Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
TESCO
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
1, 2, 3, 4
Stelo Malgranda
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Az elmúlt hétvégén vásároltam egy sátrat a ceglédi Tesco áruházban.
Akkor 1190 forintot fizettem érte. (Bizonyítani tudom, számla megvan.)
A héten, az áruház, ugyanazt a sátrat, 35%-kal olcsóbban (!!) 1599 forintba kerül.
Az akciós újság 21. oldalán lehet megnézni.
Hol van a 35% kedvezmény? Ez a vevők félrevezetése, és megkárosítása. Vagy nem?
Joooe
Ha szükségesenek látod a Gazdasági Versenyhivatalnál tegyél bejelentést, azt hiszem az ő hatáskörük.
www.gvh.hu
Stelo Malgranda
Köszönöm szépen! Gondoltam én is rá, de nem voltam benne biztos.
Epertorta
sziasztok!
Nincs egy hete, hogy megbüntették a Tescot különféle etikátlan, valóságnak nem megfelelő reklám miatt, de úgy látszik, ez nem különösebben zavarja őket. A mostani reklámújságjukban kilós teflonedény vásárt hirdetnek. A képeken persze a premium kategóriás Tefal hot-spot serpenyők vannak. A valóságban meg...? Ócska vékony kínai gagyi teflonok... Persze ~1500 ft kilónkénti áron nem is csoda... De nem disznóság, hogy mást tesznek a képre? Ilyen esetben csak akkor van büntetés, ha valaki feljelenti őket?
Iwettke
(Epertorta @ 2005 Sep 15, 03:00 PM)
sziasztok!
Nincs egy hete, hogy megbüntették a Tescot különféle etikátlan, valóságnak nem megfelelő reklám miatt, de úgy látszik, ez nem különösebben zavarja őket. A mostani reklámújságjukban kilós teflonedény vásárt hirdetnek. A képeken persze a premium kategóriás Tefal hot-spot serpenyők vannak. A valóságban meg...? Ócska vékony kínai gagyi teflonok... Persze ~1500 ft kilónkénti áron nem is csoda... De nem disznóság, hogy mást tesznek a képre? Ilyen esetben csak akkor van büntetés, ha valaki feljelenti őket?

Mondjuk ezért szokták odaírni, hogy a kép csak illusztráció, nem?
asdf
Ahogy en tudom, a termek reklamozasakor csak az adott termek kepe lehet ott. Az illetekes szerv le***ja, hogy ott van a kep csak illusztracio szoveg, lazan nyomjak ra a buntit.
moncsa
A múltkor a soroksári tescóban későn este mentünk bevásárolni és a zöldséges osztályon a rakodó csaj és a "kilós" fiú dobálták egymást a sárgarépával a vevők szeme láttára- és feje fölött- ezután a csaj a sárgarépát simán betette a rekeszbe.
Ilyenkor hol lehet panaszt tenni- ez már az ennivaló tönkretevése, ennivalót nem dobálunk!
És érdemes -e beírni a vásárlók könyévbe? Vagy csak egy előregyártott sablonos választ kapunk?

blink.gif
Captain Crash
Szerintem marketing levelet kaptok, melyben sajnálatukat fejezik ki, és azt, hogy lefolytattak egy vizsgálatot, amelynek során nem nyert megállapítást semmi érdemleges, de biztosítanak róla, hogy többet nem fog előfordulni. A sárgarépát pedig amúgy is mindenki megmossa...
Sosem hagyom magam
üdv!
Az aktuális Tesco-s újság hátoldalán apró betűkkel feltűntetik: " Nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk"! bash.gif
toreki
Ha elírják az árat, az szerinem nem nyomdai hiba. Mi köze hozzá a nyomdának? biggrin.gif
Pjotr
Az, hogy nem írhat rá ilyet.
toreki
Én úgy értem, hogy ha rosz árat ír rá, akkor azt nem a nyomda rontja el, hanem a bolt. A tördelő elkészít egy kész oldalt, amit a bolt jóváhagy. Ez megy nyomdába, jobb esetben pdf-ben, ps-ben, vagy valami hasonlóban. Vagyis a nyomda kész anyagot kap. Az lehet nyomdai hiba benne, ha összecseréli a festékeket, elcsúsznak egymáshoz képest, stb. A rossz árat ezért én nem tekintem nyomdai hibának.
(Kedvencem az egyik HÉVen kirakott megállókat jelző öntapadós valami volt, ahol a BKV logó tükörképel volt nyomtatva. Szerintem ez sem a nyomda hibája, henem azé, aki jóváhagyja.)
Pjotr
Pontosan, pont ezért nem írhat rá ilyet.
Csak szeretnek erre hivatkoznia boltok, hogy dehiszen a nyomda rontotta el...
Ariadne
Ha olyan nagy butaságot írnak a reklámújságban, majd megmagyarázzák a GVH előtt, ott előjöhetnek azzal, hogy de nem is mi hibáztunk, hanem a nyomda - bár ott ezt be is kell bizonyítani... smile.gif
Pjotr
Csak az egységsugarú vásárló, az elhiszi, ha az ügyfélszolgálatos azt mondja, hogy de mi odaírtuk...
toreki
Igyál még egy pohárral, és fogd rá a nyuszira. biggrin.gif
Joooe
Azt hiszem azzal, hogy odaírják a nyomdahibás dolgot, azzal egy dologtól érthetően védik le magukat: ha a tv árából lemarad egy nulla, nem lehet a kikötés miatt olyan áron kérni, de ettől függetlenül esetleg reklámfelügyeleti bírság (vagy hogy is hívják rolleyes.gif ) simán kiszabható ha hibás árak vannak, akármit is írnak ki.
Pjotr
Dzso-dzso, írtál már olyat valakinek, hogy olvasd el a jogszabályokat?
Na most neked irom ezt smile.gif
Joooe
Örömmel Mester whistling1.gif
Konkrétan melyiket? smile.gif
Pjotr
Kezd a ptk-val a hirdetésben az árú lényeges tulajdonságára vonatkozó résszel, hirtelen ez jut eszembe, de majd fvf megmondja pontosan
Joooe
Háááááát szerintem az ár az nem az áru tuljadonsága. Ha meg odaírják, hogy ez nem biztos, hogy így van ahogy most írtuk mert lehet benne tévedés, akkor talán lehet mondani, hogy nem minősül ajánlattételnek. Illetve talán a fogyvéd. tv. szempontjából sem minősül árfeltüntetésnek, ha van ilyen kikötés. De ezt tényleg át kéne gondolni.

Azt azért valószínűnek tartom, hogy a versenytörvény szempontjából tökmindegy, hogy odaírta-e vagy sem a kivételt. Elég sok vásárlót lehetne csalogatni, ha csak úgy szabadon lehetne "tévedni".

Tényleg kéne FVF vagy egy jogász (szívünk hölgye vajon merre jár? biggrin.gif ) segítsége...
Pjotr
Szerintem a ptk-ba is ütközik, hiszen a szerződés első lépése, hogy ajánlatot teszm de ehhez nem értek nem mennék bele.
A versenytörvénybe biztos ütközik.
Ariadne
Helló, kedves lovagok! rolleyes.gif wink.gif

Én úgy gondolom, hogy a GVH attól még lazán indíthat eljárást egy cég ellen, ha a katalógusában valami "rossz dolog" szerepel, aztán majd az eljárásban felhozhatják védekezésként, hogy ni, itt a kefelevonat vagy mittoménmi, amit a nyomdának küldtünk, ebben még jó, nem mi voltunk. De érzésem szerint ettől még akár kaphatnak is a fejükre, végülis az ő felelősségük, hogy a kiadványuk ne sértsen semmilyen szabályt... Nem tudom, ezen a héten kicsit bizonytalan vagyok... blush.gif

Az ajánlattételes dolgot viszont tudom, hogy pont azért szokták ráírni, hogy ne a hirdetés legyen az ajánlattétel, aminek az elfogadásával létrejön a szerződés, hanem amikor bemegy az ipse érdeklődni a részletek iránt, hitelbírálat, egyebek, akkor ők fogadják el az ipse ajánlatát. Ezért nem vehetünk tényleg 0 Ft-ért repjegyet, féláron autót, nem kaphatunk ingyen hitelt stb., ahogy a reklámban hirdetik... naughty.gif
toreki
(Ariadne @ 2006.02.17, 15:06) *
...majd az eljárásban felhozhatják védekezésként, hogy ni, itt a kefelevonat vagy mittoménmi, amit a nyomdának küldtünk, ebben még jó, nem mi voltunk.
Erre írtam korábban, hogy ha "kefelevonatot" küld, akkor ő a hibás. Kétféle megoldás létezhet. Vagy azt mondom egy külső cégnek, legyen ez akár a nyomda is, hogy 1. rakd oda ezt a képet, meg mellé azt, hogy 10000 Ft és sokszorosítsd, és mosom kezeimet, vagy 2. megcsinálom házon belül, és a nyomdának egy kész pdf-et, ps-t küldök. Ebbe viszont nem lehet már beleszerkeszteni.

Az első esetben lehet a nyomda hibája, de akkor is az üzlet a hibás. Mielőtt kiadja ellenőrizze le, he kell zúzza be. De én még nem láttam olyat, hogy egy kiadványt elkezdenének nyomtatni százezres példányben anélkül, hogy valaki jóvá nem hagyná a KÉSZ anyagot. Ha kiadvány szerkesztő céggel csináltatja, akkor is el kell fogadni a kész tervet, mielőtt nyomdába megy.

Ariadne
Akkor tulképp egyetértünk. smile.gif
toreki
(Ariadne @ 2006.02.17, 16:00) *
Akkor tulképp egyetértünk. smile.gif
Természetesen. Csak azért írtam le a módokat, hogy bármelyiket válassza a cég, a felelősség az övé.
sunike
Szombaton vásárolam a kecskeméti Tescoban egy ADIDAS Blue Challenge after shavet.
A dobozon nagy piros cimke jelöli az árát, miszerint 999 Ft 2006. március 1 és április 30 között.
A pénztárnál 1631 Ft-ot számláztam. Kérdésemre azt válaszolta a pénztáros , hogy a vevőszolgálatnál majd visszaadják a különbözetet. A vevőszolgálatnál tájékoztattak, hogy nem adják vissza a különbözetet, az árut visszaveszik ha úgy gondolom, de ez a termék nem akciós. Hiába mutattam a nagy piros cimkét. Szerintük valaki biztos ráragasztotta. Én a kozmetikai részen több terméken láttam ilyen cimkét, de pontosan ennek az illata tetszett meg. Beírtam a vásárlók könyvébe is, mert elfogadhatatlannak tartom, hogy félrevezettek.
mad.gif
crix
tesco... szegény alkalmazottakat sajnálom, akik piros pólóban, esetleg kékben, droidolnak
egyébként amikor ott dolgoztam, "érdekes" szemlélete volt ezeknek az idióta, képzetlen, nyalógép angoloknak akik itt a vezetők, tudom személyeskedek, de mint exalkalmazott tudom, bizony fejétől bűzlik ott a hal. óhajtja valaki, hogy meséljek smile.gif álljon itt egy példa: vevőszolgálati igazgató lehet valaki érettségi nélkül smile.gif
Epertorta
(crix @ 2006.03.21, 18:29) *

óhajtja valaki, hogy meséljek smile.gif álljon itt egy példa: vevőszolgálati igazgató lehet valaki érettségi nélkül smile.gif

Szerintem ez nem a legmegfelelőbb hely erre, de van egy javaslatom: gyere át ide az indexre, és mesélj... :-) Szerintem lesz hálás közönséged. :-)))
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024623
crix
(Epertorta @ 2006.03.23, 16:45) *

Szerintem ez nem a legmegfelelőbb hely erre, de van egy javaslatom: gyere át ide az indexre, és mesélj... :-) Szerintem lesz hálás közönséged. :-)))
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024623

Indexre? No way! Túl sok ember, és követni sincs kedvem...
Captain Crash
Crix: Egy tipp: Én mindig azt szólok hozzá, amit épp akarok. biggrin.gif Szoktam mesélni néha egy másik világról, egy kitaláltról, amiben történnek olyan dolgok, amik a valóságban meg sem történhetnek.
crix
OFF

(Captain Crash @ 2006.03.24, 11:52) *

Crix: Egy tipp: Én mindig azt szólok hozzá, amit épp akarok. biggrin.gif Szoktam mesélni néha egy másik világról, egy kitaláltról, amiben történnek olyan dolgok, amik a valóságban meg sem történhetnek.

Röviden: he? vagy que? (a kívánt rész aláhúzandó vagy valami)
Hosszan: Kapitányúr! Nem értem vala. Ez most a Windex-re vonatkozik? Nem akarok indexfórumozni. Elég ez pontosan. Ezt még átlátom... Ez lett a baj a ph-val is.

ON

Akicós termékes sztori
Egyik kedvencem. Odajön a ember valami nonfood igazgató vagy valami. Mondom neki akciós szar elfogyott. Van valami amiből sok van, kérdi. Van. Akkor tegyük ki azt, és nem százalékos akciót hanem "Ajánlatunk".
Legolcsóbbal ugyanez... Mindegy csak tele legyen a polc.

Vagy eszembe jut még amikor cirka négy raklapnyi mikrót mozgattam meg egy nap alatt. Manuálisan. Elég szopó volt. Szét is ment a derekam.

Igazgatók, osztályvezetők: mivel általában képzetlenek féltik a seggüket, mert máshol mehetnének minimálbérért takarítani. Tehát felejünk meg a főnök elvárásainak, akkor nem rúgnak ki. Ergó egy dologgal lehet ott lépkedni felfelé: széles nyelvcsapásokkal. Ekkor van az, hogy a szerencsétlen droid piros pólóban elbújik a raktárba, ahol egyébként úgy hajt, hogy kiesik a bele, mert ha nem akkor tovább kell bennmaradni.

De hogy ne csak negatívumot írjak róluk: a kedves vásárlók, bizony általában akkora parasztok, hogy fürtökben hullik a kapanyéllel kevert kombájnkulcs a szájukból. Sajnos, a kereskedő dolgai törvényesítve, rendeletesítve vannak. Azonban a vásárlók nincsenek így korlátozva. gyakorlatilag azt csinálhat amit akar. Tehát csak az egyik oldal, a teszkós droid. A másik oldal a vásárlás/fogyaztás kultúrája. Nos ebben elvétve járatosak hazánk fiai.

De egy tanácsom van midenkinek: MÁRKABOLT. Olyan szemeteket árulnak a teszkóban - meg az össze többi ilyen nem szakboltban - hogy egy szakember sikítva rugja el magától. Pl a "FÉG" T4 tűzhely a FÉG-es ember ezt mondta: nem gyártunk T4 típusú tűzhelyet.

na jó hosszú lett...
Pjotr
Sokan nem akarják elhinni, hogy nagy gyártók is behódolnak és gyártanak a saját márkanevük alatt szutykot az áruházláncoknak...

Ercsike
Helló!

Most vagyok itt előszőr remélem nem haragudtok, de a szolnoki Coráról szeretnék mesélni egy aranyos sztoryt.
Karácsonyra bementünk vásárolni nekem valamit és végül a döntésem egy Fila cipő mellett lett. Az ára 6999 Ft-ra volt kiírva. A párom mondta, hogy azért vigyem oda a leolvasó elé hogy biztos ami biztos. A kódolvasó nem ismerte a dobozon szereplő vonalkódot.Akkor észre vettem hogy a cipő belsejében van egy kód. Na azt felismerte és kiírta: 12999 Ft. Akkor a párom (katona) oda ment a vevőpult belül lévő részéhez és hát úgy igazán katonásan fenyegetőzőtt a fogyasztóvédelemmel, hogy ha azonnal nem csinálnak valamit akkor kihívja a fogyasztóvédelmet. Persze a hölgy nagyon készséges és segítőkész lett. A vége az volt hogy elnézést kértek, hogy rossz a régi vonalkód van benne és nyomtattak akkor ott nekünk egy vonalkódot fél óra elteltével. Na és ennyi!
Ariadne
Ez igen! biggrin.gif Tanulság: katonával kell menni vásárolni, ez a tuti megoldás... smile.gif
Joooe
Azért vannak helyek, ahová egy teljes hadsereg - de bátrabbaknak is legalább egy kisebb zászlóalj - segítségül hívása ajánlott biggrin.gif
Ercsike
Na igen nagyon szeretek a párommal menni vásárolni, mert határozott és meg is ilyednek tőle. Amúgy van pár sztorim ilyen bevásárlásokkal ahogy eszembe jut majd írok nektek. Egy most is eszembe jutott. Tesco Soroksári csak ott az egyik üzlet olyan üveg dolgokat árultak. Erika nap volt mert anyunak szerettem volna venni valami szépet. Találtam is egyet egy olyan üveg rózsát. Az árát szerettem volna megtudni. Nos az ára a talpán volt.Én mint rutinos vásárló megfordítottam a rózsát és kiderült 2részes. Nem csináltam belőle elsőnek nagy problémát és mentem a pénztárhoz fizetni és akkor az egyik nő beszólt. Nekem több se kellett kérem a panaszkönyvet. Erre hangzott a válasz hogy nincs még de egy füzetet kineveznek neki. Akkor erre mondtuk hogy mindenhol kell lenni panaszkönyvenek, ha nincs akkor fogyasztóvédelmet fogunk hívni. Képzeljétek olyan gyorsan megtalálták a formanyomtatványos panaszkönyvet hogy öröm volt nézni. : clap2.gif De amúgy semmit nem értem el a beírással, de jól esett tongue.gif
Pjotr
AZt nem irod, hogy a barátod netán géppisztollyal a válán szokott kisérni? zorro.gif tongue.gif
Ercsike
Amúgy itt le lehet tölteni a fogyasztóvédelmi törvényeket? És ha igen akkor hol? Köszi Erika

(Pjotr @ 2006.06.02, 11:04) *

AZt nem irod, hogy a barátod netán géppisztollyal a válán szokott kisérni? zorro.gif tongue.gif

Csak úgy mondom van fegyvervizsgám tongue.gif clap2.gif
Joooe
Letölthetően, rövid ismertetőkkel itt megtalálsz sok mindent. Ariadnenek tessék hálálkodni érte rolleyes.gif
Ercsike
Hálás vagyok Ariadne clap2.gif
Ariadne
Köszönöm, de Joooe-nak is lehet sok mindent köszönni, még többet is, mint nekem, mert ő tök jó "szösszeneteket", praktikus, közérthető zanzásításokat készített az egyes tipikus problémákról. Szóval neki is egy tapsot. clap2.gif
Hm, a linkelési módszer még nem nagyon kifinomult a listámban, de úgy tűnik, nincs más lehetőség. Jobb lenne, ha itt a fórumon lennének fent közvetlenül a jogszabályok, de az eddigiek alapján azt hiszem, ez nem megoldható. Így hát gyarapítjuk az fvf honlap látogatottságát. tongue.gif
Joooe
Mostanában beleolvastam a szösszentésekbe, egyre inkább elégedetlen vagyok velük, de köszi blush.gif

(Ariadne @ 2006.06.02, 12:02) *
Jobb lenne, ha itt a fórumon lennének fent közvetlenül a jogszabályok, de az eddigiek alapján azt hiszem, ez nem megoldható. Így hát gyarapítjuk az fvf honlap látogatottságát. tongue.gif

Már miért ne lehetne? Szólj egy önként jelentkező modinak ( clap2.gif ) hogy mi kell smile.gif
Ercsike
Egyébként ezeket valaki olvassa, vagyis illetékes, vagy csak arra jó hogy az ember levezesse a feszültségét.
Ariadne
(Ercsike @ 2006.06.02, 12:27) *

Egyébként ezeket valaki olvassa, vagyis illetékes, vagy csak arra jó hogy az ember levezesse a feszültségét.

Mármint a fórumot? Olvassa időnként Máté, a bejelentkező oldalon ez ki van emelve vastagon. tongue.gif De persze nem hivatalos fogyvédelmi panaszfórum, viszont - ha nem baj, kicsit büszke leszek - elég jól értünk már az ilyen ügyek megoldásához, hasznos ötleteket és tanácsokat tudunk adni. biggrin.gif
Ercsike
Ma vagyok elsőnek itt és eddig tetszik ez a lap mert szeretem a megdöbbentő sztorykat na meg szeretek beszélgetni is. Tegnap néztem a Volán panasz fórumát és hát igen megdöbbentő dolgok vannak ott na és a lényeg hogy akkor döntöttem el hogy keresek valami olyan fórumot ami úgy érdekel is és nem csak 1szer írok be amikor valami bajom van. Ja és amúgy a társaság is jó itt. Na és ebből azt akartam kihozni hogy most vagyok előszőr és nem nagyon tudom a trendit. De amúgy az embernek nem árt egy kis tájékozódás hogy hogy ne csesszék át az ember fejét.

Amúgy lenne egy kis kérdésem. Tudjátok a Plusszos lapokon van egy * meg **és akkor erre az írják hogy 1 üzlet max 10 db ez szerintetek milyen dolog?
Ariadne
Hmm, a régi belker tv előírta, hogy ami az üzletben van, azt el kell adni, tehát aszerint ilyet nem lehetne. Az új kereskedelmit még meg kell néznem, másként látják-e most. smile.gif

szerk: Megnéztem, nincs benne semmi erről... Így nem látom akadályát, hog ilyet kikössenek...
Csaba_20
(Ariadne @ 2006.06.02, 14:20) *

Hmm, a régi belker tv előírta, hogy ami az üzletben van, azt el kell adni, tehát aszerint ilyet nem lehetne. Az új kereskedelmit még meg kell néznem, másként látják-e most. smile.gif

szerk: Megnéztem, nincs benne semmi erről... Így nem látom akadályát, hog ilyet kikössenek...

Akkor most azt adnak el nekem, amihez kedvük van?
Joooe
(Ercsike @ 2006.06.02, 14:14) *

Ma vagyok elsőnek itt és eddig tetszik ez a lap mert szeretem a megdöbbentő sztorykat na meg szeretek beszélgetni is. Tegnap néztem a Volán panasz fórumát és hát igen megdöbbentő dolgok vannak ott na és a lényeg hogy akkor döntöttem el hogy keresek valami olyan fórumot ami úgy érdekel is és nem csak 1szer írok be amikor valami bajom van. Ja és amúgy a társaság is jó itt. Na és ebből azt akartam kihozni hogy most vagyok előszőr és nem nagyon tudom a trendit. De amúgy az embernek nem árt egy kis tájékozódás hogy hogy ne csesszék át az ember fejét.

Amúgy lenne egy kis kérdésem. Tudjátok a Plusszos lapokon van egy * meg **és akkor erre az írják hogy 1 üzlet max 10 db ez szerintetek milyen dolog?

Hát... üdv nálunk grog.gif

(Csaba_20 @ 2006.06.02, 23:34) *

(Ariadne @ 2006.06.02, 14:20) *

Akkor most azt adnak el nekem, amihez kedvük van?

Szerintem ha nem kötik ki előre, hogy milyen feltételekkel korlátozzák a vásárlást, akkor most is el kell adniuk, már csak azért, mert azzal, hogy kirakják ajánlatot tesznek amihez kötve maradnak, nem? ermm.gif
Bár amiket így álmosan kitalálok azok szoktak a legnagyobb hülyeségek lenni, úgyhogy fenntartással kéretik kezelni biggrin.gif
De ez az odacsillagozós dolog úgy tűnik tegnapelőttől rendeben van végülis...
Csaba_20
Te, és ezt most tőlem kérded? Tőlem vársz helyeslést a feltevésedre? tongue.gif Mert nekem aztán fogalmam sincs. biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.