Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Számla
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Mersey
Kérdésem a következő: joga van-e egy internet szolgálltató cégnek előre számlázni? Megérkezett az első számla, 01.14.-től van internetem....a számla tartalmazza a bekötési díjat, 01.14.-01.31 időszakot és a 02.01 - 02.28.-ra vonatkozó díjtételt. Én elég furcsának találom, hogy egy szolgáltatást előre kell fizetnem....

Üdv.: Mersey
FVF
A szerződésben, vagy a bővebb, ennek alapját képző Általános Szerződési Feltételekben benne van, hogy mik a fizetési feltételek. Ennek alapján kell eljárni. Lehetséges előre fizetés, részletfizetés és utólagos fizetés is. Minden lehetséges alapvetően, de igazából a szerződés a meghatározó.
Mersey
A szerződésben az van, hogy a számlát adott hó 12.-ig kell fizetni...
FVF
MIlyen szolgáltatásról? Mert annak is benne kell lennie. Ha nincs, akkor a szerződés nem elég részletes, nem képviseli mind a két fél érdekeit.
Mersey
Internet szolgáltatás...de sajna most nincs előttem, mert otthonhagytam..na majd tüzetesen átnézem este:)
svejk
Meddig engedélyezik még nagy áruházaknál is a vonalkód leolvasása nélküli, a pénztáros "becsületére" bízott árak rögzítését a pénztárblokkokon, ráadásul az alábbi formában, amiből sennit sem lehet megálapítani, így reklamálni sem lehet?
bash.gif
Ariadne
Ha visszaviszed az összes árut, azok sorbavételével elhet reklamálni, nem? Konkrétan milyen áruról van szó? Egyébként meg igen, azért jó szokás, hogy a legtöbb üzletben már rendesen számláznak. smile.gif
svejk
(Ariadne @ 2006.08.18, 11:57) *

Ha visszaviszed az összes árut, azok sorbavételével elhet reklamálni, nem? Konkrétan milyen áruról van szó? Egyébként meg igen, azért jó szokás, hogy a legtöbb üzletben már rendesen számláznak. smile.gif

Erről a válaszról két dolog jut eszembe. Egyik a Bodóné, aki mindíg másról beszél, amikor a bor árát kérdik, a másik meg Pangloss mester, aki szerint ez az összes létező világok legjobbika.
tongue.gif
Én azt kérdeztem, hogy MEDDIG szabad még ilyen azonosíthatatlan blokkot adni?
Különben, ha 50 félét és 20 kg-ot vásároltam volna, akkor vigyem vissza az egészet, mert avas a 20 dg töpörtyű? Ha erre gondoltál, akkor a fórum nevét meg kellene változtatni kereskedővédő fórumra.
laugh.gif
Ariadne
Nem tudom, milyen választ vártál, mondjam azt, hogy 2013. október 26-a déluán 3 óra 12 perc? mad.gif Nem látok a jövőbe, remélem minél hamarabb a részletes számla lesz a kötelező, de ennél többet valszeg senki nem fog tudni mondani... Esetleg próbálj megkeresni parlamenti képviselőket, ugyan kezdeményezzék már a számlázásra vonatkozó jogszabályok megváltoztatását.... rolleyes.gif

Másrészt előfordult már nem is egyszer, hogy kereskedők is kérdeztek itt, nekik is ugyanúgy válaszolunk, mert nekünk is jó, ha tisztában vannak a játékszabályokkal.

Egyébként meg ha gúnyolódni jössz csak ide, akkor teljesen felesleges az idődet pazarolnod az írogatásra. ermm.gif
Iván
(svejk @ 2006.08.19, 13:44) *

(Ariadne @ 2006.08.18, 11:57) *

Erről a válaszról két dolog jut eszembe. Egyik a Bodóné, aki mindíg másról beszél, amikor a bor árát kérdik, a másik meg Pangloss mester, aki szerint ez az összes létező világok legjobbika.
tongue.gif
Én azt kérdeztem, hogy MEDDIG szabad még ilyen azonosíthatatlan blokkot adni?
Különben, ha 50 félét és 20 kg-ot vásároltam volna, akkor vigyem vissza az egészet, mert avas a 20 dg töpörtyű? Ha erre gondoltál, akkor a fórum nevét meg kellene változtatni kereskedővédő fórumra.
laugh.gif

Nekem pedig a cseh katona az első világháborúból aki mindenkit az őrületbe kergetett a példameséivel.....smile.gif)
Hermione
Sziasztok!

Ma nálunk volt 2 duguláselhárító szakember.
Kb. 20 perces munkáért 22500 Ft-ot kértek tőlem.
Hát nem kicsit lettem ideges, de hát ki kellett fizetnem, ha már elvégezték a munkát.
Számlát viszont nem kaptam.
Kérdés: az ilyen szolgáltatást végző fickóknak nem kell minden esetben számlát adniuk.
Nekem sajnos későn jutott eszembe.
Tehetek még vmit?
Ja és később rájöttem, hogy 2000 Ft-val többet kértek.

Előre is köszönöm a gyors segítséget!
Mozigépész
Annyit tehetsz, hogy tanultál az esetből, és nem hívod őket, vagy számlátkérsz! APEH az illetékes ilyen ügyben. Egyébként számla adás nem kötelező, a nyugta adás igen!
mágus
(svejk @ 2006.08.18, 10:30) *

Meddig engedélyezik még nagy áruházaknál is a vonalkód leolvasása nélküli, a pénztáros "becsületére" bízott árak rögzítését a pénztárblokkokon, ráadásul az alábbi formában, amiből sennit sem lehet megálapítani, így reklamálni sem lehet?
bash.gif

Reklamálni nem lehet szerintem de van 1 jól bevált gyakorlat amit tudok ajánlani:
Bemész az üzletbe-bevásárlókosár (TOL+ papír!)
Minden árunak tételesen felírod az árát amit megvettél majd ellenőrzöd a kód leolvasónál tutira beválik.
ezután már csak a blokkot/számlát kell megvárni.Ha nem stimmel a blokk és a nálad felírt adathalmaz akkor cselekedj!Tescoban bevált már nemegyszer biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.