Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bankkártya használat
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
zolim
Idáig azt hittem, hogy teljesen mindegy, hogy kp.-ban vagy pedig kátyával fizetek. Mi van akkor, amikor egy cég a bankártyával - nem hitelkátya -, való fizetéskor x százalékkal magasabb árat kér? Ez szabályos?
Lehet, hogy csak a szavakon lovagolok, de nem fordítva kellene? Hogy kp-ban történ? fizetés esetén árengedményt ad?
FVF
Nem szabályos az eljárás. Tőle kérnek ezért a bankok pénzt, s ő rád terhelte.
zolim
(FVF @ 2005 Jan 26, 10:57 AM)
Nem szabályos az eljárás. Tőle kérnek ezért a bankok pénzt, s ő rád terhelte.

A kérdésem még csak tájékozódás szinű volt, mivel még nem vásároltam ott.
De az üzlet honlapjan ez olvasható.
"A honlapon szereplő árak készpénzes fizetés esetén érvényesek. Bankkártyás fizetés esetén 2% bankköltséget számítunk fel. Ügyfeleink a közelben (kb. 200 m-en belül) megtalálhatják négy jelentősebb bank fiókjait és pénzkiadó automatáit (OTP, MKB, CIB, Erste). Lehetőség van banki előreutalásos fizetésre is."

Éppen ezért szeretném továbbfűzni a kérdésemet. Azt már tudom, hogy felárat nem kérhet kátyával történő fizetés esetén. De ha megfordítom a szituációt? Ha azt írja ki, hogy kp-ban történő fizetés esetén a fenti árakból 2% árengedményt ad? Az szabályos?

Hogy miért is nyavalygok ezen a 2%-on. Mert nem szerek kp-ban fizetni. Meg aztán nagyon útálom amikor megveszek valamit és amikor beüti az árat derül ki, hogy nem annyi az annyi, mert nem kp-ban fizetek. És a kp. macerás. Hol nincs apró, hol csak az van... Szóval a kártya kényelmesebb. De amíg elriasztják a embereket a használatától nem fog eltejedni annyira, hogy bátran mehessek bárhova vásárolni abban a tudatban, hogy nem kell előtte automatára vadásznom.

Köszönettel: zolim
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.