kisfőnök
2005.02.17, 17:30
Megvásárolt bútorom 6 hónapon belül meghibásodott, konkrétan az ülőgarnitúra rendkívüli módon kopik.
A forgalamzó vállalja a kanapé cseréjét, de a szállítási költséget nem.
Nekem kell fizetnem a cserével járó összes költséget? (telefon,szállítás,emeletre fel, emeletről le)
Amennyiben jótállás is volt rá neki kell szállítani, ha csak szavatosság, akkor nem köteles ő kifizetni a szállítást.
firmware
2005.02.22, 11:50
=> Garanciális hibajavítás
Sziasztok!
Az elmúlt évben vásároltam egy antiallergén matracot ( Breckle ) Debrecenben ami használat közben besüpped és szinte hozzáér az ágy léceihez,de használat után sem veszi fel az eredeti állapotát. Olyan mint egy rossz minőségű szivacs. A boltban elmondtam a panaszomat emlékeztek rám,hogy ott vásároltam sajnos nem találom a garancia levelet,a számlát pedig elküldtem az egészségpénztáramba. Ezek nélkül pedig nem segítenek a nyilvánvalóan egészségtelen ágybetét cseréjében. Van-e járható lehetőségem?A matrac szerintem a belevarrt címke alapján egyértelműen azonosítható.
Ugye a garancialevél nem arra szolgál,hogy aki elveszíti az ne tudja jogos igényét érvényesíteni?
Aki tud segíteni előre is köszönöm!
Captain Crash
2005.05.10, 20:10
Szerintem az egészségpénztárnál kell érdeklődni, hogy a számlát adják oda, szükséged van rá garanciális ügyintézés során. Természetesen célszerü írásban a megfelelő címre elküldeni az igényedet.
Nem értek az egészségpénztárakhoz, de minden számla és egyéb okirat eredeti példánya téged illet meg, fénymásolatot kell legközelebb,vagy annyi példányban elkészíttetni a számlát, hogy mindenkinek legyen.
Meg kell őrizni a számlát, jótállási jegyet, mert ezekkel lehet a jogokat érvényesíttetni. Sajnos, elvesztése esetében már csak a kereskedő jóindulatában lehet bízni.
Captain Crash
2005.05.12, 02:35
Sokan az érettségijüket is elküldik egyes cégeknek, amikor állásra jelentkeznek...