Kisgyerekeknek szerettem volna egy pici yorkiet karácsonyra. Találtak egyet, de érte jött a gazdija. Bújtam a netet- de horribilis áron volt. Találtam egy hirdetést, miszerint elajándékoznának egy kutyit, csak a szállítást kell kifizetni (Ausztriából).Teljesen hihető sztorival. Több levélváltás után, kaptam egy levelet a szállítási cégtől, hogy hova és mennyit utaljak. Persze utánanéztem a cégnek- teljesen oké volt. Wetstern Unionon elküldtem a pénzt (amit azonnal felvettek), vissza is igazoltak. Másnap a kutya helyett egy e-mail jött, hogy fizetni kellene biztosítást is. Erre visszamondtam az egészet, de se pénz, se kutya. A szállítási cégnél (Pet-a-Jet) semmit nem tudtak, de azt hiszem ők is megtették a feljelentést. Én is feljelentettem őket, szintén semmi eredménnyel, mert a tisztelt rendőrségünk még csak nem is reagált.
Lehet-e ilyenkor tenni valamit?
Annyit megtettem, hogy több hirdetést csalásnak minősítettem, hátha más nem nagyon fut bele. (Bár ennek kicsi a valószínűsége, lévén nagyon komolyan meg van csinálva az egész!)
A kamu emailcím: pet_a_jet@europe.com
A valódi így kezdődik: Pet-a-Jet
A hirdetésekben "teáscsésze" yoki kutyus van, többnyire magyarországi feladóval, ausztriai indulással, repülővel. Több különböző néven.