Nem az számít, hogy sulinetes-e vagy nem, hanem az, hogy az apeh felé lepapiroztad-e már, ha igen, akkor bonyolultabb csak a csere és a pénz visszaadása.
szalontai
2005.05.20, 00:08
(Pjotr @ 2005 May 19, 08:49 PM)
Nem az számít, hogy sulinetes-e vagy nem, hanem az, hogy az apeh felé lepapiroztad-e már, ha igen, akkor bonyolultabb csak a csere és a pénz visszaadása.
sztem ha veszel egy akármit sulinetben azt,mint magánszemély veszed.az bevallástt beküldöd mondjuk febrárban.De a termeket az elözö évben vetted.nem hiszem,hogy a dec.31.én vett terméket már jan.1. beirod az amugy már kész bevallásba,és elküldöd.De lehet,h én nem értem miröl van szó....
Jól érted, akkor van gond, ha már elküldted a bevallást, addig tökmindegy, hogy sulinetes-e vagy nem.
Üdv!
Egy ide vonatkozó kérdésem lenne. Pénteken vettem egy notebookot, pár óra használat után úgy tűnik gyártási hibás. Ha hétfőn visszaviszem mindenképp szükségem van vagy új gépre vagy a pénzre (hogy vegyek máshol gépet).
A kérdés az, hogy hivatkozhatnak-e arra, hogy nem lehet megállapítani, gyári hiba-e vagy én okoztam, ezt mondjuk 10 nap kivizsgálni, ezért most nem cserélnek és pénz sem adnak vissza. Mire hivatkozzak ilyen esetben (vagy bármilyen esetben, ha nem akarnak cserélni/fizetni)?
Hivatkozz arra hogy kell

Idézd FVF itteni hozzászólásait.
Ha akadékoskodnak mindenképpen ragaszkodj hogy jegyzőkönyvet vegyenek fel a panaszodról (49/2003 gkm rendelet). Ha úgy látod nem megfelelően intézkednek-> vásárlók könyve.
3 munkanapon belüli minőségi hibás reklamáció esetén kötelező kicserélni (ugyanolyan termékre). Nincs vita, ezt írja elő a jogszabály tartós fogyasztási cikkek esetében.
Dolphius
2005.05.26, 21:23
2004.03.19-én vásárolt notebook-omnak a kijelzője nemrég elkezdett rendetlenkedni. A gép stabilan működik, csak a kijelző bizonyos színeket rosszul jelenít meg és azokon a helyeken egy kicsit vibrál is. Amellet, hogy csúnya így, még nehezíti is a szövegolvasást és ezáltal rontja a szemet. Vettem egy nagy levegőt és elvittem a márka központi szakszervizébe. Nem részletezem, a lényeg, hogy leadás után 2 órával megjött az ajánlat, hogy mennyibe fog kerülni a javítás, ha elfogadom. Csak telefonon közölték, hogy a TFT kijelzőt kell cserélni, ez kimaradt az ajánlatból. Az összeg több, mint kétszerese volt az általam elképzelt legrosszabb verziónak. Természetesen el vagyok keseredve. A kérdésem az, hogy rendeltetésszerű használat mellett, ha ilyen meghibásodás történik, akkor csak én kell egyedül elvigyem a balhét? A neves gyártó esetében, ha a szavatosságra hivatkozom, várható, hogy történik valami a javamra? Mit tegyek? Elfogadjam a javítás árát, ami fele egy hasonló új gép árának?
Mivel csak a jótállás járt le, a szavatosság még nem, de fél év már eltelt, ha be tudod bizonyítani, hogy nem a rendeltetésellenes használat okozta a meghibásodást, akkor szavatosságban cserélniük kell!
Ha nem megy a dolog, akkor el kell vinni más szervizekbe is, a márkaszervíznél kaphatsz sokkal olcsóbb ajánlatot is...
Vagy felajánlani alkatrésznek és venni egy újat....
Mindenesetre mielött előjönnél a szavatossággal kell kérni egy írásos véleményt a hiba okáról (valami olyan szöveggel, hogy fönöknek kell a papír) még véletlenül sem említve, hogy te nem akarsz fizetni, legyen rajt a meghibásodás oka is!
Majd ha megvan ez a papír (amit készségesebben állítanak ki, ha azt hiszik szó nélkül fizetsz... na akkor lehet előállni, hogy jé ez szavatosság alá esik....
Captain Crash
2005.05.27, 11:49
Ptk 309. §-ának (1) bekezdése értelmében a szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket a kötelezettet terhelik. Fogyasztói szerződés esetében a felek ettől eltérő megállapodása semmis.
Valamint ugyanezen passzus (2) bekezdésének értelmében kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.
Kiváncsi lennék, hogy melyik ez a cég, légyszíves írd le! Számomra egyértelműnek tűnik, hogy nem ismerik a szavatossági jogokat, vagy arra játszanak, hogy rendeltetés ellenes használat következtésben történt a meghibásodás. Ha utóbbiról van szó, akkor érdemes vizsgáltatot kérni az FVF-nél.
Amennyiben mégis kiderülne, hogy rendeltetésellenes használat, - ami szerintem jelen esetben a szolgáltatott dolog "elfáradásának" következménye - a helyedben hivatkoznék arra, hogy téged nem tájékoztattak megfelelően, pl hiányzott a használati útmutató.
Még valami, ami viszont nagyon fontos! A 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet szól a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről. E rendelet 3. §-ának (1) bekezdése alapján a forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni. 5. §-ának értelmében javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.
Ez a jegyzőkönyv pedig így néz ki:
Jegyzőkönyv
Dolphius
2005.05.27, 13:35
Köszönöm az eddigi hozzászólóknak a véleményüket.
Újabb megerősítést kaptam, hogy ne hagyjam annyiban a dolgot.
A cég neve: H P . Egyenlőre nem mondok róluk semmi rosszat, mert a dolog még folyamatban van, és pozitív fordulatot is vehet (optimista alkat vagyok). A javításra vonatkozó árajánlatra reagáltam, és többek között kérdeztem a szerviztől, hogy tehetek-e arról, hogy ez a hiba bekövetkezett. (Épp várom a válaszukat.)
Mivel szoftverfejlesztőként gyakran van dolgom számítógépekkel, ezért veszem a bátorságot, hogy úgy ítéljem meg, rendeltetésszerűen használtam a gépet. (Gyors átgondolás után, arra jutottam, hogy átlagosan legfeljebb napi 3-szor nyitottam fel a notebook tetejét.) Nehezen hiszem, hogy a kézikönyvben lenne utalás arra, hogy N darab felnyitás után a kijelzővel lehetnek gondok.
Már egyet aludtam a megrázkodtatásra, és abban megerősődött a véleményem, hogy szó nélkül nem fogok fizetni.
HP... egy maszek szervíz maximum a felét fogja kérni a javításért.
Ha mégsem sikerül kiharcolni -az egyébként jogos- ingyenes javítást akkor sűrgőssen el kell onann hozni!
A hp-nál egységáras javítás van, nem alkatrészáras...
De nem szabad beletörődni, csak legyen papír a meghibásodás okáról, és akkor egyértelmű lesz a helyzet.
Captain Crash
2005.05.28, 14:49
Akkor fejlesztői oldalról kollegának mondhatjuk magunkat. Arra bíztatlak, hogy az általam bemásolt jogszabályokat nyomtasd ki, több példányban, hivatkozz a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletre, és töltess ki jegyzőkönyvet! Hivatkozz a jogszabályokra, a jogaidra és hivatkozz a kötelezettségeikre, hangoztasd, hogy Te a jogszabályok szerint szeretnél eljárni, ez nem csak a Te, hanem az Ő érdekük is! Állj ki a jogaidért, nyugodtan, higgadtan, felkészülten.
Amennyiben nem hajlandók a jogszabályok szerint eljárni, vásárlók kömyvébe írj. A Vásárlók könyvéről a jogaid:
itt nézheted meg!Sok sikert!
Dolphius
2005.05.31, 10:53
Tegnap elhoztam a gépet a szervizből, és nem kértem a javítást. Azt mondták, igazam van, a szavatosságra hivatkozhatom, de azt a kereskedőnél tegyem meg, ahol vettem a gépet, szerintük sem én okoztam a hibát. Kérdeztem adnának-e erről papírt. Nem adnak, mert ilyet csak az fvf által feljogosított bevizsgáló laboratóriumok adnak. Erre már nem tudtam mit mondani. Munkahelyemre visszaérve gondoltam kipróbálom a gépet és bekapcsoltam. Csoda: a hiba megszünt. Most majd meghajtom a gépet, hogy kiderüljön tényleg végleg megjavult, vagyis a bevizsgálásból adódó bolygatás például megszüntetett egy kontakt hibát, vagy újra előjön. Ha előjön, akkor mehetek a kereskedőhöz a szavatossági igényemmel. Ha nem jön elő, akkor szívem szerint eladnám, és vennék egy másikat, természetesen egy másik márkát.
Meghibásodott compaq notebookom beadtam garanciális javításra, garancia rendben. Az alaptípushoz képest némi extra volt a gépben (cd író, plusz ram).
Az adatlap kitöltésénél (hibabejelentéskor) emlitettem, hogy 768MB ram van a gépben, amit az ott dolgozó kolega - majd ráírjuk a lapra - konstatált. Persze mint utólag kiderült - sajnos - nem írta rá. Mind1, bizalmam megvolt. Aztán a gép elkészülésekor és visszaadásakor csak 512MB ram volt benne. Nem ismerték el, hogy náluk tűnt volna el - hozzáállásuk szerint szelektiv memóriazavarral küszködhetek. A gép persze jó, csak hiányzik belőle az a 10e forint értékű memóra. A feltevésem a következő - ahol lyuk van a rendszerben - a gyanútlan tulajdons jóhiszeműen elfogadja a szervizlapot, amelyről lehagyják a nem gyári extrákat, majd az ilyen gépek szervizelésénél (garanciális) előfordul, hogy ha nem saját zsebre a recepciós és a szervizes "összedolgozna", akkor a cég kárpótolja így magát az ingyen javításért. A konzekvenicát én levontam, többet igy nem eszem meg, és oda biztosan nem megyek többet soha. Remélem sikerült valakinek intő példával szolgálnom. Tehetek az ügyben valamit? Köszönöm a segítséget. Üdv.
Nem nehéz olyan ismerőst találni aki jelzi, hogy megvolt a memória, bemutatni a számlát a vásárlásról, stb. és elmesélni a történetet illetékes hatóságoknál és megkérni őket, ugyan már nézzék meg, hol van az adott memóriamodul. Ha véletlenül a szervíznél vagy a szervizeseknél megtalálják...
A plusz memóriát utólag vettem - sorozatszám, számla - nuku.

így esélytelen a dolog? Köszönöm a segítséget!
Shia-ko
2005.06.02, 15:03
Gyakorlatilag igen.
Szerintem nem kéne annyiban hagyni, levelet kéne írni a hp-nak mag a hp központjának is, lehet, hogy ha felülről elkezdik firtatni a dolgot, akkor a magyarok elismerik, hogy hibáztak.
Írni a pamnaszkönyvbe.
Ez nem lopás? Mi lenne ha tennél egy rendőrségi feljelentést?
Captain Crash
2005.06.02, 22:11
Mi lenne, egy paksamétával több...
Viszont lehet, hogy villámgyorsan visszakpná a memóriát.
Ezért mondtam, hogy nem szabad annyiban hagyni, meg kell mondani, hogy akkor megyek a rendőrségre és kérd meg, hogy az igazgató kisérjen el, hogy gyorsabban menjen az ügyintézés...
Ha hazajön a barátnőm vasárnap, akkor megkérdezem, hogy mi történne ilyenkor, mire van esélyed.
Üdv!
Először is köszönöm szépen a hozzászólásokat és az ötleteket. A cég vezetője persze nem ismerte el, hogy ők hibáztak, csúnyán összevesztünk. Egy dolgot tehetek - felhivom mindenki figyelmét, hogy mire figyeljenek a javítatások során, hogy más ne szívjon így. Az érték 10e forint, sok hercehurcát nem ér. Megcsinálhatom hogy nagyobb fórumokon leírkálom mindezt, viszont a szervíz esetleg perelhet hitelrontás miatt - azt meg végképp nem éri meg. De szívesen alájuktennék - mert már másodjára szopok velük. (Az első eset egy másik notebookal volt: 3D-alkalmazásoknál a képernyőt kezdte szemetelni - garanciális javításra vittem be szintén. A válasz az volt, hogy ez a notebook a hp tesztprogramjaival nem jelez hibát - fizessem ki a bevizsgálási díjat - és nem csináltak vele semmit. Elvittem egy másik (Budai) céghez, aki gariban szó nélkül kicserélték.) Azért ehez a gyík bandához megint, mert nagyon közel lakom hozzájuk, és szinte csak átsétálok a Nagy Lajos király úton nem messze az Örs Vezér tértől és már ott is vagyok.
Mindenképpen írd meg a hp központjának a történetet, aztán majd hogy ők mit fogan tenni...
Nem tudom aktualis-e meg, de ez baromsag, hogy sexes szamlat nem lehet sztornoztatni. En meg akar tavalyit is lesztornozok neked

. Igaz, sok papirozas van vele /szamla sztornozasa, sex ertekesites sztornozasa, konyvelo, kulon jelentes apehnak, mindharom matrica begyujtese, es leadasa a nagykernek es ilyenek/, de ilyen nincs, hogy nem lehet sexes cuccot sztornozni. Kivancsi lennek a nagyokosra, hogy pl, ha elront veletlenul egy matricaszamot, akkor mi van. Szerintem csodak csodajara azonnal tudna sztornozni
Vettem egy használt laptopot egy boltban 70eftért, amire 1 hó teljes körű garanciát vállalt a bolt. Ez a laptop 3 nappal a vásárlás után tönkrement, nem lehetett bekapcsolni. Visszavittem a gépet, amit átvettek szervizelésre máj.30.án. Az átvételi elismervényre azt írták, h max 2 hét alatt készen lesz. Ez a két hét tegnap járt le, és még mindég nincsen kész. A boltban nem tudnak semmit sem mondani, arra hivatkozva, h ők elküldték egy szakszervizbe, és nem tudják, h mikorra lesz készen. Mit lehet ilyenkor tenni? A gépre már igencsak nagy szükségem lenne. És egy másik kérdés: Kissé keveslem az 1 hónapos garanciát, amit vállalt rá a bolt, nem tudom mennyi járna, már persze, ha járna több.
Sziasztok!
Ugye nem gondoljatok hogy megint rossz lett valami?

Hat pedig de, most eppen a cdiro/dvd olvaso nem olvas be SEMMIT

Csodalatos, multkor kertuk a notebooki cserejet azt irtak valaszul hogy _5_ azaz ÖT FŐALKATRÉSZ csere után adnak ujat. Mondhatanam király ez lesz a negyedik de ötödik az már gariidőn kívül lesz.. Olyan jo dolog hogy a két kicserélt táp az nem számít fődarabnak igaz?
Mi a rakot lehet ilyenkor csinalni? Herta asszondja hogy Albacomp, Albacomp asszondja Herta, ezt add ossze.. Sorbaallitanam az egesz bagazst es sortuzet nekik..
Esetleg valami otlet?
koszi
sziasztok
Captain Crash
2005.06.17, 02:07
Ötlet: A kötélhez nem kell fegyverviselési engedély se.
Mondjuk azt nem értem, hogy egy sima optikai meghajtót fődarabnak trekintenek, a tápot meg nem?
Mellesleg "főalkatrész" cseréjekor nem indul újra az egész jótállás? Vagy az csak régen volt? Vagy régen se?
Captain Crash
2005.06.17, 23:46
A kötelezettnek törekednie kell a 15 napos javítási határidőre. Amennyiben ezt jelentősen túllépi - például 30-40 nap - ügyvédi felszólítással lehet élni. A jótállásról készült jegyzőkönyv alapján lehet írni a vásárlók könyvébe is. Amennyiben az is eredménytelen, békéltető testületet lehet igénybe venni, vagy polgári peres eljárás keretében érvényesíteni a jogaid.
A használt termékekre annyi jótállást vállal a bolt, amennyit akar, ezt a vásárláskor közölte veled, akkor kellett volna ezen gondolkodni. Legközelebb majd erre figyelj oda, nem kell beleugrani mindenbe. Fontos azonban, hogy a szavatossági jogaid ez nem érinti.
Megvan a gép, megoldódott a dolog. A szavtossági jog az mit jelent?
Captain Crash
2005.06.18, 07:29
Olvasd el az ide vonatkozó jogokat. Az oldalon fenn vannak.
ide nem kötél kéne és főleg nem nekem

lehet holnap egy pitbullal látogatom meg őket..
ez a főalkatrészes csere gari ujraindul ez engem is érdekelne
köszi
Nem, rosszul emlékeztem, csak ennyi volt a régi rendeletben:
(117/1991. korm. rend. 5. § (4))
A terméknek vagy jelentős részének kicserélése esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (annak kicserélt része) tekintetében újra kezdődik. Ezt a rendelkezést kell alkalmazni abban az esetben is, ha a modulokból összeállított termék hibás moduljának cseréjére került sor. A termék jelentős részeit a jótállási jegyen kell feltüntetni.
De az már nem hatályos, a 151/2003-as van helyette, amiből ez hiányzik.
Ettől függetlenül szerintem az idézett rész tartalma ma is igaz.
GeluHUN
2005.06.27, 11:55
(RaiZ @ 2005 Mar 25, 10:15 AM)
...
notebook estetén
1.: kell e 15 nap után cserekészüléket biztosítani? (esetleg cégfüggő-e)
2.: 30 nap után kötelesek e egy ugyanolyan ám de új terméket adni nekem? (ha utóbbira igen a válasz akkor az 30 nap vagy 30 munkanap -e)
...
1: nem
2: nem
...
Nos most én is teljesen hasonló helyzetben vagyok. Máj 31én bevették a laptopom alaplap hibával. Az alaplapot az ACERnek - állítólag - Németországból kell küldenie. Erre várok a mai napig. Ezek szerint semmi úton-módon nem lehetséges az, hogy a laptopom helyett egy újat adjanak mert ilyen sokáig ülnek rajta? Cseregépet ha minden igaz a mai napon kapok. Tényleg ennyi? EZ a fogyasztóvédelem??? Bocsánat, de ez k*** elkeserítő.
Captain Crash
2005.06.27, 12:26
Nem is tudom ki volt az, aki azon volt felháborodva, hogy mielőtt vki hozzászól nem olvassa el a belinkelt jogszabályokat...de kezdem érteni, hogy miért volt felháborodva.
Tényleg mégegyszer írjuk le?
GeluHUN
2005.06.27, 12:52
(Captain Crash @ 2005 Jun 27, 12:26 PM)
Nem is tudom ki volt az, aki azon volt felháborodva, hogy mielőtt vki hozzászól nem olvassa el a belinkelt jogszabályokat...de kezdem érteni, hogy miért volt felháborodva.
Tényleg mégegyszer írjuk le?
Neeem. Bocsánat. El vagyok keseredve. Értem én. Bár ami a jogszabályokat illeti, remélem megbocsájtod, de nem mindig értem meg őket, néha annyira el vannak bonyolítva.
Hát igen, ez a dolog másik oldala. Nekem is az a véleményem, hogy bonyolult, bonyolult a rendszer, de nem lehet jogszabályellenes. A fogyasztói jogokat ugyanúgy kell érvényesíteni tudni, mint más esetekben.
jogod van szakvéleményt kérni, csak nem szép ha egy kereskedő visszaél ezzel és egy vadoinatúj terméket hetekre eltűntet...
De az esetek nagyrészében azért a bolt is ki tudja szűrni, hogy jó-e a termék vagy nem, egy monitornál nem olyan bonyolult a dolog vagy jelentkezik a leírt hiba vagy nem. (persze álatlánosságban beszélek)
De Joooe már leírta ezt az első hsz-ek között.
Olvasni, olvasni, olvasni...
Érthetők a bolt érvei is, ha ők nem tapasztalták hibásnak a monitort, természetes, hogy bemondásra nem cserélik. Sajnos tényleg van olyan, hogy akár tévedésből akár más okból a fogyasztó egy hibátlan termékkel reklamál.
Ha mégsem erről van szó akkor persze a válaszreakciót a vétlen fogyasztó szívja meg. Elég bosszantó tud lenni, amikor visszavisz az ember a hibás terméket, és a szervízben őt nézik hülyének, mert ott történetesen működik.
A saját bőrömön is tapasztaltam már ezt. Kétszer is előfordult velem, két különböző helyen, mindkét esetben winchesterrel, hogy én hiába jeleztem a problémát, ők nem tudták vagy nem akarták a garanciaidő végéhez közeledve reprodukálni azt. A vinyóknak még új tápot is vettem, márkásat, drágát (a gatyám is ráment

), betonstabil feszültségeket kaptak, azóta mégis mindkettő végleg elromlott, ez azt hiszem engem igazol... A szervízben hiába hivatkoztam mindenféle teszteredményekre ami problémákra utal (még a gyártó hivatalos tesztprogramja is azt írta, cserélni kell), adatvesztésre, teljesítménygondokra, nem hitték el, az egyébként elég körültekintően elvégzett tesztjeimmel nem foglalkoztak, az ő érvük annyi volt, hogy telemásolták és nem volt gond

Egy harmadik helyen videokártyával volt hasonló esetem. Az a furcsa helyzet volt, hogy HIDEGBEN lefagy... tudom hihetetlenül hangzik, mert általában a túlmelegedés okoz gondokat, de ez valami nagyon extra gond lehet

Halál komoly, ha télen rányitom az ablakot szinte azonnal behal a gép

Rejtély számomra, igaz, az a kártya még mindig működik, csak 1.5 V helyett 1.7 V feszültségen működtetve, hogy több hő termelődjön

Emlékszem, amikor még először kezdtem gépekkel foglalkozni (kb. 10 éve), volt egy bolt itt Kecskeméten ahol mindig vásároltam, egy kicsit drágább volt mit a többi de nagyon korrektek voltak ha gariról volt szó. olyan is volt, hogy vissza vittem egy cd-olvasót (akkoriban az még terméknek számított

) és kipróbálás vagy rossz szó nélkül, miután elmodtam mi a gond vele elrakták és én levásároltam az árát. Pár évvel ezelőtt sajnos az a bolt megszünt... (csőd?

)
Bocsi a kitérőért

Amúgy a 49/2003-as szerint elvileg 3-napon belül tájékoztatni kell a fogyasztót arról, hogy hogyan fogyják kezelni a reklamációt, tehát ennyi a határidő a bevizsgálásra. Tényleg, ityam! Te mint eladó, ha a fogyasztó reklamál, szoktatok a 49/2003-as szerinti jegyzőkönyvet felvenni róla? Most így névtelenül őszinte lehetsz

Lenne egy kérdésem így a végére

Ha (érthető okokból) 3 nap alatt nem tudja egyértelűen megállapítani a kisker, hogy jogos-e az igény, és hogy megefeleljen a jogszabályoknak kicseréli, ám kiderül hogy mégsem jogos a csere, akkor ennek a költsége kit terhel?
Olvasd el a 49/2003-ast (link az aláírásomban), ott van hogy mit kell a jegyzőkönyvnek tartalmaznia, ha munkalap ezeket nem tartalmazza minden alkalommal szabályt sértetek

Sajnos tapasztalataim szerint elég gyakori, hogy nem vagy nem pontosan tartják be ezt a rendeletet.
A második kérdésemet meg azért írtam, mert a ptk szerint:
(311. § (1))
Ha a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének oka a kötelezettel szerződő harmadik személy (előző kötelezett) hibás teljesítése, a fogyasztói szerződés kötelezettje követelheti az előző kötelezettől a hibás teljesítés miatt támasztott fogyasztói igények kielégítése költségeinek a megtérítését, feltéve, hogy a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett.
Szóval mi van, ha a kötelezett eleget tesz ugyan a bevizsgálási kötelezettségének, de ez nem elegendő a hiteles szakvélemény kiállításához (pl időhiány miatt)? Mert azt a törvényalkotók sem gondolhatták komolyan, hogy 3 nap alatt bármit be lehet vizsgálni... vagy én értek valami félre?
Ez két elég fontos pont. Főleg a rendezés módja.
És amit lehagytál, és még fontosabb, hogy ha elutasítják az igényt, annak indoka. Ezen pontok kihagyásával elkerülhető a felelősségre vonás, ha a fogyasztó egyébként jogos igényét utasítja el a kereskedő (pl. vételár vizzafizetése, ha termék nem javítható és ugyanolyanra sem cserélhető) .
Gondolom az sem véletlen hogy ti a munkalapotokat így állították össze :)))
Sok helyen azonban még munkalapot sem adnak, vagy visszakérik a munkalapot, ha a fogyasztó megkapja a cserét, pedig a jegyzőkönyvből jár egy példány a fogyasztónak is. Volt egy kis afférom a Mistrallal, ha jól emlékszem ők is ilyen munkalapot adtak, amiről ezek hiányoztak.
Csak azért vettetem fel a kérdést, mert korábban volt már itt szó a jegyzőkönyv fontosságáról. Demonstrálni akartam, hogy mennyire nem szokás... :)
Captain Crash
2005.07.01, 09:17
ityam: Csakhogy nem a jogszabály szerint jártok el, vagyis szabálysértést követtek el. Vagy ez nem számít?
Ha mi olyan vezérlési és irányítási rendszereket terveznénk, amelyek jogszabályt sértenek, felelősségre vonnának. A kivitelezés előtt, a tervezés után a terveket hatóságilag és jogilag meg kell feleltetnünk, pl. csak megfelelő minőségi tanusítvánnyal ellátott eszközöket szabad beépítenünk... Ti meg egy ilyen egyszerü dolognál is eltértek a jogszabálytól? Ez csak egy papír, aminek van formanyomtatványa is, ki kell nyomtatni...ez sem menne?
Én nem hiszem, hogy ne tudnátok jogilag megfelelni egy ilyen egyszerü előírának, csak egyszerüen nem akartok.
Amikor bementem leadni a gepet ujra szervizbe elolvastam megint levelet amit irtak miutan irtam nekik hogy csereljek ki gepet.. 6 foalkatresz csere utan hajlandoak.. ez valami buvos szam lehet vajh?
Amikor kicsit flegman valaszolt es ideges lettem enis odavagtam neki hogy a főalkatresz attol főalkatresz hogy nelkule a gep nem mukodik s tap nelkul ugye nem mukodik gep.. Hirtelen befota a szajat.. Lehet ezen kene lovagolni..
Olyat mondott meg hogy foalkatresz eseteben a csere utan a foalkatreszre ujraindul a gari, arra a foalkatreszre amit csereltek.. Ergo ha jol nyomom es a taporol ele is szallok van felevem hogy egy vagy ket foalkatresz cseret beiktassak utana pedig kotelesek lesznek csrelni

Ezt persze azutan nyogtek ki hogy birosagi peert is likatasba helyeztunk.. Erdekes
Azt hiszem fel kene adni egy olyan hirdetest aminek a jeligeje a kovetkezo lenne : ALBACOPOT SOHA!
Captain Crash
2005.07.05, 12:48
Akkor már csak annyit, hogy elárulod, hogy melyik bolt ez és hol található? Csak, hogy messze elkerüljem, illetve hogy fogyasztóvédelem intézkedni tudjon?
Persze csak akkor ha téged valóban nem érdekel!