Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Műszaki Bolt nyitása
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
stevieboy
Sziasztok!
Műszaki boltot szeretnék nyitni, tv, video, dvd..stb árucikekkel.
Kérdéseim a következők lennének:
Két helyről tudnám beszerezni az árut:
-az egyik egy pesti cég és ők egy formanyomtatványon válallják a teljeskörű garanciát a termékekre( tv, mikro egy év, a többi 3 honap.) Nekem csak mint cég pecsételnem kéne, és ha van hibás termék nekik visszajutatni. Ez a drágább megoldás.
-a másik helyről olcsobban hozzájutnék a termékekhez, de itt merülnek fel a kérdéseim,
hogy fogyasztóvédelmi szempontbol válallhatok én mint működési engedéllyel rendelkező cég teljeskörű garanciát a termékekre, ill. vállalom a törvényben előirt javitási határidőket, cserekészülék adását ha kell,....stb.
Segitségedet előre is köszönöm.
FVF
HA jól értettem a kérdésedet, ez egy tipikus eladói tévhit. Amennyiben ugyanis Te lepecsételed a jótállási jegyet, Te leszel a jótállásra kötelezett. Az eljárás már csak akkor derül ki, ha már volt probléma, de bármily fennakadás van, nem háríthatod át a késést, egyéb problémát a szervízre, gyártóra. A vevő Nálad reklamál - és jogosan.

Egy eset: Bezár a gyár, akkor a vevők Nálad érvényesíthetik a jótállási igényeiket. Nem mondhatod, hogy: "bocs, de megszűnt a gyártó cég".

Másik: nem értem, milyen termék a 3 hónap jótállásos. A jelenlegi szavatosság tulajdonképpen fél év jótállással kezdődik, úgyhogy értelmét nem igazán látom. HA 10 E felett vannak, akkor csak 1 évet adhat.

A kettő közötti különbséget csak akkor látnád, ha mindkettőt ki is próbálnád!

Dönts józan belátás szerint, de a fentebb írtakra azért nem árt figyelni. Ha valamit rosszul értettem, vagy további kérdésed van, állok rendelkezésre!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.