Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Babaruha
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Sági
Karácsonyra vásároltam 6 hónapos keresztlányomnak egy két részes narancssárga babaruhát. Mielőtt ráadták volna, ki lett öblítve a ruha tiszta, hideg vízben. Száradás után piros pöttyök keleteztek rajta. Visszavittük a boltba, de az üzletvezető mogorván azt mondta, hogy ez nem az ő hibája, biztos mosási hiba történt, nem cseréli ki. Külön lett kiöblítve minden ruhától, nem értem milyen mosási hiba történhetett. A panaszkönyvbe beírtam a problémámat. Az üzletvezető nem volt segítőkész, teljesen elutasította a csere lehetőségét.
Mellékesen megjegyzem, hogy a ruhából a gyártó által behelyezett cimke ki van vágva. Úgy gondolom, hogy ehhez nincs joga a boltosnak.
Mit tudok tenni?
FVF
Be kell írni ott a vásárlók könyvébe, s az esetet ki kell utána vizsgáltatni a területileg illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőséggel.

Nem szabad cimke nélkül venni semmilyen terméket, mert ott valami gyanús. Amúgy igazad van.
Sági
Köszönöm a választ.
Beírtam a vásárlók könyvébe. Erre lesz majd valami válasza a boltnak?
A ruhával mi legyen? Lehet használni? Mert ha már megvettük és nem cserélték vissza akkor csak el kellene használni, így pöttyösen is. A gyerek kinövi mire ez az ügy a végére ér. Mi várható?
Beleírtam a vásárlók könyvébe, hogy a ruhából hiányzik a cimke. A boltos szerint ő ezt pótolta saját felirattal, az nem szükséges ami benne volt. Valóban hozzátűzött egy papírt a saját emblémájával, de azon a cimkén nincs százalékban feltüntetve az anyag minősége, hanem csak rá van írva, hogy pamut és hogy hogyan kell mosni. Ezzel csak azt akarja elkerülni, hogy megtudjuk, hogy ki a gyártó? Ezen reklamációm helyes vagy neki van igaza, hogy pótolta saját papírral a ruhából kivágottat?

Köszönettel
FVF
Nem, adott jogszabály megfelelő tartalommal ellátott BEVARRT cimkét ír elő.
Sági
Köszönöm a választ. Lenne még 1 kérdésem.
Ezért a ruhából cimke kivágásért büntethető az üzlet jogszabály szerint?
Nagyon mérges vagyok rájuk, mert az üzlettulajdonos nagyon flegma volt velem. Hajlandó lennék jelenteni valahová ezt a szabálytalanságot, de nem tudom hol tegyem. Az üzlet Cegléden van.

Köszönettel
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.