Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
PannonGSM az élvonal-kúltúra,és korrektség
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Denniss
Nem szép ha az ember utolsó pillanatban fizeti be a csekkjeit, ez már biztos.
Nálam ez sajnos sokszor előfordult, megjön az sms, megadja a határidőt.
Aztán a határidő lejárta elött 1 nappal egyirányúsítják a telefont.
Idegesítő, mert nem tud az ember beszélni, üzletek veszhetnek el (vesztek is).
Természetesen a szolgáltató felszámítja a "visszakapcsolási díját" még ha jogtalanul, akkor is.
Miután ez többször megtörtént, e-mailban követeltem a jóváírást, de nem jött válasz.
Újabb pár eset után újra e-mail, és arogáns, buta erőszakos választ kaptam, ahol
a "kisasszony" probléma megoldása helyett a fölényes magatartást tette inkább előtérbe.
A következő e-mailváltásra megírtam hogy amennyiben nem korrigálják, felmondom a 7 éves előfizetésem.
Újabb vérlázító válasz után sajnos úgy döntöttem, nem fizetem az utolsó csekket be, hiszen visszakapcsolási díjként annak a többszörösét kiszámlázták jogtalanul.
A vonalat kikapcsolták, 2 hónapra rá (most) megkaptam a behajtási felszólítást...
70000 Ft-ról.
Érdekes módon egy másik szolgáltatónak sem az ügyfélszolgálatával, sem a rendszerével nem voltak az eddigi 4 év alatt gondok...

1. Érzésem szerint egy 7 éves ügyféllel (havi 20-50000Ft díjjal) inkább meg kellett volna követniük, vagy rosszul érzem?
2. Van joga a pannonnak arra hogy az ilyen díjakat behajtsa?
3. A fizetési felszólítás az elmaradt csekknek legalább a duplája. Ez jogos??
4. Valószínűleg mások is befizetgetik a "visszakapcsolási díjaikat", ez legális?
5 Nem lenne a fent nevezett szolgáltatónak kötelessége kultúrált ügyfélszolgálatot fenntartania?

Ha valaki tud ezekre a kérdésekre válaszolni, azt nagyon megköszönném!
FVF
A probléma a következő amellett, hogy a dolog marketingoldalát szemlélve teljesen igazad van.
A szerződést először Te szegted meg, hiszen nem teljesítettél megfelelően. Ilyenkor a szerződésben adott feltételek szerint járhat el a másik fél, s adott szankciókat is alkalmazhat.
A dupla számlaértéket furcsállom, de semmit nem tudok rá mondani, meg kell kérdezni, miért is lett ennyi kiszámlázva.

Sajnos indok nélkül egy szerződést sem lehet felmondani, mert annak következményei vannak.
Denniss
(FVF @ 2005 Jan 3, 09:27 AM)
A probléma a következő amellett, hogy a dolog marketingoldalát szemlélve teljesen igazad van.
A szerződést először Te szegted meg, hiszen nem teljesítettél megfelelően. Ilyenkor a szerződésben adott feltételek szerint járhat el a másik fél, s adott szankciókat is alkalmazhat.
A dupla számlaértéket furcsállom, de semmit nem tudok rá mondani, meg kell kérdezni, miért is lett ennyi kiszámlázva.

Sajnos indok nélkül egy szerződést sem lehet felmondani, mert annak következményei vannak.

Igazad van.

Az én igazi problémám a szolgáltató hangneme, illetve a hozáállása az
ügyfélhez.

Az én üzletemben ha valaki 40-50e Ft hasznot hoz nekem havonta (míg mondjuk mások 4-5000-et) akkor igenis normálisan beszélek azzal az ügyféllel, még akkor is ha esetleg mulasztott valamit.

A pannon folyamatos baklövései után azt kell gondoljam, nem fontosak az ügyfelei neki. Nekem pedig az ügyfélszolgálat hanyagsága több ízben okozott anyagi kárt csak azért mert a kishölgy a pult túloldalán "nem tehetett meg" valamit, amit aztán vidéken kb 7000 Ft üzemanyagköltség, és fél nap árán egy másik kolléganője érdekes módon megtehetett.
Amikor kártérítést kértem, nem érkezett természetesen válasz...

Ezek alapján úgy gondolom hogy okozott már bőven annyi kárt, többet is mint az elmaradott összeg, csak ők ezt gondolom, nem ismerik el.

Ennek az "igazamnak" lehet érvényt szerezni hivatalos úton? (Eléggé kételkedem)
FVF
Nagyon nehéz. Volt már ilyen egyeztetésem ügyvédi irodával, s nem nagyon szoktak bíróságok ilyenért pénzt megítélni, s még a pert is bukják gyakran az ügyfelek.

Amúgy maximálisan igazad van, csak avval kell vigyázni, hogy a szerződést csak nagyon körültekintően szabad felmondani.
Denniss
(FVF @ 2005 Jan 3, 12:41 PM)
Nagyon nehéz. Volt már ilyen egyeztetésem ügyvédi irodával, s nem nagyon szoktak bíróságok ilyenért pénzt megítélni, s még a pert is bukják gyakran az ügyfelek.

Amúgy maximálisan igazad van, csak avval kell vigyázni, hogy a szerződést csak nagyon körültekintően szabad felmondani.

Szerintem ez egy szélmalomharc már, mert átadták az ügyet a behajtásra.
Ugyanakkor nem fogom befizetni nekik, majd úgy alakítom, hogy behajthatatlan legyen, és részemről le lesz tudva a dolog, vagy hackert hívok segítségül hogy tönkretegye őket biggrin.gif mert ez már személyes ügy.
Komolyra fordítva nem fogom befizetni, akármit is csinálnak, csak gondoltam hátha van ennek az ügynek hivatalos elintézhetősége is.

Köszönöm a válaszod, és a türelmed is!

Denniss
padme
Kedves FVF!

Problémám a következő:
Szolgáltatónál 2 éves szerződésem lejárt, szóltam hogy nem szeretném meghosszabbítani szerződést megszüntetem, de kell a szám.
Nyilatkozatot megkaptam, hogy vihetem. Közben azonban külső körülmények úgy hozták, hogy nem vittem el a számot sehová...
pár hónap múlva vettem észre, hogy szépen számlázzák tovább az előfizetési díjat, azokra a hónapokra, amelyekben nem is használtam a kártyát, mert úgy hittem ott megszűnt az előfizetésem, és máshol sem kötöttem, újat, tehát nem is tudom használni ...

Mivel nem vagyok tisztában azzal, hogy a számhordozás pontosan hogy is működik, kérdezem Önt, jogos, hogy kiszámlázzák az említett hónapokat?

Üdv:Padme
FVF
A szerződést fel kell mondani, különben az megy tovább. Sokat így fejből én sem tudok a számhordozhatóságról, de az biztos, hogy a szerződés felmondása nélkül az él tovább. Nem tudom, milyen papírok kerültek aláírásra, milyenek nem. Ezek ismerete nélkül eléggé nehéz bármit is mondani.
TheElf
(Denniss @ 2005 Jan 3, 01:27 PM)
Szerintem ez egy szélmalomharc már, mert átadták az ügyet a behajtásra.
Ugyanakkor nem fogom befizetni nekik, majd úgy alakítom, hogy behajthatatlan legyen, és részemről le lesz tudva a dolog, vagy hackert hívok segítségül hogy tönkretegye őket biggrin.gif mert ez már személyes ügy.
Komolyra fordítva nem fogom befizetni, akármit is csinálnak, csak gondoltam hátha van ennek az ügynek hivatalos elintézhetősége is.

Köszönöm a válaszod, és a türelmed is!

Denniss

Meg kell fellebbezni a fizetési meghagyást anélkül nincs behajtás, ha ebből bírósági eljrás lesz akkor dokumentálni kell, hogy ők a szerződéstől eltérően egyirányúsítottak jgotalan díjakat szedtek, dokumentálni kell a 7000 forintos esetet, és jelezned kell, hogy a pannon szerződésszegő magatartása miatt a feléd fennáló tartozásuk a vitatott számlát fedezi, mivel általuk nem tagadott tartozásaik miatt ők tartoztak neked, ezért a behajtási eljárás szükséágtelen (és jogosulatlan) így ennek a költségeit is ők állják. Innen ugye tudod a befizetést is igazolni és az ő levelüket is mikor kéne kikapcsolni, az ő jogsértésük (ahol téged tudatosan és szándékosan tévesztettek meg és ezzel neked anyagi kárt okoztak) bizonyítható és az elmaradt haszon is, innen pedig jelezheted, hogy a számlákat az elszámolási viták ideje alatt is egy darabig befizetted ám jmivel előrelépés nem történt (ismét a pannon hibájából) ezért az általuk érdemben nem vitatott követeléseidet figyelembe véve amíg ők tartoznak neked és nem fordítva, nem állt módodban további kifizetéseket intézni az ő irányukba.

(természetesen megfelelő jogi lépések arra hogy a te teljes kárigényedet ítélje meg a bíróság)

Ha ecseteled ennek a lehetőségét, az elmaradt haszonnal, a kieső referenciákkal, stb együtt kiszámított károd megtérítésére felszólítod őket (ebből levonva ugye a jelenlegi számla összegét) akkor onnan kiváncsi vagyok hogy fognak alkudozni.
padme
Kedves FVF!

Akkor tekintve hogy valójában én sem tudom hogy működik a számhordozhatóság,
( jó lenne ha valaki megírná, ha tudja, mert nem fértem hozzá a jogszabályhoz)
feltételezve hogy valóban úgy ahogyan a szolgáltatóm mondja, felvetődik bennem az alábbi elméleti probléma:
Folyamat:
1. Van egy szerződésem ami lejárt.
2. Nyilatkozom (írásban stb) hogy nem kívánom meghosszabbítani, és jelzik, hogy vették az adást.
3. Kérem a számomat, amiről kapok tőlük lemondó nyilatkozatot .
Ennek ellenére nem szüntetik meg a szerződésemet, és élőnek tekintik , mert a számot más szolgáltatónál mégsem használtam fel.

Ha ez így kell hogy működjön, akkor talán nem ártana átgondolni, hogy
ugyan már mi jogon függ az általam leváltani kívánt szolgáltatótól, hogy mennyi időn belül döntöm el, ki legyen az új. Ha nem sikerült választani két héten belül , úgy kell nekem ? huh.gif
na jó ez nem kérdés, rolleyes.gif csak azért érdekes a dolog.....
Üdv:Padme
bagira
(padme @ 2005 Jan 5, 05:33 PM)
Akkor tekintve hogy valójában én sem tudom hogy működik a számhordozhatóság,
( jó lenne ha valaki megírná, ha tudja, mert nem fértem hozzá a jogszabályhoz)

...
1. Van egy szerződésem ami lejárt.
2. Nyilatkozom (írásban stb) hogy nem kívánom meghosszabbítani, és jelzik, hogy vették az adást.
3. Kérem a számomat, amiről kapok tőlük lemondó nyilatkozatot .
...
ugyan már mi jogon függ az általam leváltani kívánt szolgáltatótól, hogy mennyi időn belül döntöm el, ki legyen az új. Ha nem sikerült választani két héten belül , úgy kell nekem ? huh.gif

Gyakorlatból: A számhordozás egy lehetőség. Kaphatsz egy 10 napig érvényes lehetőséget, amennyi idő alatt másik szolgáltatót választhatsz. Ha nem teszed meg, tovább megy a szerződés. Kérhetsz újabb hordozási papírt. Szerintem azért van határideje, mert azt igazolhatod vele, hogy nincs tartozásod az előző szolgáltató felé, ami elől "menekülsz".

A 2 év arra vonatkozott, hogy addig "hűséges" leszel, vagy ha nem, plusz pénzért megválhatsz a szolgáltatódtól. (A telefonkészülékhez emiatt jutottál hozzá olyan olcsón.) A 2 év letelte után bármikor felmondhatod a szerződést, már nem kell fizetned.
FVF
Továbbra is csak elméleti a fejtegetés, mert mint fentebb írtam, a dokumentumokba való betekintések nélkül nem igazán akarok a dologról nyilatkozni. Abban szó szerint kell, hogy benne legyen minden.
kevanaar
Hello!
nem tudom, hogy korábban volt-e már ilyen kérdés.
a problémám az, hogy vettem a pannon egyik üzletében egy kártyafüggetlen sonyericsson k700i telefont, kártya nélkül 59.990ft-ért, december elején.
kb egy hete az interneten találtam egy képet, amin egy ugyanilyen készülék volt, és világított a gombsora. az enyémnek a kezdetektől nem volt billentyűzet-világítása, de azt hittem, hogy gyárilag ilyen. mindehhez társult még egy olyan probléma, hogy néha a telefon minden látható ok nélkül újraindult, és amikor pl. beszélgetés közben tette ezt, elég idegesítő volt.
először bevittem a tel-t az üzletbe, ahol vettem, elküldtek egy másikba, ahol a pannon szervize van. ott azt mondták, hogy nem tudják átvenni, mert nem az eredeti jótállási jegy van hozzá, hanem egy általános, amit egy nagyker. cég tett bele. a szervízben azt mondták, hogy vigyem vissza az üzletbe, ahol vettem. dry.gif
ott ezek után azt mondták, hogy rajta van a papíron a szervíz címe, vigyem oda.
volt is. egy bp-i cím. én miskolci vagyok. mondtam nekik, hogy ezt nekik kellene átvenni, és javíttatni. nagy nehezen, kb fél órányi lázas telefonálgatás után, kénytelen-kelletlen átvették tőlem a tel-t, és adtak egy átvételi elismervényt. amikor rákérdeztem a cserekészülékre, felháborodottan közölték, hogy ezt hogy gondolom, ők nem szervíz, nem tartanak ilyet!

ezek után az lenne a kérdésem, hogy jogom van-e követelni a cserekészüléket, vagy várjam csendben, hogy mikor kapom vissza?
és még egy kérés, ha jár nekem a csere, akkor milyen jogszabály alapján? ez csak azért kellene, hogy kinyomtassam, és az orruk alá toljam, ha értetlenkednének.

előre is köszönöm a választ!
FVF
Nem jár csere, mert a korábbi jogszabályt, amiben ez benne volt hatályon kívül helyezték, s új van helyette, ami nem tartalmazza ezt a kitételt.

15 nap van az ügyintézésre.

A fórumok között a második nagy egységben a jogszabályoknál találod meg a szavatossági és jótállási szabályokat, ha a vételtől számítva még nem telt el 1 év akkor jótállás is érvényes a szerkezetre, ha eltelt, de még 2 éven belül van, akkor szavatosság. Ennek megfelelően nézd át, s intézkedj, csak 3 oldal.

Ha további kérdésed lenne, akkor továbbra is megtalálsz itt.
Shia-ko
1., A világításprobléma érdekes. wacko.gif
2., A K700i sw-e sajna bugos. mad.gif
3., Cserekészüléket nem kellett adniuk, de 15 napon belül ajánlott megcsinálniuk.
4., Csere csak akkor jár, ha nem tudják javítani jelentős értékcsökkenés nélkül, de felvázolt hibáknál ez nem áll fenn.
kevanaar
köszönöm szépen!

meg is nézem a jogszabályokat.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.