Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
szolgáltatás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Szonja
Szeretném megkérdezni, hogy van -e bármi következménye annak, ha panaszom beírom a vásárlók könyvébe?
Fénymásoltatot szerettem volna készítetni egy ezzel foglalkozó "szalonban". Pontosabban fekete-fehér fénymásolatát akartam elkészítetni egy szines grafikának. Az üzletvezető ránézett a képre, és azt mondta, hogy ezt nem vállalja, mert ezt neki sokba kerül. Tudniillik a kép fénymásolása sok festéket fogyaszt, és az neki nem éri meg. Ők csak írott szöveg fénymásolását vállalják. Mondtam neki, hogy szerintem bárhol megcsinálnák, erre azt mondta, hogy akkor vigyem el a "bárhova". Volt ehhez joga, vagy nem?
FVF
Ismét egy érdekesség. Hogy egy fénymásolószalon mire vállalkozik - milyen szolgáltatást nyújt - azt többféleképpen lehet értelmezni. Vannak hírdetései, árlistái, mintapéldányai. Ha ezek között van kép, akkor mindenképpen jogos a reklamáció. Akkor ez szolgáltatás esetében is kiszolgálás megtagadása, készlet visszatartása lehet, ami szabálysértés.
HA sehol nem bizonyítható, hogy kép másolását is igérte, akkor is érdekes, mert a közfelfogás szerint egy fénymásolószalonban mindent lehet fénymásolni. Nem is írta ki, hogy nem lehet.

Vásárlók könyve: 2 példányban van meg, egyik a vásárlót illeti, másik benne marad. Látható és elérhető helyen kell lennie, jegyző hitelesíti a számozott oldalszámú nyomtatványt. A könyv "gazdája" 30 napon belül köteles megválaszolni a panaszt, alternatívát kell kínálnia. Amennyiben ezt nem teszi meg, az szabálysértés, bírságolható. A jegyző és a Fogyasztóvédelem ellenőrzi állandóan a könyvek állapotát, megválaszolatlan kérdés nem lehet benne.

Ennek a fórumnak szerintem egy kicsit az az értelme, hogy ha valaki sérelmet szenvedett, akkor a hely nevét írja ki. HA nem fénymásol képet, akkor azt vállalja mások előtt is, írjuk le, melyik az. Más már ne bosszankodjon.
Szonja
A "szalon" Szegeden van, úgyhogy nem hiszem, hogy sok ügyfelet tudnék tájékoztatni ezen a fórumon. Nincs külön kiírva, hogy nem fénymásolnak képet, csak az, hogy fénymásolás. Egyébként már máskor is jártam ezen a helyen úgy, hogy ki volt írva, hogy: szines nyomtatás akció x Ft. Mire bent kiálltam a sort meg közölték velem, hogy amit én nyomtatni akarok az túl nagy (A4-es lapon összeszerkesztett kép volt), és erre nem ervényes az árengedmény, mert az csak szinessel irott szövegre, grafikonra stb. vonatkozik. Amit meg én akarok nyomtatni az túl sok festéket fogyaszt és kb 3*x Ft-ba kerül. Csak akkor még nem jutott eszembe, hogy beírjam a vásárlók könyvébe.
Mit jelent az, hogy a vásárlók könyve 2 példányban van meg?
Az amit beírtam az enyém?
Én nem vettem ki az eredetit, de gondolom, ha mindig ellenőrzik a könyv állapotát, akkor nem lehet "kiszedni" bejegyzést, ugye?
FVF
De, a benne lévő két oldalból az egyik a Tied. Evvel tudod bizonyítani, hogy írtál bele, s hogy mit.
Szonja
Hát akkor ezt elszúrtam. Sajnos nagyon dühös voltam, és ezért nem néztem meg jól a könyvet. Na mindegy egy tapasztalattal több. Egyébként biztos vagy benne, hogy igazam van? Hol van ez leírva?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.