Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyári Navigáció
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Járművek
Dover
Nem lenne igaz, ha a Toyota vagy gyár csúcstechnológiáját képviselő Lexus gépkocsikról általánosságban rosszat állítanák. Ahogy azonban a magyarországi Toyota márkaképviselet kezeli a nem kis pénz nála hagyó ügyfeleit, szót érdemel.

Komoly pénzbe került 2011 augusztusban egy Lexus RX450h kocsi vásárlása. A kocsi minden széppel jóval fel volt szerelve, köztük egy gyári navigációval is. Ez remekül működik, kivéve azt a kis apróságot, hogy az aktuális adatállománya nem friss, aminek következtében nem ismeri fel sem "az újonnan" átadott autópályákat, nem ismeri a Baross téri autós felüljáró hidat, és legnagyobb meglepetésemre a Margit híd egyáltalán nem szerepel a térképen (még számos egyéb hiba mellett...).
Ez azt jelenti, hogy pl. a pesti Szent István krt. -ról a budai Margit körútra az Árpád hídon keresztül navigál. Ebből kifolyólag érdekes útvonalterveket készít más címkombinációkban is, amikor a Dunán át kell kelni a cél eléréséhez.

Panaszommal többször kerestem írásban a Toyota Hungary illetékeseit, akik a hibát gyakorlatilag elismerték, de megoldásként csak annyit tudtak felajánlani, hogy majd a térképszoftware következő frissítésekor kb. 100.000 forint fizetése ellenében megvásárolhatom a következő frissítést, amely lehet, hogy orvosolja a problémát.

Érdekes felfogás a garanciával kapcsolatban. Szívesen olvasnék más véleményeket is mielőtt a Fogyasztóvédelemhez fordulok.

Köszönettel,

L_Matyi
Ez egy jelentéktelen hibának minősül (a gépkocsihoz képest), így a PTK szerint javítást vagy árleszállítást kérhetsz. Szerintem érdemes vagy a vásárlók könyvébe beírni, vagy egy ajánlott tértivevényes levélben kérni, hogy vagy cseréljék ki saját költségükön a szoftvert/a navigációs eszközt, vagy adjanak engedményt. Mennyiért tudnál venni egy másik navigációs eszközt?
Dover
(L_Matyi @ 2012.01.31, 15:32) *

Ez egy jelentéktelen hibának minősül (a gépkocsihoz képest), így a PTK szerint javítást vagy árleszállítást kérhetsz. Szerintem érdemes vagy a vásárlók könyvébe beírni, vagy egy ajánlott tértivevényes levélben kérni, hogy vagy cseréljék ki saját költségükön a szoftvert/a navigációs eszközt, vagy adjanak engedményt. Mennyiért tudnál venni egy másik navigációs eszközt?

Ez egy beépített eszköz, teljesen része az autónak. A monitor képernyője a műszerfalban van és ezen mutatja a kocsi összes adatát, állapotát. Kicserélni csak a Toyota tudná, de nem a készülékkel van a baj, hanem a mögötte lévő adatbázissal, ami a térképeket és útvonalakat tartalmazza.
Ezt e-mailben többször is kértem, válaszoltak rá, és nem tagadták, hogy tényleg hibás az adatállomány, de csak úgy hajlandóak kicserélni egy újabb verzóra, ami talán még meg sem jelent, ha kifizetem annak teljes árát, kb. 100eFt-ot.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.