Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Elindult az oldal
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Fogyasztóvédelem.com
1, 2
admin
Hosszú kihagyás után újraindult a fogyasztovedelem.com weboldal, vadiúj felülettel. Remélem az oldal segítségére lesz mindenkinek, felhasználóknak és szolgáltatóknak egyaránt.
admin
Nos,igen,hibák elôfordul6nak,a magyarítás sem tökéletes,de apránként igyekszünk mindent javítani. Szóval ha nem működik vmi, vagy rosszul,akkor szóljatok!
fdsa
(admin @ 2004 Jan 14, 10:07 PM)
Nos,igen,hibák elôfordul6nak,a magyarítás sem tökéletes,de apránként igyekszünk mindent javítani. Szóval ha nem működik vmi, vagy rosszul,akkor szóljatok!

Nem tudtam feltenni az avatar-képet a saját gépemről, pedig a nagyobbik mérete 64 pixel volt. Ez sokaknak gondot okozhat, akiknek nincs web-tárhelyük.
Belinkelve viszont korrektül lekicsinyítette 90-ről 64-re.
Mono
(admin @ 2004 Jan 14, 10:07 PM)

Ha lehet, a magyarítsátok a státuszokat is (newbie, members).
admin
fdsa: lehet, hogy nagyobb volt, mint 20k ? Mindenesetre most megnöveltem 30-ra.

Mono: a magyarítás megtörtént.
Mono
(admin @ 2004 Jan 15, 10:49 AM)

cool.gif
fdsa
(admin @ 2004 Jan 15, 10:49 AM)
fdsa: lehet, hogy nagyobb volt, mint 20k ? Mindenesetre most megnöveltem 30-ra.

8204 byte volt. Amit linkben megadtam, az 90x63 pixel, és 9859 byte, ezt jól lekezelte, és lecsökkentette 64 pixel szélességűre. Többször megpróbáltam, de úgy nem ment sad.gif
fdsa
Továbbra sem sikerül, visszaálltam a linkelt megoldásra. Próbálja meg valaki más is. Én is tévedhetek, nem véletlenül lett a jelem már az óvodában is a sündisznó meg a súrolókefe biggrin.gif
Mono
Szívem szerint eléggé hiányzik - akár link szinten is - valami jó, neten hozzáférhető szabályzat, vagy törvénykönv, vagy minek nevezzem.
Ahol meg tudnám nézni, hogy bizonyos kényelmetlen szitukban mégis kinek van igaza és miben, mennyiben wink.gif

Ez ügyben esetleg lehetne-e tenni valamit unsure.gif
admin
(Mono @ 2004 Jan 21, 10:57 PM)
Szívem szerint eléggé hiányzik - akár link szinten is - valami jó, neten hozzáférhető szabályzat, vagy törvénykönv, vagy minek nevezzem.
Ahol meg tudnám nézni, hogy bizonyos kényelmetlen szitukban mégis kinek van igaza és miben, mennyiben wink.gif

Ez ügyben esetleg lehetne-e tenni valamit unsure.gif

Vannak ilyesmik a Fogyasztóvédelmiseknél. Azért az aktuális dolgokat igyekszem feltenni ide.
peregryn
Tisztelt Fogyasztók és Védők!
Kedves Jóérzésű Fogyasztóvédők!

Engem nem szeretnek a boltosok, a vendéglátósok, a multik, a nem multik.... senki sem, ha érdekérvényesítek.
Érvényesítek ( vagy olykor csak próbálom ) érdeket magam, barátaim, ismerőseim és sokszor ismeretlenek részére, a kihívásokkal teli NAGY MAGYAR HOCI-NESZE kereskedelem zavaros világában. Érdekérvényesítési (siker)indexem egyenesen arányos a kereskedelmi dolgozók haragjával, nem tetszési mutatójával. smile.gif
Nagy örömmel veszem észre, hogy nem vagyok egyedül!

Köszönöm az alkotóknak a lap életrehívását
Igérem rendszeresen közlöm, hol milyen aggályaim merültek fel.
Tényszerű közlésemben rámutatok a vélelmezett hiányosságra, kereskedelmi egység és a vásárlás időpontjának megemlítésével.

Kívánok e lapnak hosszú és sikeres életet.

Peregryn
Joooe
Járok már ide pár napja, csak gratulálni szeretnék az oldalhoz smile.gif
A fórum könnyen áttekinthető, jól használható. A szerver meg írtóóó gyors smile.gif Tényleg nagyon jó!
Egyetlen gond a népszerűsítéssel van. Kevesen ismerik, hogy létezik ilyen oldal, a forgalom lehetne nagyobb is szerintem. De majd idővel.... smile.gif
FVF
Mondjuk, ha keresőbe beütöd, akkor azonnal ráakadsz, s a domain név is egyszerű.
Lesz most majd reklám, mert az új Főfelügyelőségi honlapon lesz egy link ide.
Joooe
(FVF @ 2005 Jan 21, 07:31 AM)
az új Főfelügyelőségi honlapon

Nézelődtem mostanában kicsit az fvf honlapon... hát tényleg ráfér az újítás wink.gif Elég rosszul áttekinthető, kicist olyan gagyi feelingje van. Ezt nem bírtam magamban tartani biggrin.gif Gondoltam a jó szándékú kritika mindig jól jön...
FVF
Tudjuk. Most egy új, a kormányzati portálokhoz hasonló, azokkal egységes szerkezetű megoldás lesz, elvben már szeptember óta.
Elérhető a http://teszt.fvf.gov.hu címen. Kritikákat ide is szívesen fogadok:)
Joooe
A megjelenés tetszik. Egy apró formai dolog nem tetszik, de ez lehet csak az én véleményem. Ez a fix 800x600-ra tervezés bár még több oldalon látható, azért ma már elavultanak számít. Pl az én 1600x1200-as felbontásomon már elég "érdekesen" néz ki a képernyő szélére töpörödő oldal.
A tartalom gonodlom nem végleges, kicsit hiányosnak tűnik. Pl a jótállás és szavatosság kérdésében elég rövidke szöveg van konkrét jogszabályok helyett.

A fő erőssége a viszonylag logikus elrendezés és áttekinthetőség. Összeségében tetszik.
FVF
VAnnak jogszabályok is, kicsit lejjebb, bemásolva külön fórumként.
Mondjuk nem lenne rossz, ha belinkelve lennének.
Joooe
Most alighanem a fórum eddigi legkomolyabb problémáját fogom felvetni. Tudjátok, hogy kb 7-percet siet az órátok? biggrin.gif Pl ezt a hozzászólást pontosan 19:14-kor küldöm el, és a fejlécben...
wink.gif
Pjotr
Nem lehetne megoldani, hogy új topic indításakor legyen figyelmeztető szöveg, ami a fontossabb jogszabályok elolvasására, hasonló témájú topicok keresésére figyelmeztet?
Ariadne
Továbbgondolva - és támogatva - Pjotr ötletét: azt is ki kellene rakni szembetűnő helyre, hogy ha konkrét termékkel van gond, akkor először a "Hagyományos termékvásárlás" vagy a "Szolgáltatások" között keressék ki, hová illik a problémájuk, mert a "Fogyasztóvédelem.com" rubrikában sokan kiszúrják pl. a "Reklamációs ügyintézés" topic-ot, és oda írnak, ezért van már ott autótól a kábelszolgáltatóig minden. Kezd ez a rész kicsit összevissza lenni, szerintem...
Kicsit nehéz elkülöníteni, hova érdemes írni, mert ha egy termékkel gond van, általában az ügyintézés is akadozni szokott, emiatt jönnek ide az emberek...

Sajnos, kedves admin, nem tudjuk, mi lehet veled. Plz, adj hírt magadról! FVF is jól megjárta a krokodilteszteléssel meg a sok fagyival, de csak visszajutott! smile.gif
Ottó23
Sziasztok!

Két héttel ezelőtt vásároltam egy táskát 3000 Ft-ért a Deák téri
aluljáróban. (egész pontosan ott ahol a 47, 49-es villamoshoz kell
felmenni, pont a mozgólépcsővel szemben lévő boltocskában).
A kedves kínai eladó hölgy számlát nem adott az áru mellé. Majd mikor
rákérdeztem hol a blokk, azt válaszolta a hölgy, hogy nincs blokk, majd ha
valami probléma adódik ő itt lesz, nem kell aggódni.
Én azért aggódtam egy kicsit, de mivel még sosem fordult elő, hogy az
álltalam vásárolt termék idő előtt elromlott volna ennyiben maradtunk. Még
egy hét sem tellt el a táska pántja kettészakadt, pedig nem volt benne
nehéz holmi. Így a termék használhatatlanná vált.
Visszavittem a boltba, ahol valóban ott volt a hölgy és ki is cserélte a
táskát egy másikra.
Ám három nap után az új táska oldala foszlani kezdett, mindenhol jött szét
a varrás. (természetesen nem a nem rendeltetés szerű használattól). Ismét
visszamentem a boltba. Ám ekkor a hölgy már egyáltalán nem volt kedves.
Közölte, tört magyar tudással, hogy az a rendszer, hogy csak egyszer
cserélik ki az árut, és kész. Majd mikor arra próbáltam hivatkozni hogy
blokkot sem volt hajlandó adni, és nem normális, hogy három nap alatt
szétesik egy táska, mikor az előző táskám 5 év után is egyben van még. Azt
a választ kaptam, hogy az én hibám, ő már sok táskát eladott és még senki
nem hozta vissza. A blokkra meg az volt a válasza, hogy ő mindenkinek ad,
nekem nem kellett. (még jó hogy külön kértem a vásárlásnál, és hogy a
reklamáció alatt is eladott pár terméket szintém blokk nélkül), aztán még
hozzátette, hogy a táskát amúgy sem egy hete cserélte ki hanem több
hónapja, és, hogy gondolhattam volna, hogy ezért az árért nem eredeti
márkás terméket kapok, úgyhogy ne csodálkozzak.
Ezek után megkérdeztem hol van a főnöke. Választ nem kaptam.Majd a
panaszkönyvet szerettem volna elkérni, de az sem volt az üzletben. Szóval
összességében az derült ki a számomra, hogy a hölgy illegálisan
előállított hamis márkajelzésű, rossz minőségű terméket árul, illegálisan
(mivel számlát nem ad róla). Ráadásul ez a város közepén teszi, és ki
tudja hány embert csap be naponta anélkül hogy bármi történne.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy, hogy lehet ez?
És lehet e egyáltalán valamit csinálni ebben a helyzetben, mert nekem nem sikerült. Vagy törvényszerű, hogy ha ilyen helyen vásárolunk akkor viselni kell a következményét?
Joooe
Szóval
összességében az derült ki a számomra, hogy a hölgy illegálisan
előállított hamis márkajelzésű, rossz minőségű terméket árul, illegálisan

Tehát magyarul: kínai wink.gif

Tegyél bejelentést fvf(kukac)fvf.hu, de bizonyíték híján... nem hiszem hogy sokra megy a fogyasztóvédelem.
Ottó23
Azért megpróbálom Köszönöm a címet.
Ottó23
Tulajdonképpen én azt nem értem, hogy ez a bolt a város közepén van. És kb. három próbavásárlással le tudnák leplezni, mivel rendszeresen nem adnak számlát. Vagy ha valami hatóság vásárolna egy ugyan olyan táskát mint én, akkor is kiderülne, hogy hamis, mivel tuti hogy szétesne egy héten belül.
Vagy csak, ha azt kérdeznék meg, hogy hol a panaszkönyv, úgy tudom annak is kell lenni egy üzletben, és az sem volt.
Ilyen ellenőrzések nincsenek?
Joooe
Ilyen ellenőrzések nincsenek?

Közel sem annyi mint kellene.
Erősen korlátozottak a fv. felügyelőségek erőforrásai.
zolika120
Erdeklodni szeretnek ,hogykit lehetne megkerdezni azzal kapcsolatban amit a multkoriban lattam a badacsonyi benzinkuton.Mentem be tankolni es a szomszed kutnal egy civil ruhas fiatalember tankolt.Nem mondom hogy feszult volt,de a szamlalo a kutoszlopnak nem mukodott.Az biztos hogy ment bele,mert egy idom utan kikapcsolt,mint amikor tele van a tank.Es az ur utana beallta munkasok parkoljaba.Csak azert banto,mert gondolom azert az anyagert mi fizetunk.
koszonom
ityam
egy eszrevetelt tennek: a forum oraja vagy negyed orat siet. azt be kellene allitani. vagy en tudom azt valahogy allitani?

egy masik kerdes: mennyire nehez megcsinalni hogy ne csak azt lassuk a topic aljanal hogy ki olvassa a forumot epen hanem mondjuk a nev melle legyen teve egy kis jel hogy uzenetet ir a topicba pl :
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (0 vendég és 0 anonim felhasználó)
2 felhasználó: ityam(ir), lajos, istvan

csak mert ha nem tul nehez megcsinalni akkor az is egy hasznos informacio lenne. bar lehet hogy csak nekem tunik annak smile.gif
Ariadne
Köszi a smiley-kat, admin! Éljen! clap2.gif

grog.gif Őt mondjuk nem annyira értem - a fejére önti a sört?! Micsoda pazarlás... naughty.gif
toreki
(FVF @ 2005 Jan 24, 08:22 AM) *

Tudjuk. Most egy új, a kormányzati portálokhoz hasonló, azokkal egységes szerkezetű megoldás lesz, elvben már szeptember óta.

A teszt oldalt sajnos nem tudtam elérni. Az új oldalon jó lenne ezt a fórumszoftvert megtartani, vagy ide irányítani az érdeklődőket. Eddig ez a legjobb fórumszoftver, amit láttam.
Joooe
(ityam @ 2006 Jan 30, 08:09 PM) *
egy masik kerdes: mennyire nehez megcsinalni hogy ne csak azt lassuk a topic aljanal hogy ki olvassa a forumot epen hanem mondjuk a nev melle legyen teve egy kis jel hogy uzenetet ir a topicba pl :
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (0 vendég és 0 anonim felhasználó)
2 felhasználó: ityam(ir), lajos, istvan

csak mert ha nem tul nehez megcsinalni akkor az is egy hasznos informacio lenne. bar lehet hogy csak nekem tunik annak smile.gif

Aki Ír annak szaggatottal van aláhúzva a neve az új fórum újdonsága smile.gif
ityam
ahh koszonom az informaciot. az oraatallitassal hogy alltok?
Joooe
Passz semmi közöm hozzá biggrin.gif
De jó lenne kiigazítani smile.gif
FVF
(toreki @ 2006 Jan 31, 10:24 AM) *

(FVF @ 2005 Jan 24, 08:22 AM) *

A teszt oldalt sajnos nem tudtam elérni. Az új oldalon jó lenne ezt a fórumszoftvert megtartani, vagy ide irányítani az érdeklődőket. Eddig ez a legjobb fórumszoftver, amit láttam.

Te Töreki, az már rég volt. Az oldal már régóta üzemel, www.fvf.hu illetve www.fvf.gov.hu Probléma van vele sok, a calhun felülettel nehezen boldogulunk.
De most élejen a fogyvéd.com:)
ityam
mit jelent a forumnal hogy 3 csillagos?eddig csak a mistral topicnal tunt fel de mar az en topicom is 3 csillagos lett. hogy lehet 4 csillagost megszerezni?
ityam
juppi mar 4 csillagos lett a Vitazzunk a jogszabalyok josagarol temam, de meg sajna mindig nem tudom mitol.ezzel megeloztem a Mistral topicot smile.gif isten vagyok csak nem tudom miert biggrin.gif
Joooe
Akkor elárulom a titkot whistling1.gif
Ha megnyitsz egy témát, ott van a jobb felső sarokban, hogy "értékeld!" vagy valami ilyesmi, ahol tudsz 1-5 csillagot adni. Amit már értékeltek, annak ezekből összeáll egy pontszám és az jelenik meg csillagok képében dry.gif
ityam
aham. ertem. akkor en is ertekeltem 5 csillagra hogy hatha sikerul megszerezni az 5 csillagot:)

de azert poenosan mukodik mert gondoltam eloszor ertekelem a legrosszabbra a mistralos topicot es erre leesett 2 csillagosra, gondoltam hogy ne legyek szemet utana atertekeltem 5 csillagosra a mistralos topicot es meg mindig maradt a 2 csillagos smile.gif szal fura
admin
Egy ember csak egyszer csillagozhat egy topicot.
toreki
(admin @ 2006.02.15, 23:44) *
Egy ember csak egyszer csillagozhat egy topicot.
Néha nem ártana, ha lehetne módosítani a véleményt. (Tudom, nagy munka.) Egyes topicok néha nagyon jónak indulnak, aztán... személyes bash.gif lesz belőle. Ilyenkor jól jönne a lepontozás.
Ariadne
Apróság, de zavaró: a naptárban a Tévé ügyvédje még mindig szerdánként jelenik meg, pedig hétfőn van már. Én ugyan egy ideje nem nézem, mert néha nem bírom a műsorvezető stílusát, de azért jó lenne, ha már szerepel itt, akkor pontosan szerepeljen. Ha erre jársz, admin, plz tedd helyre... rolleyes.gif
Madmartigen
Az újbudai Fadrusz cukrászdában ( Fadrusz utca ) minősíthetelen hangon beszélnek a vevővel és nem adnak számlát. Jó lenne valahogy ezeket a dolgokat is vizsgálni!
Blade
Sziasztok,
Nem lehetne kitiltani az illetékteleneket a társalgóból? Ha jól látom, azért tudnak beleírni robottal, mert publikus... mad.gif
toreki
Egyetértek!
www.ertekelem.hu
Sziasztok!
Par honapja keresem az admin-t.. Van e egyaltalan adminsztratora ennek az oldalnak?

Ha valaki tud segiteni legyszives iron PM-t

Semmi gaz.. shuriken.gif
Koszi
F V F A d m i n
Az admin itt van, jelentem.

Valahogy törlődött a régi admin account, most ez egy új admin account smile.gif
Csaba_20
(F V F A d m i n @ 2007.10.30, 14:02) *

És akkor most hova sz*rjak? Tedd végre a dolgod... biggrin.gif
asdf
Igen, elso lepesben mondjuk a tarsalgoban legyen regkoteles a topicnyitas wink.gif Meg ha mar ott vagyunk, akkor ugye rogton az ottani topicok vagy felet lehet is mozgatni a tematemetobe wink.gif
Ja, meg ugye a magyar buttonok is johetnenek smile.gif
Mozigépész
(F V F A d m i n @ 2007.10.30, 14:02) *

Jó lesz, mert elég sok a fals reg, és az ide nem illő topik+ hozzászólás!
Egyébként írtam mailt, a problémákról.
www.ertekelem.hu
(F V F A d m i n @ 2007.10.30, 09:02) *

Ugy tudom egy forumban az admin az "ADMIN" es ujonckent nem tudsz rendet rakni a forumon..

de azert szep probalkozas zorro.gif
asdf
Azert mert ujonc, attol meg az Admin csoportban van smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.