Mozigépész
2012.01.27, 16:14
Ez már ezerszer ki lett vesézve...
Tömören, annyit javíthatnak amennyit akarnak, nem köteles cserélni. Kivéve abban az esetben ha a hiba javítások során mindig előfordul, akkor jogos a csere. Szépséghiba esetén árleszállítást kérhetsz. Levásárlás nem létezik a jogban.
Krisztofer
2012.01.27, 17:24
(Mozigépész @ 2012.01.27, 16:14)

Ez már ezerszer ki lett vesézve...
Tömören, annyit javíthatnak amennyit akarnak, nem köteles cserélni. Kivéve abban az esetben ha a hiba javítások során mindig előfordul, akkor jogos a csere. Szépséghiba esetén árleszállítást kérhetsz. Levásárlás nem létezik a jogban.
Köszi a választ. Tudom, hogy kivesézett téma.
Akkor ezek szerint a jegyzőkönyv csak "makett'" mert nem kötelezi őt semmire. Ráírhatja, hogy szakvéleményre küldi, aztán alszik rá egyet, végül mégse küldi be, hanem mindig ragasztgat egy kicsit a cipőn

Le akarja passzolni a problémát az bolt. Nemhogy árleszállítást nem ad, látni se akarja a továbbiakban a cipőmet. Menjek vele a nagykerbe ahonnan ők beszerezték, ez volt a válasz tőlük. Pimasz egy világ ez

..és kitavaszodik majd úgy, hogy a cipőt nem is tudtam hordani.
Azért a vásárlók könyvébe kapnak tőlem egy bejegyzést, mert úgy tudom a szakvéleményeztetést nem tagadhatja meg egy idő után, és harmadik félre sem háríthatja a felelősséget.
Zsuzsus
2012.02.04, 12:36
Üdvözletem!!!!
Lányomnak vettünk egy csizmát mikor az üzletbe felpróbálta jó volt másnap elment iskolába, és a merevített sarka nagyon törte, és vissza vittük, hogy cseréljék ki persze választott volna egy kényelmesebbet.
Erre azt mondták, nem cserélik ki mert ez már használt csizmának számít. semmi baja nem volt csak a talpán tényleg kicsit meg látszott, hogy ment rajta. Most itt a nagy hó nekem meg nincs pénzem másikat venni.
mit tehetünk mi? válaszokat előre is köszönöm Zsuzsus
Mozigépész
2012.02.04, 17:55
Sajnos semmit. A termék nem hibás, sajnos csak ti, hogy megvétel előtt nem figyeltetek rá jobban.
Zsuzsus
2012.02.05, 13:00
Köszönöm a választ de ez sajnos nem derült ki abban a pár perces próba alatt ehez a hibához az kellett, hogy több ideig a lábán legyen, mert nem kicsi neki. a sarok résznél van egy belső varrat szerűség amit nem lehet be taposni sem. de azért köszönöm a választ máskor már erre is figyelünk.
Tisztelettel Zsuzsus
Zsuzsus
2012.02.24, 17:22
(Mozigépész @ 2012.02.04, 17:55)

Sajnos semmit. A termék nem hibás, sajnos csak ti, hogy megvétel előtt nem figyeltetek rá jobban.

Tisztelt válasz adó!!!
Azért írok, hogy meg osszam a történteket.
Miután vissza vittük a csizmát a vétel után másnap, elküldtek, ekkor nem nyugodtunk bele még egyszer vissza vittük, és el küldték bevizsgálni, most értesítettek, hogy le vásárolhatjuk a csizmát, be bizonyosodott, ahoz hogy a hiba ki jöjjön, nem volt elég az a próba amit az üzletben elvégeztünk. Nem arról volt szó hogy kényelmetlen, hanem véresre törte, vagy reszelte a lányom sarkát. Azért még egyszer köszönöm a hozzá szólást.
Mozigépész
2012.02.25, 12:08
Örülünk, hogy sikerült!
petja2004
2012.02.29, 19:25
Szép napot!
Egy olyan problémám lenne, hogy 4hónapja vásároltam egy cipőt a csepeli humanic áruházban. A blokk megvan, a cipőnek lyukas lett a talpa (mind a két cipőnél).
Viszont a bolt bezárt.
A kérdés a következő: az üzletlánc bármely boltjában köteles kicserélni a terméket?
Köszönettel, Kovács Peti.
Mozigépész
2012.03.01, 06:49
Igen. De elsősorban javíttathatnak!
petja2004
2012.03.01, 09:56
(Mozigépész @ 2012.03.01, 06:49)

Igen. De elsősorban javíttathatnak!
Köszönöm!
Sziasztok! Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy kötelesek vagyunk elfogadni azt a bevizsgáló helyet, amit a forgalmazó mond? Nincs erre valami jogszabály? Előre is köszönöm a választ!
L_Matyi
2012.03.19, 16:10
(Chichi @ 2012.03.19, 14:49)

Sziasztok! Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy kötelesek vagyunk elfogadni azt a bevizsgáló helyet, amit a forgalmazó mond? Nincs erre valami jogszabály? Előre is köszönöm a választ!
Mindenki úgy bizonyít, ahogy tud. Nem vagy köteles elfogadni, de ő se köteles egy listából választani. Békéltető testülethez lehet fordulni, ha szerinted nem stimmel a dolog. Az ingyenes.
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni. A Deichmann cipőüzletben vásároltam 2011. 10. 20-án egy Ariane "márkájú" csizmát. Melyet rendeltetés szerűen használtam. De lejött a talpa 2012. 01.23-án. Vissza is vittem és meg is javították. Örültem is neki, mert kényelmes és nagyon szeretem is. Hordtam még egy darabig, leszámítva ha esett a hó, mert divat csizmáról van szó...és ilyenkor nem lehet ugyebár hordani...;de 2012. 03. 02-án ismét vissza kellett vinnem a csizmát, mert ismét lejött a talpa. Kérdeztem az eladó hölgyet, hogy van-e valami más lehetőség a javításon kívül, mert nem szeretném 1-2 havonta ragasztatni a cipőt... azt mondta, nincs. Így ismét kénytelen volta belemenni a javításba.... azóta kicsit informáltabb vagyok, de nem eléggé. A segítségeteket szeretném kérni mit tehetek...
A levásárlással is megelégednék, nem kérném vissza a pénzt. Nem is volt még problémám az eddig vásárolt cipőikkel...
Köszi a segítséget!!!
Üdv!
Februárban vettem egy pár világosszürke bokacsizmát. Márciusban történt, hogy bekentem színtelen(!) cipőápolóval. Minden más bőrcipőmre is ezt az egy fajtát használom,semmilyen kárt nem okozott még. Az említett csizma fekete(!) lett tőle. Még az életben ilyet nem láttam.
Visszavittem, de nem akarták bevenni, mondván, hogy ez nem minőségi kifogás. Majdnem elhittem. Hazafele a helyi fogyasztóvédelemmel egyeztettem, majd még ugyanazon a napon újra visszamentem, és közöltem az eladó hölggyel, hogy vegye csak be nyugodtan, mert az ilyen mértékű színelváltozás bizony minőségi kifogás.
Nagy duzzogva megtette, miközben munkatársnőivel karöltve néztek hülyének

és állapították meg, hogy fekete cipőboxal kentem. (Hogy lehet, hogy nekem kell rosszul érezzem magam?) A jegyzőkönyvre ráírta, hogy valószínűleg rossz cipőápolót használtam. Azért külön veszekednem kellett, hogy a "színtelen" szó is szerepeljen rajta. Így váltam meg tőle azzal, hogy bevizsgálásra kerül. (Fogalmam sincs hol, mert a jegyzőkönyvön ez nem szerepel.)
Így ezek után, hogy az eladó már előre megállapítja és a jegyzőkönyvben rögzíti, hogy mi a végeredmény, elég rosszhiszemű vagyok.
Mit tehetek majd ezek után,ha a bevizsgálásról úgy küldik vissza, hogy valóban én hibáztam?Megjegyzem, egyszerű bőr csizmaként vettem meg, sem írásban, sem szóban nem kaptam tájékoztatást arról, hogy ezt a cipőt máshogy kell kezelni,mint általában a bőr cipőket. A cipőkhöz járó szokásos használati utasítást kaptam meg vele, amit ha egyet látott az ember, mindet látta és nem írnak benne semmi egyedi dolgot, csak hogy a bőrre bőrápolót használjunk. (Ettől függetlenül elolvastam.)
Csöpi
L_Matyi
2012.03.30, 14:23
(Leyla @ 2012.03.19, 18:56)

A levásárlással is megelégednék, nem kérném vissza a pénzt. Nem is volt még problémám az eddig vásárolt cipőikkel...Köszi a segítséget!!!
Várj még egy alkalmat, ha harmadszor is ugyanazzal a hibával javítani akarják, akkor mondjad, hogy ez nem elfogadható számodra. Írjál be a panaszkönyvbe...
Mozigépész
2012.03.30, 19:05
(Csöpi @ 2012.03.30, 08:03)

Mit tehetek majd ezek után,ha a bevizsgálásról úgy küldik vissza, hogy valóban én hibáztam?
Nos akkor csak a Békéltető testület, bíróság dönthet az ügyedben.
Üdv!
1. Pontosan milyen jogszabályban van leírva, hogy milyen termékeket lehet csak használati útmutatóval forgalmazni? A cipők beletartoznak?
2. Kaptam ilyet, de a helytelen ápolástól tönkrement a cipő, mert az általános leírás alapján nem tudtam kiszűrni, pont milyen bőrápoló kell rá, vagy milyet nem szavad használni. Bőrcipő, bőrápoló, röviden ennyi a leírás. Kin kérhetem számon, hogy nem kaptam megfelelő tájékoztatást?
Köszönöm
stefike
2012.04.17, 17:48
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy
Kb2 honapja vettem egy cipőt.A harmadik használat után a cipő oldalán a vászon megszakadt és a oldalsó gumi szél is megtöredezett.Viszavittem boltba ott aztmondták irnak egy jegyzőkönyvet elküldik javvitattni.15 munkanap mulva felhivnak telefonon.Eltelt 3 hét nem hivtak igy hát érdeklődtem közölték hogy most jött meg a ciő és elfelejtettek felhivni.A cipőt megjavitották igyénytelen modon látszik a ragasztás és a varrás helye is.Közöltem hogy én ezt igy nem szeretném elfogadni szeretném a pénzem visszakérni.Közölte az üzletveztő,hogy viszakell küldje a cipőt és irni egy jegyzőkönyvet hogy én nem fogadom el.
Ha viszajön a cipő és nem szeretném továbbra se azt az igénytelenül megjavitott cipőt elfogadni akkor mit tehetek? Követelhetem jogosan a pénz visszafizetést? És milyen dolog már az hogy nem készült el a cipő 15 napon belül?
Válaszát előre is köszönöm
Sziasztok! Előző hét szerdán vettem egy márkás cipőt,nem volt olcsó. Másnap visszavittem, mert nagyon kényelmetlen volt, ugyanis lúdtalpbetétet kell hordanom, mert eléggé deformálódott a talpam. Sajnos 15 perc sétálgatás után az üzletben még nem éreztem, hogy szorít. Amikor visszavittem nem tudták kicserélni, mert nem volt méret, ami tetszett volna cipő pedig nem találták a párját. Tegnap újra visszavittem és nem akarják kicserélni, mert hogy volt rajtam utcán. 3 munkanapon belül visszavittem, nem a pénzt kértem vissza, hanem levásárolnám, de nem lehet. Nem azért viszem vissza, mert nem tetszik, hanem a talpam érdekében. Azt, hogy kényelmetlen úgy kellett volna észrevennem,hogy nézem a dobozba és várom a sugallatot?! Vagy nem értem... Nem nagyon hiszem, hogy jogos, hogy nem cserélik ki, még a 15 nap sem telt el. Mit lehet tenni ilyenkor? Vagy jobb,ha beletörődöm?
Köszönöm előre is a segítséget!
Mozigépész
2012.04.25, 17:56
Stefike, annyit javíthatnak amennyit akarnak, viszont ha ez nem oldja meg a hibát kérheted a cserét ha ez sem lehetséges a vételárat. Viszont a jogszabály szerint az esztétikai hiba nem számít ide, ilyenkor maximum árleszállítást kérhetsz.
Szevi, na ez kissé hosszú lesz...
1. 3 munkanap nem létezik jelen esetben, az csak a tartós fogyasztási cikkeknél van.
2. Mivel nem tartós fogyasztási cikk, ezért a csere csak úgy nem lehetséges, jelen esetben a méret hiba nem szavatossági probléma.
3. Nincs semmilyen 15 nap. Javításnál a 15 napra kell törekedni.
4. Szavatossági idő 2 év, ennek első hat hónapjában az eladón a kötelezettség bizonyítani, hogy a hiba eredete a nem rendeltetésszerű használattól van. Ezért szokták ezt tévesen 6 hónap garanciának nevezni, hisz a jogok majdnem ugyan azok. Utána a vevőn van ez a bizonyítási teher.
Magyarul ha nem tudod őket rávenni a cserére nem tehetsz semmit. Illetve mehetsz a békéltető testülethez, bíróságra, de jelen esetben sok esélyt nem látok a sikeredhez. Maximum azt tudom javasolni menj vissza és mond meg nekik, elsőre már cserélték volna csak nem volt méret, ezzel talán tudsz hatni rájuk.
Szekely46
2012.05.05, 10:18
Hello.
Néhány napja vásároltam egy adidas cipőt. 24990-ért. (adidas skydiver)
Az első napon észrevettem hogy a bal cipő orrában van egy kb 1 centis rész ahol a gumiperem és a felső réteg találkozik minden lépésnél horpad befele és a lépések után is viszonylag horpadt marad. ( nem a járástól van mert ott nem is hajlik a cipő - meg akkor a másiknál is jelentkezne - ráadásul ujjal érezhető hogy ott valamiféle anyaggyengeség van mert ott jóval puhább).
Bosszantó a hiba egy ilyen értékű cipőnél - vissza is lett víve ahol elküldték bevizsgálásra.
Remélem a vizsgálók sem találják normálisnak a jelenséget.
Olvastam sok előzményt és hát van okom aggodalomra. Nem tudom mért olyan bonyolult dolog ilyen drágán megfelelő minőséget gyártani...
Mit tehetek ha elutasítják a panaszt?
Mozigépész
2012.05.06, 18:31
Árleszállítást kérhetsz, vagy a vételárat (amit nem fognak megadni, sajna ez a tapasztalat).
CsiziDani
2012.05.09, 21:09
Én ma délelőtt vettem egy cipőt a Deichmannban. Minden szép és jó volt, úgy a szokásos 1 óra alatt sikerült kiválasztanom. Az üzletben is sokat jártam benne, mint mindig, nem volt vele semmi gond. Majd 1 óra múlva, amikor olyan helyre értem, úgy döntöttem, hogy felveszem. Mentem benne, de 10 perc után csúnyán feltörte a lábamat.
Délután visszavittem a boltba, de azt mondták, hogy csak akkor cserélik ki, ha hibás, meg hogy ők nem tehetnek róla, hogy rossz cipőt választottam, meg hogy látszik is a talpán, hogy már használt és így pluszba semmiképp nem vennék vissza. Nyilván nem én akartam olyan cipőt venni, ami egyből feltöri a lábamat. Ha érzem, hogy gond van, akkor természetesen nem veszem meg.
Tudnék tenni valamit?
Mozigépész
2012.05.09, 22:02
Sajnálom, de jogos a bolt álláspontja.
edina13
2012.05.16, 21:16
Vettem egy kínai boltba egy szandit a fiamnak (tudom nem kellett volna, de már csak 1 hónap van hátra a suliból gondoltam addig kibírja). Szóval tépőzáras a szandi és a tépőzár másik oldalán lévő "bőr" egy hét alatt lekopott. Vissza vittem közölte nem garis. Mondtam neki hogy szerintem ez nem természetes hogy elkopik a bevonat. Kermibe küldeni sem hajlandó. Ilyenkor mi van? Hogy tudom rávenni, hogy kicserélje, belüldje vizsgálatra stb ha nem hajlandó? Buktam az árát és kész?
köszi
Mozigépész
2012.05.17, 20:13
Vásárlók könyvébe beírni. 1 hónapon belül válaszolniuk kell, ha nem teszik helyi jegyző büntethet. Illetve békéltető testülethez fordulhatsz, ez ingyenes.
Vettem egy szandált a Deichmannál 2012.05.12-én. Azóta 3x volt a lábamon, és igencsak elengedte a ragasztás a talpán.... Gondolom, ha visszaviszem elküldik javíttatni stb, de nem kéne legalább kicserélniük vagy a pénzt vissza adni, ha már két hetes sincs...és csak a munkába mentem el benne.