(L_Matyi @ 2010.07.06, 14:09)

(Marcsi75 @ 2010.07.05, 14:57)

Ha szerződésben történt megállapodás szerint aláírtunk jegybanki alapkamatot vagy ilyen kötelezettséget, akkor azt kiszámlázható. De egy idegen behajtó cég adminisztrációs költségét megfizettethető-e velem?
Ha a szerződés rád vonatkozó részét teljesítetted, akkor minden szerződés szerint megy, ha nem, akkor már bonyolultabb a helyzet. Elvileg kell küldenie felszólítást, hogy fizess neki, de ha te nem reagálsz, akkor jogában van behajtócéggel behajtatni, és a te nemfizetésed által okozott többletköltséget is számon kérni rajtad.
Értem. Nem nagy összegről van szó. Sajnos egy volt kolléganőnk aláírt egy ostoba szerződést egy szőnyeg tisztításra. Ami azt jelentette, hogy ha akarjuk ha nem két hetente hoznak szőnyeget és fizetni kell. Aztán a szerződés szerint úgy lehet csak lemondani, hogy ha lemondtad, még akkor is fizetned kell a semmiért is másfél hónapi díjat. Ami teljesen inkorrekt a mai világban és alá sem lett volna szabad írni, így viszont a kolléganő nem a saját pénzén megtakarított magának egy kis munkát.
Tehát a szerződés nem is cégszerűen lett aláírva.
Lemondtuk a szolgáltatást és nem fizettünk a semmiért további másfél havi díjat. Mert számom abszurd, hogy a nem szolgáltatásért is fizetni kell.
És szerintem nem tértivevényes felszólító levelet írtak és ez a behajtó cég is simán adta fel a csekkét.
Arra gondoltam, hogy az alap 4800 Ft körüli összeget elutalom a cégnek és vajon mi lesz utána.