Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Laptop, Notebook, Netbook....
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
L_Matyi
(kyru @ 2009.11.13, 12:09) *
Sziasztok.
Fiam 2 éve szeptemberben kapott egy ASUS laptopot, ami most nyáron (1,3/4 évesen) kilehelte a lelkét, mert a belső gombakksi lemerült.
kliderült, hogy csak szakszervízben, csak speciális eszközökkel lehet kicserélni (amíg nincs kicserélve, a gép lassú, indításkor rendszergazda jelszót követel,stb..), tehát üzemképtelen.
a magyarországi ASUS szervízzel felvette fiam a kapcsolatot, nagy nehezen kfutárt küldtek (ez benn van a garanciában), majd a gépet elvitték. írásban jelezte a gép hibáit.
1 hónap késéssel vissza is jött a gép, természetesen NEM javították meg rendesen, elemet nem cseréltek benne. azóta is rossz. mikor érdeklődtünk, h akkor most mi van, a válasz az volt, hogy időközben lejárt a garancia, tehát jó pénzért megjavítják. gondolom, ez így nem fer, mert amíg a gép náluk üdült, a garanciális idő annyival meghosszabbodik,nem?
és persze Lengyelországba küldték (gondolom ott a központi garos szervíz)
na, akkor most hogy is van ez a garancia lejárta a szervízelés alatt?
kösz üdv KDA
Természetesen meghosszabbodik a garancia, sőt, a javított részre újra is indul, így nem lehet kibújni a garancia alól. Nyugodtan verjétek az asztalt. A legjobb lenne, ha oda vinnétek vissza a gépet, ahol vettétek, mert nekik kell a garanciát intézniük. Ott legalább van vásárlók könyve, meg egyéb nyalánkság, amivel lehet őket piszkálni. Remélem van papírotok az előző szervizben töltött időről. Arra mindenképpen ügyeljetek, hogy legyen írásos nyoma a dolognak (nem email, tértivevényes levél, vagy vásárlók könyve, vagy átvételi jegyzőkönyv)!
MCsipi
Sziasztok!

Nekem is meggyűlik a bajom az msi-vel...
Tavaly novemberben vettem egy pr210x notebookot. Még az elején tönkrement benne az alaplap. Visszavittem a boltba, nagyon korrekt módon kezelték, másnap már mehettem is egy ugyanolyan új gépért.
Azóta a gép majdhogynem megsemmisült...smile.gif
melegedés (alapjárat 80C), alaplapja olvadt, wifi tönkrement, feljött a hangszóró fedél, sistergett a hangszóró, zsanérok repedtek, bal egérgomb lekopott - hol működik hol nem, hátsó takarólemez kiesett. Ezeknek a hibáknak egy részét a szervízben állapították meg.
Bp Albacompnál adtam le 09.10.01-én. 15 nap után érdeklődés sűrűn. Azt mondták, hogy egy keddi napon, hogy max péntekre kész lesz. Pénteken odamentem, nem voltak valami közlékenyek. Kis vita után, felhívták a szervizeseket. Közölték, hogy még nem érkezett alkatrész, várjak türelemmel.
Néha hívogattam őket, soha senki nem informált normálisan.
09.11.06-án ismét odamentem, ismét veszekedés. Majd közölték, hogy a székesfehérvári albacomp fog levélben állást foglalni, papírt nem voltak hajlandóak adni, hogy még mindig nincs kész.
7-én küldtek egy levelet, hogy nem tudják megjavítani, ezért már döntöttek is az én esetemben (nagyon meghatódtam!), és felajánlottak egy gépet. Összegeztem a különbségeket:
az eddigi: amd tourion x2 2 ghz x64, 12.1" kijelző, ati vga, 8 cellás akksi - 160e ft
az ajánlott: intel atom 1.6ghz, 13.4" kijelző, integrált vga, 4 cellás akksi - 140e ft.
Nem fogadtam el az ajánlatot. Ezek után azt írták, hogy jó, kiállítják a csereutalványt. Megírtam, hogy nem kell csereutalvány. Erre kérték, hogy vigyem be a tartozékokat. Ezt meg is tettem. Az eddigi szervízpapírra a hölgy rákörmölte, hogy leadtam a tartozékokat, várjak türelemmel.
Majd tájékoztatott, hogy jövő héten leküldik Székesfehérvárra, majd onnan kiküldik Hollandiába az MSI-nek, mert ők csak a szervíz. MSI válaszol és csak ezek után fogják kiállítani a papírokat.

Tehát ez azt jelenti, hogy több mint 1 hónapot vártam a javításra, majd még min. egy hónapot várhatok a papírokra (a boltot is felhívtam, hogy segítsenek. ott azt mondták, hogy nem akarnak elkeseríteni, de volt már olyan, hogy fél évig tartott.).

Kérdésem lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak? Kihez fordulhatok? Nem akarok még ki tudja meddig várni, amikor már így is több mint egy hónapja náluk van... eek.gif

Köszi,
Csaba
Merlin
Szia!

Nekem végül szerencsém volt. Az üzlet korrekt volt a többi hibával. Nem okoskodtam csak adtam a butát és leírtam a panaszaim. Megjavították amit lehetett ventit megkenték dvd-romot ment egy évig. Nem kell többet msi-t venni ennyi. ELőször a fórumokat kell olvasni. Annyit lehet tenni, hogy békéltető testülethez fordulsz... hátha rajtuk keresztül megegyeztek. Én közvetlen a boltban reklamáltam az első pillanattól kezdve. A cserét is náluk kértem volna. A törvény szerint vagy ugyanolyan vagy jobb paraméterű gépre lehet cserélni. Azt el kell fogadni, vagy bonthatod a szerződést ha átvertek és visszakövetelheted a vételárat. Szerintem ez utóbbival jársz a legjobban.
Talán fenyegesd meg őket hogy bontod a szerződést ha nem adnak egy normális gépet. De mindent jegyzőkönyvezni kell. Ha nem akkor írd be a vásárlók könyvébe.
MCsipi
(Merlin @ 2009.11.14, 17:50) *

Szia!

Nekem végül szerencsém volt. Az üzlet korrekt volt a többi hibával. Nem okoskodtam csak adtam a butát és leírtam a panaszaim. Megjavították amit lehetett ventit megkenték dvd-romot ment egy évig. Nem kell többet msi-t venni ennyi. ELőször a fórumokat kell olvasni. Annyit lehet tenni, hogy békéltető testülethez fordulsz... hátha rajtuk keresztül megegyeztek. Én közvetlen a boltban reklamáltam az első pillanattól kezdve. A cserét is náluk kértem volna. A törvény szerint vagy ugyanolyan vagy jobb paraméterű gépre lehet cserélni. Azt el kell fogadni, vagy bonthatod a szerződést ha átvertek és visszakövetelheted a vételárat. Szerintem ez utóbbival jársz a legjobban.
Talán fenyegesd meg őket hogy bontod a szerződést ha nem adnak egy normális gépet. De mindent jegyzőkönyvezni kell. Ha nem akkor írd be a vásárlók könyvébe.

Vásárlók könyve lesz, ugyanis nem hajlandóak semmit sem ídni írásban. De ennyivel nem fejezhetem be, ugyanis a váráslók könyve egy sz*r. Beírsz, és majd az üzletvezető válaszol neked egy hónapon belül. És?? semmi.

Update:
Lehet olvassák a fórumot...
Másnap jött egy levél, amiben volt egy pdf, hogy ezzel a papírral visszakérhetem a pénzt. Elmentem a boltba, ahol közölték, hogy ezzel nem érek semmit, nem adnak se másik gépet, se pénzt. Nekik arra van szükségük, hogy a nagyker küldjön egy levelet erről az egészről. És mondták, hogy felgyorsíthatom a dolgot, ha elküldöm nekik a levelet (azt majd ők továbbítják a nagykernek, az kiküldi az msinek, majd válaszolnak a nagykernek, az nekik és már mehetek is). Gondoltam oké, igaza van, én sem adnék ki 160e ft-ot egy nyomtatott emailért... Megkérdezték az üzletben, hogy másik gép lesz majd helyette? Mondtam, hogy nem, mert nincs olyan gép náluk amit kinéztem. Ez volt nov 20-án.
nov 23-án felhívtam őket, hogy mi a helyzet, gondolom ennél azért gyorsabban mennek a mailek...
Most kitalálták, hogy az MSI küldi a levelet (2009 - POSTÁN!). Ez jövő hétre érkezik meg, majd értesítenek és mehetek.
Gumi
Segítséget szeretnék kérni, mivel számomra új garanciális-javítási problémával küzdök.

Adott egy notebook (acer azért fontos mert nincs Mo.-n szakszervize csak Csehországban).
Az ügyfélszolgálatukon telefonon bejelentettem, hogy elromlott. Ezt abból ítéltem meg (nem volt nehéz), hogy az egyik bekapcsoláskor az lcd kijelző és az alaplap bal oldali csatlakozási zsanérjánál előbb FÜST, majd fölé nézve láttam, hogy LÁNG tör elő.
Garanciális javítást kért a magyarországi ügyfélszolgálat a cseh szerviztől.
A készülék szervizbe történő beérkezését követően 14 nap telt el tétlen, majd küldtek 1 e-mailt, miszerint "a bejelentett hibát a készülékbe került folyadék okozta".
EZ KIZÁRT ! Nálam nem került folyadék a gépbe.
Csatolva kaptam egy fényképet, amelyen valóban látható egy nyomtatott áramkör a szokásos dolgokkal rajta (nem értek hozzá), valamint egy folyadéknak látszó anyag.
Már küldték is a közel 70.000 Ft-os javítási ajánlatot. Természetesen az igazságérzetemet ez nagy mértékben sérti ezért ezt elutasítottam, és a gép azonnali visszaküldését kértem. (azóta sem érkezett meg 7 napja)
Nem akarom meggyanúsítani a céget (szakszervizt), de finoman szólva érdekes a megállapításuk. Én az ellenkezőjét állítom.

Nagyon kérem, hogy ha valaki jó tanáccsal el tud látni az segítsen mert nem akarom, hogy egy nagy cég átverjen, megkárosítson!

Köszönöm!
Mozigépész
A bizonyítás terhe rajtuk van. Nem vagy köteles elfogadni a "szakvéleményüket", mert nem bizonyít semmit, hisz szállítás alatt mi történt... Viszont nálunk mind 1 kinek a szakvéleménye, bíróság is mást kérhet meg...
A másik meg az, hogy te nem vagy szerződési jogviszonyba se az Acer-el, sem a szervizzel, neked a bolt a javításért a felelős.
Amennyiben nem javítják, vitatod a beázás tényét, sajnos csak bíróságon keresztül tudod érvényesíteni a garanciádat. Sok ilyenről írt a NFH (Nemzeti fogyasztóvédelmi Hatóság), velük kellene felvenned még a kapcsolatot.
SnowCat
Úgy néz ki nekem is van egy laptopos sztorim, ami egyenlőre még nem ért véget.
Rokonaim Kanadában vásároltak egy HP laptopot kicsit több mint 2 éve, azóta hazaköltöztek, laptop már hónapok óta rossz volt, megkaptam hogy kezdjek vele valamit.
Utánanéztem, és kiderült hogy szériahibás, és a HP meghosszabbította ezeknek a garanciáját 2 évre, bár már ez is lejárt, de nem sokkal, gondoltam megpróbálom. (Mert külön weboldalt csináltak már a szériahibára, hogy hogy hogy vegyük rá a HP-t hogy elvigye megjavítani: www.hplies.com )
Első HP-s ügyintéző elzavart, másnap egy másik küldte is a futárt mert, hogy a +1 év bónusz garin kívül vállalnak még egy egyszeri garancia időn túli ingyenes javítást (Bár erről semmit nem találtam neten, de örültem neki)
Dec 9.-én Jött is a futár és elvitte.
Már a telefonon mondta az ügyintéző, hogy karácsonyig nem lesz meg, mert valószínűleg külföldről kell alkatrész.
Most, majdnem 1 hónappal később felhívtam a HP-t hogy mégis hogy állnak, és azt mondták hogy nem jött még alkatrész külföldről, de "remélhetőleg" másfél héten belül jön. (Szóval gondolom fogalma sincs...)
Kérdeztem hogy valami csere gép vagy ilyesmi, azt mondta hogy annyit tud tenni, hogy visszaküldik javítatlanul, és kérjem vissza a pénzt ott ahol vettem (Kanadába, köszi).
Kérdeztem hol tudok reklamálni, kaptam egy e-mailt, majd ha letelik az 1 hónap megint telefonálok, aztán írok panasz e-mailt.
Mást szerintem nem nagyon tudok tenni sajnos :S, de ha van valakinek ötlete, azt szívesen meghallgatom smile.gif
Mozigépész
Sőt szerencséd van, mert mivel nem Magyarországon vetted, így a garancia itt nem szokott jó lenni.... (még ha világgari akkor sem...)
toma
Hello!Problémám a következö lenne:2009.07.27.én vásároltam egy HTC pda-t a T mobile webshopnál,részletre.A készülék harmadjára romlik el ugy,hogy mindhárom esetben különbözö problémái lettek.Mellékesen most az utolso alkalomnál fél napot sem birt ki azota,hogy visszakaptam a szervizből.Eddig kétszer cseréltek föpanelt a pda-ba.A boltban ahová visszavittem garanciális szervizre azt mondták ez olyan mintha uj telefont kapnák(ezek szerint nem:().Kérdésem a következö lenne:Ki tudnám e cseréltetni a készüléket egy ujra vagy árában valamilyen másik termékre?Hol tudnám ezt megtenni,a webshopnál vagy az üzletben ahová visszahordom garanciális szervizre?És számit e,hogy a készülék részletre lett vásárolva.Elöre is köszönöm!to_ma
Mozigépész
Mivel a T-től vetted (igaz webről) igazából a webes áruházzal vagy kapcsolatba, de mivel egy cégről beszélünk, a boltba is megpróbálhatod elintézni a dolgot.
Jogszabály szerint cserét kérhetsz, nem kötelező cserélni, annyit javíthatnak amennyit akarnak, viszont bírói gyakorlat szerint a többször ua. hibával javítás, hosszadalmas javítási idővel, megalapozza az elállási jogot. Ez azt jelenti a vétel ár jár vissza, függetlenül, hogy te részletre vetted, hisz a bank a vételkor T-nek a teljes összeget utalta át.
Azért csak ezt a lehetőséget írtam, mert a levásárlás fogalma nem létezik a jogban, viszont ha belemész, az szerződés módósításnak felel meg, így utólag a csere után nem lehet kifogásod, viszont a garancia onnantól él.
toma
(Mozigépész @ 2010.01.09, 15:46) *

Mivel a T-től vetted (igaz webről) igazából a webes áruházzal vagy kapcsolatba, de mivel egy cégről beszélünk, a boltba is megpróbálhatod elintézni a dolgot.
Jogszabály szerint cserét kérhetsz, nem kötelező cserélni, annyit javíthatnak amennyit akarnak, viszont bírói gyakorlat szerint a többször ua. hibával javítás, hosszadalmas javítási idővel, megalapozza az elállási jogot. Ez azt jelenti a vétel ár jár vissza, függetlenül, hogy te részletre vetted, hisz a bank a vételkor T-nek a teljes összeget utalta át.
Azért csak ezt a lehetőséget írtam, mert a levásárlás fogalma nem létezik a jogban, viszont ha belemész, az szerződés módósításnak felel meg, így utólag a csere után nem lehet kifogásod, viszont a garancia onnantól él.

Köszönöm a választ,hétfön probálkozom! bash.gif
pwd
Az én MSI Wind-em 2009 November 30.-óta vár az ALBACOMP-nál a szervizelésre. Azt mondják, hogy a külföldi partner nem küldte még az alkatrészeket. (billentyűzet és fedlap csere).

Az azért elég felháborító, hogy több mint 1 hónapja még az alkatrészt sem sikerült beszerezniük, sőt elmondásuk szerint a külföldi partner még nem is válaszolt...
Azzal próbálják magyarázni, hogy az én javításom nem garanciális javítás, így a lépcső alján szerepel..

Persze az árajánlatot azt azonnal kiküldték rá. Én pedig azonnal el is fogadtam, mivel szükségem van/lenne a gépre a munkámhoz. Emellett azt is hozzáteszik, hogy ha nem sikerül megjavítani a gépet abban az esetben is nettó 3250,-Ft bevizsgálási díjat számolnak fel..

És akkor itt szerintem ők le is zárták. Várhatok akár évekig is.
Ők le vannak védve, sőt még keresnek is a dolgon...

Valószínű, hogy az Albacomp is a Lehúzásra hajaz az Év szervize helyett,
mint ahogy az ilyen cégek 80%-a hazánkban.
Kicsit megint össze vagyok törve ebben mi kis aranyos emberi Magyarországunkban... sad.gif
L_Matyi
Nyugodtan bemehetsz és visszakérheted, ha nem mondták, hoyg ennyi ideig fog tartani, akkor ez nem normális, hiszen te használni szeretnéd. Te nem állsz kapcsolatban a külföldi céggel, téged nem érdekel, hogy melyik bolygóról szerzik be az alkatrészt, kár ráfogniuk másra, te velük állsz kapcsolatban, ők felelnek a munkáért. Bevizsgálási díjat is csak akkor kérhetnek el, ha te ezt tudtad és belementél, hogy lesz.
Totya88
Sziasztok!

Segítségeteket kérném az alábbi témában, belinkelem a levelet, amit a fogyasztó védelemnek írtam, kérlek adjatok valami ötletet, hogy mit tegyek, mert egyszerűen nem hajlandóak a már többször javított notebookomat kicserélni. A levélből minden ki fog derülni.

Tisztelt Fogyasztó Védelem!

Alulírott Farkas Tamás (2600 Vác, Vág u. 12) az alábbiakról tájékoztatom Önöket.
2008. november 3-án az Emasoft stúdió számítástechnikai Kft. Zab utcai üzletében (1033 Budapest, Zab utca 6.) egy Acer Travelmate 5730G-844G32Mn típusú (SN: LXTQG0C001836108F42000), notebook-ot vásároltam 240.000 Ft értékben. A notebook meghibásodott. Az elromlott terméket már több alkalommal elküldtem az ACER szervizébe, ahol a termék kijavítását kértem, melyet Önök már 4, azaz négy alkalommal nem voltak képesek javítani, és utolsó alkalommal, január 14-én hibásan is került vissza hozzám, egyszerűen be se kapcsol a notebook.

1.alkalom:
Touchpad akadozva működik, kihagy
cserélt alkatrész:
semmit se cseréltek, javítottak

2. alkalom, 2009 augusztus: 3611857G
A képernyőmön csíkok jelentek meg, a touchpad akadozva működött, valamint valamikor be se kapcsolt a notebook.
cserélt alkatrészek:
LCD panel
Mainboard

3. alkalom, 2009 október : 3849215G:
Touchpad lefagy, képernyőn csíkok jelennek meg
cserélt alkatrészek:
Mainboard
LCD kábel
VGA kártya
HDD

4. alkalom, 2009. december: 4095882G
A kijelző hibernációból nem kapcsol vissza, touchpad akadozva működik, nem áll fel az operációs rendszer
cserélt alkatrészek:
LCD panel

Többször kértem e-mail-ben a szerviztől a notebook cseréjét, amit ők visszautasítottak.
A termék garancia levelét többszöri felszólításomra egy alkalommal sem töltötték ki, így Én nem voltam tisztában a notebook valódi garanciális idejével, mikor a call centerükben érdeklődtem a garancia érvényességéről ott egy december 30-i dátumot kaptam tájékoztatásul, viszont mikor a notebook ismételten meghibásodott és a szervizzel ismét felvettem a kapcsolatot, december 17-i dátumot közöltek, valamint azt, hogy a garanciám lejárt, mert Én december 23-án telefonáltam a garanciális javítással kapcsolatban. Ha tisztában lettem volna a dátummal, akkor előbb küldtem volna a notebook-ot javításra, mivel már korábban is produkálta a hibákat, csak a munkám, valamint a karácsony közeledtével nem volt időm foglalkozni vele, ráadásul abban a hitben éltem, hogy a garanciám december 30-ig érvényes, így még ráérek. Mivel a szerviznek előírja a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet a garancia papír pontos kitöltését és vezetését, ezért a szerviz többszöri törvénysértést követett el, és azzal védekeznek, hogy küldtek helyette egy szervizközpont jelentést, amiben minden le van írva. Az sehol nem szerepel, hogy mi az új garanciális dátum, csak az, hogy mikor érkezett be hozzájuk, valamint mikor küldték vissza.

Mivel a notebook augusztus óta szinte 2 hetet volt használható állapotban, mert a többi időt szervizben töltötte, nekem jelentős kényelmetlenséget okozott, valamint teljes mértékben akadályoztatva voltam, mivel a notebook-ot nem csak a magánéletemben, de a munkámban is rendszeresen használnám, és szükségem lenne rá, ezért is vásároltam 240.000Ft-os áron, bízva abban, hogy egy működő, használható notebook-ot veszek, ami eddig még csak kellemetlenséget és kényelmetlenséget okozott.

Azért írok most Önöknek, hogy a tanácsukat kérjem a kialakult helyzetbn, hiszen Önök is láthatják, már többször járt szervizben. ahol nem tudták a készüléket megfelelően javítani a mai napig, és jelen pillanatban az a használhatatlan notebook van nálam, amit a szervízből úgy küldtek vissza, hogy az még csak be sem kapcsol.

Farkas Tamás
2600 Vác, Vág u. 12
70/369-2762
farkas_tamas@vipmail.hu

Előre is köszönettel:
Farkas Tamás
kano
(Totya88 @ 2010.01.19, 15:29) *

Sziasztok!
...
Előre is köszönettel:
Farkas Tamás

Amit én tennék:
Mivel Te igazából nem az Acer szervizzel állsz jogviszonyban, hanem az Emasoft Stúdió Számítástechnikai Kft-vel így náluk kérheted a laptopod cseréjét, MIUTÁN A SZERVIZ KIADTA A KORREKTEN KITÖLTÖTT GARLEVELET. Ha a szerviz erre nem hajlandó akkor kérd el a vásárlók könyvét a szervizben és írj bele mindent. A lényeg az, hogy mindent alá tudj támasztani a garlevéllel és ezzel menj vissza oda ahol vásároltad.
Ott kérj cserét, ha nem hajlandóak akkor ismét vásárlók könyve, majd ha ezek után sem hajlandóak akkor tértivevényes levelet még meg lehet próbálni a Békéltető Testülethez fordulás előtt.
Neked válaszoltak a leveledre a fogyasztóvédősök? Mondjuk én emailban írtam a panaszomat, de egy hete nem történt semmi.
Ja, és a legfontosabb, hogy nem veszel ACER terméket!!!!
Totya88
Szia!

Köszi a segítséget, de nem töltetem ki velük a garancia levelet, mert kormány rendeletben van szabályozva, hogy erre ők lennének kötelesek maguktól, tehát ezt többször is megsértették, így inkább egyenlőre így megtartom! Az ACER-nek brno-ban van a szervíze, akkor hova menjek bele írni a vásárlók könyvébe? Mert a noti is mindig oda megy ki javításra (elméletileg), mert futár viszi, hozza. Tegnap küldtem el a fogyasztó védelemnek e-mail-ben, de még nem jött válasz. Az ACER meg hárítja a felelőséget, mert azt mondja, hogy az hogy a call centeres nekem rossz dátumot mondott, az nem változtat azon a tényen, hogy lejárt a garim, és hogy nincs az semmilyen jogszabályban, hogy ők kötelesek lennének, nekem akár hány szervízelés után a notit kicserélni.

Neked mi a problémád, valamint milyen notit ajánlanál helyette? (ACER-t soha többé nem veszek semmiben, az már biztos)

Valamint van ismerősöm, aki hasonló cipőben jár mint Én, de a számla a gépről nem az ő nevére szól! Ez jelenthet bármiben akadályt? Mondjuk a cserében, vagy a tértivevényes fizetési felszólításban?

Köszi: Tomi
Mozigépész
1. A boltba kellet volna verned a palávert a javítások során, hisz te nem a szervizzel vagy szerződésbe.
2. a szerviz neked soha nem fog cserélni, azt a boltnál kellene igényelni.
3. mivel nincs kitöltve a jótállási jegy, nehéz lesz bizonyítani a garancia meghosszabbodását, míg nem tudtad használni a gépet.
Magyarul semmi jót nem lehet ebből kihozni, csak peres úton...
Ja és legközelebb ezért ne nyiss új topikot!
Totya88
Szia!

Bocsi az új topic miatt, de kezdőként elszúrtam... smile.gif

Garjegyem ki van töltve, csak a hátulján a szervízelések, mikor, mit cseréltek..., és a garancia hosszabbodás nincs kitöltve, de van hozzá ezer meg egy szervízjelentés, amiben le van írva, hogy mikor érkezett be hozzájuk, és mikor küldték vissza.

Barátomnak, szintén ACER notija volt és 3. szervíz után automatikusan cserélték neki a szervízesek.

valamint még mindig az a kérdésem, hogy az ismerősöm, akinek nem az ő neve van a számlán, ő is tud ilyen tértivevényes fizetési felszólításos levelet küldeni a boltnak?

Előre is köszi: Tomi
Mozigépész
Persze, csak lépni kell az ügyben minél előbb.
carpfish79
Sziasztok!

Valami hozzáértő emberke segítségét szeretném kérni , hogy mik a lehetőségeim.

Következő a történet. Vettem 2009 októberében egy DELL mini laptopot(netbook) a VODAFONE egyik üzletében. 10000ft-ot kellet befizetni és havonta kell fizetni a vodafonos internetért 2éves hűségnyilatkozattal. a netbook a vásárlást követő negyedik héten elromlott(elszállt benne a modem). Bementem a vodafonhoz hogy ez történt és javitatni szeretném küldjék akihez kell és csináltassák meg. A vodafone elutasított, hogy Ők csak forgalmazók ez nem rájuk tartozik. Vigyem a garancia jegyen található viszont eladóhoz majd ő intézkedik ez ügyben. Én Szekszárdi vagyok. A hozzám legközelebbi ilyen forgalmazó partner az Pécsen van (70km).Elvittem oda, ők közölték, hogy leltározbak ezért nem mennek Pestre a hivatalos szervizbe majd csak 2 hét múlva . Nem tudtam mást tenni elvittem Budapestre a hivatalos szervizbe ami tőlem 150 km-re van. Ott kellett hagynom majd 3 hét múlva jelezték, hogy kész a gép mehetek érte.Újra fel Pest (újra 150 km). Csere készülék semmi, de addig mig a szervizbe volt a készülék a Vodafone-nak úgyanúgy kellett fizetnem a szerződésben foglaltak szerint a pénzt a netért és a laptop részletért, úgy hogy használni nem tudtam. A gép jó volt egészen január közepéig majd újra meghllt. Nem ismeri fel a sim kártyát nem lehet vele kapcsolódni. Megmutattam számitógép zsniknek, hogy feleslegesen ne kelljen újra menni pestre, de nem tudtak mit kezdeni vele(persze nem szerelték össze -vissza). Az lett a dolog vége, hogy újra fel kellett vinni Budapestre, amit ma tettem meg. A szervizben közölte az úriember , hogy jelenleg 150 db ilyen mini laptop(DELL) vár javításra ott kell hagynom és ha kész jeleznek. Hogy mikor azt még Ő sem tudja. Mondtam a Jóbarátnak, hogy kérnék csere készüléket mert ttól, hogy Én ezt ide beadom a Vodafone felé megint csak fizetnem kell a SEMMIÉRT mert használni nem tudom zt a szolgáltatást amiért fizetek. Azt mondta az ember hogy csere készülékre nincs kapacitása.
tehát megint várhatok 2-3 hetet. Felhivtam a vodafont, hogy ilyenkor mi a helyzet. Ott azt mondták, hogy nem tudnak mit csinálni mert ők csak közös forgalmazók a dell-le, vagyis ez közös akciójuk és Ők ebben a netet adják. A számlát úgynúgy kell fizessem csak maximum fizetési haladékot tudnak adni.

Na ez engem rohadtul nem érdekel, hogy fiz. haladékot ad mert elegem van ebből a szarjukból eddig kb eltankoltm és telefonáltam vagy 35000 ft-ot mert szervizbe hordom az ország másik felére a rossz laptopot, és ezt a kutya nem fizeti nekem ki!.
Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor van olyanra lehetőség, hogy visszaadom a szarba nekik a laptopjukat minden tartozékával és elálok a szerződéstől?vagy valami kárpótlás vagy valami van ilyenkor?Vagy ilyenkor mit tehet eggyáltalán az ember?Beletörődik az egészbe? Többet eltankoltam meg telefonáltam már , mint amennyibe kerűl ez a szar. Valami hozzáértő emberke válaszát nagyon megköszönném!
Mozigépész
Tipikus lerázás, illetve a Vodafos tájékozatlansága, sz@r szervize, ez van a telefonokkal is...
Mivel te tőlük vetted, nekik kel javíttatniuk, az az ő belügyük kivel milyen szerződésbe vannak, de neked ők adták el. Vásárlók könyvébe beírás, az egész történetet, 30 napon belül kell válaszolniuk (sajnos ez van), aztán ha nem lesz kész, visszakövetelni a vételárat, elállási nyomtatványfélét találsz itt az oldalon, ezt elküldeni tértivevényesen nekik, (ne tudják letagadni, hogy nem kapták meg a levelet). Ha nem is válaszolnak akkor plusz jelenteni az illetékes jegyzőnek, az megsuhintja egy kis büntivel is!
Akkor ismételnék ami nagyrészt (igaz a konkrét eset más) igaz ide is, és a bíróság állásfoglalása:
"A Ptk. 306. § (1) bekezdésének a) pontja lehetővé teszi ugyan a jogosultnak a választást a kijavítás és a kicserélés között, de a kicserélés iránti igényt - a kötelezett méltányolható jogi érdekét védve - feltételekhez köti. Nem helytálló az a felperesi hivatkozás, hogy a csereigény jogszerűségéhez elegendő egy sikertelen javítás elvégzése. A perben eljárt bíróságok helytállóan állapították meg, hogy a Ptk. 306. § (1) bekezdés a) pontja szerint a felperest nem illette meg a kicserélés joga, mert a kijavítással összehasonlítva az alperesnek a kicserélés aránytalan többletköltséget eredményezett volna. Azt pedig a felperes maga sem állította, hogy az alperes a kijavítást nem vállalta, és megfelelő határidőn belül nem végezte el. A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz."
carpfish79
(Mozigépész @ 2010.01.22, 22:17) *

Tipikus lerázás, illetve a Vodafos tájékozatlansága, sz@r szervize, ez van a telefonokkal is...
Mivel te tőlük vetted, nekik kel javíttatniuk, az az ő belügyük kivel milyen szerződésbe vannak, de neked ők adták el. Vásárlók könyvébe beírás, az egész történetet, 30 napon belül kell válaszolniuk (sajnos ez van), aztán ha nem lesz kész, visszakövetelni a vételárat, elállási nyomtatványfélét találsz itt az oldalon, ezt elküldeni tértivevényesen nekik, (ne tudják letagadni, hogy nem kapták meg a levelet). Ha nem is válaszolnak akkor plusz jelenteni az illetékes jegyzőnek, az megsuhintja egy kis büntivel is!
Akkor ismételnék ami nagyrészt (igaz a konkrét eset más) igaz ide is, és a bíróság állásfoglalása:
"A Ptk. 306. § (1) bekezdésének a) pontja lehetővé teszi ugyan a jogosultnak a választást a kijavítás és a kicserélés között, de a kicserélés iránti igényt - a kötelezett méltányolható jogi érdekét védve - feltételekhez köti. Nem helytálló az a felperesi hivatkozás, hogy a csereigény jogszerűségéhez elegendő egy sikertelen javítás elvégzése. A perben eljárt bíróságok helytállóan állapították meg, hogy a Ptk. 306. § (1) bekezdés a) pontja szerint a felperest nem illette meg a kicserélés joga, mert a kijavítással összehasonlítva az alperesnek a kicserélés aránytalan többletköltséget eredményezett volna. Azt pedig a felperes maga sem állította, hogy az alperes a kijavítást nem vállalta, és megfelelő határidőn belül nem végezte el. A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz."

Köszönet a válaszért!

Már csak azt kérdezném , mivel teljesen új vagyok ezen az oldalon, hogy hol találok ELÁLLÁSI NYOMTATVÁNYT?

kÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER A SEGÍTSÉGET!
Mozigépész
ITT!
carpfish79
(Mozigépész @ 2010.01.23, 11:09) *

Köszönet!
Totya88
(Mozigépész @ 2010.01.21, 09:54) *

Persze, csak lépni kell az ügyben minél előbb.

Szia!

Azt írtad akkor is megírhatjuk a fizetési felszólításos levelet, ha nem a mi nevünkön van a számla.

Mi meg is írtuk a boltnak, hogy elállunk a szerződéstől, de azt a választ kaptuk levélben, hogy nem tudják értelmezni, hogy mi mit akarunk, mivel nem jött létre köztünk sem november 3-án, sem később ingó adásvételi szerződés...

Ezzel gondolom arra céloznak, hogy mit akarok Én, mikor nem az Én nevem van a számlán...

Ilyen esetben mit tegyek?

Kérlek segítsetek!

ityam
Elvileg a rendszerünk lényege hogy mindenki annál érvényesítheti a jogait akitől vetted. Ezért is tanácsolták neked hogy a boltban reklamálj.Mert ott vetted.
A probléma hogy ha nem a te neveden van a számla akkor nem te vetted. szal elvileg neked azon kellene behajtanod a pénzed aki a számlán szerepel. És majd akkor az mehet tovább a boltal bajlódni.
Csak gondolom az a nehézség hogy vagy egy barátod nevén van akkor azzal ugyebár te nem akarsz hadakozni, vagy pedig cégneven van akkor meg ugye az a cég pereskedhet a tényleges eladóval.
A jogszabályokban van még egy olyan megjegyzés hogy a vásárló bárhol érvényesítheti a garanciális jogait(ha van pl jótálási jegyen szerviz vagy valami más megállapodás amit mondott a bolt), de valószínű az csak a cserére vagy a javításra vonatkozik mivel elállni a szerződéstől csak annak a szerződésétől tudsz akivel ténylegesen szerződésben állsz.szal a szervizeknél valszeg nem.Ha te is elállhatnál a szerződéstől amit nem te kötöttél akkor verhetnéd te az asztalt a boltban.
Mindenesetre írjad le hogy a számlán ki van feltüntetve. hátha a többiek akkor tudnak további tanácsot adni.
Totya88
(ityam @ 2010.01.26, 19:33) *

Elvileg a rendszerünk lényege hogy mindenki annál érvényesítheti a jogait akitől vetted. Ezért is tanácsolták neked hogy a boltban reklamálj.Mert ott vetted.
A probléma hogy ha nem a te neveden van a számla akkor nem te vetted. szal elvileg neked azon kellene behajtanod a pénzed aki a számlán szerepel. És majd akkor az mehet tovább a boltal bajlódni.
Csak gondolom az a nehézség hogy vagy egy barátod nevén van akkor azzal ugyebár te nem akarsz hadakozni, vagy pedig cégneven van akkor meg ugye az a cég pereskedhet a tényleges eladóval.
A jogszabályokban van még egy olyan megjegyzés hogy a vásárló bárhol érvényesítheti a garanciális jogait(ha van pl jótálási jegyen szerviz vagy valami más megállapodás amit mondott a bolt), de valószínű az csak a cserére vagy a javításra vonatkozik mivel elállni a szerződéstől csak annak a szerződésétől tudsz akivel ténylegesen szerződésben állsz.szal a szervizeknél valszeg nem.Ha te is elállhatnál a szerződéstől amit nem te kötöttél akkor verhetnéd te az asztalt a boltban.
Mindenesetre írjad le hogy a számlán ki van feltüntetve. hátha a többiek akkor tudnak további tanácsot adni.

Az egyik licitálós oldalon történt a notebook megvásárlása, és annak az illetőnek a neve van a számlán, akitől Én vásároltam az oldalon.
Ailo
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni két jogi vonatkozású kérdésben.
Néhány hónapja vásároltam az Extreme Digitaltól egy ASUS notebook-ot. Kiderült, hogy hibás, ezért elmentem (idén először) a géppel az Extreme Digital-ékhoz. Ott szemügyre vették a lapgépemet megállapítván, hogy valóban hibás. Ekkor megkérdezték, hogy náluk akarom-e hagyni a gépet és ők majd eljuttatják az ASUS szervizükhöz, vagy egyenesen én akarok kapcsolatba lépni a szervizükkel e célból (s meg is adták nekem az ASUS szervizük elérhetőségét). Hirtelen úgy gondoltam akkor, hogy talán így szaporábban mennek a dolgok, ha egyenesen az ASUS szervizzel lépek kapcsolatba.
Jelenleg még nem vi(te)ttem el a gépemet a szervizbe és épp ezt szeretném megkérdezni: Mit tanácsoltok, az Extreme Digitalhoz vigyem el a gépemet vagy a szervizükhöz? (Van-e ennek egyáltalán jelentősége?)

A második kérdésem az volna, hogy mivel sajnos a számla már nincs meg, okoz ez jogilag bonyodalmat a jótállás érvényesítésekor, tehát a javítás igénylésekor? S e kapcsán mit tanácsoltok? (a jótállásí jegyen föl van tüntetve, hogy a jótállás érvényesítéséhez szükséges a jótállási jegy és a számla)

Előre is köszönöm.
Mozigépész
Elméletileg viheted egyből a szervizbe is, de ha valami baj lesz a szervizeléssel, vagy egyéb probléma merül fel javítás alatt, azt a bolttal kell intézned, ezért célszerű oda vinni.
A számla akkor lényeges a törvény szerint ha elveszne a jótállási papír, mert azt csak blokk számla ellenében adják ki újból.
Ailo
Köszönöm szépen.
Ailo
Átböngészve e fórumot, a következő tanácsokra bukkantam:

1 Javíttatáskor föltétlenül föl kell tüntetni a jótállási jegyen a következőket: a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, a hiba okát és a javítás módját, a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, valamint a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét.

2. A kifogásom jelzésekor jegyzőkönyvet kell kapnom, melynek tartalmaznia kell -többek között- a hiba leírását, valamint az általam érvényesíteni kívánt igényt.

3. A javításra átvett árut elismervény ellenében kell átvenniük.

A kérdésem az lenne, hogy ha egyenesen az eladó szervizéhez fordulnék jótállási javíttatás igényével, annek is kötelessége-e az előbbi három pontban foglaltak teljesítése, nem csak az eladónak?

A fönnebbi három pontban foglaltakon kívül még érdemes figyelnem valamire?

Előre is köszönöm.
Totya88
Sziasztok!

A következő probléma áll fenn, nem éppen hétköznapi, de remélem tudtok segíteni. smile.gif

Van egy 2008.11.03-án vásárolt Acer notebook, ami már 4szer járt szervízben, majd január 14-én úgy kaptam vissza, hogy be sem kapcsol, 1 hosszú, és 2 rövid sípolás miatt valószínűleg videókártya probléma lehet... Nem is ez a lényeg...

A notiban már minden alkatrész ki lett cserélve a burkolatát leszámítva, lcd panel 3szor, alaplap 3szor, vga, hdd... minden...

A lényeg, hogy ezt a notit használtan vettük egy Úriembertől, mikor az 5 hónapos volt... van adás-vételi... Viszont, mikor megírtam a boltnak, ahonnan a notebook származik a fizetési felszólítást, akkor közölték velem, hogy mit akarok Én, velem nem állnak ők szerződésben, mivel nem Én vásároltam a boltban a notit... A vicc, hogy a noti ennek a boltnak a tulajdonosáé volt, és az ő neve van a számlán!

Minden alkalommal Én küldtem szervízbe, nekem küldték vissza, minden szervízjelentésen az Én nevem, címem van, csak a számlán van a kedves bolt tulajé!:)

Na most mit csináljak?smile.gif

Kérlek titeket, aki tud, még ma segítsen, mert holnap délelőtt akarok menni a FVF-hez pestre, váci vagyok, és jó lenne tudni, hogy mit is tudnék tenni, vagy egyáltalán mit mondjak nekik!

Mozigépész
Ha magánemberként adta el neked, akkor nem tudsz vele szembe eljárni ilyen módon.
Totya88
(Mozigépész @ 2010.02.10, 09:01) *

Ha magánemberként adta el neked, akkor nem tudsz vele szembe eljárni ilyen módon.

Voltam benn pesten a nemzeti fogyasztó védelmi hatóságnál a józsef körúton, és ott azt mondták, hogy mivel magánemberként adta el nekem, és nem cégként, akkor tudok, mivel a bolt és a termék között áll fenn egy felhasználói, fogyasztói szerződés, ami mindig arra az emberre vonatkozik akinek a tulajdonában van a termék, és mivel van adás-vételim a termékről, így Én is akár mikor elállhatok a szerződéstől, és visszakövetelhetem a vétel árat!

ez igaz lehet?
L_Matyi
(Totya88 @ 2010.02.10, 18:48) *

(Mozigépész @ 2010.02.10, 09:01) *

Voltam benn pesten a nemzeti fogyasztó védelmi hatóságnál a józsef körúton, és ott azt mondták, hogy mivel magánemberként adta el nekem, és nem cégként, akkor tudok, mivel a bolt és a termék között áll fenn egy felhasználói, fogyasztói szerződés, ami mindig arra az emberre vonatkozik akinek a tulajdonában van a termék, és mivel van adás-vételim a termékről, így Én is akár mikor elállhatok a szerződéstől, és visszakövetelhetem a vétel árat!

ez igaz lehet?
Ha még garanciális, akkor érvényesítheted szerintem is. Ők a termékre vállalják a garanciát, és nem rád. smile.gif
Ailo

1 Javíttatáskor föltétlenül föl kell tüntetni a jótállási jegyen a következőket: a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, a hiba okát és a javítás módját, a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, valamint a jótállás - a kijavítás időtartamával meghosszabbított - új határidejét.

2. A kifogásom jelzésekor jegyzőkönyvet kell kapnom, melynek tartalmaznia kell:
•a fogyasztó nevét, címét,
•a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
•a vásárlás időpontját,
•a hiba bejelentésének időpontját,
•a hiba leírását,
•a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
•a kifogás rendezésének módját.

Ha a kifogás rendezésének módja eltér a fogyasztó igényétől, ennek indokolását meg kell adni a jegyzőkönyvben.
Továbbá a jegyzőkönyv máolatát át kell adni a fogyasztónak

A kérdésem az lenne, hogy ha egyenesen az eladó szervizéhez fordulnék jótállási javíttatás igényével, ennek is kötelessége-e az előbbi három pontban foglaltak teljesítése, nem csak az eladónak?

A jótállási jegyemnek javíttatás alatt hol kell lennie?

Előre is köszönöm.

Mozigépész
(Ailo @ 2010.02.12, 13:00) *

2. A kifogásom jelzésekor jegyzőkönyvet kell kapnom, melynek tartalmaznia kell:
•a fogyasztó nevét, címét,
•a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
•a vásárlás időpontját,
•a hiba bejelentésének időpontját,
•a hiba leírását,
•a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
•a kifogás rendezésének módját.

Ha a kifogás rendezésének módja eltér a fogyasztó igényétől, ennek indokolását meg kell adni a jegyzőkönyvben.
Továbbá a jegyzőkönyv máolatát át kell adni a fogyasztónak

A kérdésem az lenne, hogy ha egyenesen az eladó szervizéhez fordulnék jótállási javíttatás igényével, ennek is kötelessége-e az előbbi három pontban foglaltak teljesítése, nem csak az eladónak?

A jótállási jegyemnek javíttatás alatt hol kell lennie?

Előre is köszönöm.

Nem teljesen, hisz az árát nem tudják, lényeg legyen rajta a készülék megnevezése, típusa milyen hibával vették fel, stb...
Természetesen a jótállási jegy a készülékkel megy a szervizbe, szerinted hol kellene lennie javítás alatt??
Ailo
Hát nem tudom hol kell lennie, azért is kérdeztem. Egy helyen azt a tanácsot adták (itt a fogyasztóvédelmi fórumon), hogy a jótállási jegyet nem kell beadni, mert kitölthetik miután kijavították a notebookot.

helyesebben: ... miután megjavították...
L_Matyi
(Ailo @ 2010.02.12, 22:28) *

Hát nem tudom hol kell lennie, azért is kérdeztem. Egy helyen azt a tanácsot adták (itt a fogyasztóvédelmi fórumon), hogy a jótállási jegyet nem kell beadni, mert kitölthetik miután kijavították a notebookot.

Én csak akkor szoktam leadni, ha kapok róla egy papírt, hogy nem csak a készüléket, de a jótállási jegyet is átvették. Általában adnak, vagy ráfirkálják az átvételi elismervényre.
Mozigépész
(Ailo @ 2010.02.12, 22:28) *

Na várjál, ha nem adod be, akkor mire írják rá mit cseréltek javítottak rajta? Nekem ezeket fel szokták tüntetni, és kell is. A boltos utólag honnan tudja? (persze ha a szerviz küld róla papírt) Illetve a szerviz miből fogja tudni, hogy garanciális e a készülék? Mert a boltos ráírta?
Egyébként van valami történeted, hogy nem mered leadni?
Ja, én mindig leadom, és visszakapom kitöltve.
L_Matyi
(Mozigépész @ 2010.02.13, 22:54) *
Na várjál, ha nem adod be, akkor mire írják rá mit cseréltek javítottak rajta? Nekem ezeket fel szokták tüntetni, és kell is. A boltos utólag honnan tudja? (persze ha a szerviz küld róla papírt) Illetve a szerviz miből fogja tudni, hogy garanciális e a készülék? Mert a boltos ráírta?
Egyébként van valami történeted, hogy nem mered leadni? Ja, én mindig leadom, és visszakapom kitöltve.
Igen, a híres és hírhedt Extreme Digital sikeresen elveszítette a garanciapapíromat. Én be szoktam adni, ha kérik, de a leadott készülék "alkatrészei" között megkérem, hogy tüntessék fel, hogy a garanciapapír is ott van. Például, ha már többször volt javítva, akkor igencsak megéri nekik azt "elveszíteni". Mondjuk én paranoiás vagyok, de egy szót se szoktak szólni, amikor megkérem, hogy írják rá. A legutóbb egy BOSH fúrónál tettem ezt a Praktikerben, szépen oda is írták, hogy mik vannak a leadott dobozban.

Az a baj egyébként, az utóbbi példánál maradva, hogy a szerviz nem tudja rendesen kitölteni a garanciapapírt, hiszen a garancia nem a szervizben töltött időbel hosszabbodik, hanem az odaküldés-szerviz-visszaküldés idővel. Ezen is egy napot jelöltek meg, közben pedig egy hétig volt náluk. (Ezt persze az átadás-átvétel időpontjával lehet bizonyítani, de szebb lenne, ha a garanciapapír tartalmazná, hiszen az hosszabbodik ezzel az időtartammal.)
Mozigépész
Ha a garancia jegyet ekvesztették és nem te voltál kötelességük pótólni, természetresen eredetivel, nem egy fénymásolattal, mivel ez is előfordult, és nem fogadta el a szerviz. No de ugye van olyan, hogy átvételi elismervény amit a bolt ad. Azon szerpel a leadás-átvétel idelye...
Ailo
(Mozigépész @ 2010.02.14, 12:51) *

Ha a garancia jegyet ekvesztették és nem te voltál kötelességük pótólni, természetresen eredetivel, nem egy fénymásolattal, mivel ez is előfordult, és nem fogadta el a szerviz. No de ugye van olyan, hogy átvételi elismervény amit a bolt ad. Azon szerpel a leadás-átvétel idelye...

Nos, beadtam az Extreme Digitalhoz (a forgalmazó) a hibás ASUS notebookomat megjavíttatás céljából, és kértem elismervényt, melyen föl legyen tüntetve, hogy a jótállási jegyemet is átvették. Erre az volt a válasz, hogy nem is muszáj náluk lennie a jótállási jegyemnek, így vissza is adták azt.
Nyilván, ki tudják tölteni akkor is, amikor visszakapom a gépet.
Mozigépész
Extreme Digital hmmmmm..... Na velük sok embernek rossz tapasztalataik vannak, így csak ajánlom rendbe legyenek a papírok..... Ja és sok sikert a javításhoz, mert (mások tapasztalatai alapján) lehet, hogy gondok adódnak...
amarylis90
Sziasztok!!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem!Nem rég kb fél éve vettem egy notebookot és nem működik a ventillátor és mikor vásároltam az üzletbe akkor azt mondták h ha esetleg szervízbe kerül addig nem kapok ideiglenesen cseregépet de elvileg járna nem????
Kenderice
Nem járna cseregép a javítás idejére. Csak rajtuk múlik.
Mozigépész
Így van, régen volt olyan kitétel garanciális javítás esetére, ha nem adnak cserekészüléket 15 nap alatt kellett javítani, ha adtak cserekészüléket akkor 30 nap.
Ez miatt még mindig az a téves beidegződés a boltokban és a szervizekben, hogy 30 napjuk van a javításra...
amarylis90
Sziasztok!!! sad.gif Köszönöm h válaszoltatok és akkor mennyi idő alatt javitják kb ki?valaki erről ha tud...
Köszi
Mozigépész
Passz, nem mondtad milyen géped van.
15 napra kell törekedni, bíróság álláspontja szerint 30 nap után el lehet állni a szerződéstől, és a vételárat visszakérni.
amarylis90
Sziasztok!!Acer E725 a gépem ha igy segit valamit.Igazából ugy elállni a szerződéstől nem akarok ill nem gondolkodtam rajta de most h igy mondod ha nem jön vissza időben akkor majd...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.