Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
G**** Szerviz
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
terter
Sziasztok!

Szerencsére elég rég voltam itt garanciális problémával, most viszont sajnos megint belefutottam egybe.
2009 május 27-én vásároltam a G***** shop-tól egy kézi multifunkciós gépet, amit néha-néha használtam csiszolásra stb. 2 hete viszont megpróbálkoztam vele gravírozni sikertelenül, mert a fej nem középcentrikusan forog, ezáltal nem képes ellátni ezt a feladatot, annak ellenére, hogy a leírásában ez is szerepel.Ekkor felkerestem a márkaszervizt, akik rendkívül inkorrekt módon "tájékoztattak"arról, hogy a hibát már régebben kellett volna jeleznem (2héten belül), és így nem tudnak vele mit kezdeni!!!Garancialevélen 12 hónap van feltüntetve!!! Én úgy voltam vele, hogy a terméket elküldöm nekik postával (1600ft), mert véleményem szerint hibás! Ezt 2010.05.13-án meg is kaptak, majd még aznap visszaküldték, hogy hibát nem tapasztaltunk! Szeretnék további lépéseket tenni ez ügyben, esetleg független szakvéleményt kérni stb.Ha tudtok, akkor kérlek ebben segítsetek nekem, mint hogy, kihez forduljak, és miképpen tudom a jogaimat érvényesíteni! Még egy idevágó érekes bejegyzést is találtam a garancia levélen, erről is a véleményeteket kérném:

A garancianyújtással nem keletkezik jogosultság sem a garanciaidő meghosszabodására a hiba elhárítására fordított idő tartalmára, sem pedig nem kezdődik új garanciaidő a kicserélt vagy megjavított egységre

Ha jól értelmezem, akkor a kicserélt termék esetén nem indul újra a garancia?!?
Ez nem jogszabályellenes?

Köszönöm!
Kenderice
Természetesen baromság amit oda leírtak. A törvényben le van írva minden, attól eltérni csak a fogyasztó javára lehet.
Ha kicserélik, a gari újraindul.
terter
(Kenderice @ 2010.05.17, 21:51) *

Természetesen baromság amit oda leírtak. A törvényben le van írva minden, attól eltérni csak a fogyasztó javára lehet.
Ha kicserélik, a gari újraindul.

Igen, ezt én is így tudtam.Viszont az érdekelne, hogy merre érdemes elindulnom, ugyanis a hibát nem ismerik el.
L_Matyi
(khron @ 2010.05.18, 09:38) *
Igen, ezt én is így tudtam.Viszont az érdekelne, hogy merre érdemes elindulnom, ugyanis a hibát nem ismerik el.
Van írásos papírod arról, hogy ők nem találták azt a hibát, amit te? Ha nem, akkor tegyél írásban panaszt (tértivevényes levél vagy vásárlók könyve). Ide írd le amit gondolsz a dologról, és várjad meg, hogy válaszolnak. Ők kötelesek a terméket egy független szakértővel bevizsgáltatni, így ezt is kérjed számon rajtuk, az ő véleményük nem számít.
terter
(L_Matyi @ 2010.05.18, 10:08) *

(khron @ 2010.05.18, 09:38) *
Van írásos papírod arról, hogy ők nem találták azt a hibát, amit te? Ha nem, akkor tegyél írásban panaszt (tértivevényes levél vagy vásárlók könyve). Ide írd le amit gondolsz a dologról, és várjad meg, hogy válaszolnak. Ők kötelesek a terméket egy független szakértővel bevizsgáltatni, így ezt is kérjed számon rajtuk, az ő véleményük nem számít.

A számlára ráírták, hogy a hibát nem tapasztaltuk és így küldték nekem vissza.Sajnos én pesti a vagyok, a cég meg zirci, így nem nagyon tudom állandóan leküldözgetni, mert már így is 1700ft-om bánta és úgy érzem, egyértelműen arra megy kia játék, hogy 1 éven túli legyen.
L_Matyi
(khron @ 2010.05.18, 11:32) *
A számlára ráírták, hogy a hibát nem tapasztaltuk és így küldték nekem vissza.Sajnos én pesti a vagyok, a cég meg zirci, így nem nagyon tudom állandóan leküldözgetni, mert már így is 1700ft-om bánta és úgy érzem, egyértelműen arra megy ki a játék, hogy 1 éven túli legyen.
Hát, sajnos ezzel eljátszhatnak, esetleg ha írsz nekik, hogy te egy hivatalos bevizsgálást kérsz, akkor komolyabban vesznek. Megúszni nem fogod a leküldözgetést. Vagy még azt csinálhatod, hogy Pesten bevizsgáltatod, ha találsz valakit, aki 1700-ért elvállalja...
terter
(L_Matyi @ 2010.05.18, 12:11) *

(khron @ 2010.05.18, 11:32) *
A számlára ráírták, hogy a hibát nem tapasztaltuk és így küldték nekem vissza.Sajnos én pesti a vagyok, a cég meg zirci, így nem nagyon tudom állandóan leküldözgetni, mert már így is 1700ft-om bánta és úgy érzem, egyértelműen arra megy ki a játék, hogy 1 éven túli legyen.
Hát, sajnos ezzel eljátszhatnak, esetleg ha írsz nekik, hogy te egy hivatalos bevizsgálást kérsz, akkor komolyabban vesznek. Megúszni nem fogod a leküldözgetést. Vagy még azt csinálhatod, hogy Pesten bevizsgáltatod, ha találsz valakit, aki 1700-ért elvállalja...

Igen, a lehetőségekkel szeretnék tisztába lenni, mert annak nem látom értelmét, hogy állandóan leküldözgetem.
L_Matyi
(khron @ 2010.05.18, 12:14) *
Igen, a lehetőségekkel szeretnék tisztába lenni, mert annak nem látom értelmét, hogy állandóan leküldözgetem.
Vagy te bevizsgálatod, vagy felszólítod őket írásban, vagy küldözgeted. Végső soron meg békéltető testület elé viheted az ügyet, az akkor Budapesten van...
terter
(L_Matyi @ 2010.05.19, 11:18) *

(khron @ 2010.05.18, 12:14) *
Vagy te bevizsgálatod, vagy felszólítod őket írásban, vagy küldözgeted. Végső soron meg békéltető testület elé viheted az ügyet, az akkor Budapesten van...

Ez ok, csak nem tudom, hogy ebből nekem lesz-e javított/cserélt termékem.
Mert ha küldözgetem, akkor ugyis visszaküldik,nincs nálam semmi ütőkártya, amivel hatni tudnék rájuk, ezért keresem azt a megoldást.Közben a garanciám lejár, és úgy néz ki bármit megtehetnek az emberrel.
Blade
Annyit tennék hozzá, hogy a garancia teljes időtartalma alatt a bizonyítási kényszer a kötelezetten ( a forgalmazón) van.
Mindezekmellett az is megfontolandó, hogy hiába készíttetsz kemény pénzért szakvéleményt, ez nem kötelez senkit semmire, bíróság előtt is csak akkor perdöntő, ha azt a bíró is úgy gondolja.
Szóval szerintem járd be a megszokott utat: szólítsd fel őket a javítás elvégzésére hivatalosan, és ha nem javítanak, vagy cserélnek, akkor küldj nekik nyilatkozatot az elállásról (mintát találsz itt a fórumon). Szerintem a bizonygatással nem kerülsz közelebb a megoldáshoz.
terter
(Blade @ 2010.05.19, 13:47) *

Annyit tennék hozzá, hogy a garancia teljes időtartalma alatt a bizonyítási kényszer a kötelezetten ( a forgalmazón) van.
Mindezekmellett az is megfontolandó, hogy hiába készíttetsz kemény pénzért szakvéleményt, ez nem kötelez senkit semmire, bíróság előtt is csak akkor perdöntő, ha azt a bíró is úgy gondolja.
Szóval szerintem járd be a megszokott utat: szólítsd fel őket a javítás elvégzésére hivatalosan, és ha nem javítanak, vagy cserélnek, akkor küldj nekik nyilatkozatot az elállásról (mintát találsz itt a fórumon). Szerintem a bizonygatással nem kerülsz közelebb a megoldáshoz.

Köszönöm, ezen már el tudok indulni!
Mit jelent a hivatalos felszólítás?Mitől lesz hivatalos?
Blade
(khron @ 2010.05.19, 14:45) *

Attól, hogy tértivevényes levélben küldöd el, vagy a vásárlók könyvébe írod be, vagy átadod személyesen, és aláiratod velük hogy átvették (ezt nem fogják, ne is próbálkozz vele...).
terter
(Blade @ 2010.05.19, 14:50) *

Attól, hogy tértivevényes levélben küldöd el, vagy a vásárlók könyvébe írod be, vagy átadod személyesen, és aláiratod velük hogy átvették (ezt nem fogják, ne is próbálkozz vele...).

Ezeket még a garancia lejárta elött kéne megtennem? Eléggé szorít a határidő.Bár szerintem az, hogy korábban márjeleztem a hibát, elégnek kellene lennie.

(Blade @ 2010.05.19, 14:50) *

A tértivevénnyel sem biztos, hogy átveszik, gondolom.
L_Matyi
(khron @ 2010.05.19, 14:57) *
Ezeket még a garancia lejárta elött kéne megtennem? Eléggé szorít a határidő.Bár szerintem az, hogy korábban márjeleztem a hibát, elégnek kellene lennie.

Igen, a garancia lejárta előtt. Át fogják venni, ezzel nem szokott gond lenni.
terter
(L_Matyi @ 2010.05.19, 15:02) *

(khron @ 2010.05.19, 14:57) *

Igen, a garancia lejárta előtt. Át fogják venni, ezzel nem szokott gond lenni.

Akkor holnap feladom megint a terméket,+ külön a tértivevényes felszólítást?
Máshogy nem igazán lehet megoldani.Viszont ha egy hétig ülnek rajta, utána a szerződéstől való elállást már nem érvényesíthetem? Ilyenkor a tértivevénnyel bizonyítható, hogy megtagadták a javítást garancia időn belül? Vagy a javítási felszólításba már beleírható, hogy ellenkező esetben elállok a szerződéstől?Illetve, ha visszaküldik megint, akkor mit tehetek?
Bocsánat a sok kérdésért, csak tisztán szeretnék látni.Igazából nem is egy nagy összegről van szó, hanem arról, hogy ezt megcsinálják az emberrel! Vicc!

L_Matyi
(khron @ 2010.05.19, 16:22) *
Igen, add fel, de a termék mellé is tedd oda a leveled, hátha az hamarabb ér oda. Ha garanciaidőn belül jelezted, akkor rendben vagy...
terter
(L_Matyi @ 2010.05.20, 09:43) *

(khron @ 2010.05.19, 16:22) *
Igen, add fel, de a termék mellé is tedd oda a leveled, hátha az hamarabb ér oda. Ha garanciaidőn belül jelezted, akkor rendben vagy...

Köszi!
Reggel feladtam, külön acsomagot végül és elsöbbségivel a tértivevényes levelet.Ez viszont megzavart, mert sima tértivevénnyel adtam fel, de van olyan, ami hivatalos iratra van kitalálva.Remélem ettől függetlenül jó a sima hozzá.
L_Matyi
(khron @ 2010.05.20, 09:54) *
sima tértivevénnyel adtam fel, de van olyan, ami hivatalos iratra van kitalálva.
Ez teljesen jó...
terter
(L_Matyi @ 2010.05.20, 10:27) *

(khron @ 2010.05.20, 09:54) *
sima tértivevénnyel adtam fel, de van olyan, ami hivatalos iratra van kitalálva.
Ez teljesen jó...

hát megkapták, de semmi reakciósmile.gif
Meddig várjak szerinted?
L_Matyi
(khron @ 2010.06.01, 17:18) *
Meddig várjak szerinted?
30 napjuk van rá, hogy válaszoljanak.
terter
(L_Matyi @ 2010.06.02, 13:43) *

(khron @ 2010.06.01, 17:18) *
Meddig várjak szerinted?
30 napjuk van rá, hogy válaszoljanak.

Telefonon beszéltem velük, és azt mondták, hogy kifogást találtak és nem garanciálisnak minősítik.
Ezt milyen formában vagyok kénytelen elfogadni?Ezentúl milyen lehetőségeim lehetnek?
Tehát mit kell tartalmazzon a bizonyításuk, hogy kell annak kinéznie?
Köszönöm!
L_Matyi
Várjad meg az írásbeli válaszukat. Abból ki fog derülni, hogy mi az indoklás, és attól függően lehet ellene lépni.
terter
(L_Matyi @ 2010.06.16, 14:23) *

Várjad meg az írásbeli válaszukat. Abból ki fog derülni, hogy mi az indoklás, és attól függően lehet ellene lépni.

Szóval letelt a 30 nap.Semmi konkrétumot nem tudtam meg.Nekem kellene keresni őket?
Jelenleg a hibás termékemet se kaptam vissza, választ se kaptam, meddig kellene várnom?
mert, ha rajtuk múlik úgy érzem soha nem történik semmi.
terter
(khron @ 2010.06.24, 14:44) *

(L_Matyi @ 2010.06.16, 14:23) *

Szóval letelt a 30 nap.Semmi konkrétumot nem tudtam meg.Nekem kellene keresni őket?
Jelenleg a hibás termékemet se kaptam vissza, választ se kaptam, meddig kellene várnom?
mert, ha rajtuk múlik úgy érzem soha nem történik semmi.

Esetleg szerződéstől való elállást lehet kezdeményezni,mert nem kaptam tájékoztatást, a hiba mibenlétéről?
Esetleg békéltető testülettel beszéljek?Mit kéne lépnem?
Valaki segítsen már, legyen szíves!
Mozigépész
Ha a vásárlók könyvébe írtál volna be, akkor ha nem válaszolnának 30 nap után, felkeresheted az illetékes jegyzőt, de a levéllel nem biztos, de egy próbát megér.
terter
(Mozigépész @ 2010.06.26, 23:19) *

Ha a vásárlók könyvébe írtál volna be, akkor ha nem válaszolnának 30 nap után, felkeresheted az illetékes jegyzőt, de a levéllel nem biztos, de egy próbát megér.

Azért írtam tértivevényes levelet, mert nem helyi üzletről van szó és internetem vásároltam.Ezért nem akartam utazni több órát.
Értem én, hogy mit kellett volna, de ezzel nem vagyok kisegítve.
terter
(khron @ 2010.06.27, 00:24) *

(Mozigépész @ 2010.06.26, 23:19) *

Azért írtam tértivevényes levelet, mert nem helyi üzletről van szó és internetem vásároltam.Ezért nem akartam utazni több órát.
Értem én, hogy mit kellett volna, de ezzel nem vagyok kisegítve.

Jó hát akkor békéltető testület, ha esetleg valaki figyeli az eseményeket, vagy az ügymenetre kíváncsi.
A továbbiakról is beszámolok.
szerviz
(khron @ 2010.05.17, 21:23) *

Sziasztok!

Szerencsére elég rég voltam itt garanciális problémával, most viszont sajnos megint belefutottam egybe.
2009 május 27-én vásároltam a G***** shop-tól egy kézi multifunkciós gépet, amit néha-néha használtam csiszolásra stb. 2 hete viszont megpróbálkoztam vele gravírozni sikertelenül, mert a fej nem középcentrikusan forog, ezáltal nem képes ellátni ezt a feladatot, annak ellenére, hogy a leírásában ez is szerepel.Ekkor felkerestem a márkaszervizt, akik rendkívül inkorrekt módon "tájékoztattak"arról, hogy a hibát már régebben kellett volna jeleznem (2héten belül), és így nem tudnak vele mit kezdeni!!!Garancialevélen 12 hónap van feltüntetve!!! Én úgy voltam vele, hogy a terméket elküldöm nekik postával (1600ft), mert véleményem szerint hibás! Ezt 2010.05.13-án meg is kaptak, majd még aznap visszaküldték, hogy hibát nem tapasztaltunk! Szeretnék további lépéseket tenni ez ügyben, esetleg független szakvéleményt kérni stb.Ha tudtok, akkor kérlek ebben segítsetek nekem, mint hogy, kihez forduljak, és miképpen tudom a jogaimat érvényesíteni! Még egy idevágó érekes bejegyzést is találtam a garancia levélen, erről is a véleményeteket kérném:

A garancianyújtással nem keletkezik jogosultság sem a garanciaidő meghosszabodására a hiba elhárítására fordított idő tartalmára, sem pedig nem kezdődik új garanciaidő a kicserélt vagy megjavított egységre

Ha jól értelmezem, akkor a kicserélt termék esetén nem indul újra a garancia?!?
Ez nem jogszabályellenes?

Köszönöm!

Esemény: A fent említett Kft visszatérítette egy év eltelte után a teljes vételárat korrekt módon eljárva.

A fent emlitett Kft korrekt módon visszatéritette egy év elteltével a teljes vételárat.
Ritka az ilyen cég.. clap2.gif ..
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.