Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Sportfelszerelés
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
tigrismacs
Üdv!

A problémám leírása: Körülbelül egy hónapja vásárolt párom egy wakeboard kötést az erre specializálódott üzletben, mondták neki, hogy három hónap garanciát vállalnak rá. A kötés hátáról az 5. használat után (ez kb. egy hónapot jelent) elkezdett mállni az anyag külseje és a felirat (a wakeboard kötést vízben használják, az ember gondolná, hogy olyan anyagból gyártják, ami ezt bírja...), illetve az egyik kötés hátulján a bevarrt anyagcsík kibomlott. Visszavitte a boltba a számlával, mire közölte vele az üzlet tulajdonosa, hogy a pénzt nem tudja visszaadni, mert ez esztétikai hiba, csak levásárolni lehet, vagy visszaveszi harmadárban. A szakadást ki tudja javíttatni, de az anyaghibát nem. Bevizsgáltatni nem hajlandó, pedig párom mondta neki.
Mit tudnánk tenni, ill. ez kis hibának számít, hogy egy vízre tervezett sportszer víz hatására elkezd tönkremenni?

Köszönöm a válaszokat, segítségeket előre is!
C14SE
Kezdő vagyok, így lehet, hogy nem jól csinálom amiért elnézést kérek.
Vásároltam egy vívó pengét (párbajtőr) melynek értéke 10000Ft feletti. Sajnos összeszereléskor elszakadt a menetes része, ami egyértelműen gyártási hibára utal. (nem a menet szakadt meg, hanem elszakadt a menetes rész) A penge nem volt használva, a vásárlástól számítva nem telt el 1 hónap a hiba jelzéséig. Ez a hiba nem javítható, csak cserével orvosolható. Köteles-e kicserélni a pengét az üzlet, ekkora értékű termékre van-e valamilyen kötelező garancia vagy szavatosság, kinek kell bizonyítani hogy gyártási hibáról vagy nem rendeltetés szerű használatról van szó (bár még használva nem volt, "beépítés" közben vált használhatatlanná).
ui: idáig elég hosszadalmasan ment a dolog. 120km-re lakom Budapesttől, ahol az üzlet van. Telefonon jeleztem a problémát, amire az eladó azt mondta, hogy valószínű cserélik de azt a tulajdonosnak látnia kell. Küldtem fényképeket róla, amire hasonló választ kaptam. Végül felutaztam Budapestre, elvittem személyesen a pengét, de még mindig csak azt a választ kaptam, hogy valószínű cserélik, de a tulajdonos dönti el. Válaszom még mindig nincs, költségem annál több. utazás, beépítés költsége, beépítésnél elhasznált segédanyagok, melyek nem használhatók újra stb.
Mozigépész
Hát szerintem nem tartós fogyasztási cikknek számítanak a sportszerek, de 2 év szavatosság akkor is van, melynek első 6 hónapjában az eladó kötelessége bizonyítani, hogy nem megfelelő használatból eredő a hiba. Ezt sokan tévesen 6 hónap garanciának mondják még az eladók is, hisz ilyenkor tényleg olyan, mint ha garancia lenne, de nem az!
A bevizsgálásra van ha jól emléxem 15 napja, plusz ennyire kell törekednie a javításnál, cserénél.
A te költségedet nem fogja senki megtéríteni, ezért vásárlás előtt érdemes elgondolkodni, mit és hol veszel.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.