Tisztelt fórumtársak!
A segítségeteket kérném!
ASUS laptopom van, amiben 2011 áprilisában kb. 11 hónapos korában garanciális javítás keretein belül akkumulátort cseréltek. Sajnos a cserélt akkumulátor mára ismét elromlott, ugyanazzal a hibával, használhatatlan. Jeleztem a problémámat az ASUS ügyfélszolgálatnak. Az ügyfélszolgálattól viszont azt a választ kaptam, hogy a cserélt akkumulátorra is az eredeti akku garanciája érvényes, ami 1 év, ami ugyebár rég lejárt...
A kérdésem a következő: Jogszerűen jár-e el az ASUS ha 10 hónappal ezelőtt garanciális javítás keretében kapott új akkumulátorra nem indul újra a 12 hónap garancia?! Hogy rendelkezik a jogszabály ilyen esetekben?
Köszönöm a válaszaitokat!
Üdv.:
Julot
Mozigépész
2012.02.08, 20:59
Nem.
napocska
2012.02.10, 21:03
Sziasztok!
Két éve, 2010 februárjában vettem egy Acer laptopot, amin már fél évvel a vásárlást követően jelentkezett az a probléma, ami azóta is fennáll: folyamatos, indokolatlan kékhalál. Már másfél éve járok vele a szervizbe (vagyis a forgalmazóhoz, aki ugye tovább küldi a szerviznek), de minden egyes alkalommal sikertelen a "javítás". Volt olyan, hogy pénteken elhoztam, hétvégén jelentkezett a hiba, és a következő hét elején már ismét szervizben volt. A több hónapos kiesésekről nem is beszélve. Vagy 6-7 dokumentumon van szervizjavításról. Hozzá kell tennem, hogy én grafikus vagyok, tehát a folyamatos javítgatás nemcsak idő, hanem munkakiesést is jelent számomra. Nem engedhetem meg, hogy a laptopom két hónapig álljon a szervizben.
Írtam nekik már levelet, melyben igényemet fejeztem ki a termék kicserélését illetően. Majd amikor egy hónapig nem válaszoltak, bementem személyesen, és közölték, hogy lehet menni a fogyasztóvédelemhez. Illetve, hogy úgyse nyerek, mert csak párszor volt a termék garanciában javítva. Én úgy tudom azonban, hogy ugyanazon hiba felmerülése esetén a garancia meghosszabbodik.
Kérdésem lenne, hogy most pontosan mit tegyek? Kérjem ezek után egyből a vételár teljes visszatérítését? Ha nem válaszolnak innentől már egyenesen a fogyasztóvédelemhez forduljak? Ha igen, belevegyem, hogy nem reagáltak a levelemre? Vagy menjek el a szolgáltatóhoz, és vegyem jegyzőkönyvbe igényemet?
Tudom ez sok kérdés, de nagyon hálás volnék a segítségnek! Előre is nagyon köszönöm! Andi
Mozigépész
2012.02.11, 00:54
Kedves Andi!
Ha kicsit kerestél volna, és nem új topikot nyitottál volna könnyen rátaláltál volna erre a topikra, ahol megtaláltad volna a választ is.
Tudom nehéz olvasni, ezért tömören összefoglalom neked.
Ott kezdődik a dolog, hogy te jogilag az eladóval állsz jogviszonyba, semmi közöd a szervizhez. Ezért minden problémát ott KELL intézni. Jelen esetben lehet hivatkozni, hogy a többszöri javítás nem vezetett eredményre, így cserét kérsz, vagy a vételárat. Mind ezt a boltba. Bírói gyakorlatban a háromnál több javítás és a hosszú javítási idő indok a szerződésbontáshoz. A garancia csak azzal az idővel hosszabbodik, amíg a gépet nem tudtad használni, javítás alatt volt.
Első körben a vásárlók könyvében kérni a cserét. Erre válaszolni kell a boltnak 30 napon belül, ha nem teszik meg a jegyzőnél lehet panaszt tenni aki büntethet, stb.. Továbbá a békéltető testületet ajánlom és ha ez sem oldja meg a dolgot, bíróság.
napocska
2012.02.11, 01:31
(Mozigépész @ 2012.02.11, 00:54)

Kedves Andi!
Ha kicsit kerestél volna, és nem új topikot nyitottál volna könnyen rátaláltál volna erre a topikra, ahol megtaláltad volna a választ is.
Tudom nehéz olvasni, ezért tömören összefoglalom neked.
Ott kezdődik a dolog, hogy te jogilag az eladóval állsz jogviszonyba, semmi közöd a szervizhez. Ezért minden problémát ott KELL intézni. Jelen esetben lehet hivatkozni, hogy a többszöri javítás nem vezetett eredményre, így cserét kérsz, vagy a vételárat. Mind ezt a boltba. Bírói gyakorlatban a háromnál több javítás és a hosszú javítási idő indok a szerződésbontáshoz. A garancia csak azzal az idővel hosszabbodik, amíg a gépet nem tudtad használni, javítás alatt volt.
Első körben a vásárlók könyvében kérni a cserét. Erre válaszolni kell a boltnak 30 napon belül, ha nem teszik meg a jegyzőnél lehet panaszt tenni aki büntethet, stb.. Továbbá a békéltető testületet ajánlom és ha ez sem oldja meg a dolgot, bíróság.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Az Újra és újra előjövő hiba nevű topikot pedig végig elolvastam, megértettem. Lehet neked nehéz, de nekem az olvasás igen könnyen megy. Csak gondoltam egyszerűen leírom a személyes helyzetem, hátha lenne nektek valami olyan hozzászólásotok, ami mellett elsiklottam volna. Ennyi. Még egyszer köszönöm.
napocska
2012.02.12, 14:52
Sziasztok!
2010 februárjában vettem egy laptopot. Még garancia időn belül elkezdett kékhalálozni. Még ezen egy éves garancia időn belül háromszor vittem vissza ugyanazzal a problémával, amit azóta sem sikerült megoldaniuk. Azóta ezen három alkalom száma, már vagy 6-7-re nőtt. Az itt elolvasott információk alapján a következőt szeretném csinálni: mivel arra az igényemre, hogy cseréljék ki a gépet azt nyilatkozták, hogy nyugodtan lehet menni a fogyasztóvédelemhez, úgy döntöttem, hogy jegyzőkönyvben elállok a szerződéstől, és innentől már a gép teljes vételárának visszatérítését szeretném. Egy kérdésem volna: a javítások már túlnyúltak a forgalmazó által kínált garancia időn. Úgy tudom a jegyzőkönyvben írtakat kötelességük kivizsgálni. Azonban a garancia időn túli hibák esetében, figyelembe véve, hogy ugyanaz a hiba jelentkezik, amit még garancia időn belül sem sikerült orvosolniuk, kit terhelnek a hiba kivizsgálásának költségei?
Előre is köszönöm!
L_Matyi
2012.02.21, 10:20
(napocska @ 2012.02.12, 14:52)

Azonban a garancia időn túli hibák esetében, figyelembe véve, hogy ugyanaz a hiba jelentkezik, amit még garancia időn belül sem sikerült orvosolniuk, kit terhelnek a hiba kivizsgálásának költségei?
Mennyivel vagy túl a garanciaidőn, és a szervizben töltött idővel növelt garaniaidőn is túl vagy már?
LRJudit
2012.03.14, 12:20
Üdvözlet Mindenkinek!
Gyermekemnek van, egy még garanciális MSI laptopja.
Kósza karakterek kerülnek bele a gépelésébe!
Nem melléütés, mert shift-es karakterekről van szó.
Eddig 2x cseréltek billentyűzetet, 1x BIOSZ-t frissítettek, még 1x billentyűzetet cseréltek, ma visszaküldtél, hogy többen tesztelték, de a hiba nem jelentkezett.
Valóban 4 csere után kell új gépre cserélniük?
Az eladó bolttól kaptuk ezt az információt.
Van bármilyen lehetőségünk, hogy legyen egy hibátlan laptopja, vagy ezt a békát le kell nyelnünk, mert nem tudjuk igazolni a hibát?
Kenderice
2012.03.14, 12:31
(LRJudit @ 2012.03.14, 12:20)

Üdvözlet Mindenkinek!
Eddig 2x cseréltek billentyűzetet, 1x BIOSZ-t frissítettek, még 1x billentyűzetet cseréltek, ma visszaküldtél, hogy többen tesztelték, de a hiba nem jelentkezett.
Van bármilyen lehetőségünk, hogy legyen egy hibátlan laptopja, vagy ezt a békát le kell nyelnünk, mert nem tudjuk igazolni a hibát?
Nincs leírva sehol, hogy mennyi javítás után kell cserélni. Akárhányszor javíthatnak.
Viszont az már le van írva, hogy nem okozhatnak jelentős kényelmetlenséget. Márpedig ha négy alkalommal sem sikerül valamit megjavítani, az már jelentős kényelmetlenségnek számít.
Ha még egyszer előjön a hiba, akkor kérjetek cserét, vagy a vételárat vissza. A négyszeri javítással gyakorlatilag már elismerték, hogy hibás a termék.
LRJudit
2012.03.14, 12:48
Ezt az elismerés kérdést én is így látom, teszünk egy kísérletet a cserére.
De nem tudok bizonyítani, azt mondják hibátlan a gép!
Köszönöm!
(Kenderice @ 2012.03.14, 12:31)

(LRJudit @ 2012.03.14, 12:20)

Üdvözlet Mindenkinek!
Nincs leírva sehol, hogy mennyi javítás után kell cserélni. Akárhányszor javíthatnak.
Viszont az már le van írva, hogy nem okozhatnak jelentős kényelmetlenséget. Márpedig ha négy alkalommal sem sikerül valamit megjavítani, az már jelentős kényelmetlenségnek számít.
Ha még egyszer előjön a hiba, akkor kérjetek cserét, vagy a vételárat vissza. A négyszeri javítással gyakorlatilag már elismerték, hogy hibás a termék.
Üdv
Tanácsot szeretnék kérni!
Múlthét pénteken neten rendeltem egy pesit cégtől egy laptop kijelzőt, többszöri egyeztetés után, ajánlottak egyet, amit meg is rendeltem, hétfőn megjött, az alkatrész, de kiderült, hogy nem kompatibilis a gépemmel mégsem, felhívtam a céget, és még aznap visszaküldtem az egészet, és megbeszéltük, hogy a számlaszámomra visszautalják az összeget, 29900Ft volt a vétel ár, ehelyett csak 20000Ft -ot küldetek vissza. Na most ilyenkor jogosan kérem vissza az egész vételárat, vagy, ez tényleg így megy?
Előre is köszönöm!
Kenderice
2012.03.14, 15:28
(LRJudit @ 2012.03.14, 12:48)

Köszönöm!
Akkor kérdezd meg tőlük, hogy ha hibátlan, akkor mi a rákért cserélgették eddig a billentyűzetet? Mert ezzel kvázi elismerték a hibát.
Ha a szervizben nem tapasztalják a hibát, akkor visszaküldik javítás nélkül.
Amúgy nem lehet, hogy szoftveres hiba van?
(Nomax @ 2012.03.14, 14:23)

Üdv
Tanácsot szeretnék kérni!
Múlthét pénteken neten rendeltem egy pesit cégtől egy laptop kijelzőt, többszöri egyeztetés után, ajánlottak egyet, amit meg is rendeltem, hétfőn megjött, az alkatrész, de kiderült, hogy nem kompatibilis a gépemmel mégsem, felhívtam a céget, és még aznap visszaküldtem az egészet, és megbeszéltük, hogy a számlaszámomra visszautalják az összeget, 29900Ft volt a vétel ár, ehelyett csak 20000Ft -ot küldetek vissza. Na most ilyenkor jogosan kérem vissza az egész vételárat, vagy, ez tényleg így megy?
Előre is köszönöm!
A számlán szereplő vételárnak megfelelő összeget kell visszakapnod. A szállítási díjat nem kell visszafizetniük.
LRJudit
2012.03.14, 15:54
Most mondja másik gyermek, hogy játék közben aktiválódtak neki funkciók, amikhez szintén billentyű kombináció szükséges.
[quote name='Kenderice' date='2012.03.14, 15:28' post='39144']
[quote name='LRJudit' post='39142' date='2012.03.14, 12:48']
Köszönöm!
[/quote]
Akkor kérdezd meg tőlük, hogy ha hibátlan, akkor mi a rákért cserélgették eddig a billentyűzetet? Mert ezzel kvázi elismerték a hibát.
Ha a szervizben nem tapasztalják a hibát, akkor visszaküldik javítás nélkül.
Amúgy nem lehet, hogy szoftveres hiba van?
L_Matyi
2012.03.19, 09:47
(LRJudit @ 2012.03.14, 15:54)

Most mondja másik gyermek, hogy játék közben aktiválódtak neki funkciók, amikhez szintén billentyű kombináció szükséges.
Futtassatok le pár vírusirtót, illetve nézzétek meg, hogy ha otthagytok egy szövegszerkesztőt magában pár órára, akkor is megjelenik-e valami.