Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Határidő
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
Valéria
Visszavásároltam az életbiztosításom. Az ügyfélszolgálaton, ahol intéztem a visszavásárlást, azt mondta az ügyintéző, hogy két héten belül utalni fogják a pénzt. A szerződésben is benne van, hogy a kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül küldik a pénzt. A pénznek már régen a számlámon kellene lenni. Az a kérdésem, hogy ilyen esetben van-e lehetőségem arra, hogy késedelmi kamatot kérjek, mivel a pénzemen ülnek és én nem tudom "használni".
Mozigépész
Persze. De nem biztos, hogy megadják, mondvacsinált indokkal. Akkor meg marad a per. Ja, és ha vettél fel adójóváírást az életbiztosításodra, akkor 3 évre visszamenőleg vissza kell fizetni a visszatérítést +20% illetve + 36%.
Egyébként ha a felvett összeg (amit kaptál)=x, akkor a kamat úgy alakul, hogy x-nek a 12%-a (jegybanki alapkamat kétszerese, jelenleg 6%), ez osztva 365-el, az így kapott összeget szorozva a késedelmes napok számával. Ez meg olyan kicsi lesz, hogy ha nem adják meg nincs értelme pereskedni.
Pl.: Kaptál 100000.- Ft-ot, Egy éves kamata 12000.- Ft, napokra elosztva 33.3333 Ft.
Valéria
(Mozigépész @ 2011.04.28, 15:07) *

Persze. De nem biztos, hogy megadják, mondvacsinált indokkal. Akkor meg marad a per. Ja, és ha vettél fel adójóváírást az életbiztosításodra, akkor 3 évre visszamenőleg vissza kell fizetni a visszatérítést +20% illetve + 36%.
Egyébként ha a felvett összeg (amit kaptál)=x, akkor a kamat úgy alakul, hogy x-nek a 12%-a (jegybanki alapkamat kétszerese, jelenleg 6%), ez osztva 365-el, az így kapott összeget szorozva a késedelmes napok számával. Ez meg olyan kicsi lesz, hogy ha nem adják meg nincs értelme pereskedni.
Pl.: Kaptál 100000.- Ft-ot, Egy éves kamata 12000.- Ft, napokra elosztva 33.3333 Ft.

Köszönöm! Szerencsére az igénybevett adójóváírást nem kell visszafizetnem, mert a 10 év eltelt! Erre figyeltem! Köszi a számítási módot is (nem voltam benne biztos, hogy hogyan is kell számolni)! Az összeg amúgy elég nagy (ezért is idegesít, hogy nem utalják a pénzt). A késedelmi kamat kb. 3.200 Ft 10 napra számolva.
Mozigépész
Akkor azért megéri!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.