Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mobiltelefonok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
FVF
Nem, ha van jótállás, akkor a szavatosság vele együtt fut. A fél év csak akkor számít, ha nincsen jótállás.

Mint azt Gabi is mondásmile.gif
Zsolt
Tehát, mivel a telefonra van 1 év garancia (=jótállás?), akkor 1 évig a kereskedő köteles bizonyítani az igazát? Erre hivatkozhatok náluk nyugalommal, ha velem akarják beadatni telefont és így kifizettetni a vizsgálatot?

Ezek szerint legyek erőszakos és mindenképp követeljem a cserét?
Shia-ko
1., Igen.
2., Egy próbát megér, de a legfontosabb, hogy határozott legyél, és előre döntsd el, hogy milyen kompromisszumos megoldásokra vagy hajlandó, sé hogy meddig vagy hajlandó elmenni ezek érdekében.
FVF
Igen, de azt tudni kell, hogy más független bevizsgálóval is megvizsgáltathatja, de saját szervízlánca nem számít függetlennek!!!!
kekol
ph34r.gif
Arról érdeklődnék,hogy ha a t-mobiltól vásárolt siemens st60sl mobilokészülékem állandóan kikapcsol,és én bevittem a szervízbe,hogy cseréljék ki,nem kötelességük lenne kicserélni azt?Augusztusban vásároltam és 4hónappal később történt ez.Ott nem akarták a pénzt visszaadni sem a készüléket újracserélni azonos árért.Ott helyben szervízelték.Mellesleg nem adtak a vásárlásnál garancialevelet.A reklamációkor adtak utólag egyet.Melyre ha nem figyelek 2 hónappal korábbi vásárlási időt ír az eladójuk.Pár héttel később újra előjöttek a hibák.Visszavittem és kértem a cserét vagy a pénzem.De nem akarta és mondtam,hogy rávan írva a garancialevélre,hogy 1év garancia és jav. vagy a vevő kérésére csere történhet.Erre se cserélték ki,mert a papíron az van :Jav. vagy csere,de a szolgáltatót nem érheti aránytalanul nagy többletköltség.Megvolt a helyszíni megvolt a 15napos szervíz is amire biztosítottak egy hasonló készüléket mint a sajátom de az is ugyanavval a hibával rendelkezett.Kérdéseim a következők:

-Amikor kértem a garancia levélben előírt cserét (vagy hasonló árban újat is vásároltam volna)akkor a kérésem,hogy kicseréljék az jogos volt-e?És teljesíteniük kell azt?

-Ha legközelebb újra előjön a hiba akkor kötelességük lesz a csere vagy szivathatnak míg lejár a garancia?
imi
Az én ST60-om is kikapcsol beszélgetés vagy wap közben (közben pedig meg-megszakad). Mikor első alkalommal bevittem a javításra kicserélték a teljes belét, második alkalommal pedig csak újraforrasztották a belsejét, és szoftvert frissítettek/tesztelték. Mindkét alkalommal kaptam cserekészüléket átvételi/leadási jegyzőkönyvvel együtt, amiben szépen dokumentálva van minden. De mindez hiába, mert a telefon még mindig produkálja a hibát, így harmadszor is meglátogatom őket. Véleményem szerint is "szivathatnak míg lejár a garancia - Újonc", gondolják egyszer csak megunom és nem jövök vissza. Már többet volt a telcsi a szervízben mint nálam. Két hétig szervízben -két napot nálam, és már megint vissza a szervízbe. A probléma egyébként nem egyedi az ST60-asoknál. Sok internetes fórumon írják le ugyanezt a hibát. Válasz meg sehol. A szervíz szerint nem széria-hiba, hanem egyedi mert ők ilyenről még nem is hallottak. Szerintem az egyik megoldás lenne, hogy addig próbálgatom a telcsit a szervízelés után amíg nem hibázik és akkor nem írom alá az átvételt. Így ők csúsznak ki a 15 napos javítási határidőből, és kénytelenek lennének belemenni a cserébe. Ezzel az a probléma, hogy a telefon a hibát véletlenszerűen produkálja, és persze nem akkor amikor kipróbálom átvételkor.

Tud valaki abban segíteni, hogy:
-a arancia egyik pontja szerint ha a termék a vásárlástól számított 3 napon belül meghibásodik, kicserélik a készüléket, továbbá, hogy a készülék jelentős részének cseréje esetén a garancia újra kezdődik. Engem az érdekelne, hogy mivel nekem kicserélték a telcsi belét és meg is hosszabbították a garanciát. így bár nem újan vásároltam de jár-e vele a 3 napos cseregarancia is? Ja, és hogy a 3 nap munkanapot jelent-e? Ez számomra nem egyértelmű.

- ha a készülék a javítások ellenére folyamatosan ugyanazon hibát produkálja, akkor ez javíthatatlan hibának minősül-e?

imi tongue.gif
TheElf
Cserélni csak ugyanolyan ST60asra lehetne, nem járnál azzal túl jól...A szériahiba az sak egy-egy legyártott sorozatot érint, ha egy egész típus konstrukciója rossz, akkor sokminden lehet, pl. a hiba bekerül a termék specifikációjába, ügyesen megfogalmazva és innen már nem hiba...
FVF
Amennyiben vita merül fel, szólni kell a többedszeri meghibásodás esetén, hogy kéred a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség vizsgálatát azt illetően, hogy hibás -e a készülék, vagy nem. Ezt nekik be kell küldeniük, s állják is a vizsgálat költségeit. A szakvélemény aztán leírhatja, hogy a többszöri javítás utáni hasonló meghibásodás miatt jogos -e a csere.

Van itt a fórumon ex mobilos ügyfélszolgálatos, aki azt mondta, hogy a P GSM 3 javítás után cserélt. Erre nem kötelezte jogszabály, ez volt a belső "úgymond" szabály.
imi
Ha már itt tartunk, hogy "bekerül a termék specifikációjába". Ott az is szerepel, hogy lehet vele letölteni Wap-ról. Ez sem igaz, mert csak a T-mobil tzone Wap oldaláról ugyan enged a készülék letölteni, de más oldalakról semmit, pedig ez a wap egyik lényege és részben ezért is vettem ezt a készüléket. Ha pedig MMS ben kapnám meg a PÉNZÉRT letölthető képet, csengőhangot, játékot, akkor is csak a számlámon szerepel a dolog, mivel a telefon csak annyit ír ki, hogy jött valami, amit nem tud letölteni. Ez miatt azért nem rohangáltam reklamálni, mert adatkábellel megoldottam az adat le/feltöltés gondokat. Amúgy ez is egy nagy átverés, mármint az adatkábel. Amit a boltokban árulnak mint gyári kábelt az használhatatlan, mivel egyrészt az aksi töltöttségét tudom vele lemérni, valamint a hozzá adott program segítségével gprs modemként tudnám használni a telcsit. Ennek pedig az az akadálya , hogy a jópénzért vett gyári kábel csak adatletöltésre alkalmas, feltöltésre nem. Így hogy a túróba lehet modemként használni? Ja! Az is érdekes, hogy aban a pillanatban, ahogy megpróbálok feltölteni rá valamit megszakad a kapcsolatot a telcsivel.

Azért köszi a tanácsokat. Erre a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség vizsgálatát dolgra még rápróbálok.

Majd írok, hogy hogyan zajlott
oldmp
Sziasztok!

Vettem novemberben egy fenti típusú készüléket. Kb. 1 hónapja kezdődött a kálvária. A hiba az, hogy a telefon furcsa dolgokat csinál. Nem csörög, újraindul, nem rezeg, vagy a beállított csengőhang helyett !!! más szól, stb...

Be is vittem a garanciajegyen jelzett szervízek egyikébe, ahol közölték, hogy Software hibás, sw. update-et kap, 2 óra múlva mehetek érte. Mentem is, meg is csinálták, örültem is neki. Bár hazafele a megint rossz volt. Vissza is vittem, közöltem, hogy ez a hiba még mindig van.

Azonban egy nagy gond van. NEM MINDIG CSINÁLJA. Sajnos. A dolog úgy néz ki, hogy összefüggés nincs benne, hogy mikor jön elő. Teljesen véletlenül jelentkezik a hiba, és el is múlik. Sajnos/szerencsére egyre többször, de a szervízben nem jelentkezett, nem tudtam produkálni (hazafele igen.. :-( )

Le is diktáltam a szervízben, hogy mi a hiba, bele is írták a "hibajegybe" és elküldték a központi szervízbe, és azt az információt kaptam, hogy telefonon értesítenek, ha készen vannak vele.. (nem történt meg az értesítés, én kérdeztem rá...)

A szervízben ellenségesen álltak a dologhoz, közölték, hogy Ők megkapják a Nokia-tól a hivatalos hibákat, és "ilyen hiba abban nincs". Tanácsot kértem, hogy Ő , mint magánember mit tenne az én helyemben, azt kaptam válaszul, hogy használjam így. így is lenne, ha egy mobiltelefon alapvető funkciójához nem tartozna hozzá az, hogy bejövő hívás esetén csörögjön. (és ne is induljon újra)

Végül közölte velem az Úr a képviseletben, hogy vihetem a fogysztóvédelemhez, ha akarom, és ezt nekem kell megtenni, nem nekik. Ezzel kapcsolatban lennének a kérdéseim:

-még fél éves sincs a készülék. Ezt nekem kell megtenni, vagy a Nokia szervíznek?
-ha ott sem jelentkezik a probléma, mert ehhez több órás bekapcsolás szükséges, akkor ki fizeti a beviszgálás költségét? (nokia, vagy én? )
-ha viszek egy nyilatkozatot tanukkal aláiratva, hogy a készülék produkálja ezt a hibát, akkor ez bizonyítékként elfogadható?
-ha készítek videófelvételt a hibáról, ahogy a telefon újraindul, befagy, produkálja a hibát, az bizonyíték értékű?

Most jelenleg naplót vezetek, hogy mikor jó, mikor nem. Talán így rájövök a logikára, ha van ilyen. Bár nem hiszem. így egyszerűbb lenne produkálnia hibát. (valahol ez már röhelyes...

Ráadásul a készülék a hiba jelenlétekor egy hibaüzenetet is ad, hogy nem éri el a memóriáját. Ezt normál, hibátlan működés esetén nem is láthatnám, nem is tudhatnék róla, hogy van ilyen.

A dologban van még egy lépés. A készüléket használtan vásároltam, novemberben (2 hetesen) természetesen érvényes adásvételi szerződés, és garanciapapír rendelkezésre áll. A hiba 1 hónapja jelentkezett.

Azt meg végképp nem értem, hogy a mostani garancia bejegyzésen az éll, hogy alkatrészt cseréltek, meg SW update megint. De minek még 1 SW update, ha nem az okozta a hibát, ahogy az a garanciajegyből kiderült, az előző szervízbejegyzésből.) Az átvételi elismervény ügyfél példányát a biztonság kedvéért lefénymásoltam, a későbbi lépések miatt... (az eredetit elvették átvételkor)

hangsúlyozni szeretném, hogy nem kekeckedni akarok a szervízzel, csak van egy (viszonylag nagy értékű) hibás telefonom, ami jelen állpotában számomra használhatatlan, mivel nem tudom bizosan, hogy kerestek e rajta, vagy nem. A spontán újraindulás után ugyanis nem jelzi, ha volt nem fogadott hívás.

Köszönök minden hasznos információt előre is.
TheElf
Ha videora veszed a hibát, ledokumetálod a dolgokat az lehet, hogy segít, de ha ők nem tudják reprodukálni a hibát, akkor elég nehéz megtelálni az okát, így ők sem tudnak sokat tenni.
Shia-ko
Ezt szeressük a nagy cégekben. A problémákat egy hibás alkatrész okoz a telefonban, amit a Nokia tagad, de minden telefonban problémákat okoz, csak valamelyikben kissebbeket, a legtöbben észre sem veszed, mert mindennapos használat közben nem jelentkezik.
Jó lenne tényleg ledokumetálni, és így talán rá tudnád kényszeríteni őket a cserére, az újabbakban már elviekben cserélve van a hibás elem.
PeteM
Üdv!
Kb 6 hónapja vettem egy LG G5400 készüléket.3hónapja volt előszö szervízben (software hiba) most megrepedt a készülék külső kijelzője és softwaresen is megvannak ugyanazok a hibái. Eddig lehetne egy átlag sztori ám az LG szervizes maga mondja,hogy: a telefon kifogástalan állapotban van DE nem cseréli ki a külső LCDt /csak fizetősre/ mert lehet, hogy a zsebemben megnyómódott na mármost ha a telefont a zsebemben hordom az GARANCIA vesztést okoz? unsure.gif /szerintem inkábbminőségi v összeszerelési hiba/ (1ébként kétlem mert két hajszál repedés van a külsőkijelzőn s nyomáshatására hamarabb repedt volna meg a felette lévő hajszálvékony műanyag lap) és még mindig hibás softwaresen crybaby.gif
ezek után mondom akkor KERMI erre ők nekik már semmi közük hozzá dry.gif (VodaFonál vagyok szerződés kötő s aközponti utasítás h félévig a Voda csak utánna a vevő KERMIztet akkor most hogy is van ez????)
Köszi előre is

u.i.: hát sajnosmost olvastamvégig az általatokfeltett modosított törvényt /valóban a szervíznek kell bizonyítani 6hónapon belül azóta eltelt már 1-2hét szóval b***hatom/... és mit tehet az ember ha folyamatosan hülyének nézik???? Ez a szomorú ebben az egészben
FVF
Itt egy olyan probléma van, ami túllép a jogszabályokon. Az általad olvasott, az nem idevaló, mert az szavatosság, míg a telefonokra jótállás van. Ott pedig 1 évig a kereskedő bizonyít, de ebben az esetben hiába. A cégek ugyanis kizárják a jótállási körből a kijelző bárminemű meghibásodását, mert azt mondják, hogy az csak külső behatás következtében törhet el. Nekemis volt ilyen esetem, egy Nokia 6210i-vel, én sem nyomtam nagyon meg, ez biztos. A jogszabály melletted áll, ezért amennyiben polgári pert indítasz, akkor esélyed van arra komolyan, hogy nyerj, mert bizonyítani nem fogják tudni, hogy te nem rendeltetésszerűen használtad. De amíg nem nyersz, nem fogják kicserélni, javítani.
PeteM
Köszi a gyors választ... amennyire el vannak tévejedve ebben a szervízben (Szegedi Elszo KFT /sajnos elég sok nagy márka le van szerződve velük Panasonic, LG mobile ez elég szomorú crybaby.gif /) nem hiszem h ezt pl tudják azt csak azért copyztam be mert azt találtammeg leírva így az biztos (s ezzel kinyomtatva már vmivel fel tudom őket világosítani nem csak két vállrángatás között ad 3 kikapcsolt telefonszámot állítólag az egyik pl a tiétek FVFé) de a softwares hibát azt meg kellene csinálniuk nem? arra nem tudnak semmit sem lépni? így nincsmás bemegyek s Panaszkönyv legalább írok egy kis fogalmazást de sajnos nem hiszem hogy azzal vmi is történne....
FVF
szoftver hibát persze hogy javítani kell. Én csak kijelzőre értettem az előzőeket.
PeteM
közbe úgy elkezdtem gondolkozni.... te az FVFnél vagy így te tudsz erre válaszolni h ezt megteheti a gyártó h a vásárlótudta nélkül /hisz a garancia levelen nem tünteti fel/ önkényesen kiveszi garanciás körből a kijelzőt???? ilyen alapon bármire lehetne mondani...
FVF
Az általános szerződési feltételeknél vagy a garanciális feltételeknél ez le van írva.
PeteM
Vááááá ez egy Kártya független készülék amit kaptam mellé /s ezzel elfogadtam/ az a garancia jegy abban / azon nincs (ha jol emlékszem) akkor miben lehet még leírva? lehet én vagyok a hülye de azért megkérdem blink.gif
FVF
Nem tudtam, hogy kártyafüggetlen. Akkor nem tudom, a garanciális leírásban kell benne lennie, ha nem, akkor vitatkozhatsz vele.
PeteM
Nah akkor összegzésnek: ha jövő 7en bemegyek és megint el akarnak küldeni (pontosan MediaMarktban vásárolt telefon /kari független/ hivatalos LG márkaszervíz a ELSZO szegeden) akkor szervízben v a kereskedőn /MediaMarkt/ (a szakszervíz "ZSEBBEN ne hord a készüléket" lapjával) próbáljam érvényesíteni a garanciát vagy a Kermit?

u.i.: nagyon pozitív h ezt te munka mellett csinálod minden elismerésem a
tiéd rolleyes.gif
Előre is köszi
FVF
Köszi:)

Igen, jól érted, ezt kell tenned!
Captain Crash
Jegyzőkönyvet ne felejtsd el semmiképpen sem megemlíteni.
PeteM
csakmint a hülyegyereknek jegyzőkönyv (előzőszervízes alkotásukról mikor nem csináltak semmit: MERT nem kaptam) panaszkönyv (félretájékoztatás kötelesség elmulasztása) jegyzőkönyv h még mindig hibás és változatlanul nem akarjákkijavítani hisz mégmindig zsebben hordom a készüléket...) és akkor a 2jegyzőkönyvel irány a MediaM***t mert hátha hülye azértmégse leszek?

köszi Captain, FVF akkor jöv7 azért tanulság kedvéért megírom mi volt....
robesz6
2004. áprilisában vásároltam egy motorola t720-as mobiltelefont a Cora áruházban.
Olyan 4 hónap múlva meghibásodott (nem lehetett bekapcsolni, meghibásodott a billentyűzete), idén februárban ugyanezzel a hibával vittem vissza. A garanciajegyén 30 napos javítási határidő szerepel, ami ma telik le és még nem kaptam meg a telefonomat (már többször érdeklődtem de semmi). Kérdéseim a következőek:

1. Mikortól számítják a 30 napot? Onnantól amikor visszavittem a vásárlás helyszínére vagy amikor Ők eljuttatják a szervízbe?

2. A vásárláskori 30 napos javítási határidő mostanra is vonatkozik? (Hiszen én azzokkal a felételekkel vásároltam)

3. Mit tehetek ha nem javítják meg a telefont 30 napon belül?

Válaszodat előre is köszönöm!
FVF
A jogszabály eleve azt írja, hogy 15 napon belüli ügyintézésre kell törekedni. Amennyiben ennél hosszabb határidőt kötnek ki, akkor úgy fair, ha felajánlanak valami többletszolgáltatás, pölö cserekészülék. Amúgy pedig szabálysértés, ha túllépnek a határidőn, így amennyiben eu megtörténik, akkor a területileg illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségnek kell bejelenteni. Amennyiben idejük és létszámuk engedi, megbírságolják a kereskedőt. De a készülék visszaadására csak bíróság kötelezheti őket. Ennyire azonban nem jellemző, hogy elcsúsznának az ilyen javítások.
robesz6
Honnantól számít a 30 nap javítási idő?
Shia-ko
Amikor beviszed a szervízbe.
robesz6
Nem a szervízben vásároltam a készüléket, hanem egy áruházban.
Mi közöm lenne a szervízhez?

A gond csak az, hogy amikor utoljára bevittem a Coraba, akkor 2 hét alatt kaptam vissza a telefonomat, de a garanciát csak egy héttel hosszabbították meg.

Az érdekelne, hogy a 30 napba az is beleszámít amíg a Cora eljuttatja a készüléket a szervízbe? Mert ezek szerint az a pár nap, ami a szállítással telik nem számít bele.

Ezért érdekel, hogy honnantól számít a 30 nap.

Onnantól amikor én beadom a kereskedőnek, vagy amikor a kereskedő eljuttatja a szervízbe?
FVF
Attól számít, amikor leadtad, kitöltötték a reklamációs jegyzőkönyvet. Azért mondott Gabi szervízt, mert a 151/2003 kormányrendelet alapján oda is vihetnéd.

A rendelet pontosan megfogalmazza a kérdést, vedd a fáradságot, s nézd meg, itt van fenn az információk a fogyasztóvédelemről fórumban!:)
qqggjj
Tavaly vásároltam egy nokia mobiltelefonkésszüléket a pannon gsm hivatalos boltjában. Egy héttel ezel?tt elvittem egy nokia márkaszervízbe (Mobil ASK Kft Mammuth II üzletház), mert a telefon nem csöngött ki néha. A készüléket a pannon gsm által kiállított garancialevéllel együtt othagytam. 4 munkanappal kés?bb értesítettek, hogy a készülék kész van mehetek érte. Mikor odamentem, visszaadták a készüléket egy darab papírt (olvashatatlan aláírással) és a garanciajegyet amelyet áthúztak. A szervíz szakvéleményén az állt, hogy a telefonon illegális szoftvertevékenységet hajtottak végre, ezért érvénytelenítik a garanciát.
Nem is értetem mir?l beszéltek és nem is tudták igazán elmagyarázni. Telefonon felhívtam a szervízt és a nokia ügyfélszolgálatát, amelyek egybehangzóan azt mondták, hogy ez a nokia hivatalos álláspontja, ha nem tetszik akkor forduljak a fogyasztóvédelemhez.
A kérdéseim a következ?k:
1. én nem hajtottam végre semmilyen illegális m?veletet a telefonommal, és legjobb tudomásom szerint senki sem tett ilyet.
2. a mai napig megvan a pgsm elfizetésünk amivel a telefont használjuk
3. a telefonon az összes tartozék a helyén van, minden matrica egyéb sértetlen
4.az én néz?pontomból a fenti történet úgy néz ki, hogy az általam beadott telefont a szervíz nemhogy meg tudta volna javítani, de még a garanciajegyét is érvénytelenítettte egy számomra érthetetlen és legf?képp bizonyíthatatlan indokkal.

Mi ilyenkor a tennivalóm, ha nem akarom ezt az ügyet annyiban hagyni és legf?képp szeretném ha a garanciális telefonom kicsöngene.
robesz6
Újabb fejlemények!

Újból bementem a Miskolci Cora áruházba ahol közölték velem, hogy utánnajártak a szervíben a hiba bejelentésétől számított 31. napon, hogy mi van a telefonommal, majd a következőt közölték velem:

A telefon akkumulátora hibásodott meg és válasszak, hogy egy felújított aksit tegyenek-e bele ingyen, vagy egy új eredeti gyári aksit 7000-8000 Ft-ért.
Szerintük az aksira nem vonatkozik a törvényben előírt 1 év jótállás.

Panaszomat beírtam a vásárlók könyvébe is, mivel még nincs megoldás a problémámra.

A 32. napon felhívtak a cora-ból, hogy beszéljem meg én a szervízzel a dolgot, Ők nem foglalkoznak tovább a dologgal.

A szervíz álláspontja:

A tartozékokra csak 3 hónap garanciát vállalnak ezért nem hajlandóak kicserélni sem a z aksit sem a telefont. Viszont a garancijegyen az is rajta van még, hogy a javítási idő 15 nap, ha tovább tart akkor cserekészüléket kotelesek biztosítani és a javítási idő legfeljebb 30 nap lehet. (A tövény szerint ez nem így van, úgyhogy nem értem miért hívatkoznak erre.)

A motorola magyarországi képviselete szerint viszont új telefon vásárlása esetén 1 év a jótállás a telefonra és a tartozékaira is.

Nem értem az egészet!
Egy kis magyarázatot szeretnék kapni tőletek.
Akinek van épkézláb ötlete azt szívesen venném!
FVF
Az egyetlen lehetséges megoldás az, ha a kereskedőnél ezt bejelentve (fel kell venniük a panaszt jegyzőkönyvbe) kértek egy fogyasztóvédelmi vizsgálatot. Itt a szakemberek megnézik, s kiállítanak egy szakvéleményt. Az irányadó lehet a vitára nézve. A vizsgálatot jótállási időn belül a kereskedő fizeti és rendeli meg a 151/2003 és a Ptk alapján. A jótállást a cég nem érvénytelenítheti, mert azt nem ő adta magától, az kötelező jótállás, melyet jogszabály biztosít.
FVF
A termékre egyben van 1 év jótállás. A 151/2003-as alapján a jótállás alapján javított termékekbe CSAK új alkatrész kerülhet beépítésre. A jogszabályok nem bontják alkatrészekre a készülékeket, a jótállás a mobiltelefonra és nem annak burkolatára vonatkozik. Egyértelmű, hogy a szervíz és a kereskedés álláspontja hibás. Hozzá kell tennem, hogy a gyártó is jótállásra kötelezett, így kezét ő sem moshatja!
robesz6
Köszönöm a gyors választ.

Te mit tennél a helyemben?
Kezdek belefáradni a sok telefonálásba és veszekedésbe.

A kereskedő és a szervíz is hülyének néz. Elegem van.
robesz6
Ja igen.

És én most kinél reklamáljak? A szervíznél vagy a kereskedőnél?

Kihez foduljak? Fogyasztóvédelem?

Esetleg fogadjak egy ügyvédet?
FVF
Nyomtasd ki innen a 151/2003-ast, s menj vele a kereskedőhöz, s addig ne menj el, amig meg nem oldja. Meg fogja. Mutassa meg a garanciális jegyzékben azt, hogy akkura 3 hónap van csak, s ha megmutatja, akkor mutasd meg a 151 alapján, hogy a fogyasztó hátrányára eltérő kikötések semmisek. Ennyi, illetve amit az előbb írtam. A jogszabály elején van, hogy a forgalmazónál kell a jótállást érvényesíteni, de a szervíznél is lehet. Elsősorban tehát a bolt, intézze el és kész.
robesz6
Köszi szépen!

Megpróbálom, de már nem bízok semmiben. Tegnap is úgy elhajtott az osztályvezető mint a sicc. Nem érdekelte semmi hiába magyaráztam neki, hogy az ő dolguk lenne elintézni meg hogy garanciás az aksi is. Mintha a falnak beszéltem volna.
Shia-ko
Ekkor kell jegyzőkönyv, vásárlók könyve, és megígérni nekik, hogy FVF fogja legközelebb elolvasni. Egyből készségesebbek lesznek.
robesz6
Én már tegnap is fenyegettem a Fogyasztóvédelemmel az osztályvezetőt.

Ő azt mondta csak nyugodtan menjek a Fogyasztóvédelemhez, meg azt is vegyem szívességnek, hogy a Cora saját költségén eljuttatta a telefont a szervízbe és nekik semmi közük ahhoz, hogy mi van a telefonnal.

Hiába mondtam én akármit.
Shia-ko
Ebben az esetben szavahihetőnek kell bizonyuljál, és a papírok kitöltése után el kell azokat juttatni az ígért helyre.
robesz6
Meglesz!!!
robesz6
Új feljemények!

Most kaptam egy telefont az eddig szervínek hitt Rightphone Kft-től.
Az ügyintéző hölgy megnézte a jótállási jegyet melyen ők csak 3 hónap garanciát vállaltak a tartozékokra de az illetékest meggyőzte és kicserélik az akkumulátort és a jövő héten meg is fogom kapni a telefont. A jótállási időt azonban csak annyival hosszabítják meg amikortól ők megkapták a telefont ez kb 1 héttel későbbi dátum mint amikor én beadtam a vásárlás helyszínére. Jogos ez így?
robesz6
Kérdésem az, hogy ebben az esetben is mehetek a Fogyasztóvédelemhez, mert mire panaszt teszek már nálam lesz a telcsi?
FVF
Persze nyugodtan, megyei felügyelőség.
robesz6
Visszakaptam a telefont, megtörtént az akksi csere de a jótállási jegyen nincs feltüntetve, hogy a telefonon valami javítást végeztek volna, a jótállás egy nappal sem hosszabbodot meg. A telefont átvettem, a jótállási jegyet meg otthagytam a Cora-ban, hogy intézzék el és postázzák ki, ezt ráírattam a jegyzőkönyvre is.

Nem tudom mi lesz a vége de már "kicsit" kínos ez az egész.
Egy biztos, a Miskolci Coraban többet nem veszek műszaki cikket.

Kedves FVF!
Köszönöm a segítségedet ebben az ügyben, ha lesz még valami fejlemény azt megírom.
kicsiati
Üdv!

A napokban vásároltam egy új Sony-Ericsson telefont, az egyik kis GSM boltban, és nem adtak hozzá rendes garancia levelet, hanem csak egy adás-vételi szerződést, amiben vállalták az 1 év garanciát.
Tehát ha elromlik, akkor hozzájuk kell visszavinnem.
Azt mondták, hogy minden ilyen kis üzletben így árulják, és hogy ilyen szerződésük van.

Azt hallottam, hogy árulnak úgynevezett EU-s készülékeket, amire van ugyan garancia, de csak az a bolt érvényesítheti amelyikben vettem. Ezek olcsóbbak a normál garanciás készüléktől.
Lehetséges ez? Legális így telefont árulni?

Ha esetleg megszünne ez a bolt, akkor szerintem ugrott a garanciám, mert nincs hová visszavinnem.

Mit tehetek ebben a helyzetben?
Köszönettel: kicsiati
robesz6
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
cool.gif a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.
4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.
kicsiati
Tehát akkor nem is lehetne így telefont árulniuk.
Érdeklődtem egy kicsit, és álítólag ezek külföldön vásárolt készülékek, amire itthon is lehet érvényesíteni a jótállást, de csak az eredeti külföldi számla ellenében. Ami persze a GSM boltnál van, így Ők viszik be a szervízbe. Ezért kell hozzájuk vinnem, ha meghibásodik.
Pjotr
Hát igen jótállási jegyet adniku kelett volna...
Mi van ha tönkremegy a bolt, hát bukta, de ez rengeteg mindennél így van szerintem..
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.