Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Sagem myX csatlakozó kábel a Vodafone-nál
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
RIvan
Nekem olyan problémám lenne, hogy kb egy hete vettem a szegedi Vodafonnál egy Sagem myX 3-2-es mobiltelefont, határozottan Vitamaxos internetezésre.
A honlapjukon hirdetik a lefedettséget, ezenkívül csatlakozó kábelt is "árulnak".
Ezzel szemben a valóságban nekem kell kábel után mászkálni, mert mégsem árulnak, még Bp-en sem. A hozzáállásuk a problémámhoz pedig bicskanyitogató.
Jelenleg ott tartok, hogy külön vettem egy kábelt, amivel azonban továbbra sem működik a dolog, viszont a Vodafonnál még kipróbálási lehetőséget sem biztosítanak. A náluk vásárolt Connect-me programban van egy csatlakozást követő file, azt elküldtem az ügyfélszolgálatukra, ők pedig azt válaszolták, hogy valószínűleg egyszerűen nem tudom elérni GPRs szolgáltatásukat normálisan. (Tehát a kábel jó, bár ugye ezt a JóIstenen kívül senki sem tudja biztosan)
Nomost nekem az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni, hova lehet fordulni, ugyanis határozottan becsapva érzem magam több oldalról is.
1. Félretájékoztattak a honlapjukon.
2. Olyan szolgáltatást vettem meg tőlük (már megrendeltem a szolgáltatást havi 3125Ft-ért), amit sem hardveres oldalról, sem a szolgáltatás oldalról nem tudnak biztosítani.
Tehát jelenleg összesen kb 25000Ft-om bánja a dolgot, ebből az említett 3000-ot pedig valójában egy nem létező szolgáltatásra "loptak el tőlem".
Előre is köszönöm a választ.
FVF
A dolog nagyon tipikus, nagyon kegyetlen és nagyon nehéz, folyamatban van annak a kidolgozása, hogy mit is csináljunk vele, írok még, adj légyszi egy kis időt.
RIvan
Az eltelt idő alatt még picit utánajártam, csak a saját idegesítésem végett.
Egy komplett mobiltelefonbolt teljes készletét végigpróbálva (5-6 db telefon gyári kábelekkel) végre találtunk 1-et, amely működött kb 5. próbálkozásra.
Ez azonban véletlen sem soros portos (Rs232-es talán a becsületes neve), hanem infravörös érzékelővel. Ebből következően erős a gyanúm, hogy az általuk kínált csatlakozó szoftver sincs a helyzet magaslatán (495Ft egy ingyenesen letölthető programért, de megvettem azt is).
Ezután megvásároltam azt a készüléket, a hozzá való tartozékokkal potom 30000 Ft-ért, majd otthon összerakva ért a meglepetés, hogy nálam már nem működik.
Ez gondolom ismét a lefedettséggel magyarázható, mert határozottan ugyanolyan problémát mívelt a program, mint előtte már annyiszor.
Ekkor fogtam magam visszavittem a boltos készletet, akik készséggel vissza is vették. (Ugye a Vodafonnal ez fel sem merül, alapban elzárkóznak tőle)
A vásárolt telefon megmaradt, 3125+495Ft-om elúszott.
A telefonnal semmi problémám, 3 dolgot is lehet vele kezdeni: vagy kártyafüggetlenítem és használom mint Westeles, vagy eladom, vagy pedig van egy megoldás amivel mégiscsak visszaveszi a Vodafon, de erre nézve inkább nem adok információt, mindenki olvassa el a szerződést, és keressen egy jártas szakembert.smile.gif Mélységesen csalódtam, de nem csak én. Nem tudom mennyire éri meg ez a hozzáállás egy állítólagosan Szolgáltató cégnek...
TheElf
Annyira éri meg amennyire bedőlsz nekik és megveszed, ha mindenki otthagyná őket ezek utén nem érné meg nekik, így viszont megéri. Ennyi.
gulbar
Talán tudok segiteni hogy ne vesszen el a pénz . A vodafonnál létezik több fajta telefon is a csere is lehet megoldás.A SAGEM MY-V-55 egy aránylag olcso készülék és van rajta infra port ami megoldja a kábel kérdést.Kábelt egyébként csak Francia orszábol lehet rendelni.
Captain Crash
Nekem most ment tönkre a MyV 55-ösöm, állandóan lefagy a szoftver. Még nincs 1 éves se, viszem vissza. Én ezt a mobilt leírtam rendesen. A Sagem Mo. képviselet mellesleg itt van egy köpésre, (vagy most mondjam, hogy 800 m-re?) Igen, nagyot tudok köpni... biggrin.gif
Ennek ellenére szervíz az kinn a picsában van a 10.kerületben. Bocs, az alpári hangnemért...és elnézést a 10.kerületieknek. smile.gif
Joooe
smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.