Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
TESCO
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
1, 2, 3, 4
Joooe
Háát.. bárki helyeselhet vagy cáfolhat whistling1.gif
Pjotr
Ezzel nem a vásárlást korlátozzák, hanem inkább verseny tv-be ütközik, hiszen, azzal csalogatnak be 500 embert, hogy tudják, hogy a meghirdetett árúból nem fog nekik jutni.
A GVH-nál kéne bejelntést tenni.
toreki
Biztosan egyszerűbb a Tescoban megvenni, mint hajnali négykor sorban állni a nagybani előtt, ráadásul még olcsóbb is. Ugyhogy azt korlátozzák, hogy a sarki zöldséges ne náluk vegye meg az árut, és adja el dupla haszonnal. Ha a Tesco kialkudott egy olcsó beszerzési árat, mert 50 kamionnal rendel egyszerre, akkor a kedvezményt a vevőknek akarja adni, nem a nyerészkedő kereskedőknek. Én pl teljesen egyetértek ezzel, még akkor is, ha szerintetek TVbe ütközik. (Bár gondolom ennek azért ők is utánanéztek...)
Joooe
Amióta belker tv. hatálytalan, akkor végülis nem törvénytelen, ha meghirdeti azt is, hogy max 10 db-ot vehetsz. Ha meghirdeti.

Az ilyen esetekben azért a GVH mindig nagyon résen kell (kéne) hogy legyen, mert nagy a veszélye, hogy beszerzési ár alatt adják.
toreki
Ja, ha én felvásárolom az egész árukészletet, utána te meg megreklamálod, hogy olyan árut reklámoznak, amiből nincs árukészletük. Ismerős? biggrin.gif
Pjotr
(Joooe @ 2006.06.04, 17:11) *

Amióta belker tv. hatálytalan, akkor végülis nem törvénytelen, ha meghirdeti azt is, hogy max 10 db-ot vehetsz. Ha meghirdeti.

Az ilyen esetekben azért a GVH mindig nagyon résen kell (kéne) hogy legyen, mert nagy a veszélye, hogy beszerzési ár alatt adják.

De ezekben a hirdetéskeben nem azt mondják, hogy mx 10 db-ot vehetsz, hanem azt, hogy max 10db a teljes akciós készlet...
toreki
Pjotr: igazad van. Elnéztem a hozzászólást. Az tévesztett meg, hogy az első válaszban arról van szó, hogy ami az üzletben van, ezt el kell adni. De itt pont arról van szó hogy az üzletben összesen 10db van. Ha így nézzük, szerintem ez még mindig jobb, mintha ezer ember tódulna a boltba, hogy megvegye azt a 10 dbot, mert nem írák le, hogy csak annyi az akciós készlet. (lásd Tesco és hasonlók, amikor nyitáskor már elfogyott...)
Joooe
Tiszta játékelmélet, most akkor filózzon az ember, hogy vajon ha ő menne, benne lenne-e abban a tízben biggrin.gif
Ercsike
Nos igen, a baj tényleg az hogy beáll az a nyitáskor elfogyott szindróma, mert valójában sok esetben még a vevő elé sem kerül mert az ottani dolgozóké lesz még az a kevéske 10 db is. Mi így egy távirányítóval jártunk, de hát nem nagy összeg, de akkor is bosszantott hogy már a nem tudom hanyadik üzletet néztük meg a plusz esetében.
asdf
Ilyenkor lehet bejelntest tenni a gvh-nal, sztem egy kezem mar keves hozza, hogy hany esetben buntettek meg ilyen miatt a tescot...
Ariadne
Régebbi eset, de leírom, hadd szidjuk még a Tecsót. smile.gif

Húsvét előtt közvetlenül, szinte az utolsó pillanatban mentünk sonkát venni a kék-fehér csíkos áruházba. Alig volt már, ahogy azt vártuk is, de a kedvenc Gallicoop-os pulykasonkából épp találtunk vagy egy tucatot. Tudtuk, hogy a szokásos ára 900 Ft körül van kilónként, ezért feltűnt, vajon hogy lehet, hogy most 1400 Ft kilója. Jobban megnézve a címkét kiderült, hogy az eredeti, gyártói címkére egy újabb, Tecsós címkét ragasztottak, Tecsó sonka felirattal, és a jóval magasabb árral. Sejtettem, hogy ez így nem OK, de nem volt kedvem huzakodni velük, ezért megvettük, megettük. (Azóta is bánom...) Nyilván így tudták előbb eladni a sajátjukat, a nagyon finom Gallicooposat pedig nyilván kevesebben vették, látva az árat. Ezt azért nagyon nagy mocsokságnak érzem részükről, írtam is akkor egy levelet a gyártónak, csak hogy tudjanak róla. Most érkezett csak válasz, mert elkavarodtak kicsit, de megerősítették, hogy 899 Ft volt az ár részükről abban az időszakban is. Ezek szerint viszont nem csak a vásárlókat, hanem a gyártót is lehúzták kilónként 500 Ft-tal - tiszta (?) haszon, Tecsó módra... ermm.gif
Ercsike
Az igaz, hogy lehetne bejelentést tenni, de ki lenne az aki ezt be is tudná bizonyítani? Az egy dolog hogy ez egy afféle íratlan szabály, de ember legyen a talpán aki ezt bebizonyítja.Úgyis azt mondanák, hogy reggel elvitték hiába mondod, hogy te voltál az első vevő nem tudod igazolni sad.gif

Ariadne! Igen így csinálják ezt valaminek leviszik a béka segge alá 20 kmre az árakat a másikat meg felemelik és így ugymond 0-ra hozzák, de még is nagy a haszon, mert egy tescoban nem csak a sonkát fogod megvenni vagyis mi mindig 30 000 Ft felett vásárolunk ha betévedünk. Számold ki milyen jól járt! Ha csak a sarki közértbe mentünk volna negyedét nem költöttük voltna el, de hát emberek vagyunk és amit meglátunk ....... atöbbit úgyis tudjátok
Ariadne
Mi egy egyszerű módon meglehetősen sikeresen védekezünk a "meglátom, megszeretem, megveszem" szindróma ellen: a titok a bevásárlólista, amit mindig írunk, és az, hogy igyekszünk nem éhesen menni vásárolni. biggrin.gif Na nem mondanám, hogy mindig működik (múlt hétvégén pl. hogy, hogy nem, pár akciós dvd beugrott a kosárba), de legtöbbször igen. tongue.gif
Ercsike
Nos igen ez nálunk is így működik csak nem 1-2 dvd hanem ez meg az ami amúgy tényleg kell meg minden, de biztos még kb pár hónap ráéréssel is jó lenne pl. egy függöny vagy lepedő meg ilyesmi, de persze a tesco tesz róla hogy sürgősnek lássuk ezeket a dologkat smile.gif
toreki
Nálunk a bevásárlólista azért nem működik, mert tollat is viszünk magunkkal. biggrin.gif
Ariadne
(toreki @ 2006.06.07, 15:34) *

Nálunk a bevásárlólista azért nem működik, mert tollat is viszünk magunkkal. biggrin.gif

Az nem éééér. smile.gif
toreki
Pénteken vettünk akciós camenbert sajtot, ami elvileg 16-ig jó. Amikor kibontottuk, kiderült, hogy romlott. Tegnap este visszavittem, blokkal együtt. Mit gondoltok mi volt a válasz? Menjek, és keressek helyette egy olyat, ami nem romlott. bash.gif Mondtam, hogy inkább pénzt vissza. Végülis visszaadták, de azért rákérdeztem, hogy ugye a többit akkor leveszik a polcról? Persze-persze, mindjárt szólnak a kollégáknak... No comment
Ercsike
Sziasztok tudom nem ide való, de szeretnék nekik segíteni! Ma kaptam egy nagyon lehangoló e-mailt miszerint eltűnt egy fiú és a szülők kétségbe esetten keresik légyszi mentjetek fel az alábbi honlapra és nézzétek meg nem láttátok-e. Ugyanis nem biztos hogy mindenki kapott ilyen levelet: www.hasznaltlap.hu vagy strehogergo.uw.hu köszi Ercsike
Ercsike
Lenne egy kérdésem hozzátok! Mint mindig megkaptuk a tesco-s akciós újságot és találtam benne egy nagyon jó kis nyári papucsot nagyon megtetszett mivel nemrég vettem totál olyan ruhát (zöld nagy fehér virágal) és nagyon örültem meg minden mert ráadásul nem is volt olyan nagyon drága kb. 400 Ft. A lényeg hogy bőven az akció közepén voltunk és se a tatabányai tescoban se a szolnoki tescoban nem kaptunk olyan papucsot és tényleg csak azért mentünk be meg persze ha ott járunk akkor kaját is vettünk amit a kisboltban vettünk volna meg. A kérdésem csak annyi lenne hogy erre nincs valami jogszabály hogy amit meghírdetnek és semmi korlátozás nincs hogy pl. készlet erejéig? Mert hiába csak egy 400 Ft-os papucs volt, de ment volna a ruhámhoz crybaby.gif
kisjucc
:devil
Segítsetek légyszi! Vettem egy szunyoghálós ajtót, de nem lett jó,és origi a csomag. 3 napon belül visszavittem a Teknőbe, azt mondták csak akkor veszik vissza ha hibás (? viszont akkor nem lesz bontatlan).Le akartam vásárolni de nem engedték. Megtehetik? Köszike!
Joooe
Igen megtehetik, semmi nem kötelezi őket, hogy egy hibátlan terméket visszavásároljanak, bár bontatlan csomagolás esetén, blokk bemutatásával illene szerintem, de jogszabály nem kötelezi őket rá.
Itt jön be az, hogy a pénzeddel szavazol, eldöntve, hogy legközelebb hol vásárolsz smile.gif

Ez a 3 napos dolog elég elterjedt tévhit, van ugyan hasonló, de csak jótállás esetén, 3 munkanapon belül, csak ha hibás a termék, és elsősorban akkor is cserét lehet kérni, nem visszavásárlást.
kisjucc
(Joooe @ 2006.06.25, 11:55) *

Igen megtehetik, semmi nem kötelezi őket, hogy egy hibátlan terméket visszavásároljanak, bár bontatlan csomagolás esetén, blokk bemutatásával illene szerintem, de jogszabály nem kötelezi őket rá.
Itt jön be az, hogy a pénzeddel szavazol, eldöntve, hogy legközelebb hol vásárolsz smile.gif

Ez a 3 napos dolog elég elterjedt tévhit, van ugyan hasonló, de csak jótállás esetén, 3 munkanapon belül, csak ha hibás a termék, és elsősorban akkor is cserét lehet kérni, nem visszavásárlást.

Kedves Joooe! Köszi hogy ebben a szörnyü melegben ilyen gyorsan válaszoltál!
Ezt m.sz..m! crybaby.gif
Ercsike
Sziasztok! Még nem válaszoltatok a kérdésemre!!! crybaby.gif crybaby.gif crybaby.gif Itt ezen a fórumoncsak nekem nem válaszol senki? sad.gif
Ariadne
Azt hiszem, ez egy már kitárgyalt téma. Versenyhivatalnál lehet őket felnyomni, ha nem volt az akciós cuccból, de van már eddig is jó pár marasztaló döntés ellenük, nagyon nem hatja meg őket, úgy tűnik...
Ercsike
Találtam valami nagyon idevalót a www.adatbazis.com oldalán:

A GVH szigorúan megbüntette a Tesco-Global Áruházak Rt.-t. A 100 millió forintos büntetést azzal indokolta a versenyhivatal, hogy a társaság tisztességtelen, befolyásolásra alkalmas magatartást mutatott a fogyasztókkal szemben, amikor milliós példányszámban megjelenő reklámkiadványaiban több termékre vonatkozóan nem a valóságnak megfelelő adatokat közölt. Egyebek mellett olyan termékeket hirdetett, amelyek nem voltak elérhetők minden Tesco-egységben. A GVH azért rótt ki ilyen jelentős összegű bírságot, mert a Tesco sokadszor vét a szabályok ellen, szám szerint kilencszer marasztalták el a céget. A társaság indokolatlanul magasnak találja a büntetés összegét, ezért fellebbez a határozat ellen. (Inet Kft.)
Pjotr
A GVH-s beadványhoz kell vásárlók könyve bejegyzés?
Gondolom igen....
Akartam ma vásárolni a ma 6 órakor kezdődő akcióban létrát, reggel 9-kor már nem volt egy darab sem, egye-fene gondoltam majd délután még benézek, most voltam bent, azt mondták, hogy máskor reggel 6-ra jöjjek mert 8-ra elfogyott az összes darab és nem is fognak kapni.
Most irom a levelet a gvh-nak, ezen látszik, hogy a tesconak nem számít egy újabb pár száz millás büntetés, meg sem érzik.
Pjotr
A tesco válasza:

Tisztelt Uram!

Az Ön által levelében megjelölt akciós alumínium létra a kaposvári áruházban a várakozásokat meghaladóan, és a nagy keresletre való tekintettel már az akció első napján, a reggeli órákban elfogyott.
Sajnos korlátozott készlet állt rendelkezésre, és utánrendelés nem lehetséges.
Megértését köszönjük,

Üdvözlettel:
xxx

Válasz nem lehetséges mert Delivery to the following recipients failed.
Captain Crash

Pjotr: GVH-nak azért küldd el, majd ők kivizsgálják. Szerintem lesz itt még több bírság is. Amúgy felháborítónak tartom a dolgot, mert nyilván igazolni sem tudják, hogy ennyi létrát eladtak volna. Te el tudod képzelni, hogy hírtelen mindenkinek létra kell? biggrin.gif Tömött sorok reggel 6-tól 7-ig a pénztárnál, mindenkinél egy halom létre...nem. Szerintem nem a készlet erejéig felirat kellene ilyen esetekben, hanem, hogy az akcióban x termék vesz részt. Csak ugye azt kínos leírni, hogy Akciós létra most 40%-kal olcsóbban. Alul pedig, hogy ebben az akcióban 2 létrát adunk akciósan. biggrin.gif
Joooe
(Pjotr @ 2006.07.12, 15:15) *

A GVH-s beadványhoz kell vásárlók könyve bejegyzés?
Gondolom igen....

Nem kell, amennyire én tudom. unsure.gif
Ercsike
Találtam megint egy cikket, de csak egy része tartozik ide aki kíváncsi az egészre az http://www.ujneplap.hu/index.php?apps=cikk...=1&c=528856

A lényeg:

— A vevőcsalogató árleszállítások célja, hogy a betérő vásárlók ne csak a kedvezményes árukat, hanem más is tegyenek a kosarukba — állapította meg Lévay Józsefné. A megyei egyesület elnöke szerint nem ez a probléma. Az akciós termékek árát ugyanis olykor elfelejtik a pénztárgépben átállítani. Így a magasabb tarifát olvassa le a vonalkódról a gép. — Panaszosaink legtöbbször ezért jeleznek kifogást — tette hozzá Lévay Józsefné. — Ha a vevő úgy érzi becsapták, azonnal írjon a vásárlók könyvébe. Július elsejétől élő jogszabály szerint, 30 napon belül választ kell kapnia panaszára, észrevételére.
kisjucc
(Ercsike @ 2006.07.20, 12:24) *

Találtam megint egy cikket, de csak egy része tartozik ide aki kíváncsi az egészre az http://www.ujneplap.hu/index.php?apps=cikk...=1&c=528856

A lényeg:

— A vevőcsalogató árleszállítások célja, hogy a betérő vásárlók ne csak a kedvezményes árukat, hanem más is tegyenek a kosarukba — állapította meg Lévay Józsefné. A megyei egyesület elnöke szerint nem ez a probléma. Az akciós termékek árát ugyanis olykor elfelejtik a pénztárgépben átállítani. Így a magasabb tarifát olvassa le a vonalkódról a gép. — Panaszosaink legtöbbször ezért jeleznek kifogást — tette hozzá Lévay Józsefné. — Ha a vevő úgy érzi becsapták, azonnal írjon a vásárlók könyvébe. Július elsejétől élő jogszabály szerint, 30 napon belül választ kell kapnia panaszára, észrevételére.

clap2.gif clap2.gif Sziasztok!
Kíváncsi leszek rá a nagy hírű Tesco mit fog ebből betartani .
3 nap mulva lejár a 30 napom és válasz még nem jött a vásárlók könyvébe történt bejegyzésemre.
devil.gif de nem adom fel! devil.gif
ja, és találkoztam ott egy fickóval, aki vmi bicikli miatt reklmált, nnnaggyon profi volt,mert elakarták hajtani, mire Ő kb. 8 féle hiányosságot sorolt fel az élelmiszertől a gyerekruháig mire megkapta a könyvet. Így kaphattam meg én is, mert ahogy lejegyezte kb.4 oldalon, rögtön a kezembe nyomta.
Szóval a Tesco-t abszolut nem érdekli, még a 200milliós bírság sem, mert legfeljebb veszi a batyuját és eltünik a határon túl. box.gif
Ercsike
Amúgy megint van egy hír, de ez Auchan-es a www.adatbazis.hu oldalán:

Auchan Magyarország Kft.: Ötvenmilliós "halmazati" bírság a GVH-tól

A fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás miatt 50 millió forintra bírságolta az Auchan Magyarország Kft.-t a GVH. Az áruház történetében ez az eddigi legnagyobb büntetés. Az indoklás szerint az áruházlánc 2005 végén és 2006 elején több reklámújságjában számos termék esetében jogszerűtlenül alkalmazta a "legolcsóbb" és a "legolcsóbb termékeink" kifejezést, egy DVD-lejátszót a vásárlók az akciós időszakban nem mindenhol vehettek meg, megtévesztő volt egy macskaeledel reklámja, a 2 literes Vera forrásvizet pedig a reklámújságban közzétettnél drágábban árusította. A bírság kivetésekor a GVH figyelembe vette azt is, hogy most ötödjére kellett elmarasztalni az áruházláncot, amely eddig 5-15 milliós büntetéseket kapott. Az Auchan indokolatlanul magasnak tartja az összeget, arról azonban még nem döntött, kér-e jogorvoslatot a határozat ellen. A 10 hipermarkettel rendelkező francia cég a hatodik legnagyobb a hazai élelmiszerláncok sorában, tavalyi nettó árbevétele 187 milliárd forint volt. (Inet Kft.)

Ariadne
A téma címe: Tesco... whistling1.gif
Ercsike
Most kötöcködni akarc? box.gif Amúgy meg az Auchannak sem fog megkottyanni, csak azt a látszatot akarják kelteni, hogy igen is foglalkoznak a témával. Közben szerintem már mi vásárlók azt az50 millás büntit kifizettük. sad.gif
toreki
Van olyan topic, hogy kit mire büntettek itt.
asdf
OFF
(Ercsike @ 2006.07.24, 11:55) *

Most kötöcködni akarc? box.gif

Nem kotozkodni akar, csak ugy tunik, hogy mintha lenne benned egy hozzaszolasszamlalo, aminek egy adott nap mindenkepp el kell jutnia egy bizonyos szamig, hogy te annyit ideirtal a fogyvedforumra. Mindezt ugy, hogy teljesen mindegy, hogy megallja-e a helyet a hozzaszolas /lasd: parkolodij 5 ev elevulese/, vagy a temaba vag-e /pl mav szemszall. topicba aruszallitos gvh bunti, majd raadasul miutan ott mar meg lett emlitve, hogy nem oda tartozo dolgokat nem kene foloslegesen irni, erre most itt is ugyanezt csinalod, isten tudja miert.../
ON
Ercsike
Azt hiszem az embernek tudnia kell hogy mikor kell odébb állnia. Köszönök mindnekinek mindent, de azt hiszem nem vagyok ide való amúgy meg szeriten Auchan = Tesco. Sziasztok!!!!
Ariadne
Ercsike, senki nem akart téged megsérteni, csak próbáltuk jelezni, ami többünknek egymástól függetlenül is feltűnt... Tényleg szívesen várjuk a hozzászólásaidat, csak eddig azok többsége oda nem illő dolgokat tartalmaz, vagy csak annyit, hogy "várd meg Joooe-t meg Ariadne-t meg FVF-et", ami egy fikarcnyit sem segíti ki a kérdezőt, és még csak a te saját véleményedet sem tartalmazza...
Ercsike
A mellékelt képet az index fórumon találtam a tesco-s toppikbané
Ercsike
Nem akarom felborítani a témát, de ez a fórum ide vág: http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?bw=&...ep=2&page=2

Tartalmából:
"nekem sikerült Dunakeszin kifognom csontiktól hemzsegő babapudingot"

"nálunk romlott virslit adnak akciós áron. Mikor szóltam, hogy le kellene venni a polcról, akkor közölték, hogy nem látom, hogy akciós?! Még én voltam a hülye, hogy ilyet kérdezek"

Bocsi az off-ért és ne utáljatok már ezért is ok? crybaby.gif
RosszQtya
sziasztok! látom más is jól jár a tescoval... :-/

ahol lakom csepelen, vagy a rablóéstársai éjjelnappalnél vásárolok, ahol a tesco gazdaságos párizsi 259 helyett 900, vagy marad maga a tesco... mert késő éjjel dolgozok, tehát mezei közért, auchan kilőve...

a gondom, olyan nincs hogy ne próbáljanak átverni! múlt héten vettem egy redbull duot 495ért húzták le, holott a 15 sor végén akciósan 459ért volt kirakva... ezt egy hétig minden este játszottuk! kifizetem, vevőszolgálat, lefénymásol visszaad... unom már...

de a ma este viszi a príme a lopásban!
rendgeteg DVDm van, sok helyen veszem, pl tesco, auchan, xpress, netpiac etc... megpillantottam egy forgatható álványt a tetején MINDEN OLDALRÓL KIRAKVa(!) "DVD 950.-" le is emeltem egyik kedvenc filmemet, pénztár 4299! ettől függetlenül szerepelt rajta még egy 4990-es ár is... vevőszolgálat... mndom mi van... az őket nem érdekli, azért mert a forgatható polcra ki van téve, hogy 950, látnom kéne, hogy más áron van kirakva a termék... mondom a nőnek, rendben, akkor CSAK EGY(!) 950es filmet mutasson nekem a 950es polcon! odament de valahogy nem sikerült... mondom neki ez csúnya bénaság, úgyhogy kérem ezt a filmet 950ért! hebegett habogott, majd nagy nehezen visszavette illetve visszafizette a 4299-ot...

kérdem én hogy is van ez???

ételekkel kapcsolatban pedig
-az akciós hűtőkön nincs vonal, hogy meddig lehet rámolni
-nincs kontroll hűmérő, hogy mennyire hűt
-a termékek lejárati dátuma felül van ragasztva! (múltkor lekapartam, 1.5 hete lejárt a cucc)
-a zacskós tejterméket (túró, körözött, sajt) ha kiszakad a gyári csomagolás, beteszik egy 1.5es zacsiba és leakciózzák... ja hogy a lejárat dátuma SÉRTETLEN csomagolásra vonatkozik, az mellékes...
-hogy a husok ZÖLDek az se számít, mert a matrica szerint csak holnap járnak le!

nem igaz, hogy ezek mindent megtehetnek!

valaki pár mondatban segíthetne mit csináljak most, mert nem szeretem a sumákokat és ezt nem szeretném ennyibe hagyni! ja és már dossziém van a tescos vásárlók könyvéből! amelyik könyvbe írtam múlt szombaton 4-5nek, ma már zsír új könyvet tettek elém! gondolom nem csak én vagyok _elégedett_ vásárló :-/ ötletek?
Kenderice
(RosszQtya @ 2006.08.08, 23:09) *

... ötletek?

Ne akarok OFF lenni, de szerintem ha ennyi bajod van velük, menj máshova vásárolni. Ez a legegyszerűbb.
Ariadne
(Kenderice @ 2006.08.09, 23:31) *

Ne akarok OFF lenni, de szerintem ha ennyi bajod van velük, menj máshova vásárolni. Ez a legegyszerűbb.

Ha mindenki hagyja annyiban, sose lesz jobb...
Kenderice
(Ariadne @ 2006.08.10, 09:31) *

(Kenderice @ 2006.08.09, 23:31) *

Ha mindenki hagyja annyiban, sose lesz jobb...

Akkor majd egyszer azon veszik észre magukat, hogy nem megy oda senki vásárolni. Ha a fogyasztóvédelem tehetetlen ennyi szabálytalanság láttán is, akkor az általam javasolt megoldás a legjobb.
L_Matyi
Szerintem a legegyszerűbb az FVF-nek bejelenteni, és majd ők kivizsgálják a dolgot, a hűtőt persze az ÁNTSZ-nek is jelentheted, de ezt valószínűleg az FVF is megteszi, ha indokoltnak látja. Én biztos bejelenteném, mert az nem megoldás, hogy a tudatos vásárlók nem mennek oda, a többiek meg szívnak, mert egy idő után minden bolt azokra áll rá akik mindent annyiban hagynak, mivel ők, sajnos, sokkal többen vannak.
toreki
(Kenderice @ 2006.08.10, 14:21) *

Akkor majd egyszer azon veszik észre magukat, hogy nem megy oda senki vásárolni. Ha a fogyasztóvédelem tehetetlen ennyi szabálytalanság láttán is, akkor az általam javasolt megoldás a legjobb.

A baj az, hogy mindig lesz olyan, aki inkább elviseli, hogy rendszeresen átverik, mert olcsóbban tud vásárolni. Vagy mert nem teheti meg, vagy mert nem ismeri a jogait, vagy mert csak nyuszi.

Tenni kell ellene, különben visszamegyünk a régi rendszerbe. Lesz egyféle áru, vagy kell, vagy nem, ezt kapod. Aztán meg jön a gondolatrendőrség.
sanyoka
Sziasztok
Ma volt 1 olyan problema a Tescoval, hogy szerettunk volna venni 1 laptopot a PolusCenter Tescoban aruhitelre es azzal tagadtak meg az eladast, hogy a gephez elveszett a magyar nyelvu leiras es a garancia fuzet.
Nem voltak hajlandoak jegyzokonyvet sem felvenni errol az esetrol es a nevet sem volt hajlando megmondani az a holgy aki az ugyeletes vezetonek mondva magat megtagadta a kiszolgalast.
Megmielott azt mondanatok, hogy miert nem megyek mashova hiszen rengeteg helyen arulnak gepeket akkor nezzetek meg a linket es ha figyelmesen nezitek akkor rajottok.
http://www.tesco.hu/products.php?f1=Te1e57...8c63dcd3535530e

Fontos az aruhitel.
Egyebkent 2 darab volt akkor belole es elottem adtak el 1 nyugdijas bacsinak hitelre ( fontos a hitel) aki utan az elobbi holgynel kb 5-6szor erdeklodtek telefonon, hogy engedelyeztek-e a hitelt es elvitte-e a gepet?
Megtagadhatja az aruhaz ilyen indokkal az aru eladasat, es kotelezheto hogy az akkori napon ervenyes feltetelekkel eladja nekem a gepet, ha potoljak az allitolagos eltunt papirokat?
Joooe
Természetes, hogy nem adhatja el, ha nem tud használati útmutatót meg jótállási jegyet adni hozzá.

Azon gondolkodom ez belefér-e a jóhiszemű joggyakorlásba amit csinálsz ermm.gif

Azt hiszem a fogyasztóvédelem nem arról szól, hogy kötelezzük a tecsót hogy fizesse a notbookod feléd whistling1.gif

Egyébként érdekes kérdés, hogy mióta nincs hatályban a régi belker. tv. és nem köteles eladni az árut, hogyan kell értelmezni a fgy.tv-nek azt a rendlekezését, hogy az áru árán a legalacsonyabb feltüntetett árat kell érteni. Keletkezett itten egy joghézag?
sanyoka
(Joooe @ 2006.09.03, 16:22) *

Természetes, hogy nem adhatja el, ha nem tud használati útmutatót meg jótállási jegyet adni hozzá.

Azon gondolkodom ez belefér-e a jóhiszemű joggyakorlásba amit csinálsz ermm.gif

Azt hiszem a fogyasztóvédelem nem arról szól, hogy kötelezzük a tecsót hogy fizesse a notbookod feléd whistling1.gif

Egyébként érdekes kérdés, hogy mióta nincs hatályban a régi belker. tv. és nem köteles eladni az árut, hogyan kell értelmezni a fgy.tv-nek azt a rendlekezését, hogy az áru árán a legalacsonyabb feltüntetett árat kell érteni. Keletkezett itten egy joghézag?

Igazabol nem en csinaltam, hanem 1 ismerosom, az volt a lenyeg, hogy elotte adtak el a masik laptopot ezert az arert az aruhaz vezeto ismerosenek. Es pont O nem engedelyezte a masik gep eladasat. Szerintem az aruhaz vezeto jart el rosszhiszemuen. Azon a napon aki eszrevette ezt az rohant a Tescoba.
A mai napon szallitottak a videki Tescocba a laptopokat es mindenhol az elhibazott aron ertekesitettek oket a Tesco Vezerenek utasitasara. A legtobb helyen viszont a helyi uzletvezetok megakadalyoztak, hogy ne csokos vegye meg.
Minden Tesco uzlet kapott emilt errol az arrol.
ancsapancsa
Nagyon gáz,amit a Tescok az élő halak árusításával művelnek.
Állatvédelmi,emberi szempontból erősen kifogásolható a halak zsúfolt elhelyezése,a sok seb rajtuk.Van olyan Tesco,ahol a még élő halak a tömörítőben végzik.ÉLVE!!!!
Arról nem beszélve,hogy a halak leölése a többi vásárló előtt történik.Volt olyan,hogy a halakat nézegető kisgyerek látta az egyik állat elpusztítását,és a látványtól sokkot kapott.
Profi állatvédő vagyok,gazdasági állatok szállításával,feldolgozásával kapcsolatos állatvédelmi kérdésekkel foglalkozom,tehát messze nem vagyok laikus,ismerem az állatokra vonatkozó szabályokat.Ennek tükrében állítom,hogy felháborító,amit a Tesco csinál.
A halpult melletti véleménykérő ládába,valamint a Vásárlók Könyvébe történt beírásomra soha nem kaptam választ.Lehet a Fogyasztóvédelemhez fordulni?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.