Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szoftverek
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4
Blade
(dracoox @ 2007.01.29, 14:05) *

Ja ez igaz, mert mondjuk úgyis ritka ha valaki valamit eredetiben megvesz, erre tessék és még én szívom meg mert nem töltöttem le inkább...........ez a szomorú. Persze sírni azt tudnak hogy ők mennyi forgalomtól esnek el az illegális letöltések miatt.

Ez igaz, de kevesebb fejfajassal jar, ha inkabb most hallgatsz, letoltod/lemasolod, es boldogan hasznalod a cuccot, es a kesobbiekben messzire kerulod a boltot.
Egyebkent en mar semmilyen software-t, zenet, filmet se veszek meg anelkul, hogy elozoleg ki ne probalnam/meg ne hallgatnam/neznem. Tul sok a bovli, jatszhatatlan, copypaste, ....
Ha viszont valami bejott, akkor veszek belole eredeti peldanyt. Sajnos mostanaban egyre kevesebb ilyen tortenik... pedig szeretnek tobbet fizetni, csak nincs miert! cool.gif
dracoox
(TheElf @ 2007.01.31, 12:17) *

Joooe: Engedelmeddel egy picit messziről kezdem a válaszomat.

Az egyes softwarek kapcsán egyre gyakoribbá vállt a DVD tok használata a korábbi tisztességes dobozok, és azon belüli CD tokok helyett, olcsó, egységes (szabványos) méretű, könnyen és jól szállítható, akkor is, ha még becsomagolják (lásd World of Warcraft). Igen ám, de ezeket a tokokat eredetileg egyetlen lemezhez találták ki, nem pedig 4-5 adathordozó szállítására. A kialakításuk ugye olyan, hogy az adathordozó felülete elvben szinte semmihez sem érintkezik, ez szép és jó is lenne, de...

Nem arra találták ki, hogy egy ilyen tokba 4 CD és egy kézikönyv férjen bele úgy, hogy a CDk közül 3 egymás tetején van, egy pedig egy papírtokban hánykolódik ami a csomagon belül nincs rögzítve. Miért? Mert a 3 CD bizony érintkezik egymással, és ha nem pormentes környezetben csomagolják (miért tennék) vagy nem légmentesen lezárt a csomag (ergo por is bejut) és szállítod, akkor az adathordozók összeérnek, egymáson elmozdulnak, és a köztük lévő por miatt a felületük megkarcolódik.

Az ilyen kiszerelés szinte törvényszerű velejárója, hogy a termék nem lesz sajnos karcmentes, de az esetek döntő többségében működik, de a működőképességet 3 dolog azért sok esetben befolyásolhatja:

1. Az olvasók nem egyformák (CD olvasó, DVD olvasó, stb.). Akadt már olyan CD ami nem minden olvasóban ment. Ez a karcolások kapcsán is fontos.
2. A másolásvédett CDk nem tekinthetők szabványosnak, így eleve kérdéses az olvashatóságuk, nem biztos, hogy minden meghajtó beolvassa őket. Sok esetben viszont a karcolások és a másolásvédelem miatti nem szabványos felépítés, és az ezzel nem teljesen kompatibilis meghajtó együtt vezet az olvashatatlansághoz.
3. Az olvasó és a CD állapota (tisztaság, stb) mint időben is változó tényező, ami az előző két szemponttal szintén összefügghet.

Ha az adott kiszerelésnek megfelelő minőség (karcosság) adott is, és közel állandónak tekinthetjük, akkor sem biztos, hogy mindegyik, mindenhol működik is. Ez pedig általános probléma.

Az ilyen problémák esetében a forgalmazónál való asztalverés mellett sokszor hasznos felvenni a kiadóval is a kapcsolatot, a technical support a tisztességesebb kiadók esetében többnyire segít. smile.gif

Apró megjegyzés: A World of Warcraft: The Burning Crusade kapcsán nekem is van egy apróbb fogyasztóvédelmi problémám.

Nem fogod elhinni de nekem is a Burning Crusade-el van gondom!!!:-)
TheElf
Nem csodálom, nekem sokkal nagyobb gondom az, hogy a Pethez küldjek el ajánlva valamit. Úgy döntöttem nem lesz pet, mert postára sajnálom a pénzt, úgysem szoktam petet mutogatni, stb.

Külön felháborít, hogy a CDk ilyen módon vannak csomagolva egy 30000 forintos software esetén. Nomeg a hozzá adott könyvnek is akadt egy apró hibája, stb.

Nemrég vettem más játékot is gyűjtőknek szánt kiadásban, ott elnézést kért a kiadó, hogy a regisztráció után később köszöni meg a vásárlást, és hogy továbbra is a termékeiknél maradtam, mert ezt a vásárlók anyanyelvén szeretik megtenni, és még nem volt kész a magyar email. És az a természetes hogy aki sokadszor vesz tőlük az adott sorozathoz tartozó softwaret ilyen kiadásban az VIP ügyfél...
Ibra
ÜDV!

Tegnap Mediamarkt-ban vásároltam egy számítógépes játékot,amelyet csak internetes aktiválás után tudok használni. Igen ám, de a kapott CD kód hibás,emiatt az egész használhatatlan.

A kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben kérhetem-e a játék cseréjét a Mediamarktban?

Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
Captain Crash
Természetesen, kérheted, hogy biztosítsák a program használatához szükséges kulcsot, és amennyiben nem tudják ezt biztosítani, úgy elállhatsz a szerződéstől.
Kenderice
OFF
Én azon sem csodálkoznék, hogyha a mediamarkt-ban vásárolt szoftver aktiválásakor a "A CD kulcs már használatban van" hibajelentést kapnám...
ON
asdf
Igen, masodikra /vagy talan elsore?/ en is erre tippelnek...
Ibra
(Kenderice @ 2007.03.13, 18:47) *

OFF
Én azon sem csodálkoznék, hogyha a mediamarkt-ban vásárolt szoftver aktiválásakor a "A CD kulcs már használatban van" hibajelentést kapnám...
ON

Hát pedig erről van szósmile.gif
Amúgy a játék Counter Strike Source.Ma visszavittem,kaptam másikat,de természetesen,már az is aktiválva van...
Rowboy
Esetleg felveheted a kapcsolatot a forgalmazó magyarországi képviseletével. Én annó a battlefield collection-nel jártam így, gyárilag rossz serialokat nyomtattak bele, szóval fölhívtam az EA Magyarországot, ahol lediktáltam a rossz kódot, hol vásároltam és mikor, meg a nevem is kérdezték asszem, utána meg lediktáltak egy új kódot, és az már működött. És én is az MM-ben vettem smile.gif
Tormlaca
Sziasztok!

Van egy nagyon jó külföldi szoftver, amelyet részben honosítottak, viszont a magyar nyelvű help és leírás nem naprakész, több évvel ezelőtti.
Azt hallottam, hogy a helpnek is magyar nyelven kell kommunikálnia, ez meg angolul brekeg.
Milyen jogszabályok írják ezeket a magyar nyelvű kötezettségeket?
Anita75
Segítsetek!

Rendeltem interneten keresztül egy szoftvert. Arról volt szó, hogy 30 napig ingyenes. A cd-t a mai napig nem kaptam meg, viszont a cég folyamatosan bombáz a számláival. Először 49 euróról szólt, mára elértük a 205,55 eurót!!! Írtam nekik egy e-mailt, hogy nem kaptam semmiféle cd-t és hogy nem vagyok hajlandó fizetni, de nem reagáltak semmit. Mit lehet ilyenkor csinálni? Én csak egy programot szerettem volna kipróbálni ingyenesen. A nevemen és a címemen kívül semmi személyes adatot nem adtam meg nekik.
Volt aki azt tanácsolta, írjam rá a borítékra, hogy a címzett ismeretlen, és dobjam be a postaládába. Akkor talán megunják előbb-utóbb.

Jogilag tehetnek ők valamit velem? sad.gif
asdf
Szerintem az egvilagon semmit. Az oldal cimet azert dobd be, kivancsi vagyok rajuk smile.gif
Mozigépész
Nem vagyok ebben annyira járatos, de miért nem érdeklődtél a pontos feltételek után? Ugyanis én is rendeltem szoftvert neten keresztűl (nem a reklám miatt, Nod32) és én megkérdeztem mindent, pl.: kapok e cd-t. Erre reagáltak, hogy nem, mert az álltaluk mailban küldött kulcsal tudom a teljes változatot letölteni, illetve aktíválni a demó versio-t. Lehet, hogy a te esetedben is le kellet volna tölteni a demo versio-t, és ha nem kéred lemondani írásban?
Ezért kellene pontosan tudni, mi is volt az elektronikus szerződésben.
Mert ha a próbaidőn belül le kellet volna mondanod, ez szerepel a szerződésben, a letöltéssel együtt, akkor jogos a követelés. Ha nem, akkor meg bepróbálkoznak, hátha...
Azt kéne tudni mit "írtál" alá!
Anita75
Sziasztok!
Íme az oldalak, ahonnan rendeltem:
http://pse.fachverlag-computerwissen.de/nq...amp;lid=2044078
http://rvt.fachverlag-computerwissen.de/nq...MzNzc5002284001

Ezeket a cd-ket rendeltem meg, de nem érkeztek meg. Mint azóta kiderült, van olyan aki megkapta. Csak simán be volt dobva a postaládájába; tehát nem kellett semmit aláírnia, hogy átvette. Írtam nekik e-mailt (segítséggel, ugyanis nem beszélek németül), de nm reagálnak rá. A számlákat eszem ágában sincs kifizetni! Bedobtam egy utcai postaládába; ráírtam, hogy a címzett nem vette át! Arra sincs bizonyítékuk, hogy egyáltalán én rendeltem. Bárki rendelhette volna, aki tudja a címem + e-mail címem.

Segítsetek!
robisz
Üdv mindenkinek!

A mai napon az egyik műszaki áruházban vettem egy Nintendo DS videojátékot. Otthon meglepve tapasztaltam, hogy a játék német nyelvű így számomra teljesen használhatatlan.
Amikor levettem a polcról, semmi nem utalt rá, hogy a szoftver német nyelvű lenne, a tok hátulján ugyan német szöveg van ezt azonban a boltban nem lehetett észrevenni, ugyanis hozzáfóliáztak egy ANGOL nyelvű használati utasítást ami teljesen eltakarta a hátsó részt. Szerintem ez kimeríti a fogyasztó megtévesztésének fogalmát.

Ugyan nem hatalmas összegről van szó (kb 10000 Ft) de ennek ellenére holnap szeretném visszavinni. Mit gondoltok ilyen esetben jogos a reklamáció?

Köszi
riccio
(robisz @ 2008.07.14, 20:59) *

Üdv mindenkinek...

Szia szerintem simán ki kellene cserélniük.
Vidd vissza és addig verd az asztalt(ha szépen nem megy) amíg vissza nem adják a pénzed, pláne, hogy benne vagy 3 munkanapban.
robisz
Végülis úgy néz ki happy end-del zárul a történet... ma reggel felhivtam az áruházat, vázoltam mi a helyzet. Első körben elhajtottak azzal, hogy ők nem tehetnek róla ha félrevezető a csomagolás, ilyen esetben reklamáljak a forgalmazónál.
Fel is hívtam a magyarországi forgalmazót, ahol rögtön a cég elnökéhez kapcsoltak... nagyon szimpatikusan állt a dologhoz, bediktáltatta a sorozatszámot és hamar kiderült hogy a nyilvántartásuk szerint ennek a szoftvernek angolnak kellene lennie (elvileg nem is forgalmaznak németet), így ő ezt selejtesnek tekinti. Azt tanácsolta vigyem vissza az üzletbe és hivatkozzak rá ha kötözködnének.
Az új fejlemények birtokában visszahívtam az áruházat ahol (egy pár perces főnökkel való konzultáció után) beleegyeztek, hogy visszaveszik clap2.gif clap2.gif clap2.gif
riccio
(robisz @ 2008.07.15, 13:30) *

Végülis úgy néz ki happy end-del zárul a történet...

Helyes-helyes, így kellene mindenkinek hozzáállnia a dolgokhoz.
üdv
ZaZA
Üdv. mindenkinek!
Minap vásároltam a vaterán egy Xbox360-t. A leírásban úgy volt feltűntetve, hogy kítűnő állpotabn van, kívál belűl.
Mikor meghozta a postás, s ráköttem a tv-re, s nem volt jó...3 pios led villog rajta.
Írtam az eladónak, hogy rossz a konzol, de nem válaszoilt. Hívtam számtalanszor telefononm, de kinyomta vagy nem vette fel.
Írtram egyik termékéhez,hogy jelkentkezzen(ezzel akartam megtudni, hogy csak azért nem jelentkezik-e, mert nincs gépközelben, illetve telefonközelben), de az üzenetem egy óra múlva törölve lett!
Írtam a vateránka, hogy mégis mit tudok tenni. Írták, hogy így a szerződés semmisség válisk, s meg kel téríteni az eladónak a pénzt a részemre, de bírósági uton el lehet intázni.

Nekem ezzel csak egy problémám lenne: én csak 17 éves vagyok, én is fel tudom jeleteni pénzbeni megkárosításért? Esetleg a fogyasztóvédelem nem tud valamit tenni ezügyben, hogy jobb belátásra bírja az eladót?

válaszokat köszönöm!
Leedr
(ZaZA @ 2008.07.16, 18:29) *

Üdv. mindenkinek!
Minap vásároltam a vaterán egy Xbox360-t. A leírásban úgy volt feltűntetve, hogy kítűnő állpotabn van, kívál belűl.
Mikor meghozta a postás, s ráköttem a tv-re, s nem volt jó...3 pios led villog rajta.
Írtam az eladónak, hogy rossz a konzol, de nem válaszoilt. Hívtam számtalanszor telefononm, de kinyomta vagy nem vette fel.
Írtram egyik termékéhez,hogy jelkentkezzen(ezzel akartam megtudni, hogy csak azért nem jelentkezik-e, mert nincs gépközelben, illetve telefonközelben), de az üzenetem egy óra múlva törölve lett!
Írtam a vateránka, hogy mégis mit tudok tenni. Írták, hogy így a szerződés semmisség válisk, s meg kel téríteni az eladónak a pénzt a részemre, de bírósági uton el lehet intázni.

Nekem ezzel csak egy problémám lenne: én csak 17 éves vagyok, én is fel tudom jeleteni pénzbeni megkárosításért? Esetleg a fogyasztóvédelem nem tud valamit tenni ezügyben, hogy jobb belátásra bírja az eladót?

válaszokat köszönöm!

a fogyasztóvédelem nem tud mit tenni,mert a fogyasztóvédelmi törvény hatálya arra a gazdálkodó szervezet által végzett gazdasági, illetve szakmai tevékenységre terjed ki, amely a fogyasztókat érinti vagy érintheti.

Nem gazdálkodó szervezettől vetted,tehát nem vonatkozik rátok.
Ha tudod a lakcímét,írj egy felszólítást,melyben követeled a pénzed.Fenyegetőzz esetleg bírósági úttal.Adj határidőt neki a teljesítésre.
lazurdeak
(robisz @ 2008.07.15, 13:30) *

Végülis úgy néz ki happy end-del zárul a történet... ma reggel felhivtam az áruházat, vázoltam mi a helyzet. Első körben elhajtottak azzal, hogy ők nem tehetnek róla ha félrevezető a csomagolás, ilyen esetben reklamáljak a forgalmazónál.
Fel is hívtam a magyarországi forgalmazót, ahol rögtön a cég elnökéhez kapcsoltak... nagyon szimpatikusan állt a dologhoz, bediktáltatta a sorozatszámot és hamar kiderült hogy a nyilvántartásuk szerint ennek a szoftvernek angolnak kellene lennie (elvileg nem is forgalmaznak németet), így ő ezt selejtesnek tekinti. Azt tanácsolta vigyem vissza az üzletbe és hivatkozzak rá ha kötözködnének.
Az új fejlemények birtokában visszahívtam az áruházat ahol (egy pár perces főnökkel való konzultáció után) beleegyeztek, hogy visszaveszik clap2.gif clap2.gif clap2.gif

Az rendben van, hogy jól zárult a történet, de azért megjegyzem, hogy a kereskedő a felelős azért, hogy az áru megfeleljen a leírásnak, reklámoknak stb. Neked a forgalmazóhoz tulajdonképpen semmi közöd, mert nem tőle vásároltál. Mindazt, amit Te telefonáltál, az áruháznak kellett volna elintéznie, sehová nem küldhetnek tovább.

lazurdeak
(ZaZA @ 2008.07.16, 18:29) *

Üdv. mindenkinek!

válaszokat köszönöm!

Elvben:
1. Ha esetleg nincs rajta a postai csomagon a címe, kérd el a Vaterától. Ha esetleg nem adják ki, az elég baj, mert a telefonálással meg az e-mailezéssel nem sokra mész (nem bizonyíték egy bíróság előtt).

2. A címére küldj tértivevényes felszólítást: ebben írd meg, hogy hibásan teljesített, cserélje a gépet a megadott állapotúra.

3. Ha a felszólításnak nem tesz eleget, elállhatsz a szerződéstől (a pénzed visszakéred beleértve a postaköltséget is, az árut visszaadod).

4. Ha nem adja vissza a pénzed, mehetsz bíróságra (életkorod ebben tudomásom szerint nem lehet akadály). Pár év után lesz ítélet, vagy igazat adnak Neked, vagy nem...

A gyakorlatban azt kell mondjam, a Vaterán vett árukkal kapcsolatban nagyon nehéz pénzt visszaszerezni, bár nekem általában sikerült, ez sok időbe és levelezésbe telt. Elég sok a tisztességtelen, viszont pofátlan eladó. Máskor csak olyantól vegyél "távolról" aki régóta tag és sok pozitív értékelése van, a többitől csak személyes átvétellel. (Bár régi eladóval is volt már rossz tapasztalatom...)

Megjegyzem, másoknak a fórumon nem ez a véleménye, szerintük lehet bíróságra menni és pikk-pakk pénzt visszaszerezni, volt ebből itt nagy vitánk korábban (addig ment, hogy majdnem ki is tiltottak a fórumról), de én így tapasztaltam.

Mindenesetre bevághatsz neki egy negatív értékelést, hogy legalább mást ne tudjon átverni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.