örökinas
2004.02.16, 10:55
Kedves felhasználók!
Segítséget szeretnék kérni !
Nagy szükségem lenne a 2003 decemberében életbe lépett új építőipari
jótállási törvény teljes szövegére,vagy megtalálási helyére.
Ha valaki olvassa soraimat és tud segíteni,úgy éretesítsen a g.veszpremi@freemail.hu e-mailen,vagy a 06 70 315 2246 tel.számon.
Nagyon köszönöm előre is .
üdvözlettel Veszprémi Gábor
Meg tudom adni ezt is, amennyiben még aktuális. Cégünknél van külön engedély a CD jogtárból való kivágásra, így bármit fel tudunk formázva tenni.
Nincsen már szükséged rá?
Shia-ko
2004.05.11, 10:21
A belinkelt oldal sajnos nem elérhet??.
Van rá lehet?ség, hogy máshol megtekintsem?
sanya12
2004.12.25, 13:53
az iránt szeretnék érdeklödni hogy ha veszek egy számitogép alkatrészt é meggondolom magam és visszaviszem az eladohoz sértetlenül 3 munkanapon belül köteles e visszavenni ??
Shia-ko
2004.12.25, 13:56
Nem, csak ha meghibásodott.
Tud valaki ilyen jogszabályról?
Elképzelhető, hogy a HP nem cseréli ki a számítógépet (500.000 Ft) 3-szor azonos fődarab meghibásodása után, mert nem magánszemély, hanem cég vette a gépet. 1 év garancián belül? segítsetek. Kösz: DGyuri
Ez attól függ, hogy mik a jótállási feltételek. Ha a jótállási jegyet megkaptad, akkor ki kell cserélni, erre nem lehet hivatkozni.
A korlátozás, mely a jogszabályokban van, így nem értelmezhető. Azt mondja, hogy fogyasztói szerződés keretén belül értékesített termékekre vonatkozó a kötelező jótállás illetve a szavatosság. Ki a fogyasztó? Fogyasztó lehet akkor is a vevő, ha bár céges számlára vette a gépet, de nem a cég gazdasági céljaira használta azt. Ilyen van.
Amennyiben adott jótállási jegyet, úgy elismerte, hogy maga ad önkéntes jótállást. Ebben az esetben pedig semmilyen kifogást nem tehet, kötött egy szerződést, melyben vállalta a jótállást, hiszen még a dokumentációját is átadta. Hozzá kell tennem, hogy a jótállási igényt elég jótállási jeggyel érvényesíttetni, így nem is kell hozzá számla: akkor meg honnan nézte, kinek a nevén van?
Lényeg: Nem teheti meg.
Azért még egy kérdés felmerül bennem: hogyan javította jótállás keretén belül a terméket háromszor, ha cégre nincsen jótállás? Csak a cserénél nincsen? Ez abszurd.
Helló mindenki!
Vettem egy MP3 lejátszót és az tönkrement, nem játszotta rendessen a zenéket!
Volt más baj is; Mint ahogy az a fülhallgatóknál szokott lenni ,hamar feladta a szolgálatot, de ezzel nem is foglalkoztam, vettem egy újat és azzal használtam, ezt el is mondtam a helyen ahol vettem a lejátszót!Erre ők azt mondták, h semmi gond, adjam le fülhallgató nélkül és ha kicserélésre kerül sor akkor majd legfeljebb fülhallgatót nem kapok az új termékhez!
Már egy hónapja legalább h várom a lejátszóm de még mindíg nincs kész, megtehetik ezt, medddig kell még várnom a lejátszómra, közben telik a garanciaidő?!?!?
Előre is kösz a segítséget!
(KoRn @ 2005 Nov 12, 08:12 PM)
Már egy hónapja legalább h várom a lejátszóm de még mindíg nincs kész, megtehetik ezt, medddig kell még várnom a lejátszómra, közben telik a garanciaidő?!?!?
Nem telik kozben a garanciaido, a szervizben toltott idovel meghosszabodik.
Kösz!
Hallottam egy olyat is hogy ha 30 napon belül nem bírják megjavítani akkor kötelessek újat adni vagy visszafizetni, ezzel mi a helyzet van ilyen jogszabály?
(KoRn @ 2005 Nov 12, 09:23 PM)
Kösz!
Hallottam egy olyat is hogy ha 30 napon belül nem bírják megjavítani akkor kötelessek újat adni vagy visszafizetni, ezzel mi a helyzet van ilyen jogszabály?
Szia!
Nem, nincs, ha mostanában vásároltad. Most fejből nem tudom mikor változott ez meg.
Írtam már erről egy összefoglalót:
Gyakori Kérdések: Határidők Kifogások Rendezésére
Muffurc
2005.12.21, 18:31
Jó napot! 3 hónapja vettem egy 72cm-es flat DAEWO tv-t. Halvány fehér függöleges csikok jelentek meg a képernyön. Kihívtam a megadott szakszervizet, felvették a hibát / mivel látható / elvitték és két nap múlva ugyan úgy vissza hozták. Magyarázat : látják látják a hibát, de a müszerek szerint hibátlan !!! Ilyenkor mit tegyek ?