Üdv Mindenkinek!
Nemrég komoly szélvihar volt, amely hatására a villanyoszlopon az egyik fázis vezeték leszakadt és csak bizonytalanul érintkezett.
Mivel mindez éjjel történt sajnos csak későn vettük észre, hogy a szobában a TV, számítógép és a DVD ki-be kapcsol és ijesztő hangokat ad ki. Azonnal kihúztam mindent a fali csatlakozókból. Este miután hazaértem, kihívtam az Elműt, mivel estére sem változott a helyzet. Megállapították, hogy a vezeték le volt szakadva az oszlopnál, amely az ELMŰ -höz tartozik. Ahogy a szél mozgatta a vezetéket az néha áram alá került és így az azon a fázison üzemelő eszközök is.
A hibát elhárították, mindenki örült...
Ezután néhány nap múlva szerettem volna DVD-t nézni, de a DVD nem bootolt be... folyamatosan a bootoláskor megjelenő szöveg jelenik meg a kijelzőjén...a TV-n nem látni semmit. Hiába volt zavarszűrős földelt elosztó, mégsem védte meg a készüléket...
Sajnos a lakásbiztosításunk csak alap biztosítás, a házban lévő készülékekre nem terjed ki.
A kérdésem az, hogy a DVD javítás költsége áthárítható-e az ELMÜ-re az elektromos hálózat hibája miatt történt káreset címén?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel
Farkas Csaba