Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
kiszállási költség
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
goalkeeper
Vettem február 25-én egy 72 cm-es TV-t, kaptam rá 1 év garanciát. Március 04-én este bedöglött. Szombaton /05-én/ felhívtuk az üzletet, azt mondták kijönnek, majd később módosítottak, hogy csak hétfőn jönnek, kicserélik a régi TV-t egy ugyanolyan típusú újra, de fizessek 3000 Ft kiszállási díjat vagy én vigyem be a rosszat. Nincs autóm, kézben nem fér el, nem tudom bevinni. Ha netalán az új TV is elromlik, akkor megint fizessek kiszállást? Van -e szabályozás ilyen esetekre?
FVF
Van. A 10 kg-nál nehezebb vagy fix bekötésű termékeket a jótállásra kötelezettnek kell szállítania minőségi hiba esetén. Ezt a 151/2003-as kormányrendelet tartalmazza, de a régi szabályozásban is benne volt. Ez a rendelet egy fórummal feljebb található, onnan be is lehet idézni a cégnek. Amúgy korrekt a helyzet, ha kicserélik, akkor minden rendben. Csak az a gyanús, hogy be sem vizsgálják. Eleve tudják, hogy rossz és javíthatatlan?
goalkeeper
Köszönöm a választ!
Rain83
Érdeklődni szeretnék kiszállási költséggel kapcsolatban.

A következő hibaüzenet jelent meg a tévénk képernyőjén: 'Nincs jel a parabolaantennáról'. Felhivtam a szolgáltató hibabajelentő vonalát, mire azt a választ kaptam, hogy hívjam fel a megadott telefonszámot, és beszéljek a szervizzel, de készüljek fel rá, hogy kiszállási költséget kell majd fizetnem.
1. Nem értem, hogy ha egyszer felhívom a hibabejelentőt, akkor - lévén, hogy a szolgáltatásért fizetek - miért nekem kell felhívnom a szerelőt, szervízt is, mikor ez szerintem a szolgáltató dolga lenne, mivel már bejelentettem a hibát.
2. Ha nem az én készülékem rossz (mivel van olyan csatorna amelyik jól működik, máshol viszont a hibaüzenet jelenik meg) és nem én rontottam el sem a beltéri egységet (hozzá sem nyúltam) sem pedig az antennát (műholdas adásról van szó), akkor miért kellene kiszállási költséget fizetnem?
A szerződésben az áll, hogy a hibaelhárítás a szolgáltató fő kötelezettségei közé tartozik. A szolgáltató azzal magyarázza a dolgot, hogy ők a műholdas készülékeket alvállalkozókkal üzemeltetik (beszerelés, üzemeltetés és javítás).

Kérdésem az lenne, hogy ki kell-e fizetnem a kiszállási költséget a fentiek fényében.
Köszönöm, és várom válaszuk.
asdf
Gondolom Digi. Diszkont ar, diszkont szolgaltatas wink.gif Ettol fuggetlenul szerintem jogtalanul kerik a kiszallast, ha valoban hiba van.
Rain83
(asdf @ 2008.09.28, 13:19) *

Gondolom Digi. Diszkont ar, diszkont szolgaltatas wink.gif Ettol fuggetlenul szerintem jogtalanul kerik a kiszallast, ha valoban hiba van.

Nem, UPC Direct.
Időközben felhívtam mégegyszer a hibabejelentőt, és kiharcoltam, hogy rögzítsék a hibát (kb 10 percembe tellett) kijöttek a szerelők is (ami érdekes, mivel azt mondták a telefonban, hogy ha én hívom őket, akkor hamarabb kijönnek, de így is kint voltak 2 napon belül, és így legalább a szerelési díjat nem akarták velem kifizettetni, amit abban az esetben kértek volna, ha én hívom fel őket). Kijavították a hibát (valami fejegység hiba volt). Azt mondták, hogy abban az esetben nem számolnának fel kiszállási díjat, ha a hibás alkatrészt bevinném a szervízbe (de most honnan tudjam, hogy a beltéri egységgel, az antennával, vagy valami mással van gond?? Arról nem is beszélve, hogy ha már hozzányúlok, akkor simán rám fogják, hogy én rontottam el.)
Mikor kérték a kiszállási díjat (párom volt itthon) azt mondta nekik, hogy nincs itthon készpénz biggrin.gif Erre hagytak egy címet, hogy hová kéne bevinem a pénzt.

A kérdésem még mindig áll, be kell hogy vigyem a kiszállási díjat, jogosan számolják fel?
Köszönöm!
Kenderice
(Rain83 @ 2008.09.28, 15:20) *

...
A kérdésem még mindig áll, be kell hogy vigyem a kiszállási díjat, jogosan számolják fel?
Köszönöm!

Nem kell nekik semmit fizetni, felejtsd el. Neked nem KELL értened ahhoz, hogy megállapítsd a hibát és elvidd kicserélésre a hibás alkatrészt. Gondolom a cucc az övék, ha elromlik nekik kell megjavítani.
Rain83
(Kenderice @ 2008.09.28, 18:39) *

(Rain83 @ 2008.09.28, 15:20) *

...
Köszönöm!

Nem kell nekik semmit fizetni, felejtsd el. Neked nem KELL értened ahhoz, hogy megállapítsd a hibát és elvidd kicserélésre a hibás alkatrészt. Gondolom a cucc az övék, ha elromlik nekik kell megjavítani.

Köszi, én is erre jutottam logikus gondolkodással, de gondoltam rákérdezek, hátha mások már kerültek ilyen helyzetbe.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.