Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teszvesz
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
merica
Üdv mindenki! Szeretném veletek megosztani azt az eljárási módot, amit a teszvesz velem szemben alkalmazott.
Tavaly szeptemberben megjött az első számlám. Jeleztem, hogy
bankszámláról nem tudok utalni, megírták hogy rózsaszín postautalványon
feladhatom. Megtettem. Letiltottak. Indok: Nem fizettem ki a számlámat.
Elküldtem a feladóvevény másolatát négyszer(!).Creditexpressz levelet
kaptam, miszerint tartozok a Sanoma Payback Kft-nek (a Teszvesz
üzemeltetője), háromszor felszólítottak, háromszor közöltem, hogy én
fizettem, másolat levélben, magyarázkodás telefonon... stb. Levél
karácsony előtt: peresítés előtti utolsó felszólítás!!! Na mentem a
postára, nyomonkövetés, kiderült természetsen felvették a pénzt, csak
valaki valószínű zsebretette.
Elküldtem, és közöltem a Creditexpresszel, hogy nyugodt szívvel állok a per elé (mellesleg a kérdéses összeg cca. 2300 Ft(!!!)).
Ezek után most jött egy levél hogy köszönik, megvan a pénz,
lekönyvelték, és mindezt kedves felhasználónk megszólítással. NANEEEEE
Még csak annyit sem kaptam, hogy BOCSÁNAT! MI QRTUK EL!! Pedig ezt náluk nagyobb ember is bevallotta (lásd: GY.F:smile.gif)))
Na röviden ennyi...... Egy volt felhasználó
pietrox
Mindenki tájékoztatására ide is bemásolom azt a választ, amit ugyanezen volt TeszVesz-felhasználó valótlanságaira írtam az általa a Tékozló Homáron indított posztban.

Kedves Kommentezők, Olvasók!

Engedjétek meg, hogy a TeszVesz vezető szerkesztőjeként válaszoljak néhány szóban a posztra és néhány kommentre, ugyanis az itt megjelentek nem fedik a valóságot.

1. A posztíró (ex-)felhasználó részére kiállított a TeszVesz rendszere egy 2296 Ft értékben. Erről értesítette őt a számla kiállítása előtt 14 nappal (jelezve, hogy erről az összegről fog számlát kapni), a számla kiállítása napján; a fizetési határidő lejárta után 5 nappal, majd újabb 15 nap múlva is. Mindegyik értesítőben benne van a pontos összeg.

2. Tekintettel arra, hogy a TeszVesz interneten keresztüli kereskedést tesz lehetővé, minden felhasználó elektronikus (digitális aláírással, időbélygzéssel hitelesítve) számlát kap az általa igénybe vett szolgáltatásról. A számlát banki átutalással lehet kifizetni. Postai csekket nem küldünk ki senkinek, hiszen ez lassú, idejét múlt, de legfőképpen nagyon drága. A TeszVeszen a "számla kiegyenlítése" oldalon részletesen le van írva, hogy milyen lehetőségek vannak a fizetésre: banki átutalás, készpénzbefizetés bankfiókban, postai készpénzátutalás bankszámlára [rózsaszín csekken]. Minden lehetőség mellett részletes magyarázat szerepel.

3. A TeszVeszen nincs olyan fizetési lehetőség, hogy rózsaszín csekken fizet valaki a cég székhelyére. Ugyanígy személyesen sem lehet fizetni. A posztíró olyan fizetési megoldást választott, amivel a TeszVeszen nem lehet fizetni.

4. A számla 2296 Ft-ról szólt, nem pedig 2295 Ft-ról. A posztíró saját döntése volt az, hogy nem annyit fizetett, amennyit kellett volna, hanem kevesebbet. Tartozását így nem rendezte. Erre figyelmeztette őt a TeszVesz rendszere e-mailben, ismertetve, hogy milyen következményei vannak annak, ha nem egyenlíti ki a számláját.

5. Magával a feladóvevénnyel, illetve annak beszkennelt másolatával nem lehet mit kezdeni. A befizetést akkor tudja a TeszVesz jóváírni, ha az összeg a cég bankszámláján van. Ez nem így történt, a felhasználótól nem érkezett pénz a számlán szereplő, a cég tulajdonában levő bankszámlára.

6. Annak ellenére, hogy a felhasználó rossz összeget fizetett, olyan módon, ahogy nem lehet, a TeszVesz minkatársai utánajárt a dolognak és amikor hozzájutottak a pénzhez, le is könyvelték azt a felhasználó egyenlegén.

7. Az a felhasználó, akinek tartozása van, nem lehet aktív tag az oldalon. Gondolom, azt mindenki belátja, hogy üzletileg igen furcsa lenne, hogy egy tartozással rendelkező ügyfél további hátralékot halmozzon fel. Tekintettel arra, hogy csak 1 Ft eltérés volt, a felhasználó hozzáférése újra aktiválásra került. Erről a TeszVesz ügyfélszolgálata őt tájékoztatta. A tájékoztatás megtalálható a TeszVesz ügyfélszolgálati rendszerében. A TeszVesz Ügyfélszolgálata nem hülyézte le a felhasználót.

8. A TeszVesz részéről ott történt hiba, hogy az 1 Ft-os tartozás is átadásra került a behajtó cég (Creditexpress) felé, rossz összeggel. Téves információt kapott a Creditexpress, ugyanis nem 2296 Ft-os, hanem 1 Ft-os tartozása volt a felhasználónak. Erre a hibára azonban nem derült fény, hiszen a felhasználó ezt nem jelezte a TeszVesz Ügyfélszolgálatának. Ha ezt megtette volna, akkor a Creditexpress felé jelezték volna a TeszVesz munkatársai, hogy az átküldött tartozás nem reális.

9. A posztíró felhasználó végig, a vele folytatott levelezések során a rendelkezésre álló információknak megfelelő tájékoztatást kapott. Mind itt, a Homáron, mind a TeszVeszen nyitott topikban súlyos csúsztatásokkal vezette félre az olvasókat. Ezért nem biztosít a továbbiakban neki lehetőséget a TeszVesz arra, hogy az oldal szolgáltatásait használja. Természetesen erről is kapott tájékoztatást.

[...]

További szép estét kívánok mindenkinek:

Dobra Péter
vezető szerkesztő
TeszVesz.hu
nyikszi
Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy a panaszkönyvbe hogy lehet beírni? Nekem is problémám van a teszvesszel és nem szeretném lenyelni. Ha beírhatok a panaszkönyvbe, majd átutalom a kérdéses összeget, addig viszont egy fikarcnyival se többet, mint amiért "megdolgoztak". Egyelőre nem írok többet az esetről.

Ha valaki tudja, hogy hogy lehet a fogyasztóvédelmet értesíteni ilyenekről az kérem ossza meg velem.
oszilvi
Üdv!

A következő eset történt velem szintén a teszveszen, kíváncsi vagyok az ő képviselőjük erről miként vélekedik majd.

Felfüggesztettek az oldalulok mint eladót, fórumhasználati szabálytalanság miatt.

A futó aukcióimat még szerettem volna gyorsan rendezni, a főoldalon való belépéskor az alábbi információt olvashatom:

FIGYELEM! A FELHASZNÁLÓI FIÓKOD FEL VAN FÜGGESZTVE!

A felhasználói fiókod felfüggesztésre került. A felfüggesztés okáról e-mailben értesítettünk. Kérjük, hogy figyelmesen olvasd végig az e-mailben leírtakat és azoknak megfelelően járj el!

Felfüggesztett fiókkal nem tudod igénybe venni a TeszVesz legtöbb szolgáltatását, így például nem tudsz licitálni vagy aukciót indítani.Csak azon oldalakat éred el, amelyek segítségével lebonyolíthatod a TeszVeszen kötött üzleteidet.

Véleményem szerint a lebonyolításhoz hozzátartozik az aukciós partnerek értékelése akár pozitív akár negatív értékeléssel.
Meg kívánom jegyezni, hogy az esetleges nem végbement aukciók után a jutalékot csakis negatív értékelés adása után lehetséges.
Mivel a márciusi hónap után április 14-ig lehet jutalékot visszaigényelni, igy arra nincs lehetőségem.
Már most vannak olyan vevőim akik fizetésére várok két hete és valószínű, hogy nem fog létrejönni a fizetés. Ebben az esetben a jutalékot olyan termék után is fizetem amire nem adták meg a lehetőséget , hogy visszakérjem.. Elutasítják annak lehetőségét, hogy lerendezzem az aukciókat, holott erre kötelesek.

Hát ennyi a történet. Többszöri levélváltás után derült ki pl. hogy rosszul írtak meg egy előző levelet más kérdéssel kapcsolatban.

köszönettel a segítséget.

oszilvi

obsitos
Tisztelt felhasználók, olvasók! Én úgy jártam, hogy vásároltam négy db. Opel acélfelnit a teszveszen egy eladótól, aki tök selejtet adott el nekem. Megtehetném, hogy ugyanígy tovább adjam, de én nem vagy köcsög, és mint a kedves barátom mondta, köcsögből nem lesz virágváza!

A lényeg az, hogy írtam a Teszvesznek panaszt, hogy ez ügyben mit csináljak. Azt írták vissza hogy forduljak a fogyasztóvédelemhez. De itt vagy teljesen ostoba emberek dolgoznak, vagy a jogszabály hülye, mert azt írták vissza, hogy menjek a Békéltető testület nevű szervezethez, mert ők az illetékesek. De én leírtam, hogy a Teszvesze aukción vásároltam a négy selejt felnit. A Békéltetők békésen azt írták vissza, hogy ez nem tartozik rájuk, mivel ők csak céggel foglalkoznak.

Most lehet hogy a többség elkezd utálni, de én akkor is elmondom, hogy 15 évig voltam Körzeti Megbízott a lakóhelyemen. Ez egy olyan rendőrtípus, aki közvetlenül találkozik a lakossággal, a panaszokat ő az aki felveszi, aki kapcsolatot tart a emberekkel, kijár a kertekbe, intézi a tyúkpereket, kutyaügyeket, és ELBESZÉLGET MINDEN LAKÓVAL PÁRTÁLLÁS NÉLKÜL! És nyomozza a neki kiadott bűncselekményeket és vizsgálja a hatáskörébe utalt szabálysértéseket(vagyon elleni cselekmények).

DE OLYAT SOHEASEM TANÁCSOLTAM SENKINEK, HOGY ÉN NEM VAGYOK ILLETÉKES, ÉS MENJEN EGY MÁSIK HATÓSÁGHOZ!!!!!! MERT HA NEM VOLTAM ILLETÉKES, AKKOR ELMONDTAM, HOGY A RENDŐRHATÓSÁG NEM ILLETÉKES AZ ÜGYBEN, ÉSÉN MINT INTÉZKEDŐ RENDŐR ÁTKÜLDTEM AZ ANYAGOT AZ ILLETÉKES HATÓSÁGHOZ, VAGY HA NEM VOLT HATÁSKÖRÖM, AKKOR AZÉRT KÜLDTEM ÁT! DE EZT MEGMONDTAM A PANASZOSNAK, ÉS NEM HÜLYÍTETTEM MINDENFÉLE HÓKUSZPÓKUSSZAL!!!!!!!

Ha valaki nem illetékes, mondja meg! De ha illetékes, akkor kutyakötelessége, hogy az eljárást lefolytassa.
Számtalanszor voltam piacon, vásáron fogyasztóvédelmi ellenőrrel, aki végigbírságolta a piacot különböző szabálysértések miatt. A megbírságoltak jórésze nem volt vállalkozó. Akkor csak vonatkozik a törvény magáneladóra is. Nem?
Mozigépész
Mint magán ember nem köteles sem garanciát, sem szavatosságot vállalnia. Sajnos az van, hogy perelni tudod az illetőt polgári perben! Teszvesz Vatera egy cég lett, így mindegyik sz@rik rád.
fecogame
Ezért vannak az alternatívák:

Boltamarson

Zsibvásár

Ha egyszer nem vagy megelégedve a mostanival, akkor miért nem váltasz? Ez még nem jutott eszedbe?

Én személy szerint a marsért vagyok jobban oda, mert többen nézik meg a dolgokat, fejlettebb, gyorsabb, és profibbak. És nem utolsó sorban soha nem lesz jutalék, a zsibvásárral szemben.
csillongo
Sziasztok,hátha tud valaki segíteni,hová forduljak.Népszerű Tvesz-es internetes oldalon vásároltam két felsőt,mely az eladó állítása szerint alig használt,újszerű.Banki utalással fizettem a termékek és a posta árát,4200ft-ot.Miután a csomag megjött,döbbenten észleltem,nemhogy újszerű,de olyan módon agyonmosott felsőket kaptam,hogy a tunika pamut anyaga több helyen lyukas volt,szerintem a sok mosástól,néhol már hasadás is volt rajta.Az eladó megtagadta a pénz visszafizetését,szerinte nem volt semmi baja a ruháknak.A TVeszhez fordultam,mit tehetnék,ők tanácsolták,hogy a helyi jegyzőnél-az összeg kicsinysége miatt-szabálysértési eljárást kezdeményezzek-én Somogy megyei vagyok,ő Salgótarjáni.A jegyző még csak annyit ígért,hogy utánanéz,de szerinte nehezen bizonyítható,hogy nem nálam sérült meg a ruha.Arra gondoltam-nem tudom,helyesen-e-hogy kermi-vizsgálatot kezdeményezek,ami valószínűleg kimutatja,hogy agyonmosott.De mi van a kermi -díjjal?Hogy tudom ezt ráterhelni a becstelen eladóra?Kérem,aki tud jó tanácsot adni,tegye meg,nem a 4200ft miatt,bár az is bosszantó,de ezt nem tudom elfogadni,hogy becsapnak büntetlenül.Köszönettel-Csili
Mozigépész
Hozzászólásod áttettem a megfelelő topikba. Itt olvashatod, hogy bizony nem sokat. Magánemberként nem köteles se szavatosságot, se garanciát vállalni, és a cég hozzáállása sem megfelelő. Nekik is csak az a fontos, hogy a pénzük meglegyen.
Ennél nagyobb átverések is mennek, volt olyan aki Nokia telót vett, és egy Kínai hamisítványt kapott....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.