén az eladónak (nagyker, kisker?) kell bizonyítani, hogy nem megfelelő használatból eredt a kár. Ez alapján hogy lehet, hogy azt mondják, hogy a törés nem garanciális, mikor azt okozhatja gyártási hiba vagy anyagfáradás?
Pjotr
Ha a nagyker a szervíz, akkor ők mondják meg, hogy csere vagy nem csere.
Megpróbálhatsz a gyártóhoz fordulni, ártani nem árthat, csak nehogy elküld Taiwanra ők meg a te költségedre visszaküldjék, hogy mégsem cserélik...
Ha anyaghiba okozta a törést nem mondhatják, hogy az nem ok a cserére.
Ha jól tudom írásos indokkal kell visszadniuk, hogy miért nem cserélik, itt szerepelnie kell, hogy a hibát nem anyaghiba okozta, ekkor rákérdezhetsz, hogy milyen anyagvizsgálatot végeztek, de nem fognak fogalalkozni veled, mehetsz bírósághoz.....
Valami nevetséges indok fog szerepelni a lapon, de gyanítom, hogy nem mész semmire a dologgal
csimpok
Nos ma hívtak a boltból, hogy a nagyker be se vette a kormányt, mert törött sad.gif úgyhogy mehetek érte...
Valamit lehet még tenni, mit tanácsoltok? Nem kellett volna legalább megvizsgálniuk a kormányt?
Pjotr
Irtam, hogy nem tudják megvizsgálni mert nincs mivel és nincs rá képzett szakember, a legjobb esetben kapsz majd egy kis irást arról, hogy a meghibásodást a nem rendeltetésszerű használat eredményezte, de nem lesz ott melette, hogy miért és, hogy milyen vizsgálatokal bizonyították ezt.
Ezt a komoly vizsgálatot valószínűleg egy raktáros vagy szervízes végezte el rajta akik nagyon komoly anyagvizsgálati képzésben részesültek (bár ha informatikus, akkor volt anyagtudomány (vagy hasonló) nevű tantárgya ahol tanult ilyesmit....
Mindenképpen kérj róla jegyzőkönyvet, ahol minden le van írva, ütni kell az asztalt, ha nem adnak.
Bizonyítani a boltnak kell, de nem tudom mi van, ha külső szakértő kell hozzá és az a a boltnak ad igazat?
Na mindegy, majd ha FVF-et a mistrálosok kiiengedik a várbörtönből tongue.gif akkor majd megmondja, hogy merre tovább, én nem merek semmit tanácsolni, nehogy amiatt verd magad költségekbe.... wink.gif
Joooe
Egyetértek Pjotr-ral. Kérj jegyzőkönyvet, amiben indokolniuk kell az elutasítást, ha nem adnak ->vásárlók könyve.
Perszen nem biztos hogy mész vele valamire... ha ez az ő álláspontjuk, akkor ezt esetleg bíróságon tudod megtámadni. Még ha be is szerzel (jó pénzért) megfelelő szakvéleményt, az sem kötelezi őket semmire, csak bíróság mondhatja ki hogy kinek van igaza.

Várbörtön... biggrin.gif Majdcsak nem... smile.gif
csimpok
Pénteken mentem érte, jegyzőkönyv nem volt, mondom így nem viszem el. Még az eladó lett mérges hogy most minek cs*szek ki magammal, hogy fölöslegesen megyek újra...
Azt mondta hogy ránézett a nagyker látta hogy törött és elküldte őket a francba (komoly garanciális ügyintézés... smile.gif Mondta ha annyira akarom kér jegyzőkönyvet, de úgyis az lesz rajta, hogy törés miatt nem garanciális... Ja említettem az anyagvizsgálatot, azt mondta olyat nem kell csinálniuk.

Vélemény? Most lehet mondani, hogy 17 ezer forint nem olyan fontos, hogy itt pattogjak miatta, de hát nem 3 hónapra vettem a kormányt...
Joooe
A jegyzőkönyvet neki kell kiállítani a helyszínen, elvileg kérés nélkül, ez természetes kellene hogy legyen.

Amúgy nekem is van egy Logitech Wingman kormányom (csak nem FF). Most egy kicsit még jobban megnyúztam de nem hiszem hogy olyan egyszerű lenne a kormányrudat eltörni, elég masszívnak tűnik. Szóval valószínűleg anyaghibáról lehet szó, ha durvusz vele hamarabb adná meg magát a fogaskoszorú benne vagy a felfogató kis műanyag vacakok...

Csal annyit tudok mondani, hogy ha igazad van ragaszkodj hozzá, verd az asztalt, de ha odáig jut a dolog hogy be kell vizsgáltatnod, az is 10k felett lesz és az akkor sem jár vissza ha neked ad igazat sad.gif Ja és ráadásul "az sem kötelezi őket semmire, csak bíróság mondhatja ki hogy kinek van igaza."
Pjotr
(csimpok @ 2005 May 14, 08:18 PM)
Ja említettem az anyagvizsgálatot, azt mondta olyat nem kell csinálniuk.

De kötelesek csinálni, hiszen meg kell indokolni, hogy mi volt a meghibásodás oka azt meg anélkül nem lehet.
Ha most az FVF-nek lenne elég embere, akkor ilyenkor kéne a vásárlóval mennie egynek és mindjárt meg is bírságolni a boltot...
csimpok
Most hívtam az FVF-et, ahol azt mondták, hogy már eltörölték azt, hogy ilyenkor kötelező anyagvizsgálatot végezni. Elég csak a szakmai tapasztalatukra hivatkozni, hogy ilyen esetekben nem jár garancia. Tehát szerintük nem lehet semmit tenni.
Pjotr
Akkor marad a bíróság...khm..
csimpok
Dehogyis, annyit nem ér...
webcreativ
Sziasztok!

Egy nagy cégnél (nevét nem írom, mert multi) vásároltam vezetéknélküli billentyűzetet és egeret. Örültem neki, hazavittem használtam kb. 2 napig, mire elromlott. Visszavittem a terméket, ki is cserélték. Ezt ismét használtam immáron sokkal tovább, de hónapokkal később egyik hétről a másikra észbontóan kezdett kopni a festése mind a billentyűzetnek mind pedig az egérnek. crybaby.gif
A kb. 9 hónap alatt olyannyira lekopott, hogy a betűk már olvashatatlanul elhalványultak. A többi rész festése pedig annyira lekopott, hogy kilátszik alóla a műanyag. Esztétikailag nem ezt várom egy 15 ezer forintos billentyűzettől. Kinézetre olyan benyomást kelt mint egy selejtezett 7-8 éves agyonhasznált klaviatúra. (Tényleg nagyon lekopott!!! Azon túl, hogy napi 2-4 órát használtam csak)

Gondoltam, akkor vissza az áruházba és ott csere. Úgy is tettem! El is ismerték a problémát, de nem volt raktáron, úgyhogy ők felküldik Budapestre és ott cserélik. Majd szólnak telefonon.

Nos, azóta 24 nap telt el és amikor telefonáltam, azt mondták, hogy várni kell mert nincs a Budapesti raktárban... wacko.gif

Kérdem én, muszály nekem kivárni amíg ők varázsolnak egy másik olyan billentyűzetet??? Mennyi a maximális idő amíg várakoztathatnak engem?

Én már kérném vissza a pénzemet. Mert nem szeretném, hogy abból a hitvány termékből megint legyen nálam egy.
Jabba
Sziasztok!

Lenne egy problémám amibe tanácsot szeretnék kérni.
A gond a következő:
2003.09.18-án vásároltam egy Logotech z-560-as hangszorót.
2005.06.06-án.sajnos meghibásodott. hibajelenség: nincs mély.
2005.06.21-én elkészűlt. (15 nap)
sajnos nyaralás és egyéb teendőim miatt nem tudtam kipróbálni csak 7.hó végén, pár nap múlva újra előjött a hibajelenség:nincs mély.
2005.08.02 újra szervízben.
2005.08.30 elkészűlt. (28 nap)
2005.09.08 megint szervízben hibajelenség: nincs mély.
2005.09.15 elkészült. (7 nap)
pár nap múlva megint elromlott,persze a hiba ugyanaz,de a szervíz költözése miatt
csak 2005.10.12-én tudták átvenni. Ekkor jeleztem hogy cserét szeretnék mert a három javítás alatt már kiderűlt hogy nem tudják megjavítani. Sajnos a szervízvezető szerint ez nem megoldható mert már nincs ilyen termék raktáron az ára pedig túl magas ahhoz, hogy visszafizessék,de megjavítják.
ma 2005.11.09 van de még mindig nem kaptam vissza a készüléket.(29 nap idáig)
persze a karcmentesen leadott termék +doboza a sok javitás óta már közel sincs olyan állapotban. ütött-kopott dobozban és csavarhúzó szántotta nyomokkal kaptam vissza az 55e forintos készüléket. és az utolsó javitás még be sem fejezödött.

ennyi lenne a történet, kérdésem pedig az lenne mi tévő legyek? átvegyem ha újra elkészűl vagy ragaszkodhatom a cseréhez?

mindenki segítségét előre is köszönöm.
Jabba
Joooe
A terméket 3 javítás után sem tudták rendesen megjavítani, összesen már töb mint 80 napot töltött szervizben... nem semmi wacko.gif
Nem cserét kérhetsz, hanem a vételár viszzafizetését.
A Ptk előírja, hogy a javítást neked okozott jelentős kényelmetlenség nélkül, megfelelő határidőn belül kell elvégezni. Az ide vonatkozó rendelet szerint 15 napon belüli javításra kell törekedni. Ezek nem teljesülése esetén jogod van elállni a szerződéstől, azaz visszaakérni a vételárat.

Ráadásul hozzánemértésük/hanyagságuk miatt még meg is sérült a termék...

Azt javaslom ne vedd át, kérd vissza a vételárat, ha nem adják a vásárlók könyvébe történő bejegyzés után fordulj békéltető testülethez. Gyors, ingyenes, bírósági eljáráshoz hasonló történet, döntése ugyan nem kötelező érvényű, de ha számodra kedvező, jó alap lehet, hogy küldj egy bírósági fizetési meghagyást smile.gif

Persze ehhez az kell hogy papírokkal tudd igazolni amit itt elmondtál, és mindenképpen szükséges a vásárlók könyvébe tett bejegyzés, amivel igazolod, hogy te próbáltál egyezkedni mielőtt a békéltetőkhöz fordultál.
Ariadne
Szia!

Először is ugye ezek szerint vállal a gyártó 2 vagy 3 év garanciát erre a hangfalszettre?

Ennyi javítás után jogod van elállni a szerződéstől akkor is, ha sikerül megjavítaniuk, bár a hosszú idő nem éppen arra utal. Ez pont kapóra is jön, most kellene beszélni velük, hogy eleged van, cseréljék ki egy ugyanolyanra, ha nem tudják, akkor pedig elállsz a szerződéstől, adják vissza a teljes vételárat. Ha jó akarsz lenni velük, elfogadhatod, hogy levásárolod a vételárat, de erre nem kötelezhetnek.

Ha nem vevők a problémádra, írj bele mindent a vásárlók könyvébe ott, ahol vetted (ez fontos, a szervíz nem tud fizetni, és nem is fizethet), hangsúlyozva, hogy jelentős kényelmetlenséget okoz neked ez az állandó javítás, és nyilvánvaló, hogy a termék javíthatatlanul hibás. Segíti az ügyet, ha tudsz szerezni egy papírt a szervíztől arról, hogy javíthatatlan.

Következő lépésként, ha nem reagálnak mondjuk reális idő alatt, érdemes egy húzós tértivevényes (papíralapú) felszólító levelet küldeni nekik - esetleg ügyvéd/jogász ismerős fel tudja turbózni az indokokat wink.gif -, hogy akkor te most ezennel nem csak szóban, de írásos formában is elállsz a szerződéstől, 8 napon belül fizessék vissza neked a pénzt.

Ha no comment, békéltető testülethez kell beadni az összes keletkezett papírt meg az eset leírását meg a vásárló könyvi bejegyzést, ők ingyen megpróbálják rávezetni a feleket arra, hogy mit is kellene tenniük. A te esetedben pl hoznak egy határozatot, hogy fizessék ki neked a pénzt, mert jár.

A békéltetőknél szerzett tapasztalattal és papírokkal felvértezve már érdemes egy ügyvédet vagy jogász ismerőst megkeresni, hogy egy fizetési meghagyást adjanak be a bíróságra. Erre vagy fizetnek, vagy nem reagálnak (akkor is nyertél), vagy ellentmondanak, akkor per lesz. De nem hinném, hogy elmennek idáig, meg többe kerülne az ügyvéd nekik, mint amennyit nyerhetnének.

Érdemes azért átnézni ezeket, összefoglalók:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...p?showtopic=774
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...p?showtopic=768
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...p?showtopic=765
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...p?showtopic=736

Ez meg itt az én dettó ilyen sokjavításos esetem, már jól előrehaladt, ha bátorságot akarsz meríteni smile.gif :
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...topic=559&st=15

Ha esetleg sulinetes, az annyiban bonyolítja a dolgot, hogy ha nem akarod elveszteni az adókedvezményt, akkor érdemes levásárolni valamire.

szerk: Na, megint elkéstem... cool.gif Látod, Joooe, mondtam hogy tömörebben és egyértelműbben fogalmazol nálam, itt a bizonyíték! smile.gif
Joooe
(Ariadne @ 2005 Nov 9, 02:17 PM)
Na, megint elkéstem...  cool.gif Látod, Joooe, mondtam hogy tömörebben és egyértelműbben fogalmazol nálam, itt a bizonyíték!  smile.gif

De te többet is mondtál meg linkeltél meg minden smile.gif
Ekkora előnnyel már könnyű gyorsnak lenni biggrin.gif
Jabba
Köszönöm szépen a segítséget.

a lényeg ki maradt véletlenül. én is ennél a cégnél dolgozom. Bár szerintem ez nem befolyásolhatná károsan a garanciális ügyintézést. A panaszkönyvbe írás valószinűleg az állásért cserébe mehet, de már nem érdekel.
Ariadne
Hű, ez komoly... blink.gif A szervizesekkel nem vagy olyan jóban, hogy megsúgják esetleg, hogy tényleg javíthatatlan-e, esetleg szériahiba? Jól jönne, ha biztos forrásból tudnád ezt.

Legalább egy levásárlásba hátha belemennek, tekintettel a dolgozói minőségedre, ha nem olyan rossz a helyzet... Mindenesetre ragaszkodj ahhoz, hogy azért papírt adjanak mindenről, ha új valamit kapsz, arról is számlát, jót. jegyet is, ha jár hozzá.
Jabba
igaziból nem rajtuk múlik. külső szervízbe javítják ezeket. Az itteni szervizesek már az első hibánál javíthatattlannak minősitették.
a szervizesek nekem adnak igazat,de a fönökséget nem érdekli, ezért fordultam hozzátok.
Ariadne
Hmmm, jó tudni, hogy nem paranoia azt gondolni, hogy időnként azért javítanak meg tessék-lássék módon egyébként javíthatatlan cuccokat, hogy kihúzzák a jótállási idő végéig... Nem ők az egyetlen ilyen cég, ezt tapasztalatból mondom. mad.gif

Kifelejtettem, hogy jó ha esetleg van vagy tudsz szerezni papírt arról, mikor javították, és remélem rendes számlád is van róla.
Jabba
Számlám már nem tudom van-e, de az összes szervízmunkalap megvan. És mind a nevemre szól.
Ariadne
Az királyság, de fénymásold le, hogy tuti meglegyen, és ne add ki őket a kezedből. smile.gif
Csaba_20
Szörnyű, amikor a kutya a saját farkába harap.

Hja, egyébként felhívnám a figyelmet a vétel dátumára. Amikor még egy picit másképp volt a fogyvéd. törvény. A 15 nap még kötelező volt pl. de utána kéne nézni, hogy potnosan hogyan volt akkor. Tudomásom szerint az akkori törvények vonatkoznak ide.
Jabba
sajnos az akkori és a mostani törvényeket sem ismerem, ezért azt sem tudom mit értesz 15 nap alatt. 15 nap után cserét kéne adni?
Ariadne
Hű, igazad van! Bár az tuti, hogy akkor is el lehetett állni, ha sz*rrá javították és nincsen másik ugyanolyan. Utánanézek. smile.gif
Csaba_20
Mellesleg mit mondtak szakvéleményként, hogy mi miatt nem javítható a rendszer? Mi hibásodott meg? A hangszóró membránja, a bekötőszálak egyike, a hangszóró tekercse, az erősítő végfokban valami, a crossover, a kis vezérlő dobozban valamelyik poti, vagy mi??? Nem tudok olyan hibáról, ami esetén ne lenne javítható a termék. Mégha a hangszóró is törik és szakad darabokra, akkor is lehet bele venni másikat. Igaz, ezzel romolhat a minősége, de akár javulhat is, ha jobb mélyhangszorót raknak bele.

Az, hogy egyáltalán nem szól a mély, azt jelenti, hogy vagy elszakadt a bekötőszál(egyik vagy mindkettő), vagy leégett a tekercse a hangszórónak, vagy a végfokban ment ki valami.
Ariadne
Na szóval a régi 35/1978 MT rendelet és 117/1991 kormi rendeletek szerint

1. 10000 feletti árú cuccosra 8 azaz nyolc évig javítószolgálatot kell biztosítania a forgalmazónak, kivéve ha rajt' van a jóti jegyen, hogy ennél kevesebb időre szól (nem hiszem).

2. Vita esetén akkor kötelezhető volt a kereskedő arra, hogy a fogyvédelem véleményét kérje, és ez döntő volt - de ma már sztem ilyet nem adnak ki, ezzel nem tudom, mi van, FVF tudná ezt.

3. És igen, a 117-es szerint 15 nap a javítás határideje, kölcsönkészülékkel 30!

4. Plusz ha 10 kiló feletti a cucc, ki kell szállniuk megjavítani, sőt akkor még meg lehetett téríttetni az indokolt utazási (szállítási) költséget is. "Fenyegetésnek" jó lesz. smile.gif

5. Ptk. 306. § (2) miatt (javítás jelentős kényelmetlenséget okoz, és finoman szólva sem a megfelelő határidőn belül történik), 306 (1) b ) alapján lehet elállni.
Csaba_20
(Ariadne @ 2005 Nov 9, 05:13 PM)
Na szóval a régi 35/1978 MT rendelet és 117/1991 kormi rendeletek szerint

1. 10000 feletti árú cuccosra 8 azaz nyolc évig javítószolgálatot kell biztosítania a forgalmazónak, kivéve ha rajt' van a jóti jegyen, hogy ennél kevesebb időre szól (nem hiszem).

2. Vita esetén akkor kötelezhető volt a kereskedő arra, hogy a fogyvédelem véleményét kérje, és ez döntő volt - de ma már sztem ilyet nem adnak ki, ezzel nem tudom, mi van, FVF tudná ezt.

3. És igen, a 117-es szerint 15 nap a javítás határideje, kölcsönkészülékkel 30!

4. Plusz ha 10 kiló feletti a cucc, ki kell szállniuk megjavítani, sőt akkor még meg lehetett téríttetni az indokolt utazási (szállítási) költséget is. "Fenyegetésnek" jó lesz. smile.gif

5. Ptk. 306. § (2) miatt (javítás jelentős kényelmetlenséget okoz, és finoman szólva sem a megfelelő határidőn belül történik), 306 (1) b ) alapján lehet elállni.

Ha jól tudom akkor a 4-es pont még ma is érvényben van.
Ariadne
Persze, csak az nincs ma benne, hogy a szállítási/utazási ktget megtéríttetheted. Elvileg ma is lehetne, de ahhoz ugyi bíróságosdi kellene. smile.gif
Joooe
Ahhh ezt mindig elfelejtem, a vétel dátumára soha nem figyelek iylen szempontból wacko.gif
1000x bocs ph34r.gif
Ariadne
Én se vettem észre, már ketten vagyunk. wink.gif
asdf
En mondom, nem kar meg az allasert sem smile.gif Hihetetlen egy *** banda az a chs...
voltchses
Sziasztok!

Szoktam olgasgatni a topicokat, és mivel most én is érintett vagyok regisztráltam hogy hozzá tudjak szólni.

Magam is a Chs állományában voltam csak még a régi helyén, a költözést már nem vártam meg.

Szerintem a srác problémája abból adódik,hogy a chs olyan szerződést kötött a logitech-el ami lehetetővé teszi hogy a logitech nem kapja vissza a hibás termékeket csak az újat küldi, ha már nem gyártja MINDEN ESETBEN JOBBAT küld. Ez nagyon szépen hangzik mert így az ügyfél elégedet lehet mindig megkapja az új terméket. Ez a valóságban úgy zajlik hogy az ügyfél beviszi a meghibásodott terméket.A Chs kéri a cserét,a terméket elkezdi megjavitani.
A cserekészülék soha nem kerül az ügyfélhez azt minden esetben értékesítik.
A javított terméket vissza kapja az ügyfél.
A baj csak akkor van ha nem sikerül megjavítani a terméket mert akkor már nincs mire kicserélni hiszen azt már eladták. Valószinüleg itt is ez történt.
Captain Crash
Ha ezen információk helytállóak, akkor FVF-nek üzenem: íme egy eset, aminek utána kellene nézni...tudom, hogy sok a dolgotok, de szerintem vagyunk itt egy páran, akik szívesen végeznének ilyen vizsgálatokat...másrészt pedig a CHS nem adja tovább a jótállási feltételeket, szerintem ez egyértelműen szabálysértés.
asdf
Egyben a tortenet angol nyelvu levelben siman mehetne a Logitech europe HQ-ra, hadd tudjanak mar rola ok is esetleg nemi kezrekoppintas celjabol wink.gif
Jabba
Én is hallottam,hogy ez megy csak idáig nem hittem.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.