Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Álltalános kérdések
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3, 4, 5
L_Matyi
Akkor a te szavad áll szemben az övékkel. Azért mindenképp kérjél egy hivatalos papírt, hogy a szerviz mit gondol a dologról. Majd a vásárlók könyvébe írjál bele, hogy a hiba hirtelen keletkezett, és a hangja is más, így nem fogadod el a szerviz véleményét, és egy független szakvéleményt is szeretnél kérni.
skrizo
(L_Matyi @ 2010.09.11, 12:51) *

Akkor a te szavad áll szemben az övékkel. Azért mindenképp kérjél egy hivatalos papírt, hogy a szerviz mit gondol a dologról. Majd a vásárlók könyvébe írjál bele, hogy a hiba hirtelen keletkezett, és a hangja is más, így nem fogadod el a szerviz véleményét, és egy független szakvéleményt is szeretnél kérni.

oké köszi.
Mika
Vásároltam szombaton egy (TIP márkanevű) búvárszivattyút a XVII. ker. Baumaxban.
Vasárnap megpróbáltam beüzemelni, a motor működött, de a vizet nem szállította.
Hétfőn (48 órán belül) visszavittem, hogy kérek egy működőképest.

NEM VOLTAK HAJLANDÓAK KICSERÉLNI!

Mondtam, hogy ha nem cserélik, akkor elállok a vásárlástól.

Ehelyett elküldték a forgalmazónak bevizsgálásra. (Már ez jogszabályellenes, jól felhúztam magam rajta.)

Ma telefonált a szervíz, hogy működik az, csak többször ki-be kell húzni-dugni a konnektorba. (Rendeltetésszerű működés?)
Ráadásul az egyedül élő 60+ éves anyámnak vettem.
Ők ugyan nem mondták, de a beüzemelési próbálkozás alatt arra kezdtünk gyanakodni, hogy levegősödik.

Aztán felhívtak a Baumaxból, és vissza akarják adni ugyanazt a készüléket.
Csakhogy, mivel nem működik rendeltetésszerűen, nekem nem kell.
Most nekem kell bizonyítanom, hogy nem működik rendeltetésszerűen?
Nagyon nem akarják visszaadni a pénzem. Mit tudok tenni, hogy a pénzemhez jussak?

DTF
(Mika @ 2010.09.16, 12:29) *

Vásároltam szombaton egy (TIP márkanevű) búvárszivattyút a XVII. ker. Baumaxban.
Vasárnap megpróbáltam beüzemelni, a motor működött, de a vizet nem szállította.
Hétfőn (48 órán belül) visszavittem, hogy kérek egy működőképest.

NEM VOLTAK HAJLANDÓAK KICSERÉLNI!

Mondtam, hogy ha nem cserélik, akkor elállok a vásárlástól.

Ehelyett elküldték a forgalmazónak bevizsgálásra. (Már ez jogszabályellenes, jól felhúztam magam rajta.)

Ma telefonált a szervíz, hogy működik az, csak többször ki-be kell húzni-dugni a konnektorba. (Rendeltetésszerű működés?)
Ráadásul az egyedül élő 60+ éves anyámnak vettem.
Ők ugyan nem mondták, de a beüzemelési próbálkozás alatt arra kezdtünk gyanakodni, hogy levegősödik.

Aztán felhívtak a Baumaxból, és vissza akarják adni ugyanazt a készüléket.
Csakhogy, mivel nem működik rendeltetésszerűen, nekem nem kell.
Most nekem kell bizonyítanom, hogy nem működik rendeltetésszerűen?
Nagyon nem akarják visszaadni a pénzem. Mit tudok tenni, hogy a pénzemhez jussak?

Ha azt mondják, hogy jó, akkor elhozod, és kipróbálod. Ha ugyanúgy nem működik, akkor visszaviszed, ez esetben már nem fognak sokat tétovázni, és cserélik v. a vételárat visszafizetik.
L_Matyi
(DTF @ 2010.09.16, 16:27) *

Ha azt mondják, hogy jó, akkor elhozod, és kipróbálod. Ha ugyanúgy nem működik, akkor visszaviszed, ez esetben már nem fognak sokat tétovázni, és cserélik v. a vételárat visszafizetik.
Egyetértek. Elvileg igazad van, de ha most működik, nem érdemes az igazodhoz ragaszkodni. Azt irassad le, hogy volt javítva/vizsgálva, hogy bizonyítani tudjad, hogy nem voltak hajlandók cserélni.
ityam
Hali.

Anyámat ma már megint bepalizták. Voltak kint nálunk gőztisztítós bemutatóra. Anyám meg végül meg is vette. Persze amint hazaértem rávilágítottam a tényre hogy feleennyiért is meg lehet venni ugyanezt szal szépen 8 napon belül álljunk el a szerződéstől.

A tájékoztatóban az áll hogy elállás esetén a foglaló díját megtartják.
Ez azért aggasztó mert elég nagy összegről van szó másrészt meg nem értem hogy miért foglalónak hívják. Elvileg egy számlát kellene kapnunk az eszközről oszt csókolom.
Mivel természetesen nincs annyi pénzünk amennyibe kerül így hitelre megy a dolog amit ők intéznek. Ez feljogosítja őket hogy így járjanak el?
Illetve valami használati díjat emlegetnek valami 5% ot havonta elállás esetén....

Én úgy emléxem hogy elállásnál a teljes vételár visszajár.A foglalónak nevezett valami is.

Ha valaki tudja hogy melyik jogszabály passzol ide és megírja azt megköszönöm. Azt keresem ami meghatározza hogy a 8 napon belüli elállás mit jelent pontosan. kinek milyen kötelezettségei vannak ezzel kapcsolatban.

L_Matyi
4. § (1) A fogyasztó a (2) bekezdésben meghatározott időtartamon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.
...
(4) Az (1) bekezdés szerinti elállás esetén a fogyasztó nem köteles megtéríteni a terméknek azt az értékcsökkenését, amely a rendeltetésszerű használat következménye, és nem köteles a termék használatáért használati díjat fizetni. Az átvett termék neki felróható értékcsökkenéséért azonban helytállni tartozik.
213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről

Az elállás esetén a szerződés megszűnik (PTK), ilyenkor vissza kell állítani a szerződés előtti állapotot, azaz minden visszajár. A szerződéstől való elállás joga a hitelszerződésre is vonatkozik.

243. § (1) A szerződés megkötésekor a kötelezettségvállalás jeléül foglalót lehet adni.
(2) A szerződés megkötésekor átadott pénzösszeget vagy más dolgot csak akkor lehet foglalónak tekinteni, ha ez a rendeltetése a szerződésből kétségtelenül kitűnik.
244. § Ha a szerződést teljesítik, a foglalót a szolgáltatás ellenértékébe be kell számítani, ha pedig a foglaló a beszámításra nem alkalmas, vagy a szerződés olyan okból szűnik meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár.
PTK
Mozigépész
(Mika @ 2010.09.16, 12:29) *

Ebben sajnos nincs teljesen igazad, csere után elküldheti és veheti nem jogosnak a cserét, de utólag, íme egy bírósági ügy részlete, igaz mobiltelefonról van szó, de ugyan úgy 3 napon belüli cseréről!
"Miután kicserélte a készüléket, jogosult vizsgálni a hiba eredetét és amennyiben azt tapasztalja, hogy az a vásárlást követően keletkezett okra vezethető vissza, illetve rendeltetésellenes használat eredménye, a polgári jog általános szabályai szerint érvényesítheti kártérítési igényét a fogyasztóval szemben."
ityam
(ityam @ 2010.09.16, 23:54) *

Hali.

Anyámat ma már megint bepalizták.....

Nem volt semmi probléma. Visszaadták a foglalónak nevezett önrészt kekeckedés nélkül.

Csak gondoltam megosztom veletek.
L_Matyi
Szuper. clap2.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.