Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Cipő, csizma, papucs, lábbelik
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
peter79
Halihó,

Időközben felhívtak a formalmazó cégtől, hogy megnézték a cipőt és szerintük tökéletesen ki lett javítva. A hölgy sértődötten közölte, hogy ha nem fogadom el a döntésüket, akkor a KERMI-hez vagy a nem tudom már milyen testülethez fordulhatok. Valószínűleg nem hagyom annyiban, bár azt mondták, hogy így az újabb vizsgálat költségei már engem terhelnek.
Újabb kérdésként merül fel, hogy ez tényleg így van?

Üdv, Peter
Fricc100
Üdvözlet!
Nemrég vettem egy bőrcipőként árult lábbelit, de miután otthon jobban szemügyre vettem, észrevettem, hogy a cípő tulajdonképpen nem bőrből, hanem műbörböl készült. Azt kérdezném, hogy visszakérhetem-e a vételárat, hiszen ha nem azt kaptam, amit tulajdonképpen vettem, akkor ez nagyon nagy átvágás. Azóta még jártam az üzletben, és a műbőrcipő mellett a bőrcipő kiirás ugyanúgy megtalálható. Egyetlen alkalommal viseltem, de nagyon zavar hogy így átvágtak.
Pjotr
Ha a cipőn is ez volt feltüntetve, illetve a hozzá adott tájékoztató is ezt tartalmazta, akkor -szerintem, nem vagyok illetékes- igen.
Meg kell nézni a matricákat, dobozt, hogy mi volt rajtuk.
Pjotr
(katakovacs @ 2005 Apr 7, 06:08 PM)
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha 16:15-kor vásároltam egy nadrágot, akkor 17:00-kor (ugyanazon a napon), ha kérem vissza a pénzemet, akkor kötelesek e visszaadni? köszönöm!

Nem.
000
A másik oldalról...
"Cipőboltos" vagyok. 6 hónapon belül, minden vitás esetben, független Kermi vizsgálatot kérünk, az esetek bizonyos százalékában a vizsgálat eredménye: a nem rendeltetésszerü használat.Az ilyen eredmény után a kedves vásárló azonnal felszivódik, nálunk hagyja a 4000 Ft.-os szétrugdosott cípőt és mi futhatunk a közel 10.E ft.-os bevizsgálási költségünk után. A fogyasztóvédelmi ellenőr szerint, ilyenkor inditsak polgári pert a vevő ellen.Életszerü és logikus ez az ötlet?Hogy a fenébe pereljek be valakit, akinek még a szem.ig.-át sincs jogom megnézni, adatait bemondás alapján ismerem?Miért nem kérhetem el letétbe a vizsgálat árát, ha mind a kettőnk által elfogadott hatósághoz visszem a cipőt és kötelezem magam az elfogadásra?Jó lenne az "arany középútat" megtalálni, mert igy nemhogy segítenének a fogyasztóvédelem irányelvei, inkább gátolják az igazságtételt.
Sys17
Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni !?

Kb. 1 hónapja vettem egy új Nike cipőt és a második hordás után elszakadt a nyelve, amit a visszaküldés után megvartak (és mivel azt nyilatkoztam, hogy nekem a javítás megfelel ez még nem is lenne gond).A problémám ott kezdődik, hogy selejtesen vettem a cipőt, mert mindkét pár fűzőbújtatójából hiányzik belül a műanyag...
Még nem hoztam el a cipőt, ezért kérdezem mit tehetnék, ugyanis így nem tettek eleget a javítási kérelmemnek!!??
(Kérhetnék cserét vagy levásárlást?)

Előre is köszi a segítséget!
peter79
Hali Sys17 és egyébként Mindenki,

Az fvf.hu oldalon találtam egy telefonszámot(panaszbejelentés), amit felhívtam a konkrét poblémámmal. Egy kedves, nyugodt úr vette fel és készségesen segített, válaszolt a leglehetetlenebb kérdéseimre is.
Ezúton is köszönet Neki. Olyan segítőkész volt, hogy egy pillanatra azt hittem, hogy nem Magyarországon vagyok smile.gif .

Üdv Mindenkinek,

Peter
Fricc100
Üdvözlet!
Természetesen a dobozon is ügyesen ott volt, a jelzés, hogy a felsőrész anyaga bőr, sőt még a dobozban a cipő mellett a Magyar Cipőkereskedők Egyesületének egy 1998. júliusi tájékoztatója is volt, mely néhány hasznos tanáccsal szolgál a cipők tisztításával kapcsolatban is. Cserét ajánlottak, de hát azt hiszem, nem úgy működik a dolog, hogy az egyik cipő műbőr, a másik meg már "megbőrösödik". Vagy mégis? Ez nagy csoda lenne. Amennyiért vettem olcsóbban is lehet műbőrcipőt vásárolni.
qqq
Vettem egy teljesen zárt bőr félcipőt, amit mindennapos használatra gyártottak tavaszi-őszi használatra és aminek a dobozára korrekten rá volt írva, hogy "nem vízálló". Nem is esőben vettem fel, hanem száraz időben, de ez még reggel volt. Amikor délután hazafelé mentem a munkából, eleredt az eső. Mire hazaértem, teljesen beázott a cipő mindkét lábamon.

Mehetek-e ilyenkor reklamálni? Ha igen, mire hivatkozzak?

Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy egy "nem vízálló" cipőtől csak az várható el, hogy két-három lépés után ne essen darabokra és csakis sivatagi körülmények között használható rendeltetésszerűen?
És akkor mégis milyen cipőt vegyek ezen az éghajlaton esős idő esetére (hiszen száraz, napos időben is bármikor eleredhet az eső)? Vízállót? Van olyan? Én gumicsizmán kívül még semmire nem láttam ráírva, hogy "vízálló", legfeljebb azt, hogy "mérsékelten vízálló", és gondolom, ha "nem vízálló" cipő esetében ilyenkor nincs miért reklamálnom, akkor "mérsékelten vízálló" esetében ugyanúgy ki fogja magyarázni magát az eladó, illetve a gyártó.

Egyáltalán meg van az határozva, hogy milyen cipőre kell ráírni azt, hogy vízálló, vagy a biztonság kedvéért mindegyikre jobb, ha azt írja a gyártó, hogy "nem vízálló", nehogy számon lehessen kérni rajta később? Korrekt dolog ez? Szerintem ezzel félrevezetik a vásárlót.
qqq
Vettem egy teljesen zárt bőr félcipőt, amit mindennapos használatra gyártottak tavaszi-őszi használatra és aminek a dobozára korrekten rá volt írva, hogy "nem vízálló". Nem is esőben vettem fel, hanem száraz időben, de ez még reggel volt. Amikor délután hazafelé mentem a munkából, eleredt az eső. Mire hazaértem, teljesen beázott a cipő mindkét lábamon.

Mehetek-e ilyenkor reklamálni? Ha igen, mire hivatkozzak?

Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy egy "nem vízálló" cipőtől csak az várható el, hogy két-három lépés után ne essen darabokra és csakis sivatagi körülmények között használható rendeltetésszerűen?
És akkor mégis milyen cipőt vegyek ezen az éghajlaton esős idő esetére (hiszen száraz, napos időben is bármikor eleredhet az eső)? Vízállót? Van olyan? Én gumicsizmán kívül még semmire nem láttam ráírva, hogy "vízálló", legfeljebb azt, hogy "mérsékelten vízálló", és gondolom, ha "nem vízálló" cipő esetében ilyenkor nincs miért reklamálnom, akkor "mérsékelten vízálló" esetében ugyanúgy ki fogja magyarázni magát az eladó, illetve a gyártó.

Egyáltalán meg van az határozva, hogy milyen cipőre kell ráírni azt, hogy vízálló, vagy a biztonság kedvéért mindegyikre jobb, ha azt írja a gyártó, hogy "nem vízálló", nehogy számon lehessen kérni rajta később? Korrekt dolog ez? Szerintem ezzel félrevezetik a vásárlót.
Pjotr
(000 @ 2005 May 20, 03:04 PM)
A másik oldalról...
"Cipőboltos" vagyok. 6 hónapon belül, minden vitás esetben, független Kermi vizsgálatot kérünk, az esetek bizonyos százalékában a vizsgálat eredménye: a nem rendeltetésszerü használat.Az ilyen eredmény után a kedves vásárló azonnal felszivódik, nálunk hagyja a 4000 Ft.-os szétrugdosott cípőt és mi futhatunk a közel 10.E ft.-os bevizsgálási költségünk után. A fogyasztóvédelmi ellenőr szerint, ilyenkor inditsak polgári pert a vevő ellen.Életszerü és logikus ez az ötlet?Hogy a fenébe pereljek be valakit, akinek még a szem.ig.-át sincs jogom megnézni, adatait bemondás alapján ismerem?Miért nem kérhetem el letétbe a vizsgálat árát, ha mind a kettőnk által elfogadott hatósághoz visszem a cipőt és kötelezem magam az elfogadásra?Jó lenne az "arany középútat" megtalálni, mert igy nemhogy segítenének a fogyasztóvédelem irányelvei, inkább gátolják az igazságtételt.

Fordított esetben pedig a fogyasztónak kell pert indítani, mint ahogy sok kereskedőnek ez a válasza...
Tényleg az lenne a megoldás, ha az FVF tele lenne pénzel, lenne pénz laborvizsgálatokra, de az sem oldana meg mindent....
Amit mondasz, hogy pénzt letétbe az sem oldaná meg a dolgot, mivel, mi van, ha a boltos mégis úgy dönt, hogy nem fogadja el a szakvéleményt, joga van hozzá...
Szóval nem egyszerű, szerintem keményen büntetni kell mindenkit, boltost is vevőt is, mivel a magyar ember semmi másból nem ért.... sad.gif
kata20
Sziasztok!
Az a problémám, hogy kb.2 hónapja vettem 1 Dr.Batz nyári papucsot, aminek a talprészében maszírozó pont van.De sajnos az én lábam ezt nem bírja, teljesen felhólyagosodott és nem bírok benne menni.Ahogy leveszem rögtön elmúlik a fájdalom.A kérdésem, hogy visszavihetem-e így a cipőt, ha igen mire hivatkozhatok.A segítséget előre is köszönöm.
FVF
A cipő formája, anyaga (talp anyaga, talp és felsőrész kapcsolódása, felsőrész anyaga) önmagában szinte egyértelműen mutatja, hogy az adott lábbeli alkalmas -e egy kisebb-nagyobb eső átvészelésére. Általában azok, amikre az van írva, hogy NEM VÍZÁLLÓ, az semennyire. Amelyik MÉRSÉKELTEN VÍZÁLLÓ, az nem arra való, hogy vízben járjunk vele, de egy ilyen kisebb esőzés esetén ha figyelünk, nem ázik be. Amennyiben bőr cipőt veszünk, akárcsak ha a felsőrésze is bőr, nem várhatjuk el, hogy az ne ázzon be tartós vízhatás esetén.

Én nem érzem jogosnak a reklamációt, de látni kellene a cipőt.
FVF
Meg lehet próbálni, de nem köteles a kereskedő visszavenni. Alapvetően a jóindulatára vagy bízva. Azért ugyanis, hogy nem jó a Te lábadra, nem felelős.
FVF
Alapvetően soha nem árt megegyezésre törekedni, de jogos lenne az elállás, hiszen megtévesztésről van szó.

Elállásnak csak úgy nincsen helye, főleg nem minőségi kifogás esetében.
Sys17
Sziasztok!

Én már leírtam egy másik fórumban is a gondom, de sajna nem értem el senkit azon a számon amit megadtak:( (majd még próbálkozom)

Tehát, vettem 1 hónapja egy új Nike cipőt, amelynek a második hordás után elszakadt a nyelve és észrevettem, hogy hiányzik mindkét pár fűzőbújtatójából,belül a műanyag(sajnos selejtesen vettem, nem én hagytam el).
Visszavittem, elküldték, visszaküldték!
Azt nyilatkoztam, hogy a javítás megfelel, de miután megjött azt mondták, hogy a nyelvét ugyan megvarták, de a műanyagot nem tudják pótolni!
Így tehát nem tettek eleget a javítási kérelmemnek!

Kérhetek ilyen esetben cserét?
FVF
Igen, lehetséges. Amennyiben vita lenne, s szerintük nem hiányzott a műanyag, akkor nem szabad gyengének mutatkozni, mert a Polgári Törvénykönyv szerint a vásárlástól számított 6 hónapon keresztül a forgalmazó/kereskedő a bizonyításra kötelezett, tehát ha ő nem tud bizonyítani, akkor cserélnie kell.
csabi
Abban a hitben sikerült beruháznom egy 21 ezer forintos bőr Etnies cipőre, hogy na ez majd CIPŐ lesz éveken át. Fontos, hogy az eladó kifejezett ajánlásának a tudatában döntöttem mellette még november utolsó napjaiban. Aztán 2-3 hónap után katasztrofális állapotba váltott át az anyag állaga: egyszerűen széttöredezett, behullámosodott a cipő egy része, mintha nem is bőr lett volna egyes helyeken…
Pedig a nagy havazások idején, direkt bakancsba jártam, pedig vízállónak van feltünteteve a lábbeli, de én biztosra akartam menni...
Elvitték bevizsgálni, ill. közölték, hogy igen, volt már ezzel a típussal hasonló probléma. 2 héten át a lehasznált állapotú „tróger” cipőmben kellett járnom, mire kicserélték. Majd 2-3 hét múlva a zsír új cipőm és talpa között egyre emberesebb távolság kezdett nőni. Azért az ember nem ezt várná ennyi pénzért. Megint visszavinni, újabb egy hét, megint csoze cipőben járás, majd nagy nehezen visszakapás. Kérdem én, mi lett volna ha még deszkáztam is volna ebben a jó minőségű cipőben, hisz deszkás cipő lenne ugyebár. Pedig én „csak” járok benne, mint minden ember.
Most, 1 hónap elteltével újra válik a talp, most másutt. Plusz: kb. 3 hét után elkezdett idáig minden esetben rojtolódni belülről a sarka, pedig direkt KÖTÖM, semmi lazáskodás, láb ki-bedugás. Jelenleg maximális a felháborodásom!!! Lassan többet lesz náluk a cipőm, mint a lábamom. Kérem, ez a legrosszabb piaci minőséget is alulmúlja!A garancia 28-án lejár, tehát ez a hét az utolsó lehetőségem. De én se kicserélni, se kijavíttatni nem akarom velük, hanem a pénzemet akarom vissza, vagy legalább a lehetőséget, hogy egy másik márkára cseréljék ki!
Mit tehetek??? A válaszát előre is köszönöm!
Pjotr
A garancia meghosszabodik azzal az idővel amit a cipő nem a vásárlónál töltött.
A szavatosság 3 év, igaz, a 6. hónaptól kezdve neked kell bízonyítani.
FVF
A cipő nem tartós fogyasztási cikk, a szavatosság így 2 év:)

Azért nem ez az általános a jobb minőséggel, sajnos előfordul azonban. Nem árt ilyenkor a márkával riogatni...
hufu
Üdvözlet, mindenkinek...

A következő kérdésem lenne, a FVF tisztelt "követéhez":)

Vásároltunk kb. 2 hónapja egy 30 ezer forintos napi utcai viseletre használatos bőr cipőt . Na most ez a tökéletes jó minőségű cipőnek egyszercska 3 hét után kettévált a talpa... Na ahogy az lenni szokott mentünk a kis blokkunkkal, hogy tegyenek valamit ez ügyben. A dolgog a következőképp zajlott...

1., a bolti eladó azt mondta ő nem dönthet és nem tud mit tenni - és mivel nem vagyunk helyi lakosok telefonáljunk oda másnap, hogy, hogy döntött a főnökük, mi legyen a cipővel

2., telefonáltunk, elküldték a kermi-be 15 nap múlva majd jelentkezzünk mi lett az eredmény...

3., megtettük, majd a boltos azt üzente hogy 2 nap múlva mehetünk érte mert MEGJAVÍTATJA a talpatlan cipőt...

4, viszamentünk kezünkbenyomták, még kifelé menet észrevettük, hogy a talpát visszaragszották, de már jön le a sarka is:)) na a gőz csak úgy fütyült ki a fülünkön...

5. Na ezután megkérdeztük, hogy ugye ezt ők se gondolták komolyan... mire a tulaj nagy kegyesen megengedte hogy kicseréljük egy ugyanolyanra... - mi mondtuk hogy inkább levásárolnák más gyártóra mert mégegyszer nem akarunk így járni, de ettől határozottan elzárkózott...

6. Hazavittük az új cipőt eltelt most kb. újabb 4-5 hét és ezzel a cserecipővel is ugyanígy jártunk. a cipőnek megint levált a talpa...
Ezt már inkább nem is minősítem:))

A végére érve a kérdésem a következő lenne...
Ennyi hercehurca után van bármilyen lehetőségünk arra, hogy visszakapjuk a pénzünk???

Igen már a pénzt szeretnénk, nem levásárlást, javítást meg cserecipőt aztán pedig végképp nem...

Esetleg újra végig kell járnunk immár másodszor ugyanaz a 2-3 hetes kermi vizsgálatot?

Vagy mostantól 3 hétig horható a cipő majd három hét szünet kermizetés miatt majd újabb 3 hét hordható míg végre kimegy a kollekcióból és cserehiány miatt talán tudjuk érvényessíteni a pénzfisszafizetést?

Szóval van bármilyen lehetőségünk visszakapni a pénzünket vagy annyit tehetünk max hogy panaszt teszünk Rossz minőségű termék forgalambahozatala miatt ?

Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel,
Pjotr
Szerintem a helyes válasz:
"Vagy mostantól 3 hétig horható a cipő majd három hét szünet kermizetés miatt majd újabb 3 hét hordható míg végre kimegy a kollekcióból és cserehiány miatt talán tudjuk érvényessíteni a pénzfisszafizetést?"
vagy amíg vége nem lesz a szavatosságnak...
Otto Normalverbraucher
Szerintem simán visszakérheted a pénzt. A cipőboltosok persze az esetek 99%-ában letagadják, hogy ez a lehetőség fennáll. Nem vagy megelégedve az áruval, vissza a babaruhát! :-) A boltos is továbbérvényesíti a garanciát, visszaküldi a gyártónak/forgalmazónak. Vagy ha olyan helyről vette, hogy ez nem lehetséges, akkor már eleve olyan árrést tesz rá, hogy az X% reklamáció költsége jócskán benne van.
Azért megvárom az FVF megerősítését, de szerintem ragaszkodj a pénzbeli kártalanításhoz.
Joooe
Ha típushibáról van szó, akkor a csere nem alkalmas a kifogás rendezésére, ezért szerintem javítás vagy elállás a járható út.
Sys17
Szia!

Ismét én:) A Nike cipős story-val!!!
Igazad volt! Visszamentem és azonnal rám akarták sózni, hogy bizonyítsam be, hogy a műanyag hiányzott! Mondtam, hogy ez nem az én feladatom, meg fogy.védelem, PTK, stb.... Tehát azt tettem amit tanácsoltál!
Így visszaküldték ismét javításra, hátha lehet rajta mégis segíteni..., a cseréhez nagyon nem fűlt a foguk!

Kérdésem: Ha esztétikailag csúnyán csinálják meg akkor reklamálhatok, kérhetek cserét?
Ugyanis félek ettől, mert ha meglehet csinálni, akkor miért nem tették ezt meg már az első alkalommal?
Nekem azt mondták, hogy nekik nincs ugyanolyan műanyag bigyulaszuk...

Válaszodat előre is köszi!
Pjotr
(Otto Normalverbraucher @ 2005 May 25, 10:55 AM)
Szerintem simán visszakérheted a pénzt. A cipőboltosok persze az esetek 99%-ában letagadják, hogy ez a lehetőség fennáll. Nem vagy megelégedve az áruval, vissza a babaruhát! :-) A boltos is továbbérvényesíti a garanciát, visszaküldi a gyártónak/forgalmazónak. Vagy ha olyan helyről vette, hogy ez nem lehetséges, akkor már eleve olyan árrést tesz rá, hogy az X% reklamáció költsége jócskán benne van.
Azért megvárom az FVF megerősítését, de szerintem ragaszkodj a pénzbeli kártalanításhoz.

Leginkább azért tagadják le ezt a lehetőséget, mert nincs ilyen lehetőség....Viszont a cserét csak akkor utasíthatja el a bolt, ha az aránytalan többletköltséget okozna neki ajavítással szemben.
Ha mégsem tipushibáról van szó, akkor akár 50-szer is megjavítatthatja a pénz visszadása nélkül...
Jó lenne a jogszabályokat pontosítani, pl. ha háromszor próbálkoznak ajavítással, akkor negyedik alkalommal adják vissza pénzt...
FVF
Tipushiba esetén tényleg vissza lehet kérni a pénzt, azaz el lehet állni a szerződéstől. De ki állapítja meg, hogy mi a tipushiba? Mert azt azért nem lehet csak úgy rámondani. A fogyasztó elsősorban kijavítást vagy kicserélést kérhet. A szokás a kereskedelemben az, hogy 3 csere után engedik a levásárlást, pénz visszafizetését. Még a jog sem áll jelen esetben a fogyasztó elállása mellett, nemhogy a kereskedő.

Ha bizonyított, hogy szériahiba, akkor persze minden más.

A kereskedő mondjuk lehetne belátóbb, lehet, hogy veszített egy vásárlót.
FVF
Persze, semmiképpen nem szabad elfogadni egy rosszul javított terméket, hiszen nem csúfan vettük. A lényeg: hogy a vételkor kapott minőséget magunkénak tudhassuk a használat során.
Sys17
Köszi a gyors választ!

De mire hivatkozhatok?
Mert előre látom, hogyha nagyon gusztustalanul csinálják meg akkor, sem fogják engedni a cserét!
Ugyanis a lány már előre szabatkotozz, hogy nem lesz ugyanolyan, mert nekik nincs ilyen műanyaguk, stb.
Én meg elég beszari vagyok, így ha nem tudok mire hivatkozni biztos rám sózzák a szarul megcsináltat is!

És mi van akkor, ha azt mondják ők nem cserélik ki mindenképp el kell vinnem, vagy különben nem lesz cipőm!
Mi az eljárás menete ilyenkor, ha nam vagyok hajlandó elfogadni a cipőt?Kérnem kell a panaszkönyvet?Vagy híni kell valakit?

Bocsi, hogy ennyit zaklatlak, de most már remélhtőleg lassan befejeződik ez a herce-hurca!
Pjotr
Szerintem ha nem lesz ugyanolyan, nem tudják az eredeti minőségben helyreállítani, akkor semmiképp nem szabad elfgogadni, mindenképp ragaszkodni kell egy újra való cseréhez ha már nincs ebből a tipusból, akkor pedig vissza kell adniuk a pénzt.
Mindenképp jegyzőkönyvet kell(ett) felvetetni a beadott cipőről amiben rögzíteniük kell a panaszt majd jegyzőkönyvet kell felvenni ha nem megfelelő a javítás, valamint beírni a panaszkönyvbe, közben innen kinyomtatni a jogszabályokat és az FVF-el fenyegetőzni esetleg megemlíteni, hogy a nagybátyád ügyvéd és szivessen elvállalja a pert mert már beszéltél vele biggrin.gif és a perköltésg a boltnak több száz ezer forintjába lesz.
Már az első körben kérhetsz cserét, akkor is ha a cipő javítható a kereskedő csak akkor uatasíthatja el, ha aránytalan többletköltséggel járna a javításhoz képest.
itt kéne sok emberének lennie az fvf-nek aki ilyenkor kimenne veled és nyomatékot adna a szavaidnak valamint büntetné a boltot...
Sys17
Köszi a választ!

De hol találok errőlszóló jogszabályt?Esetleg itt a neten valahol?

Hogy tudjak pontosan hivatkozni valamire!
Captain Crash
Kedves "Cipőboltos"!

Az első hat hónapban a bizonyítás terhe a kötelezettet terheli, utána a fogyasztót, ez a jog. Ha nem tetszik lehet fordulni állambácsiékhoz, hogy fordítsanak a kormányon.

Ne gondold, hogy ha a kereskedő nem köteles elfogadni a vizsgálat eredményét, akkor majd a vásárlónak kötelessége lesz azt kifizetni!

Tényleg perelni akarsz? Félelmetes üzletpolitikád van...elmondanád melyik üzlet vagytok, mi a nevetek és hol találhatunk rátok?
Joooe
A jegyzőkönyvet a 49/2003-as GKM rendelet alapján kötelesek kiállítani, megtalálod itt a fórumon (információk a fogyasztóvédelemről).
Azt, hogy gyengébb minőséget nem vagy köteles elfogadni, az meg olyan egyértelmű, hogy nem is kell hozzá semmi smile.gif
000
(Captain Crash @ 2005 May 26, 10:59 AM)
Kedves "Cipőboltos"!

Az első hat hónapban a bizonyítás terhe a kötelezettet terheli, utána a fogyasztót, ez a jog. Ha nem tetszik lehet fordulni állambácsiékhoz, hogy fordítsanak a kormányon.

Ne gondold, hogy ha a kereskedő nem köteles elfogadni a vizsgálat eredményét, akkor majd a vásárlónak kötelessége lesz azt kifizetni!

Tényleg perelni akarsz? Félelmetes üzletpolitikád van...elmondanád melyik üzlet vagytok, mi a nevetek és hol találhatunk rátok?

Elképzelhető, hogy értelmezési problémáid vannak?Szerintem is oltári hülyeség polgári perrel megoldani az ilyen esetet, éppen ezt akartam mondani. Az "állambácsinak" most nagyobb gondja is van ennél.Csak úgy kérném el a vizsgálat árát a vevőtől, ha megfelelő igazolást adnék neki (esetleg közjegyzőit), hogy rám nézve is kötelezőnek tartom azt. Szerintem jóval korrektebb megoldás, mint a "saját" szakértőmmel megvizsgáltatni a cipőt.Megmondanád mi a neved,te hol laksz, mivel foglalkozol....? Szerintem az üzletpolitikámmal semmi gond, csak amikor fél év lejárta elött 2 nappal visszahoznak egy cipőt és valami egyértelmüen "kamu" hibával akarják a jogaikat érvényesíteni, köteles vagyok végigjárni ezt a nevetséges procedurát. Nem azért üzletelek, hogy valaki fél évente ingyenesen cserélgesen cipőt nálam, mert egy kicsit rásegít a "jogos" követelésére. Te nem Magyarországon élsz?Elnézést, tisztelet a kivételnek, de van aki hobbit csinál a cipő cserékből.Nem tudom mi van több: tiszteségtelen cipőkereskedő vagy jogtalanul reklamáló fogyasztó, de munkám során találkoztam mind a két tipussal bőven.Törvényben elő kellene irni a független vizsgálatot a kijelölt hivatalnál, amit mind a két fél számára kötelezővé kellene tenni.Ennyi.
Sys17
(Joooe @ 2005 May 26, 02:21 PM)
A jegyzőkönyvet a 49/2003-as GKM rendelet alapján kötelesek kiállítani, megtalálod itt a fórumon (információk a fogyasztóvédelemről).
Azt, hogy gyengébb minőséget nem vagy köteles elfogadni, az meg olyan egyértelmű, hogy nem is kell hozzá semmi smile.gif

Köszike!

Átolvastam a Rendeletet (többször is), a jegyzőköny felvéttel semmi gond nem volt..., az én gondom a "hibás teljesítésre " vonatkozik!
Erről viszont nem sokat olvastam, egyáltalán mi minősül annak? Ugyanis nekem egy műanyag cipőfűző bújtatót kell kicserélniük (amit először nem tettek meg, mondván, hogy nincs nekik ugyanolyan) és szerintem nem az eredetit fogják rátenni ez úttal sem, hanem vmi mást...
Ez még lehet, hogy nem is lesz gond, ha szépen lesz megcsinálva, de én attól az esettől félek, ha ronda lesz... wacko.gif
Mit jelent az, hogy "rendelkeznie kell azzal a minőséggel, amellyel egy azonos típusú is rendelkezik"?
Azt, hogyha mást raknak bele, akkor eleve kérhetem a cserét? unsure.gif

(Bár én sem szeretnék velük ott veszekedni, tehát ha esztétikusan lesz megcsinálva valószínűleg átveszem...)

De aerobic edzőként dolgozom, így számomra fontos, hogy a vendégek ne "szakadt" cipőben lássanak... blushing.gif

Előre is köszönöm a választ és bocsi, hogy ilyen "kisregényekkel" fárasztalak titeket:)
Joooe
Ezt olvastad már?
hufu
Köszönöm az összes hozzászólást,
tanulságos volt:)

Hát a cipőt visszaküldték a gyártónak,ha elismerik a hibát akkor visszaadják a pénzt... állítólag:)
Shia-ko
(000 @ 2005 May 26, 04:44 PM)
Törvényben elő kellene irni a független vizsgálatot a kijelölt hivatalnál, amit mind a két fél számára kötelezővé kellene tenni.Ennyi.

Elő van írva, és bírósági gyakorlat szerint kötelezővé is van téve. tongue.gif
Sys17
Igen!

Köszike, azért!

De csak még jobban összezavarodtam, ugyanis:"a meghibásodás oka nem a termék rendeltetésellenes használata, hanem olyan körülmény, amely az áruban már a vásárláskor is benne volt (ún. rejtett hiba). Fontos, hogy amennyiben a vevő a vásárlás időpontjában ismerte a hibát vagy ismernie kellett, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel."

A gondom az, hogy a cipőt nem én vettem, így a hibát nem láthattam, viszont valószínűleg már hibás volt( de ki nézi a cipő belső fűzőbújtatóját, hogy hiányzik-e?)..., viszont a meghibásodás oka nem a termék rendellenes használata volt, hanem már a vásárláskor is olyan volt!

Akkor ilyen helyzetben fogjam be a szám és örüljek, hogy megjavítják, bár nem lesz olyan mint az eredeti, vagy próbálkozhatok a "cserével"?!

Már pár napja ezeket a szabályokat bújom, de ahelyett, hogy okosabb lennék, egyre hülyébbnek érzem magam! blink.gif

Akkor most mi van? ermm.gif
Joooe
Már pár napja ezeket a szabályokat bújom, de ahelyett, hogy okosabb lennék, egyre hülyébbnek érzem magam!

Én is így vagyok ezzel, gondolhatod pár hónap alatt milyen szintre jutottam el a hülyeségben biggrin.gif

"a meghibásodás oka nem a termék rendeltetésellenes használata, hanem olyan körülmény, amely az áruban már a vásárláskor is benne volt (ún. rejtett hiba). Fontos, hogy amennyiben a vevő a vásárlás időpontjában ismerte a hibát vagy ismernie kellett, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel."

Szerintem itt az a dolog nyitja, hogy te nem valami engedményes akció keretében vettél olyat amiről tudtad hogy selejt és neked megfelel, hanem egyszerűen (érthető módon) nem vetted észre a hibát, tehát nem kellet, hogy ismerd. (vagy az aki vásárolt, ez mindegy)

"a, alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos fajtájú szolgáltatásokat rendszerint használnak, és

b, rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos"

Szóval ha másik ugyanolyan cipőn van olyan műanyag bizbasz, akkor jogos a reklamáció. smile.gif
Sys17
Hali!

Megnéztem és a többin van műanyag! mad.gif

Csak én vagyok ilyen peches, hogy a szart veszem meg... crybaby.gif

Nagyon remélem, hogy jól megcsinálva kapom vissza és akkor hőbölgés nélkül hazahozom!De ha csúnya lesz, akkor nagyon félek a dologtól, ugyanis, mint azt már mondottam nem vagyok egy kiabálós típus!
Lehet, hogy a rosszat is rámsózzák, ha nem leszek elég kitartó... ermm.gif

De erre még alszom néhány napot és még olvasgatom a szabályokat is!
Hátha megvilágosodom?!

Most már búcsúzom!
Jó éjt!
Joooe
Azért bízzunk abban a cipészmesterben, lehet jobb lesz mint az eredeti! smile.gif
Ne félj előre!
Nem is kell kiabálni, csak legyél határozott, ne hagyd magad!
Sok sikert! wink.gif
Pjotr
Ha aerobic edzőként dologzol akkor nem dolgozik ott véletlenül testépítő edző is?
Ha visszel magaddal kettőt, lehet, hogy gyorsabban fog menni a csere....
Főlreg most már meleg van lehet menni szűk izompólóban is... geek.gif
Sys17
Köszi az ötleteket és a gyors válaszokat!

Sajnos testépítő nincs az edzőtermünkben, mivel ez egy vidéki terem és a vendégeink csak az aerobic szolgáltatások iránt érdeklődnek, így szinte csak csajok járnak! tongue.gif

De különben sem szeretnék a megfélemlítés eszközével élni!

Én is bízom a cipészmester munkájában!

Mégegyszer köszi a segítséget, aranyosak vagytok!

Majd még írok, hogy mi történt, ha nem baj!?
Olyan kedves ezen a fórumon mindenki!

Puszi és kellemes hétvégét! kiss.gif
Joooe
Feltétlenül meséld majd el mi lett! smile.gif
pubi
Jónapot!

Ez előbbiekhez hozzászolva (+mert én is ebben a problémában vagyok) :

Tényleg nem lehet semmit tenni,ha kitöri a lábam egy cipő/papucs??
Csak a hordás közben derül ki hogy valami nem OK...
Vásároljak addig amíg nem találok megfelelőt??!!

Csak van valami megoldás...ami meg köszönnék!

ÜDV
Pjotr
(Sys17 @ 2005 May 27, 12:18 PM)
Köszi az ötleteket és a gyors válaszokat!

Sajnos testépítő nincs az edzőtermünkben, mivel ez egy vidéki terem és a vendégeink csak az aerobic szolgáltatások iránt érdeklődnek, így szinte csak csajok járnak! tongue.gif

Puszi és kellemes hétvégét! kiss.gif

FVF! Nem kéne egy fogyasztóvédelmi felvilágosító órát tartani ebben az aerobic teremben? tongue.gif
Ha nem érsz rá én szivessen elmegyek helyetted... biggrin.gif
Sys17
Szeretettel várunk!

De ki kell, hogy ábrándítsalak, ugyanis az átlag korosztály 30-40 év között van!

De mindenki nagyon kedves és tündéri!

Becsajozni viszont nehéz lenne, ha ilyen szándékkal jönnél! tongue.gif

Az órát viszont szívesen meghallgatnán, mondjuk "ugrálás" helyett! biggrin.gif
Joooe
Hááát szerintem nem...
Ezért van a felpróbálási lehetőség, alaposan meg kell nézni.

Persze értem én, előfordulhat, hogy nem tűnik fel a dolog kipróbáláskor.
Ugyanakkor ha másnak nem okoz problémát a használata, a gyártó/kereskedő nem igazán tehető felelőssé azért ha valakinek mégis.

Persze ha valami tervezési hiba folytán emberi használatra "alkalmatlan", azt számon lehet kérni szavatosság keretében, de általában nem ez a helyzet...
Joooe
Hajrá Pjotr tongue.gif devil.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.