Némiképp tanácstalan vagyok, és remélem vannak itt nálam tapasztaltabban akik segíthetnek.
Adott egy német székhelyű cég, a neve Gameforge. Ez a cég különböző országokban nagyon változatos internetes játékok üzemeltetésével foglalkozik (Pl. Metin, Bitefight, stb.) Üzemeltetnek többek között magyar szervert is. Itt karaktereket lehet létrehozni, majd ezeknek a karaktereknek mindenfélét vásárolni. Nagyon leegyszerűsítve valós pénzért játékpénzt vásárolhat az ember. Az eset a következő. A játékpénzt többféle úton is meg lehet venni: hitelkártyával, paypalon keresztül, telefonhívással, sms-sel, banki átutalással, moneybrokers-el, Ukash-el, és kuponnal. Az árak a telefonhívás és az sms lehetőségeknél Forintban, míg a többi esetben euróban vannak megadva. Engem ez eléggé zavarba ejtett, mert akkor honnan tudjam hogy most melyik a legolcsóbb változat?
Utána néztem, és a 1997.évi CLV.tv. 14. § (4) azt írja: Az eladási árat és az egységárat, illetve - határon átnyúló szolgáltatásnyújtás kivételével - a szolgáltatás díját a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kifejezve fel kell tüntetni.
Kérdésem: vajon egy német székhelyű cég magyar szervere az határon átnyúló? A játékpénz vajon szolgáltatásnak, vagy terméknek minősül? Összességében tehát a cég köteles-e az árakat forintban megadni?