Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Laptop, Notebook, Netbook....
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Blade
(Jufe @ 2008.02.01, 13:02) *

A szervízben isten bizony azt merték, illetve merik állítani, hogy semmi baja nincsen, pedig másodjára 40 órán át tesztelték. Hát ezek hülyének néznek minket.
Csak ők (NSE Hungária Kft) nem hülyék!

Hogy elszomorítsalak, nem csak ők. Nekem Gericom-mal vannak ugyanilyen tapasztalataim. sad.gif
Tud valaki pozitív példát mondani?
Vino
Nekem egyelőre jó a tapasztalatom velük, igaz, csak eddig egyszer volt szükségem rájuk.

A garanciális gépet január 30-án vették át és ma (február 5-én) kaptam vissza. A hiba, mint kiderült valami alaplapi dolog volt, így alaplapcsere lett a vége. Gyanítom, hogy egy hibás USB-csatlakozó verte ki...

A bosszantó hiba nem az övéké volt, hanem a GLS-é, ami csak jóval a megadott idő után érkezett a címre a csomagért. Persze senkit sem talált...
De azért legalább felhívtak és újra időpontot egyeztettünk.
Ez így +1 napos várakozást jelentett, pedig a szervízes hölggyel egyeztettük, sőt még kétszer is megbeszéltük az időhatárokat...

A munka minőségéről még nem tudok beszámolni, de adatvesztés úgy tűnik nem volt, a többi meg valószínűleg rendben lesz a csere miatt is.

Ami magát az ASUS notebook-ot illeti (X51R), különösebb gondom nincs vele, igaz nincs is agyonterhelve, mivel ez csak olyan harmadik gép egy PC és egy másik noti mellett - főleg irodai használat, film-nézés, de semmi más).

Kérdésem még, hogy az NSE milyen kapcsolatban van az Albacomp-pal, mert olyan szalaggal zárták vissza a dobozt? Vagy ez csak "véletlen"?

Üdv, Vino

asdf
hwsw-n keress cikket asus nse albacomp szavakkal (es ha megtalaltad, akkor mar szurd is be ide smile.gif), valami olyasmi mendemonda van, h nse kiadja bermeloba az albacompnak, kozben meg boszen tagadja ezt. Valami ilyesmi remlik, de aztan az is lehet, h hulyeseget mondok, guglizz utana. Mindenesetre amiket olvastam, en halaltuti, hogy az asussal magaval szervizeltetnek, ha mar vegre valasztasi lehetoseg is van biggrin.gif
Vino
(asdf @ 2008.02.05, 22:21) *

hwsw-n keress cikket asus nse albacomp szavakkal (es ha megtalaltad, akkor mar szurd is be ide smile.gif), valami olyasmi mendemonda van, h nse kiadja bermeloba az albacompnak, kozben meg boszen tagadja ezt. Valami ilyesmi remlik, de aztan az is lehet, h hulyeseget mondok, guglizz utana. Mindenesetre amiket olvastam, en halaltuti, hogy az asussal magaval szervizeltetnek, ha mar vegre valasztasi lehetoseg is van biggrin.gif

Különösebben nem érdekel a dolog, csak a miheztartás végett kérdeztem rá.

Az egész szervíz-dolog (telefonos ügyfélszolgálat, hibalista írásban, nincs "rendes cím", GLS, stb.) azért zavar, mert túlságosan személytelen, nincs visszacsatolás, nem azzal beszél az ember, aki "ért" is hozzá, stb....

Üdv,Vino
Victorius
asus@nse-groupe.com

Ez a helyes emilcímük. A korábbi (asus@nse-hungaria.hu) megszünt!
zzz
Hello!

Én is most futottam bele az NSE csapdájába. Van (már csak volt) egy közel két éves garanciális laptopom, aminek régebben már korrektül cserélték a kijelzőjét. Most viszont melegedési és ventillátor vezérlési problémák jelentek meg nála. Ekkor pár nap alatt vissza is kaptam egy állítólagos tisztítás után. Persze ez nem segített, ezért pár nap múlva szokás szerint, a gyári dobozában, precízen becsomagolva. Most meg kaptam egy levelet tele képekkel, amiken a sértetlen doboza és a teljesen széttört notebook-om van. A jegyzőkönyvben pedig az áll, hogy én így küldtem el. Természetesen személyesen nem mehetek oda, a telefonban meg egyszerűen annyit mondtak, hogy nyilván direkt törtem szét, hogy kapjak egy újat. Most még vissza sem adják, mert előbb fizessek 9000 Ft bevizsgálási díjat (megállapították a törést). Nem is kértem a töréssel kapcsolatos bevizsgálást, hsizen nem is tudtam róla. Persze mivel "én rongáltam meg", a garancia is elúszott. Végül megjegyzem, ha új gépet akartam volna, akkor nem így próbálkoztam volna, mint ahogy senki más sem.
Jufe
(zzz @ 2008.02.14, 17:44) *

Hello!

Én is most futottam bele az NSE csapdájába. Van (már csak volt) egy közel két éves garanciális laptopom, aminek régebben már korrektül cserélték a kijelzőjét. Most viszont melegedési és ventillátor vezérlési problémák jelentek meg nála. Ekkor pár nap alatt vissza is kaptam egy állítólagos tisztítás után. Persze ez nem segített, ezért pár nap múlva szokás szerint, a gyári dobozában, precízen becsomagolva. Most meg kaptam egy levelet tele képekkel, amiken a sértetlen doboza és a teljesen széttört notebook-om van. A jegyzőkönyvben pedig az áll, hogy én így küldtem el. Természetesen személyesen nem mehetek oda, a telefonban meg egyszerűen annyit mondtak, hogy nyilván direkt törtem szét, hogy kapjak egy újat. Most még vissza sem adják, mert előbb fizessek 9000 Ft bevizsgálási díjat (megállapították a törést). Nem is kértem a töréssel kapcsolatos bevizsgálást, hsizen nem is tudtam róla. Persze mivel "én rongáltam meg", a garancia is elúszott. Végül megjegyzem, ha új gépet akartam volna, akkor nem így próbálkoztam volna, mint ahogy senki más sem.

Hello!

Hát ez a beszari dolog! Bocs ez a szóért, de ez tényleg teljesmértékben meg is érdemli ez NSE Hungária-nak.
Bár nem vagyok ügyvéd, decsak egyetlen egyet tudok javasolni, hogy amikor elvitték , vagy átvették laptopot, akkor nem készült-e amolyan sértetlenül átvételi elismervényt? Mert, ha ezzel rendelkezel, akkor mindenképp nyert ügyed van ezzel, és akár birósághoz is fordulhatsz. Ezután márcsak az időkérdése az egész.
Amennyiben nem, akkor ez végképp és végtelenül sajnálni tudlak, mert ezek után csak a pénz után futhatsz .
Wazze ez már sokkk, amiket művelnek velük.

Hát nem tudom, hogy ez a "FOGYASZTÓVÉDELMI SZERV" MIK A REAGÁLÁSA?

Üdv: Jufe

Blade
(zzz @ 2008.02.14, 17:44) *

egyszerűen annyit mondtak, hogy nyilván direkt törtem szét, hogy kapjak egy újat. Most még vissza sem adják, mert előbb fizessek 9000 Ft bevizsgálási díjat (megállapították a törést). Nem is kértem a töréssel kapcsolatos bevizsgálást, hsizen nem is tudtam róla. Persze mivel "én rongáltam meg", a garancia is elúszott. Végül megjegyzem, ha új gépet akartam volna, akkor nem így próbálkoztam volna, mint ahogy senki más sem.

Ugh, ez tényleg durva. Ezek nem *-ral gurítanak.
Ebből bíróság lesz, az biztos. A kérdés, hogy ki mit tud bizonyítani: te tudod-e bizonyítani, hogy az összetört darab nem az, amit feladtál, vagy hogy te épp állapotban küldted el; vagy ők hogyan tudnák bizonyítani, hogy törötten kapták (nem hinném, hogy tudnák...).
Mindenesetre én felszólítanám őket egy tértivevényes levélben, hogy amennyiben nem javítják a notebookomat, akkor haladéktalanul szolgáltassák vissza, különben feltételezem, hogy el kívánják azt tulajdonítani, és azonnal feljelentést fogok tenni a rendőrségen. Mit képzelnek, őt nem hatóság, hogy csak úgy lefoglalják a tulajdonomat! alien.gif
nosus
Nekem az NSE-vel nem volt gondom, de ASUS notebookot szerintem egyébként sem érdemes venni. Már réges rég nem a minőség garanciája ez a márkanév, csak rajtaragadt.

Régen nekem is volt ASUS notim, nem volt vele semmi bajom. Leszámítva, hogy drága volt. Aztán mást használtam jó 2 évig. Most megint venni akartam egyet, de 3 ismerősöm is van akiknek ASUS-a van, és már mindegyik megjárta a szervízet. Tele vannak konstrukciós hibákkal. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne kifogni olyat, amivel soha nem lesz semmi baj...

Azért nem hittem el és hozattam egyet... F3SV... először az "eco" designon akadtam fent. Jó ez a környezetkímélés, meg minden, de tiszta gagyi műanyag feeling. Aztán a csatlakozók elhelyezkedése, a kilógó aksi... végül a lanja is szar volt. Szerencsére visszavették, így még pont időben megszabadultam tőle. :-)

De van egy ASUS PDA/GPS-em, az jó. :-)
dombi
Sziasztok!

Sajnos tovább húzódik az elektroworldben vásárolt laptop garanciális javítása. A 3. hét végén bementem az üzletbe és próbáltam sürgetni a javítást. Azt mondták megkérdezik a szervízt mire azt a választ kapták, hogy alkatrészre vára laptopom már 3 hete. Fenyegetőztem kicsit jogszabályokkal meg fogyasztóvédelemmel, mire a vevőszolgálat vezetője felajánlott egy cserekészüléket, amíg a javítás tart, szerintük szumma 6-8 hét.
Amit adtak készülék egy használt masina ugyan működik meg is felel egyenlőre, de kérdés, hogy így mennyi ideig húzhatják még ezt a dolgot. Az eredetileg adott 8 hetes vállalási idő február 29-én jár le, telefonon érdeklődtem a minap de továbbra sincs semmilyen információjuk a gépről. Szerintem így a kapott készülékkel sem tarthat örökké a javítás.
Köszi

dombi
Blade
(dombi @ 2008.02.19, 17:26) *

Sajnos tovább húzódik az elektroworldben vásárolt laptop garanciális javítása. A 3. hét végén bementem az üzletbe és próbáltam sürgetni a javítást. Azt mondták megkérdezik a szervízt mire azt a választ kapták, hogy alkatrészre vára laptopom már 3 hete. Fenyegetőztem kicsit jogszabályokkal meg fogyasztóvédelemmel, mire a vevőszolgálat vezetője felajánlott egy cserekészüléket, amíg a javítás tart, szerintük szumma 6-8 hét.
Amit adtak készülék egy használt masina ugyan működik meg is felel egyenlőre, de kérdés, hogy így mennyi ideig húzhatják még ezt a dolgot. Az eredetileg adott 8 hetes vállalási idő február 29-én jár le, telefonon érdeklődtem a minap de továbbra sincs semmilyen információjuk a gépről. Szerintem így a kapott készülékkel sem tarthat örökké a javítás.

Szerintem ismételd meg az előző akciódat: menj megint vissza a vevőszolgálatra, és verd újra az asztalt. Beírhatsz a vásárlók könyvébe is, amúgy is első lépés abban az esetben, ha eszkalálódna a dolog.
Kérd a bejegyzésben, hogy cseréljék ki újra a notebookodat, ha ennyi idő után sem tudják kijavítani.
dombi
Sziasztok!

Letelt a 8 hét az electroworld által vállalt javítási idő, a a laptopról továbbra sincs semmilyen információjuk, így felajánlották, hogy levásárolhatom a laptop árát amit persze nem fogadtam el. Mikor mondtam, hogy nem kötelezhetnek a levásárlásra és kérem a gép árát, egyszerűen azt mondta a srác, hogy rendben. Ez nagyon meglepett, sokkal nagyobb ellenállásra számítottam dehát nem volt. Visszakaptam a pénzt és végre pontot tehetünk ennek az ügynek a végére.

Köszönöm a segítő és bíztató hozzászólásokat, remélem sokan lesznek még olyanok akiknek sikerrel zárul egy hasonló garanciális ügyintézés. Mondjuk 8 hete vártam a megoldásra, a magyar szabályozások lehetnének kicsit egyértelműbbek az ilyen esetekre, és sokkal szigorúbban kellene a magyar fogyaszóvédelmi szabályokat betartani és betartatni amivel sokkal több elégedett vásárlót tathatnának meg az értékesítők.

dombi6
Enrico
Kalandjaim a HP Márkaszervizben. Tanulságos!

1. A notebookom első alkalommal 2007 októberében került a HP
Márkaszervizbe, ekkor alaplapcserét javasoltak, és mivel már nem volt
garanciális, ezért 76.401,- Ft-ot fizettem. Mivel munkahelyemen és
otthon is vezeték nélküli hálózati csatlakozást használok, csak
januárban derült ki, hogy a vezetékes hálózati csatlakozó hibás.
2. Ezt követően beadtam a gépet ismételten javításra. (ekkor már
szerviz garancia alapján) A munkalap szerint ismételten alaplapcsere
történt. Az otthoni kipróbálás után derült ki, hogy a gép kikapcsolás
után, ha nem kap áramot, elfelejti a dátum és idő beállításokat.
3. Ezt követően ismételten visszavittem a gépet, ahol újra alaplapot
cseréltek benne. Az otthoni kipróbálás után egyértelművé vált, hogy a
tápcsatlakozója nem működik, így a gép továbbra sem használható.
4. 2008. február 14-én ismételten felkerestem a HP Márkaszervizt, ahol
is az ügyfélszolgálatos hölgyet kértem, hogy beszélhessek a szerviz
vezetőjével. Ő ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy a szerviz
vezetője nincs bent. Ezután kértem, hogy ebben az esetben a
helyettesével beszélhessek, ezt pedig arra hivatkozva utasította el,
hogy a helyettes nem kompetens ebben a kérdésben. Felajánlotta, hogy
negyedszerre is felveszi a gépet, és megjavítják. Arra a kérdésemre,
hogy mi garantálja, hogy ezt követően működni fog, nem tudott érdemben
választ adni, viszont "megnyugtatásomra" közölte, hogy ha nem működne,
akkor ismét visszahozhatom. Azt is megkérdeztem tőle, hogy kiadás
előtt tesztelik-e a gépeket, azt válaszoltam, hogy igen. Így csak azt
nem értem, hogy három alkalomból háromszor, hogy kerülhetett ki hibás
készülék a szervizből.
5. Február 25-én ismét elhoztam a gépet. Ha megnyomom a hangszóró némítógombját, kikapcsol a gép. Feladtam.

Ja, ráadásul a felvételnél minden esetben azt ígérték, hogy e-mailen tájékoztatnak
a készülék elkészültéről, ez azonban az első esetet kivéve nem történt
meg. (értsd: érdeklődhettem telefonon, hogy mikor készül el)

Még egyszer HP terméket? SOHA!

Blade
(Enrico @ 2008.02.27, 19:57) *

Még egyszer HP terméket? SOHA!

Ugh, ez tényleg durva. Az a gép egy igazi "lemon", én olyan gyorsan szabadulnék meg tőle, ahogy csak tudok... laugh.gif
ivanhugi
Szervusztok!

A hozzáértők véleményére lennék kíváncsi. (Én sajnos nem vagyok az.) Amennyiben még garanciális az ASUS laptopom és csak a memóriáját bővíteném, bízzam ezt az NSE szervízre (akiket mellesleg telefonon képtelen vagyok elérni) vagy oldjam meg ezt másképp?
Ezt azért kérdezem, mert eddig nem loptak a szívembe magukat, és abból a pár elolvasott hozzászólásból sem vontam le pozitív következtetéseket...
Blade
(ivanhugi @ 2008.03.10, 16:12) *

A hozzáértők véleményére lennék kíváncsi. (Én sajnos nem vagyok az.) Amennyiben még garanciális az ASUS laptopom és csak a memóriáját bővíteném, bízzam ezt az NSE szervízre (akiket mellesleg telefonon képtelen vagyok elérni) vagy oldjam meg ezt másképp?
Ezt azért kérdezem, mert eddig nem loptak a szívembe magukat, és abból a pár elolvasott hozzászólásból sem vontam le pozitív következtetéseket...

Szerintem mindenképpen kérdezd meg a boltot, ahol vetted, hogy ki és hogyan végezheti el a módosítást, hogy a garancia ne sérüljön.
Készülj fel rá, hogy valószínűleg le akarnak majd húzni... nézz körül mennyibe kerül a memória hozzá másutt.
ivanhugi

[/quote]
Szerintem mindenképpen kérdezd meg a boltot, ahol vetted, hogy ki és hogyan végezheti el a módosítást, hogy a garancia ne sérüljön.
Készülj fel rá, hogy valószínűleg le akarnak majd húzni... nézz körül mennyibe kerül a memória hozzá másutt.
[/quote]

Köszi a gyors reakciót! smile.gif

A helyen azt mondják, hogy a szervíz csinálhatja a garancia elvesztése nélkül, de kissé tartok most már az NSE-től. Meg nem tudom, hogy a memória bővítése a garanciához tartozik vagy munkadíjas dolog...
asdf
ASUS ügyfélszolgálat: 06-1-505-4561
Hivd fel oket, es kuldjek el irasban az allaspontjukat. Ami amugy azon kivul, hogy amennyiben a memoria beszerelesebol kovetkezoen kar eri a gepet arra nem valallnak garanciat, mas nem igazan lehet. En az nse kozelebe semmikepp, de ugy igazabol meg az elado szervhez sem vinnem a gepet, megrendelnem a belevalo(!) memoriat, ami tuti megy benne, es kesz, egy csavar ki, memoria bepattint es mar kesz is vagyunk, persze aki ilyenek ellen be van oltva az ne csinalja, vigye a vasarlas helyere es ott rendeljen ramot belole.
Termeszetesen ugy indul az egesz tortenet, hogy ki kell deriteni, hogy a benne levo memoria az egy modulban, vagy ket modulban van benne, mert ez rogton meghatarozza, hogy mit kell vasarolnod (ha ket 256-os van benne es egy gigat szeretnel, akkor biza egygigas modult kell venni, jobb megnezni, mint pofaraesni egy 512-essel)
barnabas
Tisztelt Mindenki!

Sajnos belefutottam én is az asus csapdába. Vettem másfél éve egy notebook-ot. Ráfaragtam, s ahogy ismerőseimtől érdeklődtem: mások is.

A márkaszervíznek nevezett fusi-mutyi-kutyi meg szégyellhetné magát. De nem teszi. A profizmus közelében sem járnak. Kedvem lenne leruccanni Székesfehérvárra a Raktár utca 2-be és egy kicsit az asztalra csapni néhány arcot az ottani vezetésből.

Kérdés: ebben az országban van-e valóságos joga a vásárlónak? Vagy csak ez is a nagy kamu kategória?

Ígéret: A magam részéről mindenkit lebeszélek asus termékek vásárlásáról. Szóban és írásban egyaránt. S ha ez valakinek nem tetszik, állok elébe, s megbeszélhetjük: honnan kezdődik a profizmus, milyen egy drága és önmagát professzionálisnak kiadott termék.

Ígéret 2: asus terméket SOHA NEM VESZEK!
Blade
(ivanhugi @ 2008.03.10, 16:36) *

A helyen azt mondják, hogy a szervíz csinálhatja a garancia elvesztése nélkül, de kissé tartok most már az NSE-től. Meg nem tudom, hogy a memória bővítése a garanciához tartozik vagy munkadíjas dolog...

Sajnos abszolut munkadíjas.
Én tuti vállalnám a garanciavesztést ebben az esetben, és megcsinálnám magam, de én mérnök-informatikus vagyok, és mint már kiderült, jobban értek hozzá, mint a szervizesek. geek.gif tongue.gif
asdf
Mondjuk ha valakinek egy kb. 1 perces meloert van pofaja penzt kerni. Haaaaat...
Captain Crash
(Blade @ 2008.03.13, 13:23) *
Én tuti vállalnám a garanciavesztést ebben az esetben, ...
Fontos, hogy azért legyen világos: olyan, hogy "garanciavesztés", olyan nincs. Mentesülés van, bizonyítási kényszer van, adott hiba tekintetében mentesülhet a kötelezett, ha bizonyít. De csak adott hiba tekintetében, nem minden hiba tekintetében.
Mintal
Sziasztok.

Annyi lenne a kérdésem, hogy vissza merjem-e küldeni a laptopot túlmelegedés miatt, vagy inkább próbáljam megoldani egyedül a problémát, ha van rá mód.
Alapjáraton 65-70 fokra melegszik, viszont pl. FIFA08 alatt akár 100 fokra is felmegy a CPU hőfok és szaggat, de nagyon. Ez szerintem nem éppen megfelelő. Szerintetek? Találkozott már valaki hasonló problémával? Átlagos ez? Előre is köszi.
Blade
(Mintal @ 2008.03.14, 12:55) *

Annyi lenne a kérdésem, hogy vissza merjem-e küldeni a laptopot túlmelegedés miatt, vagy inkább próbáljam megoldani egyedül a problémát, ha van rá mód.
Alapjáraton 65-70 fokra melegszik, viszont pl. FIFA08 alatt akár 100 fokra is felmegy a CPU hőfok és szaggat, de nagyon. Ez szerintem nem éppen megfelelő. Szerintetek? Találkozott már valaki hasonló problémával? Átlagos ez? Előre is köszi.

Nem általános. Ha nem takarod le a hűtőt, akkor lehet az oka egy gagyi hűtőventillátor, vagy egy hibás proci is.
Szerintem a processzor leégését elkerülendő mindenképpen vidd vissza oda, ahol vetted, és jelezd nekik a problémát: ha nem foglalkoznak vele, akkor a vásárlók könyvébe is. Így tiszta ügy, ha teljesen lerobban...
Kunka
Sziasztok!

Beleolvastam az itteni dolgokba, és végre olyan embereket találtam, akik talán értenek is a dologhoz.
A segítségeteket szeretném kérni. 2007 júliusában vettem egy Asus F5R-AP003A típusú gépet egy szémítástechnikai boltban. A memóriát kibővítették egy gigára.
A gép egész jól működött, majd egy hónap múlva elkezdett fagyogatni, kék halál. Egy ideig tűrtem, de egyre durvább volt. Visszavittem. Nem küldték fel a szervizbe, hanem helyben újratelepítették a Vistát.
Ezután megint egy ideig jó volt, majd megint kezdődtek ugyanazok a hibák. Ismét visszavittem, ültek rajta pár napot, majd kijelentették, hogy fogalmuk sincs, hogy mi baja. Kiszedik a plusz memóriát hátha az. Nem az volt.
Harmadik visszavételre végre felküldték szervizbe. Ott viszonylag tűrhető időn belül(egy hét) megcsinálták. Kicserélték a winchestert. Mondanom sem kell, hogy kábé 2 napot működött hiba nélkül. Negyedszer is visszavittem, ekkor 25 nap múlva érkezett vissza:BIOS frissítés. Itt tartok most, 3 napig működött, de most megint fagyogat. Nekem viszont szükségem lenne rá.
Mit tudok tenni? Én is követeljem a cserét? Bár én inkább a vételárnak örülnék.
Akadályozó tényező lehet, hogy a boltban egy másik gép garjegyét adták oda, ez most derült ki.
Ja és a szervizben folyamatosan azon lovagolnak, hogy a tápegység meg van ragasztva. Lefényképezték stb...de nem kértük a cserét(4000 Ft lett volna)
Szóval már nem tudom mit csináljak...ha van vmi ötletetek..
Előre is köszi!!!
Blade
(Kunka @ 2008.03.17, 14:26) *

Beleolvastam az itteni dolgokba, és végre olyan embereket találtam, akik talán értenek is a dologhoz.
A segítségeteket szeretném kérni. 2007 júliusában vettem egy Asus F5R-AP003A típusú gépet egy szémítástechnikai boltban. A memóriát kibővítették egy gigára.
A gép egész jól működött, majd egy hónap múlva elkezdett fagyogatni, kék halál. Egy ideig tűrtem, de egyre durvább volt. Visszavittem. Nem küldték fel a szervizbe, hanem helyben újratelepítették a Vistát.
Ezután megint egy ideig jó volt, majd megint kezdődtek ugyanazok a hibák. Ismét visszavittem, ültek rajta pár napot, majd kijelentették, hogy fogalmuk sincs, hogy mi baja. Kiszedik a plusz memóriát hátha az. Nem az volt.
Harmadik visszavételre végre felküldték szervizbe. Ott viszonylag tűrhető időn belül(egy hét) megcsinálták. Kicserélték a winchestert. Mondanom sem kell, hogy kábé 2 napot működött hiba nélkül. Negyedszer is visszavittem, ekkor 25 nap múlva érkezett vissza:BIOS frissítés. Itt tartok most, 3 napig működött, de most megint fagyogat. Nekem viszont szükségem lenne rá.
Mit tudok tenni? Én is követeljem a cserét? Bár én inkább a vételárnak örülnék.
Akadályozó tényező lehet, hogy a boltban egy másik gép garjegyét adták oda, ez most derült ki.
Ja és a szervizben folyamatosan azon lovagolnak, hogy a tápegység meg van ragasztva. Lefényképezték stb...de nem kértük a cserét(4000 Ft lett volna)

Ha a javítással (vagy cserével) nem sikerült helyreállítaniuk a szerződéses állapotot a neked okozott jelentős kellemetlenség okozása nélkül, akkor jogosult vagy elállni a szerződéstől. Ekkor neked a vételár jár vissza.
Mindenesetre ilyenkor - a jóhiszeműség kedvéért - először új termékre való cserét szoktak kérni, és ha ettől a forgalmazó elzárkózik, akkor szokták bejelenteni az elállást. Mindenesetre arra figyelj, hogy ha cserét kész, és visszautasítják, akkor azonnal kérd a vásárlók könyvét, és írd bele a történetet, és hogy cserét kértél. Ebből kell hogy kapj egy példányt, és írásban válaszolniuk is kell rá 30 napon belül. Ha erre is nemleges válasz jön, akkor jelentsd be az elállást, szinén hivatalos formában (ugyanígy vagy tértivevényes levélben). Ja, és olyankor csináld ezt, amikor éppen a géped nálad van - külömben könnyen gép és pénz nélkül találhatod magad. blink.gif
Kunka
Most nincs képem visszavinni, mert csak kétszer fagyott le a mai nap folyamán. De ha folytatódik, akkor meg fogom tenni. Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!!
Captain Crash
Miért van megragasztva a táegység? Új termékről beszélünk? Milyen dokumentumokkal rendelkezel a javításokat és a bővítéseket illetően? Mi az, hogy újratelepítették a Vista-t? (Ez túl szakmaiatlannak tűnik.)

A jótállási jegy helytelen kiállítása a fogyasztó jótállási jogait nem érinti, ettől még ugyanúgy jogod van érvényesíteni a jogaid. A 151/2003-as Korm. rendelet relatív kógens rendelkezéseket tartalmaz erre nézve, hiszen a rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára eltérni nem lehet, minden ilyen kikötés semmis. (Relatív kógencia alatt azt értem ugye, hogy ellenben pozitívan, a fogyasztó előnyére bármikor el lehet.) Tehát amennyiben a jótállási jegy helytelenül lett kiállítva, annak következményei csak a kötelezettet terhelik, a fogyasztó jogait ezesetben nem.
Kunka
A tápegységet én ragasztottam meg, mert a külső fekete rész sérült rajta, odacsuktam a szekrényajtóhoz:)

A javításokról az NSE Hungáriától(Asus márkaszerviz) kaptam 2 darab papírt, amiben leírták, hogy mit csináltak, a jótállásra semmit nem vezettek fel ebből..Pedig kellett volna, nem?
Az otthoni szervizből is megvannak az átvételi papírok..
A Vista újratelepítésén nem tudom mit értettek, csak ennyit mondtak nekem. Ez az itthoni szervizben történt. Nem kaptam a géphez eredeti Vistát, csak license-t...
Ma ismét lefagyott a gép 3szor...nem vagyok ideges mad.gif
ityam
biztos ami biztos egy memtest 86 ot futtass vegig. 10 suru fagyasos esetbol 9x a memoria a hibas.
googlen keress re hogy memtest86 toltsd le ird ki egy ujrairhato cdre bootolj be cdrol es az vegignezi a ramot. ha ir hibat akkor valamelyik a 2 napod kozul hibas. amikor szervizben volt te azt mondtad hogy kivettek az ujjonan berakot ramot de ezekszerint nem probaltak az eredetijet kivenni? szal szerintem az a ramteszt progit erdemes vegigfuttatnod.
Kunka
Az az igazság, hogy már nagyon unom ezeket az "Ez a baja, az a baja".. Az egész környezetem ezzel nyüsztet. Gondolom érthető, hogy ennyi gond után már az a vágyam, hogy kapjak egy jól működő gépet. Ezért is örülnék inkább a pénznek, mert nekem még egy Asus nem kell a házba. De azért ha lesz pár ráérő pillanatom, megnéztem amit mondtál, nagyon szépen köszönöm....
asdf
memtest.org, letoltod a memtesztet, kiirod egy cdrw-re, bebootolsz rola, es hagyod a gepet porogni 2-3 oraig. Ha szep piros csikokat latsz, akkor hibas a ram, szepen lefenykepezed, es egy elmentek a JQA-ba kaliberu szivhezszolo uzenettel atadod szervizelesre. Es en ha mar valasztani is lehet, inkabb mostmar az asus-t probalnam meg szerviznek, nem az NSE-t.
Amugy a tanacsok csak azert, mert sokkal konnyebb ugy fellepni, ha te mar tudod, hogy mi a hiba. Nem? smile.gif
Kunka
Az egyik papírra az van írva, hogy memtest futtatva, és nem dobott ki hibát....akkor ez ugyanez lehetett???
ityam
(Kunka @ 2008.03.18, 20:41) *

Az egyik papírra az van írva, hogy memtest futtatva, és nem dobott ki hibát....akkor ez ugyanez lehetett???

valoszinu. szerintem mindenki ezt a memtestes hasznalja.
akkor viszont tenyleg som mas baja lehet.felo hogy alaplap de azt mar nem fogod tudni biztosan kideriteni. a ram az ami biztosan megallapithato ezert is javasoltam
Captain Crash
Kunka: Nem lehet egzakt hibadiagnosztikát végezni csak magával a hibás eszközzel, vagyis személyesen. Vannak hibadiagnosztikai eszközök, amelyekkel be lehet határolni a hibát, a memória jellegű hibák behatárolására alkalmas a memtest is, melyet ajánlottak.

Azonban én nem bíztatnálak arra, hogy saját magad próbálj meg a hiba okára rájönni. Ahogyan arra sem, hogy máshoz vigyed a készüléket, mint a forgalmazó, akitől azt vetted. A jótállásra ő a kötelezett. És minden indokot, amivel el akar máshova küldeni, vagy megpróbálja elhárítani a felelősségét írásban kell megszerezned. Ha erre nem hajlandó, akkor vásárlók könyve, abban majd nyilatkozik, mert a bejegyzésre válaszolnia kell és nem tagadhatja le, hogy ő nem tudott róla. smile.gif Mindezt azért, hogy később ez bizonyítható legyen, hogy Te ott voltál, és kérted az ügy mielőbbi rendezését és ők milyen indokkal hajtottak el.

Ha olvasod a fórumot, akkor láthatod, hogy milyen kifogásokat lehet hallani a kereskedőktől. 1. "Jó, de ha mi javítjuk, akkor az hónapokig is el fog tartani...", 2. "Mi nem vagyunk forgalmazó, csak eladó", 3. "3 napig cserélünk, utána csak, ha nem lehet javítani és a szerviz kijelenti, hogy nem javítható" Stb.
Röviden ezekre a válasz: 1. A kötelezett felel azért is ha a szerviz végzi a kijavítást, jogszabály szerint szervizben csak kijavításra vonatkozó igényed lehet, s minthogy a felelősség a kötelezetten van, ezért mindegy hogy a szerviz (mint a kötelezett teljesítési segédje), vagy a kötelezett nem törekszik arra, hogy a kijavítást, vagy a kicserélést legfeljebb 15 napon belül, neked okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze, mindkettő esetben a kötelezett felel a jogkövetkezményekért.
2. A 151/2003-as Korm. rendelet, valamint az 1997. évi CLV törvény (Fgytv.) értelmében is az a forgalmazó, aki ilyenkor a jótállásra kötelezett, vagyis, akitől vetted a terméket.
3. A fogyasztó dönti el, hogy kijavítást, vagy kicserélést igényel, azonban arányosság elve miatt a jogalkotó korlátozta ezen jogának gyakorlásában azzal, hogy ha a választott igényhez képest a másik a kötelezettnek lényegesen olcsóbb lenne, akkor a kötelezett irányítottá teheti a fogyasztó választását. Azonban tudni kell, hogy a jelentős kényelmetlenség, a termék hibátlan állapotban képviselt értéke, valamint a szerződésszegés súlya is befolyásolja, hogy a kötelezett irányítottá teheti-e a választást. Bírói jogkör ennek megállapítása, hogy jogosan tagadta-e meg a fogyasztó választását a kötelezett és tette irányítottá, vagy sem. Azonban az biztos, hogy ha kicserélést kérsz - mert ugye első körben kicserélés, vagy kijavítás közül választhatsz - akkor ha azt a kötelezett kijavításra "változtatja", akkor annak írásos nyomának kell lennie. Erre jó a 49/2003-as GKM. rendeletben leírt jegyzőkönyv, amelyben ott lesz, hogy te kicserélést kértél, de mivel az elintézés módja eltér, a kötelezett oda fogja írni, hogy azért nem cserélt, mert a kijavítás lényegesen olcsóbb és gyorsabb. A kicserélésnek tehát nem feltétele a javíthatatlanság, csak az aránytalan többletköltség.

A helyedben tehát a kötelezetthez fordulnék és kérném a cserét, hivatkozva a neked okozott jelentős kényelmetlenségnek és arra, hogy a kötelezett láthatóan sem javítással, sem cserékkel nem tudta orvosolni a problémát. Ha a kötelezett ezt megtagadja, akkor írásban elállnék a szerződéstől, melyet ott helyben a vásárlók könyvébe le is írnék.

Engem nem érdekelne, hogy mit akar kicserélni, kijavítani benne, vagy ad egy új, hibátlan terméket, vagy elállnék.

Az elállást a kereskedők nem szeretik, és elképzelhető, hogy bíróságon kell érvényesítsed a jogaid. Olyankor a bíróság is azt vizsgálja, hogy az elállásod jogszerű volt-e, vagy sem. Nekem még mindig sikerült elállnom mielőtt bíróságra került volna sor, de mások példái alapján szerintem csak azért, mert elég határozottan ki tudok állni amellett, amely jog megillet.

Bíróság előtt Békéltető Testülethez is fordulhatsz, melyről szintén olvashatsz a fórumon, ők mediátorként tevékenykednek ilyen ügyekben, és az eljárásuk a fogyasztó számára ingyenes, azonban ha a kereskedő nem veti alá magát a határozatuknak, akkor nem kötelező rájuk nézve és marad a bíróság.
Csak mondom, hogy született már olyan ítélet, amely a Békéltető Testület határozatával szemben, Fogyasztóvédelmi Laboratóriumi szakvéleménnyel szemben egy kereskedőnek és az általa megbízott szakvéleményének adott igazat, tehát semmi sem kőbe vésett dolog.

Neked azt mondom, hogy fontold tehát meg, hogy miként cselekedsz, viszont, ha én lennék a helyedben én biztosan megpróbálkoznék legalább a Békéltető Testületi eljárással és az elállással. Aztán a kötelezett viselkedésétől függően vinném tovább az ügyet. Dönts, belátásod szerint!
Kunka
Na a legújabb fejlemény.. Ismét nem indul el a gépem... Előtte a Vista írt ki mindenféle dolgokat(mik állnak le). Félóránként kiírta h a begépelt kulcs nem megfelelő... Bement apum a forgalmazóhoz, mert én most nem vagyok otthon. Megkérdezte a cserét, azt mondták, hogy majd beszélnek a szervizzel a dologról, pénteken érdeklődjünk. A másik eset, hogy kiküldik Szlovákiába szervizelni, de ebbe már nem megyünk bele. Ja meg azt is mondták, hogy ha cseréről is lesz szó, akkor is le kell adnom a gépet..hmmm
Mozigépész
(Kunka @ 2008.03.19, 10:46) *
Ja meg azt is mondták, hogy ha cseréről is lesz szó, akkor is le kell adnom a gépet..hmmm

Gondolod adnak egy ujjat, és a régit is megtarthatod? blink.gif
Kunka
Nem, én sem vagyok madár biggrin.gif
Arra gondoltam, hogy amíg nem kapok másikat, addig nem igazán szeretném leadni...
A mai legújabb fejleményem, hogy a gépem egyszer lefagyott, aztán azóta nem enged be, mert a begépelt termékkulcs nem megfelelő...Na erre már nem tudok gombot varrni...
De pénteken megyek be, és próbálkozom...
Blade
(Kunka @ 2008.03.19, 20:39) *

Nem, én sem vagyok madár biggrin.gif
Arra gondoltam, hogy amíg nem kapok másikat, addig nem igazán szeretném leadni...
A mai legújabb fejleményem, hogy a gépem egyszer lefagyott, aztán azóta nem enged be, mert a begépelt termékkulcs nem megfelelő...Na erre már nem tudok gombot varrni...
De pénteken megyek be, és próbálkozom...

Nem lehet, hogy a gépeddel semmi baj sincs, csupán annyi, hogy Vista van rajta???
Én megpróbálnám egy live Linux-szal használni, hogy úgy is elhal-e... vagy levakarnám róla a vista-t és felraknék egy XP-t. biggrin.gif
Persze én szakember vagyok... ha nem értesz hozzá, akkor marad az asztalverés a forgalmazónál. Miért voltak olyan lököttek, hogy Vistával forgalmazzák... geek.gif
nutella
Sziasztok!Tanácsra lenne szükségem.Leadtam március 1-én a media marktban a notebookomat javítási igénnyel olyan problémával,hogy a monitorom bekapcsolás után csíkok jelentkeztek illetve ezzel egyidejűleg az operációs rendszer is csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni.A hiba leírásnál feltüntették,hogy a gép erősen használt (ami igaz is 2 éves).Mai (márc. 19)napon telefonáltak hogy menjek be a gépért.Ott közölték velem ,hogy a szervíz szakvéleményére hivatkozva elutasítják a javítást mert "A bevizsgálás során megállapítottuk,hogy a készüléken fizikai sérülések láthatóak.A sérülésből adódóan a készülék baloldalán és aljűn repedések törásek vannak, melyek a nagy valószínűséggel a készülék erősen használt állapotából,valamint leejtéséből adódtak.Fizikai sérülés miatt a javítási igény nem érvényesíthető."
Természetesen ilyen tartalmú jegyzőkönyvet nem fogadtam el,illetve a gépet sem vettem át,mivel ilyen sérülések nem voltak a beadáskor,ahogy az általuk adott átvételi elismervényben sem szerepelt.Ennek hangot is adtam,de jegyzőkönyvet sem erről,sem a csereigényemről nem vettek fel.Én viszont a vásárlók könyvébe leírtam mindent töviről hegyire,azt is hogy jegyzőkönyvet nem voltak hajlandóak felvenni,illetve hogy a törés a javításra beadás után keletkezett. Annyit mondtak amikor látták,hogy a második oldalnál tartok a vásárlók könyvében smile.gif, hogy majd valószínűleg lesz csere,majd hívni fog ez meg az a főnök,de erről papírt nem adtak.Azt kérdezném,hogy hogyan tovább?Mi a további teendőm?Természetesen midnen iratom megvan,mind az átvételi,mind a szervíz szakvéleménye.Előre is köszi.
Kunka
Már korábban megkérdeztem, de természetesen nem hajlandóak felrakni az XP-t, meg bonyolult, meg elszáll a gar stb...
De ameddig a Vistának semmi baja nem volt, addig is lefagyott. .. Meg állítólag a kék halál az hardver probléma nem? De tényleg nem értek hozzá bangin.gif
asdf
Nem bonyolult, nem szall el a gar, ellenben jogszerutlen es hosszu eveket lehet csucsulni miatta. Ha mar van egy legalis xp-d, akkor azon licensz felhasznalasaval viszont egy darab vista businesst lehet xp-ve konvertalni.
TheElf
(Kunka @ 2008.03.20, 19:40) *

Már korábban megkérdeztem, de természetesen nem hajlandóak felrakni az XP-t, meg bonyolult, meg elszáll a gar stb...
De ameddig a Vistának semmi baja nem volt, addig is lefagyott. .. Meg állítólag a kék halál az hardver probléma nem? De tényleg nem értek hozzá bangin.gif

Blade sem...

Amúgy a kék halál sok okból lehet:

1. Sérült a rendszer
2. Hardware hiba
3. Hibás driverek
4. Driverek közötti inkompatibilitás
5. A rendszer működésébe belenyúló rosszul megírt software
6. Overclocking miatt instabil hardware
7. Egyéb okból (tervezés) instabil hardware

És lehetne sorolni.
Blade
Eddíg teljesen jól csináltad. smile.gif
Azt viszont nem írtad le, hogy milyen jogon lehet követelésed a forgalmazóval szemben: ugyanis a géped már 2 éves, ami túl van a kötelező garanciális időn.
Blade
(TheElf @ 2008.03.21, 00:27) *

Blade sem...

De nekem legalább papírom van róla. tongue.gif
nutella
(Blade @ 2008.03.21, 10:26) *

Eddíg teljesen jól csináltad. smile.gif
Azt viszont nem írtad le, hogy milyen jogon lehet követelésed a forgalmazóval szemben: ugyanis a géped már 2 éves, ami túl van a kötelező garanciális időn.

Az alapján,hogy a jótállási jegyemen 24 hónap jótállás szerepel.Egyébként átadáskor ezen is vitatkoztak,hogy szerintük csak egy év,de rajta volt fehéren feketén,kézzel írva hogy 24 hónap+pecsét aláírással.Azt mondák hogy elrontották,de mondtam hogy nagyon sajnálom a ti dolgotok.Úgyhogy átvették.Most várom,hogy valaki felhívjon vagy hasonló.Csak persze sulinetes a gép,úgyhogy ha azt mondják,hogy visszafizetik akkor nem tudom mi van,mert (ennek még utána kell néznem) emlékeim szerint nem érvényesítettem az adóvisszaigénylést,mert meghaladta a fizetésem abban az évben a visszaigénylési határt.
Blade
(nutella @ 2008.03.21, 11:31) *

Az alapján,hogy a jótállási jegyemen 24 hónap jótállás szerepel.Egyébként átadáskor ezen is vitatkoztak,hogy szerintük csak egy év,de rajta volt fehéren feketén,kézzel írva hogy 24 hónap+pecsét aláírással.Azt mondák hogy elrontották,de mondtam hogy nagyon sajnálom a ti dolgotok.Úgyhogy átvették.Most várom,hogy valaki felhívjon vagy hasonló.Csak persze sulinetes a gép,úgyhogy ha azt mondják,hogy visszafizetik akkor nem tudom mi van,mert (ennek még utána kell néznem) emlékeim szerint nem érvényesítettem az adóvisszaigénylést,mert meghaladta a fizetésem abban az évben a visszaigénylési határt.

No, amennyiben jótállás az alap, akkor a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hiba a nem rendeltetésszerű használat eredménye, amennyiben mentesülni akar a jótállás alól. Ezt ráadásul akkreditált független bevizsgáló szervezet véleménye alapján kell tennie, a saját "szakvéleményüket" vagy XY Kft. "szakvéleményét" nem vagy köteles elfogadni. Ráadásul amennyiben leejtésre hivatkoznak, akkor azt is bizonyítaniuk kell, hogy nem a szervízben ejtették le, márpedig ahhoz az átvételi elismervényen kellene szerepelnie a külső sérülés nyomának feljegyzése.
(Erről jut eszembe azoknak a kolegáknak az esete, akiknek - jó pár éve - nem akarták cserélni a winchesterét arra hivatkozva, hogy nem is hibás, illetve egy pár bad sector nem hiba. Na ők földhöz vágták a bűnös hard drive-ot, azután már egyértelmű volt, hogy hibás... huh.gif )
Most azt hiszem a legjobb, ha megvárod a hivatalos válaszukat a bejegyzésedre (erre azt hiszem 30 napjuk van). A jövőben azt javaslom, hogy ha nem javítják a notebookot, akkor tartsd magadnál, ugyanis ezzel visszaélhetnek: ha pereskedésre kerül a sor, ők maguknál tartják az eszközt valamilyen indokkal, te meg nem látod viszont a pénzed amíg a per tart.
A sulinet miatt meg szerintem ne aggódj... az nem korlátozhatja a garanciális jogaid érvényesítését.
nutella
Ha perre kerül a sor az azért lesz,mert nem látom viszont a pénzem...smile.gif
Most ott áll a dolog,hogy nemhivatalosan (egy ott dolgozó barátom hívott hogy cserélnének,de egy olyan gépre aminek a ára kb 100e-forinttal kevesebb mint az enyémnek a két évvel ezelőtti vételára)Úgy néz ki,hogy kedden találkozok az üzlet igazgatóhelyettesével egy semleges helyen és meglátjuk mire jutunk.
Kunka
Na elmentem ma a forgalmazóhoz. Fél óra ácsorgás és két telefon utáni eredmény...2 megoldási lehetőség:
1. Elküldik csehországi szervizbe-kb 2 hét...hátha...
2. Beküldik a magyar Asus szervizbe bevizsgálásra, ami egy hónap. Ez után esetleg lehet szó a cseréről...
Egyik jobb mint a másik...semmi hangulatom még egy hónapra megválni a géptől...
A szervizben azt mondták telefonon hogy 4 eset után hajlandóak cserélni... És náluk még csak 2szer volt..
A vistára pedig az volt a forgalmazó válasza:" JA hát persze, a te gépeden nem eredeti Vista van, és feltelepítette magát az ellenőrző progi és kiszűrte.." Hát csodás....
Most akkor mit tegyek?
Jön a vásárlók könyve? És mit érek vele? Ha az Asus nem hajlandó cserélni, akkor a forgalmazónál hiába írok a könyvbe nem???
Vagy ez hogyan működik? Nekik kell kicserélni, és utána magukban lerendezni az Asussal? Ezzel nem vok teljesen tisztában...
Mozigépész
(Kunka @ 2008.03.21, 17:38) *

Na elmentem ma a forgalmazóhoz. Fél óra ácsorgás és két telefon utáni eredmény...2 megoldási lehetőség:
1. Elküldik csehországi szervizbe-kb 2 hét...hátha...
2. Beküldik a magyar Asus szervizbe bevizsgálásra, ami egy hónap. Ez után esetleg lehet szó a cseréről...
Egyik jobb mint a másik...semmi hangulatom még egy hónapra megválni a géptől...
A szervizben azt mondták telefonon hogy 4 eset után hajlandóak cserélni... És náluk még csak 2szer volt..
A vistára pedig az volt a forgalmazó válasza:" JA hát persze, a te gépeden nem eredeti Vista van, és feltelepítette magát az ellenőrző progi és kiszűrte.." Hát csodás....
Most akkor mit tegyek?
Jön a vásárlók könyve? És mit érek vele? Ha az Asus nem hajlandó cserélni, akkor a forgalmazónál hiába írok a könyvbe nem???
Vagy ez hogyan működik? Nekik kell kicserélni, és utána magukban lerendezni az Asussal? Ezzel nem vok teljesen tisztában...

Egy fontos kérdés, a vistát ki telepítette fe, így vetted a vistával? Mert akkor szerintem illegálisan rakták fel, tehát ők a hibásak, nem tudom a BSA mit szólna hozzá?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.