Kenderice
2010.06.07, 16:58
Először is: Olyan nincs, tehetetlen egy céggel szemben a fogyasztóvédelem.
Hol vetted a telefont? Na oda kell bemenni és elállni a szerződéstől jelentős kényelmetlenségre hivatkozva (többször ugyanaz a hiba, elhúzódó javítás, javíthatatlanság).
Elállás esetén a vételár visszajár.
Nem a szervizzel kell intézni ezt, mert velük nem állsz szerződésben, csak az bolttal, ahol vetted. Majd a bolt lerendezi a szervizzel ahogy akarja, az nem a te dolgod.
Mozigépész
2010.06.07, 18:47
Kiegészítés!
Mert neked Nokiád van attól még a megfelelő fórumba írhattad volna a kérdésed, nem rögtön új topikot nyitni! Arról nem is beszélve, hogy ott is olvashatsz válaszokat!
(Kenderice @ 2010.06.07, 17:58)

Hol vetted a telefont? Na oda kell bemenni és elállni a szerződéstől jelentős kényelmetlenségre hivatkozva (többször ugyanaz a hiba, elhúzódó javítás, javíthatatlanság).
Nem a szervizzel kell intézni ezt, mert velük nem állsz szerződésben, csak az bolttal, ahol vetted. Majd a bolt lerendezi a szervizzel ahogy akarja, az nem a te dolgod.
A GSM-nél , akik nagyon segítőkészek szerintem. Ha 1 év garanciával vettem volna a telefont, akkor ők szervízelték volna, de én a 2 év teljes körű NOKIA garanciát választottam, ezért sajna a NOKIA szervízhez kellett forduljak. Egyébként köszi a választ, megpróbálok ott is intézni valamit.
(Kenderice @ 2010.06.07, 17:58)

A SM-nél vettem Budapesten. Ha 1 éves garanciát választok akkor ők szervízeltetik, én pedig a 2 év teljes körű NOKIA garanciát választottam, ami azt jelenti szerintük, hogy nekem kell a NOKIA-nál szervízeltetni a telefont. Köszi a választ, futok egy kört ott is.
(Mozigépész @ 2010.06.07, 19:47)

Kiegészítés!
Mert neked Nokiád van attól még a megfelelő fórumba írhattad volna a kérdésed, nem rögtön új topikot nyitni! Arról nem is beszélve, hogy ott is olvashatsz válaszokat!
Elnézést, pont mert új vagyok még nem láttam át az oldalt!
Kenderice
2010.06.08, 17:10
(pagi @ 2010.06.08, 07:28)

...
A SM-nél vettem Budapesten. Ha 1 éves garanciát választok akkor ők szervizeltetik, én pedig a 2 év teljes körű NOKIA garanciát választottam, ami azt jelenti szerintük, hogy nekem kell a NOKIA-nál szervizeltetni a telefont. Köszi a választ, futok egy kört ott is.
Ez így nem egészen pontos. A garanciát az vállalja, aki a készüléket eladta. Hogy ők kivel szervizeltetik, az nem a te dolgod. Az elromlott garanciális készüléket kötelesek bevenni javításra akár saját, akár gyártói garanciás az.
Ha a gyártó a készülékre 2 év garanciát ad, azt a bolt köteles továbbítani a vásárló felé.
tavaszka
2010.06.18, 17:59
Egy webbolban vasaroltam egy mobilt, 2 nap mulva visszavittem mert hibas volt. Arra hivatkozva, hogy en is belepiszkalhattam, nem csereltek ki egy ujra, hanem bekuldtek a szervizbe. Ma kikuldtek ugyanazt a keszuleket, ugyanzzal a hibaval, azzal a szoveggel, hogy a keszulek jo, a memoriakartyam volt rossz. Megjegyzem, a mobil sajat memoriajabol sem jatsza le a zenet, nem csak a kartyarol.. Azt mondtak, ha kirpobalom egy masik kartyaval es azzal sem mukodik, akkor visszakudlik a gyartonak es akkor mar tuti kuld egy uj keszuleket.
Van jogom visszakerni a penzt? Ezek utan nem bizom bennuk, es abbans em, hogy egy valoban hibatlan keszuleket kapok kezhez.
Mit tudok tenni, ha nem akarjak visszaadni a penz, vagy helyben egy uj keszuleket, hanem megint csak szervibe kuldik a regit?
Hiszen nalam kb, 5 perc zenelejatszas utan elojon a hiba, nekem az is gyanus, hogy nem is kuldtek szervizbe..
Kenderice
2010.06.18, 18:28
(tavaszka @ 2010.06.18, 18:59)

Egy webbolban vasaroltam egy mobilt, 2 nap mulva visszavittem mert hibas volt. Arra hivatkozva, hogy en is belepiszkalhattam, nem csereltek ki egy ujra, hanem bekuldtek a szervizbe. Ma kikuldtek ugyanazt a keszuleket, ugyanzzal a hibaval, azzal a szoveggel, hogy a keszulek jo, a memoriakartyam volt rossz. Megjegyzem, a mobil sajat memoriajabol sem jatsza le a zenet, nem csak a kartyarol.. Azt mondtak, ha kirpobalom egy masik kartyaval es azzal sem mukodik, akkor visszakudlik a gyartonak es akkor mar tuti kuld egy uj keszuleket.
Van jogom visszakerni a penzt? Ezek utan nem bizom bennuk, es abbans em, hogy egy valoban hibatlan keszuleket kapok kezhez.
Mit tudok tenni, ha nem akarjak visszaadni a penz, vagy helyben egy uj keszuleket, hanem megint csak szervibe kuldik a regit?
Hiszen nalam kb, 5 perc zenelejatszas utan elojon a hiba, nekem az is gyanus, hogy nem is kuldtek szervizbe..
A hibás készüléket a vásárlástól számított 3 napig kötelesek cserélni, nem küldhetik szervizbe.
Ha feltételezik, hogy nem rendeltetésszerűen lett használva, akkor a garancia első 6 hónapja alatt ezt nekik be is kell bizonyítaniuk.
Ha webboltban vásároltad, akkor nyert ügyed van, 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől és visszakérheted a vételárat.
Ha vásárláskor nem tájékoztattak egyértelműen a 8 napos elállás lehetőségéről, az indoklás nélküli elállás lehetősége kitolódik 30 napra.
tavaszka
2010.06.18, 18:42
[/quote]
A hibás készüléket a vásárlástól számított 3 napig kötelesek cserélni, nem küldhetik szervizbe.
Ha feltételezik, hogy nem rendeltetésszerűen lett használva, akkor a garancia első 6 hónapja alatt ezt nekik be is kell bizonyítaniuk.
Ha webboltban vásároltad, akkor nyert ügyed van, 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől és visszakérheted a vételárat.
Ha vásárláskor nem tájékoztattak egyértelműen a 8 napos elállás lehetőségéről, az indoklás nélküli elállás lehetősége kitolódik 30 napra.
[/quote]
Koszi szepen a gyors valaszt!
Akkor valoszinuleg azert huztak az idot a szervizes dologgal, meg a visszakuldessel mert igy kifutok a 8 napbol is.

Hat ugy latom itt nagyon elbuktam az egeszet, de azert megprobalom visszaszerezni a penzemet..
Arra hivatkozhatok, hogy mar az jogszerutlen volt, hogy elso alkalommal nem csereltek ki?
Upsz, valamit elszurtam a szerkesztessel..
Mozigépész
2010.06.18, 18:43
Ez azért nem így van!
Az igaz 3 munka napon belül kötelező a csere, erre van bírósági precedens. A bírósági per részletei
ITT!
Az viszont nem, hogy hat hónapig garancia alatt az eladónak kell bizonyítania. Az csak szavatosság alatt van, garanciális idő alatt az eladónak kell!
tavaszka
2010.06.18, 18:48
Akkor most helyesen jartak el, vagy sem? Illetve az erdekelne mik a lehetosegeim, hogyan kaphatnam vissza a penzem, mert
hibas keszulek nem kell, javitva sem, hiszen en boven benne voltam a 3 napban.
Nekem hibasan kuldtek vissza a keszulket, hiaba mondjak azt, hogy be lett vizsgalva es nem hibas. Olyan egbekialto hibaja van, hogy ez tuti nem lett bevizsgalva! Ez kesz patthelyzet. Es ezek utan en mar nem akarok toluk egy keszuleket sem a penzemet akarom vissza, meg igy is buktam a 2 kiszallitasi dijat..
Mozigépész
2010.06.19, 00:10
Ugye ugye nem olvasunk rendesen. Ha olvastad volna a cikket ott világosan megállapította a bíróság, nincs joguk mérlegelni cserélni KELL! (utólag vitathatják csak a csere jogosságát)
A pénzedet 8 napon belüli visszaküldéssel kaphatod csak vissza, hivatkozva a távollevők között kötött szerződésbe.
De mivel látom nem értetted, ezért pontosan leírom, mivel nem teljesítették a cserét, ezzel megszegték a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7. § és a 1997. évi CLV. törvény 6. §, így kicsúsztál a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről előírt 8 napból, ezért fel kell szólítani őket a termék visszavételéről!
Ellenkező esetben elsőre békéltető testület, utána polgári per ha másképpen nem megy.
tavaszka
2010.06.19, 08:37
(Mozigépész @ 2010.06.19, 01:10)

Ugye ugye nem olvasunk rendesen. Ha olvastad volna a cikket ott világosan megállapította a bíróság, nincs joguk mérlegelni cserélni KELL! (utólag vitathatják csak a csere jogosságát)
A pénzedet 8 napon belüli visszaküldéssel kaphatod csak vissza, hivatkozva a távollevők között kötött szerződésbe.
De mivel látom nem értetted, ezért pontosan leírom, mivel nem teljesítették a cserét, ezzel megszegték a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7. § és a 1997. évi CLV. törvény 6. §, így kicsúsztál a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről előírt 8 napból, ezért fel kell szólítani őket a termék visszavételéről!
Ellenkező esetben elsőre békéltető testület, utána polgári per ha másképpen nem megy.
Huu nagyon szepen koszonom a reszletes tajekoztatast! Valoban feluletesen futottam at a cikket, mert a 3 napos cseret azt megertettem, de ugye abbol is kifutottam. Az idohuzasuk miatt meg a 8 napbol is. Ezert nem tudtam, akkor most mi is ervenyes ram..
Kozben lenne 2 hulye kerdesem.
Elolvastam a 8 napon beluli elallasi jog leirasat es felteteleit. Munkanapra vonatkozik igy, ha hetfon visszaviszem a termeket, pont a 8. nap lesz. Ugyhogy meg beleferek abba. A leirasban viszont "visszakuldesrol" irnak. Ez akkor is ervenyes, ha szemelyesen viszem be? Felek, hogy a tavolletemben meg nehezebben szerzem vissza a penzt.
A masodik: megtagadhatjak ezt a 8 napos szerzodesbontast? Es ha megtagadjak mit kell tennem?Fogyasztovedelem?
Mozigépész
2010.06.19, 20:14
A megrendelés módja számít, nem az, hogyan vetted át adod vissza. Nem tagadhatják meg, de érdemes lenne feljelenteni őket (mint a cikkben szereplő céget, másfél milliójuk bánja) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál.
tavaszka
2010.06.20, 16:59
(Mozigépész @ 2010.06.19, 21:14)

A megrendelés módja számít, nem az, hogyan vetted át adod vissza. Nem tagadhatják meg, de érdemes lenne feljelenteni őket (mint a cikkben szereplő céget, másfél milliójuk bánja) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál.
Koszi nagyon szepen a teljeskoru tajekoztatast es tanacsokat. Holnapra felkotottem a gatyamat, az osszes rendeletet es torvenyt kinyomtattam. Azota viszont megtalaltam, a cegnek, volt mar ugye az NFH-val..
Legkozelebb ha vasarolok valamit elobb vegigkeresem a ceget a feketelistakon is..
tavaszka
2010.06.21, 13:47

Hat be kell, hogy valljam, nagyon, nagyon szomoru vagyok. Egyszeruen meg mindig nem tudom felfogni esszel, hogy ennyire bunko emberek is leteznek. Voltam a boltban, kertem a 8 napon beluli elallas lehetoseget. Tagadtak, hogy ilyenrol tudnanak, hogy letezik, mondtam a honlapjukon is fent van, megnezhetik.. Nem tagitottak, megint szervizbe akartak kuldeni. Legalabb 5-szor elmagyaraztam, hogy engem sem a szerviz sema csere neme rdekel, mert 8 napon belul INDOKLAS NELKUL elallhatok a vasarlastol. Vegul fel szajjal mondtak, hogy visszakapom a penzem 2 napon belul, ha a szerviben kiderul, hogy en nem piszkaltam a telefont. Persze semmi igazolast, papirt nem akartak adni errol, csak a garijegyen a szervizes pecsetet. Ugyhogy vegul leirtam az esetet a vasarlok konyvebe, hogy a 3 napos cseret, nem akartak, hogy letagadtak, hogy rossz a keszulek es hogy a 8 napon beluli elallast sem vehettem igenybe, es azt is, hogy xy (megkerdeztem a nevet) szoban azt igerte, hogy 2 napon belul fizetnek, ellenkezo esetben feljelentest teszek az NFH-nal. Alairattam es lepecseteltettem, egy peldanyt elhoztam. A vegen azert meg hozzatette, hogy o ezzel ugysem foglalkozik. Hat akkor majd az NFH fog, erre nem tudok mast mondani. Hat a hozzaallasuk kritikan aluli volt, en ilyennel allitom meg eletemben nem talalkoztam, nem tudom mivel erdemeltem ki ezt..
A penzemrol meg nem mondtam le, de egy biztos, a keszuleket at nem veszem, se javitva se cserelve, sehogyan sem. Ilyen boltnak en nem leszek a vevoje..
Ja es vittem a jogszabalyokat kinyomtatva, persze el sem akartak olvasni, csak hajtottak a maguket, hogy ok is kell vedjek magukat, mert elofordult, hogy a vevonel karosult meg a keszulek es ok faztak ra. Ez engem megis miert kene erdekeljen?
tavaszka
2010.06.25, 20:49

OFF ---------------
Valaszoltam, de nem fogadja a postafiokod a levelemet, allitolag felkerultem egy spam-liistara..

Meg probalkozom majd..
Rendszerhiba lehetett, most mar atment.
d-panza
2010.06.27, 23:03
Vettem ajándékba egy új nagygombos nagyimobilt a 70 éves mamámnak a régi kisméretű ,de egyébként remekűl működő mobilja helyett amit már évek óta használlt.
A problémám! - Az új mobíl használhatatlan lakáson belűl! Nincs számára elérhető térerő . Se hívni se fogadni nem lehet vele. (A régivel lehet) Házon kívűl persze már működik. Nem várhatom el a mamitól, hogy a telefont a kertben tartsa! Mít tegyek?
Mire kiderűlt a bibi a 3 nap utáni csere lehetőségét már lekéstem! A nagyimobil valószínű, hogy nem hibás, csak éppen az antennája nem ér semmit.
Ha van valakinek valami jó tanácsa azt kérem segítsen!
Mozigépész
2010.06.28, 21:41
Igen!
1. A megfelelő helyen a megfelelő topikba kellene írni, nem feleslegesen nyitni ujjat.
2. Visszavinni javíttatni. Ha az után sem oldódik meg a gond, akkor kezdődhetnek a gondok! De szerintem most még semmi gond nincs.
Ja és addig érdemes olvasgatni!
1.Nekem egy nokia 5220-as mobilom van .Már 4 alkalommal volt szoftver fríssitésen,most a nyomogombok nem működnek tőnkre ment a folia a nyomogombok alatt amit állítolag nem lehet ki cserélni.Azt mondták a nokiánál hogy dobjam ki a telefont .Még van rá 6 hónap grancia azt mondták nem tehetnek semmit!
Mozigépész
2010.07.04, 20:57
Ilyen NINCS!
Garancián belül javítani, vagy másképpen nem cserélni kell.
Másik az, hogy semmi közöd nincs a Nokiához! Te a bolttal vagy szerződésben, javíttassák meg ők!
Lacika1000
2010.07.13, 07:43
Sziasztok!
Érdeklődni akarok. kaptam egy Nokia Bh-105 típusú headset-tet. Nagyon meg is voltam vele elégedve, amíg a készüléken található gumi füldugót el nem vesztettem. A készülék kb 4 hónapos és ezáltal használhatatlanná vált, pedig nagyon megkönnyíti a munkámat vezetés közben. Mivel ez ajándék így nincs róla blokkom.
Bementem az összes mobil szolgáltatóhoz, ahol ezeket forgalmazzák, és megkérdeztem lehet e valahol kapni ilyen gumidugót? Mindenhol nagy sajnálkozás közepette azt mondták, hogy nem, de azért menjek be a NOKIA szervízboltba és ott érdeklődjek.
Bementem a szervizbe, ahol közölték, hogy nincs hozzá ilyen alkatrész nem lehet venni hozzá. DE hívjam fel a Nokia Magyarországi képviseletét és kicsit kezdjem el őket piszkálni, hátha mégis valahogyan kaphatok hozzá.
A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? Mert nem egy drága készülék, "csak" 5000 Ft, de semmi kedvem eldobni, azért mert elveszett róla egy 50 ft-os gumidugó. Én úgy gondoltam, hogy az ilyen készülékekhez valamilyen alkatrész ellátás jár nem, legalább egy évig, vagy ez nem alkatrésznek számít, de ha nem akkor minek hisz nélküle nem lehet a headset-tet használni.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget
Laci
Mozigépész
2010.07.13, 13:03
Nincs alkatrész ellátási kötelezettség, ez rég megszűnt!
Lacika1000
2010.07.13, 13:21
Oksa, köszi szépen. Ez nagy csalódás. Akkor dobhatok el 6 rugót. Ha csak nem romlik el és akkor garanciában javítják vagy cserélik. De nem akar elromlani sajna
Mozigépész
2010.07.13, 20:35
Vagy neten valahonnan rendelsz ha találsz....
Sziasztok!
Futárszolgálattal rendeltem egy telefont az egyim GSM shopból. Elég drága volt.. Miután megkaptam, másnap találtam rajta egy pixelhibát.. Felhívtam őket, és jeleztem, hogy hibát tapasztaltam és cserét szeretnék. A válasz az volt, hogy visszaküldhetem, de biztosak benne, hogy 3 pixelhiba alatt nem cserélnek készüléket, de azért hívjam fel a telefon gyártóját. Ott azt mondták, hogy ha 72 órán belül visszaviszem a készüléket, akkor a GSM bolt köteles cserélni. Ezután visszahívtam a boltot, ahol azt mondták, ha ezt hallottam a mobiltelefon gyártó szervízesektől, akkor írjam le azt egy papírra, és a telefonnal együtt küldjem el cserére. Holnap jön érte a futár. Persze először ők elküldik szervízbe, ahol ha megállapítják a hibát, akkor cserélik.. Viszont több helyen olvastam, hogy 1 pixelhibát nem tekintenek annak.. számomra igenis hiba, zavar, főleg egy 140ezer forintos készüléknél.. Mit lehet ilyenkor tenni? Holnap(ma) letelik a 72 óra.. persze a GSM boltban a jegyzőkönyvet -elvileg- már tegnap felvették, és a szervízt is értesítették... Mit lehet tenni? Mindenképp cserét szeretnék.. Köszönöm!
Kenderice
2010.07.16, 09:25
(t0Mi @ 2010.07.16, 00:12)

Sziasztok!
Futárszolgálattal rendeltem egy telefont az egyim GSM shopból. Elég drága volt.. Miután megkaptam, másnap találtam rajta egy pixelhibát.. Felhívtam őket, és jeleztem, hogy hibát tapasztaltam és cserét szeretnék. A válasz az volt, hogy visszaküldhetem, de biztosak benne, hogy 3 pixelhiba alatt nem cserélnek készüléket, de azért hívjam fel a telefon gyártóját. Ott azt mondták, hogy ha 72 órán belül visszaviszem a készüléket, akkor a GSM bolt köteles cserélni. Ezután visszahívtam a boltot, ahol azt mondták, ha ezt hallottam a mobiltelefon gyártó szervízesektől, akkor írjam le azt egy papírra, és a telefonnal együtt küldjem el cserére. Holnap jön érte a futár. Persze először ők elküldik szervízbe, ahol ha megállapítják a hibát, akkor cserélik.. Viszont több helyen olvastam, hogy 1 pixelhibát nem tekintenek annak.. számomra igenis hiba, zavar, főleg egy 140ezer forintos készüléknél.. Mit lehet ilyenkor tenni? Holnap(ma) letelik a 72 óra.. persze a GSM boltban a jegyzőkönyvet -elvileg- már tegnap felvették, és a szervízt is értesítették... Mit lehet tenni? Mindenképp cserét szeretnék.. Köszönöm!
Mindenképpen 8 napod van INDOKLÁS NÉLKÜL elállni a vásárlástól, mert interneten rendelted meg (gondolom) a telefont (távollévők közötti szerződéskötés). Nem kell foglalkozni semmiféle pixelhibákkal. Ezt jó személyesen intézni, ha tudod.
Miután visszafizették az árát, ugyanúgy rendelj egy másikat, így ha az is hibás, megint 8 napod lesz az elállásra.
Ha a megrendeléskor nem tájékoztattak a 8 napos, indoklás nélküli elállási jogodról, az elállás kitolódik 30 napra.
Mozigépész
2010.07.16, 13:48
Egyébként én megjegyezném, hogy a pixel hiba érdekes dolog, mivel 1 pixel még nem hiba, és ezt sajnos tudomásul kell venni, bár nekem is a Nokia szó nélkül cserélte!
Még valami, 3 napon belül ha hibás a készülék nem javíttathatnak cserélni kell (pár a pixelhiba nem ez a kategória). A 8 nap elállási lehetőség meg a távollevők között kötött szerződés miatt van, és a kettőnek két külön "eredménye" van!
Kereskedő
2010.07.19, 12:05
(Lacika1000 @ 2010.07.13, 08:43)

A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? Mert nem egy drága készülék, "csak" 5000 Ft, de semmi kedvem eldobni, azért mert elveszett róla egy 50 ft-os gumidugó. Én úgy gondoltam, hogy az ilyen készülékekhez valamilyen alkatrész ellátás jár nem, legalább egy évig, vagy ez nem alkatrésznek számít, de ha nem akkor minek hisz nélküle nem lehet a headset-tet használni.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget
Laci
El kell keserítselek, de ha lenne valahol olyan gumidugó, akkor sem biztos, hogy megvennéd, mert véletlenül sem 50 Ft, mint ahogy gondoltad, hanem annak sokszorosa.
Bár a gumidugót egyik nagykerben sem találtam, találtam azonban hozzá fülkampót, csak példaként, a készülék kompletten 5e Ft, csak a fülkampó maga 2500 Ft. Bár a gumidugó lehet, hogy olcsóbb lenne, de az sem lenne 1500 alatt!
Ehhez hozzá jön, hogy meg is kell rendeld, ha éppen nem ott laksz, ahol a bolt van, ha esetleg nincs bolt, csak raktár, akkor mindenképpen meg kell rendelni, ez + egy ezres, és hamar el is felejtenéd, hogy szükséged van arra a dugóra, inkább veszel másik headsetet.
Sajnos ez szinte minden BT headsetnél így van, ha lehet is hozzá rendelni valami tartozékot (fülkampó/gumi) akkor az a készülék árának kb 50%-a, így tapasztalatból mondom, senki nem veszi meg.
Más kérdés, ha nagy rá a kereslet, mert pl 50%-uk tönkremegy normál használat közben is 1 év alatt, mint ahogy volt ez a BH-100-as headsettel, ahhoz viszonylag emberi áron lehetett kampót szerezni, mert sokan keresték, mert magától leesett a készülékről, ha egy kicsit ki volt kopva, így sokan vásároltak belőle, a végén már kb 5-600 Ft-os eladási áron mentek. De 50 ft, annyiért már levegőt sem kapsz lassan.
Engem nem tájékoztattam semmiféle indoklás nélküli elállásról.. Ezt hogy tudnám érvényesíteni? Mert a GSM bolt azt mondja, hogy a készüléket hibátlannak fogják minősíteni, így nem cserélik.. A 8 napba beletartoznak a hétvégék is, illetve a garanciaérvényesítés próbája?
Zsolt01
2010.07.21, 14:47
Sziasztok.
2008.09.12 lett véve TESCO Samsung T-mobilos mobiltelefon.
Most 2 éven belül probléma, zúg.
Vásárláskor Csak blokkot kaptam, akkor jeleztem is, hogy Garancia jegy!
De azt mondták, hogy blokk elég. Ha valami gond lesz, T-mobilhoz menni blokkal.
T-mobile eszközökre 2 év garancia elvileg.
Hát Én mentem, de magába a blokkot nem tudják elfogadni azt közölték.
- Vagy Garancia jegy kéne
- Vagy blokkon szerepelnie kéne telefon egyedi számának.
Na most ezt akár kérhetnék utólag TESCO -tól?
Garancia jegyet utólag így nem tudnak adni TESCO.
Samsung szerviznél is voltam, de blokkal ott se
T-mobile információnál 1430, azt elértem, hogy illetékes szervizzel megbeszélték, hogy valami utólagos garancia jegyet kiállítsanak a szerviznél. De, hogy mi lesz az egészből?
Ma ott voltam legelőször, akkor nem tudták volna elintézni, hát ...
Haza érve hívtak vissza T-mobilos ügyfélszolgálattól, hogy elvileg megbeszélték a dolgot és vigyem be!
40 kilométerre lakok és hát nem járok arra felé!
Vélemény az esetről?
Tesco-hoz fordulj, náluk vetted!!! Ne hagyd magad elhajtani!!!
Kereskedő
2010.07.22, 09:45
(Zsolt01 @ 2010.07.21, 15:47)

Miután akkor hagytad magad lerázni, így utólag nem tudsz velük mit kezdeni, mert azt fogják mondani, hogy adtak, csak Te biztosan elhagytad.
Maradj a jótállási jegy pótoltatásnál, elvileg ingyenes a T-nél is, és ha megvan rá az engedély, akkor már mehet is a szervizbe a teló...
A tesco-ba visszamehetsz ugyan csapkodni az asztalt, de jótállási jegyük nekik külön nincs, az hozzá van csomagolva a készülékhez, tehát max annyit érsz el, hogy jól felhúzod magad, de nem leszel előrébb. A dolog egyébként nem is biztos, hogy a tesco hibája, ugyanis garijeggyel együtt kapják a telefont, az, hogy a Tiédbe pont nem volt, elsősorban a gyártó felelőssége, a tesco nem bontja fel a gyári csomagolást, nem nézi meg, és ki sem szedik belőle...
(Kereskedő @ 2010.07.22, 10:45)

(Zsolt01 @ 2010.07.21, 15:47)

Miután akkor hagytad magad lerázni, így utólag nem tudsz velük mit kezdeni, mert azt fogják mondani, hogy adtak, csak Te biztosan elhagytad.
Maradj a jótállási jegy pótoltatásnál, elvileg ingyenes a T-nél is, és ha megvan rá az engedély, akkor már mehet is a szervizbe a teló...
A tesco-ba visszamehetsz ugyan csapkodni az asztalt, de jótállási jegyük nekik külön nincs, az hozzá van csomagolva a készülékhez, tehát max annyit érsz el, hogy jól felhúzod magad, de nem leszel előrébb. A dolog egyébként nem is biztos, hogy a tesco hibája, ugyanis garijeggyel együtt kapják a telefont, az, hogy a Tiédbe pont nem volt, elsősorban a gyártó felelőssége, a tesco nem bontja fel a gyári csomagolást, nem nézi meg, és ki sem szedik belőle...
ja, csakhogy mikor a tesco eladta a telefont, ki kellett volna tölteniük a jótállási jegyet (magyarul felnyitják a dobozt, ha a jótállási jegy benn van és nem kívül), így ha esetlegesen nem lett volna benn a dobozban, akkor tudtak volna adni újat. Tesco a hibás.
Zsolt01
2010.07.22, 17:40
Beszéltem ismerőssel aki nem rég vett TESCO szintén egy Samsung mobilt és Ö is csak Blokkot kapott!
Garancia, Jótállási papír neki se volt és neki is azt mondták, hogy Blokk garancia.
Annyi a különbség a Blokkján, hogy neki nem a telefon pontos neve (mint nálam), hanem egy kód szerű valami betűk-számok a végén, lehet ez a telefon egyedi kódja talán!
Ebből arra gondolok, hogy TSCO-ba árusított telefonokhoz nem csomagolnak Garancia, jótállási papírt.
Kereskedő
2010.07.23, 08:38
(DTF @ 2010.07.22, 14:09)

ja, csakhogy mikor a tesco eladta a telefont, ki kellett volna tölteniük a jótállási jegyet (magyarul felnyitják a dobozt, ha a jótállási jegy benn van és nem kívül), így ha esetlegesen nem lett volna benn a dobozban, akkor tudtak volna adni újat. Tesco a hibás.
A tesco-s vevőszolgálatisok arra vannak "kiképezve", hogyha nincs garijegy a dobozban, akkor a termék blokk garanciás. Ez sok terméknél valóban így van, mobiltelefonnál azonban általában kevés a blokk, főleg, ha a blokkon nincs rajta az IMEI szám, az meg ugye nincs rajta, mert azt a vonalkódot nem kezeli a pénztárgép, mert egyedi, csak a saját tescos vonalkódot. Tehát hibás lenne ugyan a tesco, hogy nem ad jótállási jegyet, ha nincs beletéve a dobozba, ha tudnák egyáltalán, hogy a blokk garancia a szolgáltatóknál nem létezik (független készülékeknél egyébként általában elég), viszont elsősorban nem telefonos bolt a tesco, tehát szvsz jóval kisebb arányban hibás, egy ilyen dologban, mint a készülék gyártó/szolgáltató, aki TUDJA, hogy kell a garijegy, mégsem teszik a dobozba...
Tehát abban igazad van, hogy tudtak volna újat adni, ha nincs a dobozban, de hidd el, fogalmuk sincs róla, hogy szolgáltatós készülékekhez nem elég a blokk...
(Zsolt01 @ 2010.07.22, 18:40)

Annyi a különbség a Blokkján, hogy neki nem a telefon pontos neve (mint nálam), hanem egy kód szerű valami betűk-számok a végén, lehet ez a telefon egyedi kódja talán!
A telefon egyedi kódja egy 15 jegyű (IMEI)szám, betű nincs benne egy darab sem, tehát az nem az lehetett, Neki is lesznek gondjai, ha véletlenül gariztatni kell.
(Zsolt01 @ 2010.07.22, 18:40)

Ebből arra gondolok, hogy TSCO-ba árusított telefonokhoz nem csomagolnak Garancia, jótállási papírt.
Erre gondolhatsz, de sok készüléket vettem már a tesco-ban, és eddig mindben benne volt a jótállási jegy, mondjuk én vodás telefonokat vettem, nem T-st, de egyből sem hiányzott...
Zsolt01
2010.07.23, 13:48
Erre gondolhatsz, de sok készüléket vettem már a tesco-ban, és eddig mindben benne volt a jótállási jegy, mondjuk én vodás telefonokat vettem, nem T-st, de egyből sem hiányzott...
Hát igen, ismerős amit mostanában vett Samsung telefon, szintén T-mobilos volt.
Tehát TESCO-ba küldött T-mobil készülékbe T-mobil nem rak garancia, jótállási papírt, úgy néz ki!
veronika111
2010.10.03, 19:53
Sziasztok!
Vásároltam egy 50.000 ft-os mobiltelefont, ami kb 5 perc után lefagyott. Visszavittem, azt mondták, hogy szoftverfrissités kell, a bolt ingyen megcsinálja. Megcsinálták, ujra 5 perc telefonálás után megint lefagy. A bolt azt mondta, hogy akkor beküldik szervizbe. A szerviztől visszajött a jegyzőkönyv, hogy külső behatolás miatt, garanciát vesztette a készülék, bár külsérelmi nyomot nem találtak. A bolt pedig visszaadta a telefont a jegyzőkönyvvel, hogy bocsi, ez van. Kermiztetni szerettem volna, de a fogyasztóvédelemnél azt mondták, ők nem foglalkoznak mobillal. Elküldtek egy másik céghez, de az sem. Tud valaki segiteni, hol tudnám bevizsgáltatni? Én nem nyultam hozzá, nincs is rajta semmi nyom a jegyzőkönyv szerint sem. 2X 5 perc telefonálás után dobhatom a kukába a telefont, mert senki nem vizsgálja be a készüléket?
Mozigépész
2010.10.03, 23:00
A válaszom egyszerű bár olvasni kell! (ha megtetted volna itt egy kicsit vissza, már tudnád a választ)
A bolt ott rontotta el, hogy a készüléket nem cserélte ki:
Meghibásodott fogyasztási cikket a forgalmazó - három munkanapon belüli érvényesítés esetén - köteles kicserélni [151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 7. §, 1997. évi CLV. törvény 6. §].Van egy ilyenről bírósági per is, ahol a boltot megbüntették ezért. A cikk
ITT! Érdemes kinyomtatni és az orruk alá dugni ha kekeckednek! A vonatkozó jogszabályok is megtekinthetőek!
veronika111
2010.10.04, 18:12
Köszönöm. csak az lesz a gond, hogy a 3 napot, igy utólag már nem lehet bizonyitani. Nem adtak semmilyen papirt az első javitásról a boltban, igy a szerviz elutasitását sem tudom ezzel megtámadni, miszerint külső behatolás történt a telefonba. Igen, de nem én, hanem a bolt szervizese! Most mit tegyek? Abban bizok, hogy valami kermi féle meg tudná mondani, hogy nem egy amatőr nyult bele, hanem szakember.
L_Matyi
2010.10.04, 21:41
Nagy baj, hogy semmi papírod nincs. Próbáljad meg elismertetni velük. Ha nem megy, akkor is add vissza, és mondjad meg, hogy bizonyítsák be, hogy annak ellenére, hogy "nincs is rajta semmi nyom a jegyzőkönyv szerint", mégis te nyúltál hozzá. A PTK szerint feltételezni, kell, hogy a hiba már vásárláskor fennállt, így neked nem kell sehová se vinned a készüléket. Vidd vissza, írjál be a panaszkönyvbe, és mondjad meg, hogy javítsák meg. Ez a készüék pont úgy néz ki mint amikor vetted, így ha valami hib van benne, akkor az már akkor is benne volt, amikor vetted.
injured
2010.10.29, 14:21
Üdvözlet!
Az alábbi esetet osztom meg, melyet a Mammut I. bevásárlóközpont -1 szintjén található Zak-Tel nevű üzlet tulajdonosának, Zakariás Józsefnek viselkedése és hozzáállása "ihletett".
2010. szeptember 15. körül beadtam használt, de kifogástalan esztétikai és szoftveres állapotban lévő mobiltelefonomat csatlakozócserére, mert érintkezési hibája volt, melyet 3500Ft-ért elvállaltak. Előlegként 2500Ft-ot fizettem. A javítást 3 napon belül ígérték, illetve hogy telefonon értesítenek. 5 nap elteltével érdeklődtem, de végül csak egy hét után lett "kész". Kifizettem a fennmaradó 1000 forintot, de a teljes javítási költségről SZÁMLÁT NEM KAPTAM, és átvételkor tapasztaltam, hogy a telefon megsérült, (több helyen eltört a burkolata) melyet szóvá is tettem. Az üzletben dolgozók nagy nehezen elismerték a kárt, és vállalták, hogy ha visszaviszem a telefont egy hét múlva, rendelnek hozzá való alkatrészeket, és kicserélik a sérült elemeket. Mikor visszamentem, nem tudták megjavítani, mondván, nem érkeztek hozzá való alkatrészek. Ekkor már türelmetlenné váltam. Írattam egy papírt (átvételi elismervényt) arról, hogy milyen hibákat kell kijavítaniuk, és hogy ezt saját költségükön teszik. A telefont leadtam, 2010.09.29-én egy teljesen más, igen rossz állapotú cseretelefont kaptam (ezt is külön kérésre) helyette. Azt ígérték felhívnak, ha kész a telefonom. Azóta egyszer sem hívtak, folyamatos, heti rendszerességű érdeklődésemre csak újabb ígérgetést kapok. Zakariás Józseffel több ízben is beszéltem telefonon és személyesen is, de inkább ő van felháborodva azon, hogy nem tágítok a kártalanítási igényem mellől, illetve arra hivatkozik, hogy régi és olcsó a telefonom, és a problémám nem igazán foglalkoztatja (!?). Arra kérdésemre, hogy mi tart ezen a javításon egy hónapig, nem tudott kielégítő magyarázatot adni.
Felháborodásomban az interneten 10 perc alatt kikerestem a szükséges alkatrészt, és nyomtatott formában az üzletbe vittem 2010.10.18-án: innen beszerezhetik. Egy nap alatt átvehető, még egy nap a szerelés. Két nap múlvára, szerdára ígérték, hogy jó, majd megkapom a telefont. Szerdán telefonáltam, de akkor péntekre ígérte Zakariás József, hogy személyesen hozza ki nekem az általam megadott helyre a kész telefont. Péntek este többször próbáltam hívni, persze, nem vette fel a telefont, hanem mindig kinyomta. Ez a mai naphoz képest egy hete történt. Feltételezem, hogy szándékosan nem akarják kijavítani az a kárt, melyet okoztak.
Ügyemmel felkerestem a Mammut bevásárlóközpontot is, melyre válaszul – nem megnyugtató módon – csak Zakariás József újabb ígéretét tolmácsolták felém, miszerint ezen a héten a kijavított készüléket átvehetem.
Sajnálatos módon semmilyen megkeresés nem érkezett azóta sem hozzám, így a telefon elkészültéről sem értesített senki.
Úgy látszik a Mammutnak sem érdeke, hogy tisztességes és ügyfeleivel szemben korrekt magatartású üzleteknek adja ki helyeit.
Nem látom továbbra sem indokoltnak, hogy ilyen hosszadalmas és felháborító módon kelljen egy teljesen egyszerű hibát orvosolni. Immáron másfél hónapja van náluk a készülék.
Tévedni, hibázni emberi dolog, de azt gondolom, ennek elismerése és a kár megtérítése jogosan elvárt részemről.
Zakariás József elérhetősége: kérésére levettem.
A telefon-üzlet elérhetősége: 06-30/270-1050
Mammut telefonszáma: (+361) 345-8000
Már csak azt nem tudom, mi kell ahhoz, hogy visszaadják a kijavított készüléket? Per?
Sziasztok!
Egy internetes webáruházban ( gsmline.hu ) vettem még augusztusban egy LG GT505-ös telefont. Két hete történt, hogy bekapcsolás után a telefon nem érzékelt semmit. Ment szervízbe, azt mondták csináltak rajta egy gyári beállítások visszaállítását. Megjött, működött egyészen mostanáig. Kiléptem a telefonon a böngészőből és ugyanez a hiba fogadott. Szervízbe az oda vissza út 3000 ft volt, amit nincs kedvem megint kifizetni, ha csak pár napra lesz jó tőle. Lehet, hogy szériahibás a telefon és nem segít rajta a javítás sem, csak pár napra. Garancia még van rá kb. 10 hónap.
A kérdésem, hogy ezek után kérhetem-e a termék cseréjét, vagy a vételár visszafizetését, mivel ugyanaz a hiba jelentkezett, amit egyszer már elvileg javítottak? Illetve ha nincs erre lehetőség, akkor azt kérhetem, hogy ne saját költségemen vigyék fel Budapestre az üzletükbe?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv!
Mozigépész
2010.11.07, 10:47
Először is ajánlanám az olvasást, erre a problémára ezer helyen van válasz!
Cserét bármikor kérhetsz de elutasíthatják a jelentős többletköltségre hivatkozva. A szállítási költség illetve ha magad viszed el a te költséged, nem fogja megtéríteni senki. Ezért kell meggondolni megéri e távol (neten) vásárolni.
Pénzt nem kérhetsz vissza, azért mert egyszer "javították", és most ismét probléma van vele.
(Mozigépész @ 2010.11.07, 10:47)

Először is ajánlanám az olvasást, erre a problémára ezer helyen van válasz!
Cserét bármikor kérhetsz de elutasíthatják a jelentős többletköltségre hivatkozva. A szállítási költség illetve ha magad viszed el a te költséged, nem fogja megtéríteni senki. Ezért kell meggondolni megéri e távol (neten) vásárolni.
Pénzt nem kérhetsz vissza, azért mert egyszer "javították", és most ismét probléma van vele.
De ha ugyanaz a probléma, akkor már valami gond lehet a telefonnal nem? Főleg hogy pár nap után ismét jelentkezett a dolog.
Ha cserét elutasítják, akkor addig javítják amíg én elküldöm hozzájuk vagy mi? Ha esetleg most is elküldeném javításra és az után is fennállna a probléma, akkor már indokolt lenne a pénzvisszafizetés, nem?
(injured @ 2010.10.29, 14:21)

Üdvözlet!
Az alábbi esetet osztom meg, melyet a Mammut I. bevásárlóközpont -1 szintjén található Zak-Tel nevű üzlet tulajdonosának, Zakariás Józsefnek viselkedése és hozzáállása "ihletett".
2010. szeptember 15. körül beadtam használt, de kifogástalan esztétikai és szoftveres állapotban lévő mobiltelefonomat csatlakozócserére, mert érintkezési hibája volt, melyet 3500Ft-ért elvállaltak. Előlegként 2500Ft-ot fizettem. A javítást 3 napon belül ígérték, illetve hogy telefonon értesítenek. 5 nap elteltével érdeklődtem, de végül csak egy hét után lett "kész". Kifizettem a fennmaradó 1000 forintot, de a teljes javítási költségről SZÁMLÁT NEM KAPTAM, és átvételkor tapasztaltam, hogy a telefon megsérült, (több helyen eltört a burkolata) melyet szóvá is tettem. Az üzletben dolgozók nagy nehezen elismerték a kárt, és vállalták, hogy ha visszaviszem a telefont egy hét múlva, rendelnek hozzá való alkatrészeket, és kicserélik a sérült elemeket. Mikor visszamentem, nem tudták megjavítani, mondván, nem érkeztek hozzá való alkatrészek. Ekkor már türelmetlenné váltam. Írattam egy papírt (átvételi elismervényt) arról, hogy milyen hibákat kell kijavítaniuk, és hogy ezt saját költségükön teszik. A telefont leadtam, 2010.09.29-én egy teljesen más, igen rossz állapotú cseretelefont kaptam (ezt is külön kérésre) helyette. Azt ígérték felhívnak, ha kész a telefonom. Azóta egyszer sem hívtak, folyamatos, heti rendszerességű érdeklődésemre csak újabb ígérgetést kapok. Zakariás Józseffel több ízben is beszéltem telefonon és személyesen is, de inkább ő van felháborodva azon, hogy nem tágítok a kártalanítási igényem mellől, illetve arra hivatkozik, hogy régi és olcsó a telefonom, és a problémám nem igazán foglalkoztatja (!?). Arra kérdésemre, hogy mi tart ezen a javításon egy hónapig, nem tudott kielégítő magyarázatot adni.
Felháborodásomban az interneten 10 perc alatt kikerestem a szükséges alkatrészt, és nyomtatott formában az üzletbe vittem 2010.10.18-án: innen beszerezhetik. Egy nap alatt átvehető, még egy nap a szerelés. Két nap múlvára, szerdára ígérték, hogy jó, majd megkapom a telefont. Szerdán telefonáltam, de akkor péntekre ígérte Zakariás József, hogy személyesen hozza ki nekem az általam megadott helyre a kész telefont. Péntek este többször próbáltam hívni, persze, nem vette fel a telefont, hanem mindig kinyomta. Ez a mai naphoz képest egy hete történt. Feltételezem, hogy szándékosan nem akarják kijavítani az a kárt, melyet okoztak.
Ügyemmel felkerestem a Mammut bevásárlóközpontot is, melyre válaszul – nem megnyugtató módon – csak Zakariás József újabb ígéretét tolmácsolták felém, miszerint ezen a héten a kijavított készüléket átvehetem.
Sajnálatos módon semmilyen megkeresés nem érkezett azóta sem hozzám, így a telefon elkészültéről sem értesített senki.
Úgy látszik a Mammutnak sem érdeke, hogy tisztességes és ügyfeleivel szemben korrekt magatartású üzleteknek adja ki helyeit.
Nem látom továbbra sem indokoltnak, hogy ilyen hosszadalmas és felháborító módon kelljen egy teljesen egyszerű hibát orvosolni. Immáron másfél hónapja van náluk a készülék.
Tévedni, hibázni emberi dolog, de azt gondolom, ennek elismerése és a kár megtérítése jogosan elvárt részemről.
Zakariás József elérhetősége: 06-20/7727-889
Már csak azt nem tudom, mi kell ahhoz, hogy visszaadják a kijavított készüléket? Per?
Tisztelt fórumozó.
Az is jogosan elvárható hogy az adatvédelmi törvényeket betartva más nevét és privát telefonszámát ne tegyük ki az internetre.
Annak külön örüljön hogy ezért nem önt perelik be. Remélem ezzel nem adtam senkinek ötletet...
injured
2010.11.07, 15:16
(Shock @ 2010.11.07, 14:02)

Üdvözlet!
Tisztelt fórumozó.
Az is jogosan elvárható hogy az adatvédelmi törvényeket betartva más nevét és privát telefonszámát ne tegyük ki az internetre.
Annak külön örüljön hogy ezért nem önt perelik be. Remélem ezzel nem adtam senkinek ötletet...
Tisztelt Shock!
Véleményem szerint egy üzletvezető neve nem titok, hiszen a cégtárból is lekérhető. Másrészt, okom volt feltételezni, hogy a szám nem privát.
injured
2010.11.12, 19:03
(injured @ 2010.11.07, 15:16)

(Shock @ 2010.11.07, 14:02)

Üdvözlet!
Tisztelt fórumozó.
Tisztelt Shock!
Véleményem szerint egy üzletvezető neve nem titok, hiszen a cégtárból is lekérhető. Másrészt, okom volt feltételezni, hogy a szám nem privát.
Hallelujah!
Hála az üzlet egyetlen becsületesen dolgozó emberének, a mai napon átvehettem a kész telefont.
Köszönet érte, neki!
Sziasztok!
2010. 07. 29.-én vettem egy Samsung telefont az Interspar-ban. T-mobile-os.Persze jótállási jegy nem volt hozzá, blokkgaranciás. Október közepén tapasztaltam egy olyat, hogy a vonal beszélgetés közben megszakad, elmegy a térerő, lefagy, stb. Bementem az Intersparba, hogy mi a teendő, mire ők kérték a jótállási jegyet. Mondtam, hogy az nincs, 1 év blokkgaranciás. Erre kaptam egy telefonszámot, hogy hívjam fel, a Samsung ügyfélszolgálatét. A Samsung ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy szkenneljem be, és küldjem el emailen a blokkot, ill a készülék IMEI számát. Elküldtem, mire ők nagyon rendesen küldtek nekem postán egy jótállási jegyet. Amit pesze még el kellett vinnem az Intersparba lepecsételtetni. Megtörtént.
November 19-én a készüléket beadtam az Oktogonnál lévő Samsung szervízbe. Mivel azt mondták, hogy majd értesítenek, de max. 1 hét a javítási idő, tegnap felhívtam őket. Utánanéztek, azt mondták, beküldték a Budaörsi szervízbe, de onnan visszaküldték, hogy nem lehet garanciálisan javítani. Felhívtam Budaörsöt is. Azt mondták, BGA törés van a telefonon, ezért nem javíthatják garanciálisan (ezt az ukázt állítólag a Samsung adta ki nekik). Megadták a Samsung gyár telefonszámát, hívjam fel, mitől lehet ez, ill. most mit tegyek. Felhívtam a gyártót. Nem tudják, mitől lehet a törés (én nem ejtettem le, nem szedtem szét, nem csináltam vele semmit) és ők nem tudják a szervíz véleményét felülvizsgálni. És utánanézett, tényleg nem lehet garanciálisan javítani. Most ott tartunk, hogy be kell mennem az Oktogonhoz a jegyzőkönyvért.
Az lenne a kérdésem, hogy most mit tehetek? Csak pénzért lehet javítani a telefonomat? A garancia még él. Egyáltalán javítható? Nem szeretnék egy 5 hónapos telefont kidobni.
L_Matyi
2010.12.08, 09:17
Az, hogy bármi törött benne, még nem jelenti a garancia elbukását. Nekik bizonyítaniuk kell, hogy az a valami nálad tört el, és azt is, hogy ez okozza a hibát. Ha ezt nem tudják bizonyítani, akkor nekik kell javítaniuk. Ha átvették a készüléket, és nincs rajta nyoma annak, hogy leejtetted volna, akkor kénytelenek lesznek javítani, hiszen ez a leejtés már akár korábban is történhetett a boltban, amit te a vásárláskor nem vehettél észre, hiszen nincs külső jele.
Szia L Matyi!
Köszi a választ. Holnap bemegyek a telómért és a jegyzőkönyvért, meg a garanciajegyért az Oktogonhoz. Csak utána tudok tovább menni akár a Fogyasztóvédelemhez is. És a szervíz hogyan bizonyítja be nekem, hogy nem nálam történt a törés? Még azt sem tudják pontosan megmondani, hogy mitől alakult ez ki. De a gyártó sem tudja.
A Fogyasztóvédelemnek a telefonszámát, vagy a címét meg tudod adni? Mert ha valami gond van a szervízzel, bemegyek. Vagy fel kell előtte hívni őket? Nem tudom, szerencsére még nem volt olyan ügyem, hogy szükség legyen rájuk.