A Zöld Lovag fegyverhordozója
2006.04.04, 17:45
Sziasztok!
Van fejlemény széthasadt Wink ügyben.
Elvittük ma a lábbeliket. Azt mondták, megváltozott a helyzet, nekik már semmilyen elbírálási jogkörük nincs, mindenképp be kell küldeniük a központba vagy hova, és ha ott minket találnak hibásnak, akkor jöhet a KERMI. így azt is hiába említettem, hogy valszeg nem mi vagyunk a hibásak, és a vizsgálat többe fáj, mint a csere/pénz vissza.
A csizmára azt mondták, lehet, hogy azért lett ilyen, mert egyiket a másik sarkával húzta le (=marhaság, nem így volt, és akkor csak az egyik romolhatott volna el, mivel a már lehúzottal nem tudja a másikat is lerúgni

).
Aztán kérdezték (a jegyzőkönyv miatt), mit szeretnénk, csere vagy levásárlás? A csizmát valószínűleg nem tudják cserélni, mert kifutott, téli volt stb. Mondtam, hogy ezt majd meglátjuk, de mi inkább pénzvisszafizetést szeretnénk. Erre azt mondták, pénzt már sehol nem adnak vissza, csak levásárlás van. Kérdeztem: megváltozott a törvény? Azt mondták, igen, hogy mikor, azt nem tudták megmondani

. Mivel "véletlenül" volt nálam mindenféle okosság kinyomtatva és akkurátusan szövegkiemelve, megmutattam nekik a vonatkozó passzust, azt is, hogy honnan szedtem, és, hogy nem tudok róla, hogy megváltozott volna. Erre azt mondta az idősebb hölgy a fiatalabbnak, hogy mutassam meg, amit nekik adtak. Hosszasan lapozgattak a papírjaik között, aztán - törvényt persze nem találtak

- megmutattak egy nekik készített direktívát. A direktívában egyebek között az állt, hogy "pénzt csak legvégső esetben adunk vissza" (LOL, még ezt is letagadták

). Amikor erre felhívtam a figyelmüket, azt mondták: a főnökség elvárása azért lehet más, és hogy ez a boltokon múlik. Keresztkérdésem: hogy betartják-e a törvényt? Erre azzal felelt, hogy ha mindenki betartaná a törvényt... meg hogy léteznek rugalmasabb megoldások is, ezzel arra próbált utalni, hogy sokan adót csalnak, nem adnak számlát stb. Mondtam igen, ha mindkét félnek kellemesebb, akkor esetleg, de így nem. A jegyzőkönyvbe mindenesetre levásárlást írtak mint kívánt elintézési módot, de ezt még le is kell nyomniuk a torkunkon

.
Ennyiben maradtunk, várjuk a vizsgálatuk eredményét. A lehetőségekhez (és gondolom a velük szemben támasztott felső elvárásokhoz) képest korrektek, kedvesek voltak, csak az nem tetszett, hogy vetíteni próbáltak a pénzvisszaadással kapcsolatban. Kicsit aggaszt, hogy ha továbbra is kötik az ebet a karóhoz, akkor lehet, hogy a levásárlás mellett kell döntenünk (igaz, ezt lehet később is), mert franc akarja végigjárni az egészet és kivasalni belőlük a pénzvisszaadást párezer forintért...
Azért az kicsit gáz, hogy ilyen felkészüléssel kell nekivágni egy tök egyértelmű reklamációnak. Ezt máskor, máshol már megszívtuk, hogy egyszerűen azt állították, hogy a törvény nem kötelezi őket pénzvisszaadásra, és akkor ott állunk, az ő szavuk a miénk ellenében, mégse lehet lebokszolni

.
Vélemények, tanácsok a továbbiakra?
üdv,
A Zöld Lovag fegyverhordozója