Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Elromlott Vízhűtés
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
Szabadember
Hello!
2011.06.28 dátummal vásároltam a Hardverker nevű üzletben egy Corsair H50 típusú PC vízhűtést. Ez egy kompakt, zárt rendszer, ami nem szétszerelhető, nem tisztítható, nem utántölthető.
December elején a vízhűtés meghibásodott, ami miatt a gépem állandóan túlhevült majd kikapcsolt. Időhiány miatt 2011.12.27.-én vittem be a Hardverker szervizébe. A helyszínen átvételi elismervényt kaptam csak dátummal, névvel, címmel, telefonszámmal és a probléma leírásával. Másnap felhívtak telefonon, hogy náluk a hiba nem jelentkezik, a termék szerintük hibátlan, ezért nem tudják cserélni (javítani meg eleve lehetetlen, hiszen műanyaghegesztéssel illeszkednek a darabjai).

Ehhez még hozzájön, hogy a termék egyes elemei kétoldalas ragasztószalaggal (vagy inkább szivaccsal) rögzülnek az alaplap hátoldalához, melyek roncsolása nélkül (hiszen egyszer használatosak) a termék nyilvánvalóan nem szerelhető le. Így aztán ha újra visszatenném a gépbe a terméket, ezt csak azok nélkül tudnám megtenni.

Mit lehet ebben az esetbe tenni? A terméket a dátumok alapján szerintem 6 hónapon belül vittem vissza, ráadásul a termékre papíron két év garancia jár.

Segítségeteket előre is köszönöm
Szabados Áron
L_Matyi
Biztos vagy benne, hogy a termék hibás? Ha igen, akkor vidd vissza oda, ahol vetted, nem a szervizbe, azok nem felelnek érte. Ha van rá két év garacia, akkor az jár neked. Tovább kell adniuk.
Szabadember
(L_Matyi @ 2011.12.28, 22:35) *

Biztos vagy benne, hogy a termék hibás? Ha igen, akkor vidd vissza oda, ahol vetted, nem a szervizbe, azok nem felelnek érte. Ha van rá két év garacia, akkor az jár neked. Tovább kell adniuk.

Tekintettel, hogy képtelen lehűteni a gépemet, ezért biztos vagyok benne. Kölcsönkaptam egy léghűtőt és mindjárt megjavult a gép.

A hardverker úgy néz ki hogy az utcára két ajtó nyílik, az egyik a bolt, itt nem hajlandók foglalkozni garanciával, a másik ajtó meg a szerviz. Az embert automatikusan átirányítják a szomszédba (ami ugyanúgy Hardverker Online kft.) ha valami kínja van. A két helynek azonos a címe. Mi bajom lehet nekem ebből, hogy a szervízben adtam át a terméket és nem a boltban?

A fő kérdés pedig az, hogy mit tehetek, hiszen ők le akarnak engem rázni azzal a kifogással, hogy nekik működik? Ha én nem fogadom el a véleményüket, akkor jól tudom, hogy nekik kell saját költségükön bevizsgáltatni a terméket valami akkreditált helyen?

Jelenleg úgy áll a dolog, hogy náluk van a termék és az utolsó telefon szerint még próbálkoznak a hiba előidézésével. (Érdekes nálam a gép használattalan volt tőle + szörcsögött a pumpája)
L_Matyi
(Szabadember @ 2011.12.28, 22:55) *
A két helynek azonos a címe. Mi bajom lehet nekem ebből, hogy a szervízben adtam át a terméket és nem a boltban?
Akkor semmi. A lényeg, hogy annak a kft-nek adjad vissza, akinek a neve a számlán van.

(Szabadember @ 2011.12.28, 22:55) *
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy náluk van a termék és az utolsó telefon szerint még próbálkoznak a hiba előidézésével. (Érdekes nálam a gép használattalan volt tőle + szörcsögött a pumpája)
Mennyi idő után jelentkezik a hiba? Ha gyorsan, akkor én azt szoktam csinálni, hogy ott helyben bemutatom és jegyzőkönyvbe (amit az átvételnél fel kell venniük) vetetem, hogy a hibát észlelék az átadásnál. Egyébként meg visszaviszed haza, és másnap megin visszaadod, hogy továbbra se jó. Ha ez neked nem gond, akkor ezt kétszer megcsnálod és meg fogják unni, illetve lehet békéltetőhöz menni, meg ilyesmik, de előbb probáljad meg meggyőzni őket, hogy ez így nem jó neked.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.