Sziasztok!
Szerencsére elég rég voltam itt garanciális problémával, most viszont sajnos megint belefutottam egybe.
2009 május 27-én vásároltam a G***** shop-tól egy kézi multifunkciós gépet, amit néha-néha használtam csiszolásra stb. 2 hete viszont megpróbálkoztam vele gravírozni sikertelenül, mert a fej nem középcentrikusan forog, ezáltal nem képes ellátni ezt a feladatot, annak ellenére, hogy a leírásában ez is szerepel.Ekkor felkerestem a márkaszervizt, akik rendkívül inkorrekt módon "tájékoztattak"arról, hogy a hibát már régebben kellett volna jeleznem (2héten belül), és így nem tudnak vele mit kezdeni!!!Garancialevélen 12 hónap van feltüntetve!!! Én úgy voltam vele, hogy a terméket elküldöm nekik postával (1600ft), mert véleményem szerint hibás! Ezt 2010.05.13-án meg is kaptak, majd még aznap visszaküldték, hogy hibát nem tapasztaltunk! Szeretnék további lépéseket tenni ez ügyben, esetleg független szakvéleményt kérni stb.Ha tudtok, akkor kérlek ebben segítsetek nekem, mint hogy, kihez forduljak, és miképpen tudom a jogaimat érvényesíteni! Még egy idevágó érekes bejegyzést is találtam a garancia levélen, erről is a véleményeteket kérném:
A garancianyújtással nem keletkezik jogosultság sem a garanciaidő meghosszabodására a hiba elhárítására fordított idő tartalmára, sem pedig nem kezdődik új garanciaidő a kicserélt vagy megjavított egységre
Ha jól értelmezem, akkor a kicserélt termék esetén nem indul újra a garancia?!?
Ez nem jogszabályellenes?
Köszönöm!