Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Ingatlan Hirdető Követel
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
gygina
Hello mindenkinek!
Most vagyok először ilyen fórumon, tanácsot szeretnék!
Adott egy - vagyis mint kiderült több - internetes ingatlanos oldal, ahol ingyenes hirdetést ad fel az ember. 30 napig ingyenes. A 30. napon nem lehet törölni a hirdetést, nem kapsz értesítést, hogy lejár a hirdetésed.
3 hónapig nem hallasz semmit a cégről, el is felejted, majd kapsz egy számlát közel 19000 Ft-ról, plusz a kamatok. Próbálod törölni a hirdetést, nem lehet. Kéred levélben, hogy töröljék már, a regisztrációdat is, de azt a választ kapod, hogy nem törölnek, amig ki nem fizeted a tartozásod!
Végéigböngészed a hosszú felhasználói feltételeket, amiből kiderül, hogy 1 évig nem szüntetheted meg a regisztrációdat, köteles vagy 1 évig fizetni egy olyan szolgáltatásért, amit sosem akartál és nem tudtad lemondani az ingyenes időszak végén!
Hozzáteszem, kipróbáltam és bárki, bármilyen kamu email cimmel, kitalált címmel regisztrálhat, vagy ha haragszol a főnöködre, szomszédodra, exedre, elég a lakcímét és a nevét beírnod már ketyeg is neki a havi 4500 Ft-os hirdetés!
Lehet ilyet csinálni, nem lehet az ilyenek ellen védekezni???
Igen, biztosan körültekintőbben kellett volna a felhasználási feltételeket elolvasni, de az oldal tetején ott áll nagybetűvel, hogy ingyenes 30 napig, az ingyenes hirdetésekre adta ki és egy jogi szövegben, internetben nem túl jártas felhasználót simán átvernek ezzel!
Főleg, hogy mivel nem tudod törölni a 30 napon, vagyis azt hiszed, törölted és el van felejtve az egész!
Ráadásul egy olyan jónevű, köztudottan ingyenes oldal nevével, csak nem ingatlanbazar.hu hanem ingatlanbazar.com. Van más nevük is, mindet kiadja ingyenes ingatlanhirdetések keresésénél: ingatlandepo.com, weltimmo és lehet, hogy még több is.
És ha nem vagy elég körültekintő, esetleg regisztrálsz mindegyikre, nem írja ki hogy ez a felhasználó/email cím már regisztrálva van, hanem simán új ügyfélként ugyanazért a hirdetésért követeli a pénzt:O
Mit lehet tenni ilyenkor?
Ők annyit válaszoltak, elfogadtad a felhasználási feltételeket, miért nem olvastad el figyelmesebben. De mi van, ha nem is én adtam fel a hirdetést a saját email címemről? Miért nem törölhettem még az ingyenes hónap végén? Miért hazudják, hogy ők küldtek felszólító levelet mielőtt lejárt az ingyenes hónap?
Hogy lehet egy email cím megadásával 1 éves szerződésre kötelezni valakit 45000 Ft-ért, plusz 1000 Ft-ot kérnek a felszolító levelekért???
Bocs, hogy hosszú voltam, de ki kellett adni magamból, nagyon tanácstalan és feldúlt vagyok!
L_Matyi
Az ingatlandepot és társait már elítélték sokszor ilyenek miatt, nem fizessed ki, hiszen olyan szolgáltatást nyújtottak neked amit te nem kértél. Ezt persze mindenképp egy ajánlott tértivevényes levélben közöljed velük.
Elmarasztalta a bíróság az ingatlandepo.com-ot
Nem törlik a lakáshirdetést, míg nem fizet az ügyfél
gygina
Kedves Matyi!
Köszönöm szépen a válaszod!
Sajnos a cégnek nincs semmi elérhetősége, sem levélcím, sem telefonszám, sem ügyfélszolgálat, igy csak emailt tudok nekik írni. Azt is elméletileg csak a weboldal kapcsolat menüpontjában. Igy nyoma nem marad, de az egyik válaszukat olyan email címről írták, ahova tudok válaszolni, ezért oda is megírtam hogy kérem törölni a regisztrációmat és a hirdetésemet.
Arra is ugyanaz a válasz: csak ha befizettem a tartozásomat:(
Kenderice
(gygina @ 2010.05.20, 12:16) *

Kedves Matyi!
Köszönöm szépen a válaszod!
Sajnos a cégnek nincs semmi elérhetősége, sem levélcím, sem telefonszám, sem ügyfélszolgálat, igy csak emailt tudok nekik írni. Azt is elméletileg csak a weboldal kapcsolat menüpontjában. Igy nyoma nem marad, de az egyik válaszukat olyan email címről írták, ahova tudok válaszolni, ezért oda is megírtam hogy kérem törölni a regisztrációmat és a hirdetésemet.
Arra is ugyanaz a válasz: csak ha befizettem a tartozásomat:(

Ne foglalkozz vele. Ne tudják behajtani rajtad. Amúgy ez egy seychelles szigeteken bejegyzett cég.
Nekem is van fent hirdetésem, de mivel már nem aktuális és törölni sem tudtam, megváltoztattam az elérhetőségeimet (név, telszám) valamint az ingatlan adatait és innentől nem érdekelnek.
Különben simán elmarasztalná őket azért egy bíróság, hogy nem lehet törölni a hirdetéseket, ezzel a cég semmit nem tesz a kárenyhítés érdekében. Sőt szerintem adatvédelmi problémákat is felvet a cég hozzáállása.
Ne foglalkozz velük egy percet se.
gygina
Köszi neked is!
Amit Matyi belinkelt, attól megijedtem mert a másodikban az áll, hogy nem adtak igazat a panaszosoknak:(
Hogy tudtad az ingatlan adatait megváltoztatni???
Kenderice
(gygina @ 2010.05.21, 15:36) *

Köszi neked is!
Amit Matyi belinkelt, attól megijedtem mert a másodikban az áll, hogy nem adtak igazat a panaszosoknak:(
Hogy tudtad az ingatlan adatait megváltoztatni???

Most voltam fent, hogy megnézzem hogyan lehet módosítani az adatokat. Most már valóban nem lehet, de én akkor tettem meg, amikor még lehetett. Úgy látszik letiltották.
Viszont amin csodálkoztam, hogy minden további nélkül törölni tudtam a hirdetésemet!
gygina
Kaptam válaszlevelet a GVH-tól, abban azt írják, hogy a szerződést vitatni nem lehet, de perelhetek polgári peres úton:( Ma kaptam a cégtől egy levelet, hogy megint új üzemeltetője van, május 31-től, de a jogutódnál a szerződések ugyanazokkal a feltételekkel élnek, tehát megszüntetni csak a teljes tartozás kifizetése után lehet:(
Próbáltam módosítani az adatokat, de nem tudtam;(
L_Matyi
Olyan nincs, hogy addig nem szüntetheted meg, amíg nem fizetsz. Mindenképpen állj el a szerződéstől írásban! Ajánlott tértivevényes levélben, utána még mindig ráérsz nem fizetni. smile.gif

Tulajdonképpen megérdemelnék, ha jól teletömné valaki egy kínai szerveren keresztül az adatbázisukat nem létező személyekkel és hírdetésekkel. Azt mazsolázzák aztán ki...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.