Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
A T-Mobile visszaélése a hanpostafiókkal
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
fafej
A T-Mobile szerintem kilopott a telefonálók zsebéből 100-120 millió Forintot!

A T-mobile 2004.december elején módosításokat hajtott végre a hangpostafiók szolgáltatások területén.
Ez azzal járt, hogy az olyan előfizetők hangpostafiókját is aktiválták, akik ezt korábban nem vették igénybe és nem is nem kérték, ill. tudomásuk sem volt róla.
Azt már korábban simán lenyelették az előfizetőkkel,hogy a 3 másodperc alatti hívások, amúgy szerződésben rögzített, ingyenességét minden előzetes infó nélkül eltörölték. Így minden megkezdett hívást minimum félpercnek ill. perces díjcsomagban 1 percet számláznak.
A trükkös kis hangposta módosításukkal azt érték el, hogy az ember minden esetben fizet, ha a hívott fél nem válaszol,ki van kapcsolva vagy nem elérhető. Jómagam soha nem használtam a hangposta fiókot, nem okozok felesleges kiadásokat másoknak és nem vagyok hajlandó fizetni üzenetek meghallgatásáért. Ismerettségi körömben se jellemző a hangposta használata. Valószinűleg a T-mobile is keveselhette a hangposta összforgalmat.
Könnyen kiszámolható, ha a kb. 4 millió előfizető mindegyike csak kb. egyszer "szív", azaz olyan esetben is fizet (=hangposta jelentkezik), amikor nem számít rá, akkor az átlagos díjakkal beszorozva,megkapjuk, hogy
minimum 100-120 MILLIÓ Forintot KILOPTAK a telefonálók zsebéből!!!!
Arról nem is beszélve,hogy ez nem csak a saját előfizetőik lehúzását eredményezi, hanem mindenkit aki T-Mobilos számot hív. Tehát a valóságban ez az összeg még magasabb lehet!

FELHÁBORÍT, hogy az én telefonelőfizetésemet felhasználva megkárosítottak olyan személyeket, akik engem hívtak!

FELHÁBORÍT, hogy a T-Mobile az én kifejezett kérésem ellenére ( mivel a hangpostafiókom kikapcsolása szerintem ennek számít), az előfizetésemhez olyan szolgáltatást aktívált, amit én nem kértem és kiadásokkal jár mind az engem hívók részére, mind az én számomra,mivel rákényszerít a jóhiszeműen üzenetet hagyók üzeneteiteinek meghallgatására!

FELHÁBORÍT, hogy a T-Mobile felesleges időpazarlásokra kényszerít, hogy a már korábban egyszer elvégzett beállításokat ismételten vissza állíthassam!
TheElf
1. a hangposta lehallgatása sok esetben ingyenes.
2. a hangpostafiók aktiválása nem jelenti azt, hogy az valóban fel is veszi a telefont. Miért? Mert a hívásátirányítás hiányzik hozzá. Márpedig a hangposta ma már indokolt, hogy z alapszolgálltatás automatikusan aktivált része legyen, vagy használod, vagy nem.
3. A 3 másodpercről beszélsz, szerintem ha neked ez tényleg kárt okozott akkor az komoly baj, mert ennyi idő alatt nem derül ki, hogy téves, visszaéllni ezzel viszont remekül lehet. Szerintem a 3 másodpercezők az egy előfizetőre vonatkozó költsaégeket megnövelték, és ez az én előfizetésemet is megdrágította, így pont az ezzel élő emberek loptak ki a zsebünkből pénzt. Nem véletlen, hogy ez mindenhol megszűnt.
denevérember
Hála a jó Istennek, mióta megjelent a vodafone az országban, megszűnt a két szolgáltató monopóliuma...
Bár valószínű, hogy tényleges anyagi kárt nem okozott ezzel a T-Mobile, attól függetlenül szerintem aggályos bármiféle önhatalmú változtatás,
mindenféle előzetes értesítés nélkül..
Már az is haladás hogy a Távközlési és Informatikai Minisztérium
ilyen keményen odalépett a számmegtartás kérdésében...
Remélem egyszer a MATÁV-nak is lesz olyan ellenfele, mint a
Pannonnak és a (mostmár) T-Mobilnak...
fafej
TheElfnek:
1) Csak tájékoztatásul: hangpostádat max csúcsidőn kívül hallgatod meg ingyen.
2) Aktíválták az átirányítást is!!! Ez a szivatás. Mit gondolsz miért rágtam be ennyire?
3)A 3 másodperc korábban arra elég volt,hogy ha hangpostafiók jelentkezett be és te nem akarsz üzenetet hagyni, akkor lenyomod. Nem más miatt hiányolom.

A Matáv ilyen szempontból korrekktebb. Ha a vezetékesen központi üzenetrögzítőd van aktíválva, amikor az bejelentkezik még nem nyomja egyből az impulzust, ergo nem kerül pénzbe.

denevérembernek:
De az szerintem totál lehúzás,ha hívok valakit akinek a büdös életben nem volt hangpostafiókja most meg éppen ki van kapcsolva és egyből ketyeg a csúcsidős félperc. Mindezt egy szolgáltatói önkényeskedés miatt!
A csel az a dologban, hogy ezért a 20-30-50 Forintokért senki nem fog bíróságra menni meg ugrálni. De ha összeszorzod, az már rendesen okos lóvé!

Az egész problémában meg amúgy a korrektség a lényeg. Akármilyen átállást végeztek is el, technikailag semmilyen problémát nem jelentett volna a korábbi hangposta beállítások érvényben tartása. Csak akkor nem szakítottak volna ekkorát!
Aki ezt meg nem látja át az menjen a T-Mobilenak reklámfilmet forgatni!
denevérember
Ez így már tényleg érdekes...
Még ha semmi pluszkiadással nem járna, szerintem akkor is illene
egy telefon, vagy egy sms, hogy "sorry de előzetes, vagy utólagos engedélyével épp megvezetjük..."
Sajnos , amíg ebben az országban egy kisember nem tud
elérni semmit multicégekkel szemben, addig ezt meg fogják tenni...
Shia-ko
Panaszt kell tenni FVFnél, és nem kell bíróságra menni. mivel globálisan játszották el, ez nem egyéni ügy, és az illetékes hatóság hivatalból kivizsgálja, és ha kell szankcionálja. Az, hogy utána avalós/vélt, anyagi/erkölcsi károdat vissza tudod-e perelni, már más kérdés. ermm.gif
TheElf
fafej: Ráérsz este lehallgatni a hangpostádat... Mellesleg a környzetemben elég sok T-Mobile ügyfél van és egyikünknek sem lett aktiválva a hangposta, egyikünknek sem vesztek el az átirányításai. A hangpostát pedig könnyű kiszúrni az átirányítás kapcsán is pl.
fafej
blowup.gif Elf te a T mob nál dolgozol?
fafej
Valószinűleg sokan reklamálhattak, mert tényleg visszaállították az átirányításokat.
Bár én inkább szkeptikus vagyok és simán eltudom képzelni, hogy ez eleve a stratégia része volt.

Az első 1-2 hétben tudtak ugyanis a legnagyobbat szakítani, amikor még senki nem tud róla, hogy aktíválták az átirányítást a hangpostára.
Előbb utóbb aki észrevette, az mégha bosszankodva is, de visszaállítgatta magának úgyis a korábbi beállításait.

Ennyi idő után meg, amikor a kaszálás megvolt, nagykegyesen a T-Mob korrigálja a hibát, és újra a korábbi beállítások élnek. Ha valami komoly helyről vizsgálódnának, akkor "műszaki hiba volt, de már helyre is állítottuk!" duma lesz!!! A szándékoságnak még a látszatát is elkerülve.

Nem vagyok paranoiás, de el nem tudjátok képzelni,hogy az ilyen multik milyen stábbal a hátuk mögött ügyködnek a legkifinomultabb machinációkon, hogy minnél több zsét huzzanak ki.
Amugy közgazdász hallgató vok.
Na pá
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.