Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
17636
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Geebacsi
Sziasztok!

Öcsémnek sikerült az alábbi szituációba belefutnia:
Mobil telefon előfizetése van a T-mobile-nál.
Egyszer kapott egy SMS-t a 17636-os telefonszámról. Erre ő küldött egy igen választ.
Ez az aktuális számlán normál díjazáson ment ki, igaz már akkor is az emeltek közé volt besorolva.
Eltelt 1hónap a számlán nem volt abnormális elváltozás.
Aztán jött a következő. Nah azon már 24db ilyen SMS szerepelt 400/db-os áron.
Sajnos ezt akkor még nem vették észre.
A következő hónapban ismét nem jelentkezett a számlán semmilyen abnormális tétel.
Viszont a legutóbbin tovább emelték a db számot.

Megnéztem a telefonját. Sajnos nem találtam azt az SMS-t, amire az igen válasz ment, így nem tudom miből indult az egész.
A szolgáltatót felhívtuk, letiltották ezt a telszámot így több üzenetet nem fog kapni.
Maguk azok az SMS-ek, amiket a hónapok alatt kapott nem tartalmaztak érdemi szolgáltatást, valami olyasmi állt benne, hogy köszönjük hogy az MSN szolgáltatást használta.

Lehet még a telszám lemondásán túl valami egyéb dolgot is tenni, hogy a befizetett pénz visszakerüljön hozzá?

Köszönöm a válaszotokat előre is!
L_Matyi
(Geebacsi @ 2010.05.10, 20:58) *
Nem teljesen értem, hogy lehet az, hogy nem tudjátok milyen szolgáltatás ez, ha kaptatok 24 darab SMS-t egy hónapban...
Geebacsi
(L_Matyi @ 2010.05.11, 10:15) *

(Geebacsi @ 2010.05.10, 20:58) *
Nem teljesen értem, hogy lehet az, hogy nem tudjátok milyen szolgáltatás ez, ha kaptatok 24 darab SMS-t egy hónapban...

Helló!

Öcsém nem foglalkozott ezekkel az SMS-ekkel. Megjött aztán kitörölte. De tényleg nem tudom visszagörgetni,hogy milyen szolgáltatásért nyúltak le ennyi pénzt.
A t-mobile azt mondta ők sem tudnak semmit mivel 3. fél aki ezt csinálja.
Mozigépész
Csak azt nem értem, miért szeretnéd visszakapni a pénzt? Mert nem figyeltetek rá?? Sajnos azt kell mondjam be kell nyelni, ez volt a tanulópénz!
Geebacsi
(Mozigépész @ 2010.05.11, 22:53) *

Csak azt nem értem, miért szeretnéd visszakapni a pénzt? Mert nem figyeltetek rá?? Sajnos azt kell mondjam be kell nyelni, ez volt a tanulópénz!

Helló!

Valóban nem figyeltek rá ezt nem is vitatom egy percig sem. Viszont egy olyan "szolgáltatásról" van szó amihez velójában nem társul semmi. Azon kívül hogy jött egy SMS, hogy jó szórakozást kívánunk az MSN használatához ami egy amúgy is ingyenes szolgáltatás nem kapott a pénzéért semmit.
L_Matyi
Tapasztalatom szerint nem sokat lehet csinálni. A T ellenérdekelt, hogy felgöngyölítse, mert a nyereség több mint a fele az övé, a másik cég elérhetetlen lesz és ellenérdekelt, ráadásul ti is hibáztatok. Mozigépésznek igaza van, ezt valószínűleg be kell nyelni, és a többi hasonló történethez képest a tieteknek egész jó a vége.
odry
(Geebacsi @ 2010.05.10, 19:58) *

Sziasztok!

Öcsémnek sikerült az alábbi szituációba belefutnia:
Mobil telefon előfizetése van a T-mobile-nál.
Egyszer kapott egy SMS-t a 17636-os telefonszámról. Erre ő küldött egy igen választ.
Ez az aktuális számlán normál díjazáson ment ki, igaz már akkor is az emeltek közé volt besorolva.
Eltelt 1hónap a számlán nem volt abnormális elváltozás.
Sajnos ezt akkor még nem vették észre.
A következő hónapban ismét nem jelentkezett a számlán semmilyen abnormális tétel.
Viszont a legutóbbin tovább emelték a db számot.

Megnéztem a telefonját. Sajnos nem találtam azt az SMS-t, amire az igen válasz ment, így nem tudom miből indult az egész.
A szolgáltatót felhívtuk, letiltották ezt a telszámot így több üzenetet nem fog kapni.
Maguk azok az SMS-ek, amiket a hónapok alatt kapott nem tartalmaztak érdemi szolgáltatást, valami olyasmi állt benne, hogy köszönjük hogy az MSN szolgáltatást használta.

Lehet még a telszám lemondásán túl valami egyéb dolgot is tenni, hogy a befizetett pénz visszakerüljön hozzá?

Köszönöm a válaszotokat előre is!

odry
Teljes mértékben át tudom érezni a problémát. Velem is megtörtént ugyanez. Beneveztem egy játékba(laptopot nyerhettem volna vele), küldtem egy sms-t,melynek díja 400 Ft-ot tett ki,majd ők folyamatosan irogattak az én telcsómra, sms-eket küldtek, anélkül, hogy én kértem volna és minden egyes általuk küldött sms-ért 400 Ft-ot számláztak ki.én az első elküldött sms után kiszálltam a jétékból.Felháborító. 6000 Ft-ot kaszáltak be tőlem.Felhívtam a T-mobil-t, ők nem tudnak tenni ez ellen semmit, mert ők csak közvetítők. Nagyon nehéz megtalálni a forrást, aki tételesen meghírdetett egy nyereményjátékot, bevonva a mobilszolgáltatót.Én egyetlenegy sms-t küldtem, többet soha, viszont ők folyamatosan írtak nekem és ezért is számoltak fel(darabjáért) 400 Ft-ot.
Letiltattam ezt a típusú fogadást, így megállt a pumpolás. Reméljük...
Mindenesetre nem adom fel, megpróbálom kinyomozni, ki áll ennek a hátterében és,ha kell, feljelentést is teszek.
K.peti
Ez hasonló lehet?

Átverés, vagy igaz?
A mai napon ( 2011-04-12) 9 óra 50 perckor be akartam jelentkezni a Facebook fiókba. Megjelent egy tájékoztató, hogy a Facebook 6 éves és háromféle Apple terméket mutattak, hogy ezek közül melyiket választom ajándéknak. Az utolsót az Ipad-et választottam. Kérték, adjam meg a telefonszámot, valamint leírták, hogy ha nem kapok perceken belül válasz SMS-t, akkor a 17641-re küldjem el a GO szót. Válasz SMS azonnal: Üdvözlünk! Hamarosan megkapod a mobilos termékedet. Jó szórakozást! Segítség: 018886292 begin_of_the_skype_highlighting              018886292      end_of_the_skype_hig
hlighting begin_of_the_skype_highlighting              018886292      end_of_the_skype_hig
hlighting Leallitas: Küldd a stop szót az 17641-re (940huf/sms 2 sms/hét) 11/04/12 10:57
Szerintetek ez átverés, vagy nyereményt jelent?
A telefonos ügyfélszolgálatot felhívtam és sajnos nem tudták megmondani, hogy ez mit jelenthet. Ők csak a lemondással, azaz a szolgáltatás megszüntetésével foglalkoznak, és nem tudják megmondani, hogy ez nyert, vagy nem, de mások nem ezt az üzenetet kapják.
Újra a kérdés: Átverés, vagy sem?
Utána néztem, kit takar a 17641-es szám: SCP Publishing Ltd. Semmilyen elérhetősége nincs a 06- 1-888-6292 telefonszámon kívül.
A kérdés az, akkor ki tud a nyereményről, ha egyáltalán az volt, vagy egyszerűen csak levettek egy ezressel?
Mozigépész
Ilyet kérdezni.... Persze, hogy átverés.
carl badog
(K.peti @ 2011.04.12, 20:49) *

Ez hasonló lehet?

Átverés, vagy igaz?
A mai napon ( 2011-04-12) 9 óra 50 perckor be akartam jelentkezni a Facebook fiókba. Megjelent egy tájékoztató, hogy a Facebook 6 éves és háromféle Apple terméket mutattak, hogy ezek közül melyiket választom ajándéknak. Az utolsót az Ipad-et választottam. Kérték, adjam meg a telefonszámot, valamint leírták, hogy ha nem kapok perceken belül válasz SMS-t, akkor a 17641-re küldjem el a GO szót. Válasz SMS azonnal: Üdvözlünk! Hamarosan megkapod a mobilos termékedet. Jó szórakozást! Segítség: 018886292 begin_of_the_skype_highlighting              018886292      end_of_the_skype_hig
hlighting begin_of_the_skype_highlighting              018886292      end_of_the_skype_hig
hlighting Leallitas: Küldd a stop szót az 17641-re (940huf/sms 2 sms/hét) 11/04/12 10:57
Szerintetek ez átverés, vagy nyereményt jelent?
A telefonos ügyfélszolgálatot felhívtam és sajnos nem tudták megmondani, hogy ez mit jelenthet. Ők csak a lemondással, azaz a szolgáltatás megszüntetésével foglalkoznak, és nem tudják megmondani, hogy ez nyert, vagy nem, de mások nem ezt az üzenetet kapják.
Újra a kérdés: Átverés, vagy sem?
Utána néztem, kit takar a 17641-es szám: SCP Publishing Ltd. Semmilyen elérhetősége nincs a 06- 1-888-6292 telefonszámon kívül.
A kérdés az, akkor ki tud a nyereményről, ha egyáltalán az volt, vagy egyszerűen csak levettek egy ezressel?

Ilyenkor crybaby.gif támad kedvem, hogy hogy lehetsz ilyen naív.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.