Hétvégére rendeltünk egy traktor alakú tortát, a kisfiam születésnapjára. Hagytunk előleget is, 5000 Ft-ot. Mikor ment érte a párom, kiderült: nincs torta, mert valaki betelefonált,hogy lemondja a saját tortáját és tévedésből, a mi tortánkat húzták ki. Természetesen meg volt adva a nevem, a másik torta nem traktor alakú volt... Elnézést kértek, és annyit mondtak, velük már sokszor előfordult, hogy a megrendelt tortáért nem mentek, és a kukában kötött ki. Ennyi?! Én, és főleg a gyermekem issza a levét, hogy őket már sokszor átverték? Mit tehetek, bele kell nyugodnom, hogy ez a szülinap már így zajlott?
L_Matyi
2010.06.18, 09:13
Két dolgot tehetsz. Az egyik, hogy beírsz a vásárlók könyvébe, és megvárod a válaszukat, ha jófejek adnak egy traktor alakú tortát csak úgy. :-) A másik, hogy leírod ide és mondjuk a Homárra a cég nevét, és, hogy náluk ne vegyen az, aki tutira akar menni. Az előleg azért van, hogy ők ne járhassanak rosszul a traktorral, az ő dolguk, hogy annak összegét úgy állapítsák meg, hogy nekik még akkor is megérje, ha nem megy érte az illető.
Persze polgári peres úton kérhetsz kártérítést, de gondolom ennyit nem ér meg a dolog.
tudnak e okot mondani arra, hogy egy cukormentes cukrászdába betérve, 3 szelet torta elfogyasztása után-ami elviekben!!!- 27g ch volt összesen! h lehet, h 7. 4ről 22. 4 re felmegy a cukrom, halálomon voltam tegnap este tőle, 6x sikerült hánynom sugárba! mi lehet ennek az oka? merre tovább?-kit kereshetek ilyenkor, és kit vonhatok felelősségre??
Felháborítónak tartom, h cukormentes cukrászdaként működnek, kockáztatják a cukorbetegek életét, egészségét a tortáikkal!
nem vagyok egy hányós fajta, sőt! elég szívós vagyok, leszámítva ezt a betegségem, hogy cukorbeteg vagyok! egy diabetikus dbonként 8g ch rendelkező torta szelet nem nyomja meg egyáltalán így a cukrot! sőt soha semmitől se ugrott ki ennyire, és semmitől se hánytam még, főleg nem sugárba 6x! ha egy idős emberrel, vagy egy gyerekkel, nem beszélve egy terhes kismamáról!! ez megtörténik akár halállal is végződhetett volna!
és a magzat elvesztésével is akár,vagy a magzat károsodásávasl!
addig megyek míg nem tesznek a cukormentes cukrászdák felé ellenőrzéseket, avagy egyéb megoldást! mert egy cukorbeteg nem is eheti ezeket így ilyen formában biztos nem! 27chtól h megy fel 22.4re egy cukor, sehogy!.
aki teheti írjon nekem megoldásokat!
akűr 1et, de hatásos legyen!
L_Matyi
2010.12.17, 19:59
Ha úgy gondolod attól volt, akkor a fogyasztóvédelemnél, vagy az ÁNTSZ-nél tehetsz feljelentést. De szólhatsz nekik is közvetlen. Gondolom nem direkt tették ezt, de igazad van, ez durva hiba.
Mozigépész
2010.12.17, 21:02
Én is cukorbeteg vagyok, de azért nem mertem volna bevállalni 3 szeletet!
hát, beszélem a tulajjal, mossa kezeit, 10 éve senki se panaszkodott feléjük, és cukorbetegek járnak be enni, hát én nem fogok, de kb semmi elöbbre jutás,,, se bocs, se más, velem volt baj szerintük... menyjek orvoshoz, lehet vírus,,, igen,...
nem mondta nekem-mint firss cukrosnak, h miből hány dbot egyek, ha 27g ch volt benne, gondoltam az mehet...
soha!!
bocs, ezt szépen leírtam....
no senkitől se kaptam rendes orvosi utasítást, magam tapasztalok ki kb mindent , erről a mocsok betegségről, kisebb sikerekkel... mert lassan 1 év eltelt de még mindig kísérleti alanya vagyok a diabetológiának...
tehát a cukrászda tabu,,,, marad a csoki, attól nincs bajom...
a 27g ch-süti pedig megfelel kb 60-70 g chnak szervezetem szerint.
Mozigépész
2010.12.23, 22:53
Alapból kétfelé kell osztani a cukorbetegséget, még ha mind a kettőnek is ua. alapja, a magas vércukor szint.
De az egyik ok az inzulin hiány, ami "ösztökéli" a sejteket a vérben lévő cukor lebontásában, tárolásában. Ezt csak inzulin bejuttatásával lehet kompenzálni, ami az injekciós módszer. Ez azért veszélyes, mert a kontroll a beteg kezében van, rendszeresen kell mérni, figyelni a bevitelt, és ehhez mérni az inzulin beadását. Kollégám is ilyen, ezért sokszor volt problémája, rosszulléte, amit nehezen tudnak az orvosok is diagnosztizálni. Volt olyan is, hogy majdnem bekómált, mert nagyon leesett a cukor szintje az inzulin után.
A másik gyógyszerrel kezelt válfaj, itt a sejtek lesznek inzulinra érzéketlenek, és nem dolgozzák fel a cukrot az inzulin utasítására sem. Diéta és a gyógyszer kombinációjával kisebb odafigyeléssel fenntartható a megfelelő cukorszint. Ebben az esetben a gyógyszer nem engedi a szénhidrátot felszívódni, mivel ugye ebből lesz a cukor. Én is ebbe a csoportba tartozom évek óta, bár a családi megélhetés miatt sajnos a diéta nem annyira betartott mind kellene, de így is tudom a megfelelő szintet tartani, és néha jöhet a nem diétás süti is!

De csak csínján!
L_Matyi
2010.12.26, 08:11
(hcbaby @ 2010.12.23, 07:37)

no senkitől se kaptam rendes orvosi utasítást, magam tapasztalok ki kb mindent , erről a mocsok betegségről, kisebb sikerekkel... mert lassan 1 év eltelt de még mindig kísérleti alanya vagyok a diabetológiának...
Azért nem ártana az orvostól rendes leírást kérned, hogy pontosan mid van, és mit ehetsz és mit nem. Ilyenek azért léteznek, de a net is tele van vele, ha tudod, hogy pontosan mid van. Ne vedd félválról, ez elég veszélyes tud lenni.
Nem csak a cukor veszélyes. A szénhidrátokból (pl.: liszt) is cukor lesz idővel, így azok is tudják ingadoztatni a cukrodat, attól függ mi bajod, abból se lehet nyakló nélkül enni.
inzulinos vagyok, és nem tudták még beállítani, ahogy látom nem is nagyon törik magukat....