Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ruházati termékek
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Dalma
Kedves Mozigépész,
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! smile.gif

(Mozigépész @ 2011.08.08, 18:28) *

A b. bekezdésben csak akkor lehet ha nem tud eleget tenni a cserének vagy a javításnak. Elsőre nem kérheted vissza a pénzt.

Conny
Sziasztok!
Ismét kereskedő oldalról írok.
Vásárlóm ma jelezte, hogy a majdnem egy éve vásárolt (nov. 10-én lesz 1 éve) lakk táskáról egy helyen valamilyen fóliaszerű kezd leválni. Mondtam, hozza be, de mert szeretnék felkészült lenni, ezért az a kérdésem, hogy neki mihez van joga, ill. én mit tehetek?

Előre is köszönöm!
Üdv
C.
Mozigépész
Neki kell bizonyítani, hogy nem ő okozta a hibát, a termékkel van a hiba. Szavatosság vonatkozik ide, ami két év. Első hat hónapban a kereskedőn utána a vevőn a bizonyítás terhe.
Conny
Köszönöm!
És azt ki tudja eldönteni, hogy a termékkel van-e a hiba vagy az ő használatából keletkezett?
Valamint mi tartozik a "természetes elhasználódás" kategóriába?

Üdv
C.
Mozigépész
Ezt a szakvélemény dönti el. Vitás esetben ezért kell. Csak hat hónap után ezt a vevőnek kell fizetni.
Heide
Üdvözlet!
Szeretném megkérdezni, ha elromlott egy zippzár egy kabátban, de a kabátból ki lett vágva a belső cimke, viszont megvan a blokk (5 hete lett vásárolva a kabát 15000 Ft-ért), sőt a kivágott cimke is, kérhetek-e javítást vagy cserét? Mert azt mondták, így már nem lehet reklamálni. Köszönöm szépen a választ!
Mozigépész
Háááát, ha azzal lehet azonosítani a kabátot.... Meg kell próbálni.
meggyszoszo
Sziasztok!

új vagyok itt, nagyon sokáig böngésztem a fórumokat,nem találtam hasonló hozzászólást remélem jó helyre írok ha nem előre is bocsánat.
dec.3-án vettem Pesten egy táskát 9900-ért. első használatkor a bélése elszakadt, teljesen elengedte az anyagot a varrás mentén, de már most látszik h ha csak egy kicsit megpakolom a táskát tovább fog szakadni. a blokk megvan, vissza is fogom vinni, de erre a problémámra valószínűleg az lesz a válasz h meg lehet javítani. viszont én nem Pesten lakok, és ha emiatt kell utazgatnom majd Pestre az nekem nagyon sok pénzembe kerülne. a kérdésem az lenne, hogy kérhetem-e majd rögtön,első alkalommal a boltot arra h fizesse vissza a vételárat? (tudom h első körben csere v javítás lehetséges, de ezek után innen én már nem szeretnék más terméket választani)
köszönöm a válaszokat!
Mozigépész
(meggyszoszo @ 2011.12.11, 14:07) *

Sziasztok!

új vagyok itt, nagyon sokáig böngésztem a fórumokat,nem találtam hasonló hozzászólást remélem jó helyre írok ha nem előre is bocsánat.
dec.3-án vettem Pesten egy táskát 9900-ért. első használatkor a bélése elszakadt, teljesen elengedte az anyagot a varrás mentén, de már most látszik h ha csak egy kicsit megpakolom a táskát tovább fog szakadni. a blokk megvan, vissza is fogom vinni, de erre a problémámra valószínűleg az lesz a válasz h meg lehet javítani. viszont én nem Pesten lakok, és ha emiatt kell utazgatnom majd Pestre az nekem nagyon sok pénzembe kerülne. a kérdésem az lenne, hogy kérhetem-e majd rögtön,első alkalommal a boltot arra h fizesse vissza a vételárat? (tudom h első körben csere v javítás lehetséges, de ezek után innen én már nem szeretnék más terméket választani)
köszönöm a válaszokat!

Megadtad saját magad a választ!
meggyszoszo
köszönöm! sajnos nem ment simán a reklamáció, minősíthetetlen hangnemben kiabált velem az eladó h mit képzeélek h visszakérem a pénzt (közben három lehetséges vásárló is kifordult a boltból) most jegyzőkönyvnél tartunk, cserét kértem és persze mehetek emiatt vissza Pestre mert azt is volt szíves a ,,hölgy,, közölni h nem érdekli h honnan kell utaznom (cenzúrázva fogalmaztam) sajnos ez a mai valóság... sad.gif

(Mozigépész @ 2011.12.14, 10:22) *

(meggyszoszo @ 2011.12.11, 14:07) *

Sziasztok!

köszönöm a válaszokat!

Megadtad saját magad a választ!

L_Matyi
(meggyszoszo @ 2012.01.14, 21:30) *
köszönöm! sajnos nem ment simán a reklamáció, minősíthetetlen hangnemben kiabált velem az eladó h mit képzeélek h visszakérem a pénzt
Melyik ez a kedves bolt? Csak, hogy még többen kifordulhassanak.
Mozigépész
Sajnos az igaz, az útiköltség téged terhel.
meggyszoszo
(L_Matyi @ 2012.01.14, 22:52) *

(meggyszoszo @ 2012.01.14, 21:30) *
köszönöm! sajnos nem ment simán a reklamáció, minősíthetetlen hangnemben kiabált velem az eladó h mit képzeélek h visszakérem a pénzt
Melyik ez a kedves bolt? Csak, hogy még többen kifordulhassanak.

Melinda táskabolt a Westendben, legalsó szint egészen pontosan smile.gif Nem is az a baj, hogy nem akarják visszaadni az árát, hanem a hangnem. Ha szépen, emberi hangon beszélt volna velem akkor tényleg elgondolkozok rajta hogy levásárolom, szétnézek hátha van jobb minőségű táskájuk, de ezek után ha bármikor bármi baj adódik és ilyen ügyintézésre számíthatok...ráadásul megvádolt vele hogy túlpakoltam a táskát, mert ezek ám nem bírnak el akármit. Áhh, hagyjuk. Nem ajánlom senkinek se, kerüljétek el nagy ívben!
Gerdaj
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy egy fehérnemű webáruházban értékesített termékekre milyen jogszabályok vonatkoznak konkrétan? Elsősorban a specialitások érdekelnének pl: mi tekinthető higiénés terméknek, mikor és hogy kell és lehet cserélni. A szavatosság milyen esetben érvényesíthető? Hogyan bizonyítható, hogy rendeltetésszerűen használta és kezelte valaki a terméket (pl nem mosta mosógépben...)

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv,
Gerdaj
Mozigépész
Fehérnemű nehéz eset, mer ha volt rajtad nem cserélhető. Ha bontatlan a csomag, akkor lehet visszaküldeni. Ami vonatkozik rá, a távollevők között kötött szerződés. (8 napon belül indoklás nélkül visszaküldhető)
Szavatosság, szakvélemény, amit az első hat hónapban az eladónak kell megtennie (már ha vitatja a dolgot), utána a vevőnek.
Chichi
Sziasztok!
Szeretnék szépen megkérni valakit, hogy segítsen.
Karácsonykor a bátyám vett egy 6500Ft-os Fc Barcelonás törölközőt a football fan shop-ban. Kívülről teljesen jó minőségűnek tűnt egészen addig míg használatba nem lett véve. Hull bellőle rendesen a színes szösz, a varrat is néhol el kezdett engedni és nem lehet benne megtörölközni normálisan, mert a vízes test is tiszta szösz lesz tőle. A bátyám oda telefonált először, hogy mi történik ilyenkor. Mire a boltos kisasszony azt mondta, hogy nem tudja megkérdezi a főnökét és vissza fog telelfonálni. De ez persze nem történt meg. Ma személyesen el ment a boltba ahol egy másik eladó volt és azt mondta, hogy nem tud erről az ügyről semmit de, hogy neki is el kell érni a főnökét mert ő se tudja mivan ilyenkor csak azt, hogy valószínű valami helyre fogják elküldeni bevizsgálni. Attól tartok, hogy direkt húzni akarják az időt ezzel. Jól gondolom, hogy jegyzőkönyvet kellett volna felvenni? Ha jól tudom a bevizsgáló helyet se köteles elfogadni ahova ők szeretnék küldeni. Ha megtörténik a bevizsgálás és úgy állapítanák meg, hogy nem rendeltetésszerűen volt használva akkor nekünk kell állni a költséget?
Előre is köszönöm a segítséget!
Gerdaj
(Mozigépész @ 2012.02.15, 13:44) *

Fehérnemű nehéz eset, mer ha volt rajtad nem cserélhető. Ha bontatlan a csomag, akkor lehet visszaküldeni. Ami vonatkozik rá, a távollevők között kötött szerződés. (8 napon belül indoklás nélkül visszaküldhető)
Szavatosság, szakvélemény, amit az első hat hónapban az eladónak kell megtennie (már ha vitatja a dolgot), utána a vevőnek.

Köszi a válszt, de ettől nem lettem okosabb. Mik a konkrétumok? Hogyan bizonyítható, hogy nem volt viselve? Minőségi hiba vagy szándékos rongálás megkülönböztetése jogilag? Kezelési utasítás be nem tartása? Ezek fontos kérdések!
L_Matyi
(Gerdaj @ 2012.02.19, 22:16) *
Hogyan bizonyítható, hogy nem volt viselve?
Első 6 hónpban az eladónak kell bizonyítania, hogy te hibáztál. Nem a te gondod.
Mozigépész
(Gerdaj @ 2012.02.19, 22:16) *

(Mozigépész @ 2012.02.15, 13:44) *

Köszi a válszt, de ettől nem lettem okosabb. Mik a konkrétumok? Hogyan bizonyítható, hogy nem volt viselve? Minőségi hiba vagy szándékos rongálás megkülönböztetése jogilag? Kezelési utasítás be nem tartása? Ezek fontos kérdések!

1. Nincs a csomagolásba, illetve bontott. Te se vennél meg egy fehérneműt amit nem előtted nyitnak ki. Ha meg utána elvitted, viselhetted is....
2. Erre van a bevizsgálás.
3 A kezelési utasítás be nem tartása ahogy te fogalmaztál "rongálás"
Chichi
Sziasztok!
Szeretnék szépen megkérni valakit, hogy segítsen.
Karácsonykor a bátyám vett egy 6500Ft-os Fc Barcelonás törölközőt a football fan shop-ban. Kívülről teljesen jó minőségűnek tűnt egészen addig míg használatba nem lett véve. Hull bellőle rendesen a színes szösz, a varrat is néhol el kezdett engedni és nem lehet benne megtörölközni normálisan, mert a vízes test is tiszta szösz lesz tőle. A bátyám oda telefonált először, hogy mi történik ilyenkor. Mire a boltos kisasszony azt mondta, hogy nem tudja megkérdezi a főnökét és vissza fog telelfonálni. De ez persze nem történt meg. Ma személyesen el ment a boltba ahol egy másik eladó volt és azt mondta, hogy nem tud erről az ügyről semmit de, hogy neki is el kell érni a főnökét mert ő se tudja mivan ilyenkor csak azt, hogy valószínű valami helyre fogják elküldeni bevizsgálni. Attól tartok, hogy direkt húzni akarják az időt ezzel. Jól gondolom, hogy jegyzőkönyvet kellett volna felvenni? Ha jól tudom a bevizsgáló helyet se köteles elfogadni ahova ők szeretnék küldeni. Ha megtörténik a bevizsgálás és úgy állapítanák meg, hogy nem rendeltetésszerűen volt használva akkor nekünk kell állni a költséget?
Előre is köszönöm a segítséget!
L_Matyi
(Chichi @ 2012.02.24, 21:27) *
Ha megtörténik a bevizsgálás és úgy állapítanák meg, hogy nem rendeltetésszerűen volt használva akkor nekünk kell állni a költséget?
Hogyan lehet egy törölközőt nem rendeltetésszerűen használni? Nem lehet azt olyan durván kimosni, hogy szöszös legyen. Max összemegy. Hülyék, ha elküldik bevizsgálni és nem adják vissza szó nélkül a pénzt. Nem ér ennyit egy törölköző. Ami ilyen az meg pláne nem. Nem neked kell fizetned, az ő dolga, hogyan próbálja meg bizonyítani az igazát. Vásárlók könyvébe írjatok, az szokott segíteni.
dzsungelnyúl
Sziasztok!

2010 decemberében vettem egy Etirel márkájú sínadrágot és dzsekit az Intersportban. Voltunk síelni 2010. decemberben (4nap), 2011. márciusban (4 nap) és most márciusban (5 nap). Nem vagyok egy síbajnok, de gondoltam ha már ennyit kiadtam egy állítólag jó minőségű ruháért, hát hajrá. Ezidáig nem is volt baj. Múlt hét vasárnap észrevettem (a sípályán), hogy a vízálló, ragasztott varrásnál (jobb oldal derék-zseb magasságnál) foszlik az anyag ez kb 15-20cm-es repedés, foszlás lett. A síoktatóm felhívta a figyelmemet, hogy a bélést is nézzem meg, mert ilyen használatnál ennek nem lenne szabad megtörténni. A bélés üleptől térdig ki van szakadva.
Ma bevittem a boltba és közölték velem, hogy nem tudnak mit tenni, mert 6 hó garancia és +6 hó szavatosság van a nadrágra. kb 10 napnyi lightos síelésre vettem 40000 Ft-os nadrágot kidobhatom az első kukába. "Elküldhetik megjavítani Ausztriába, de nem lesz vízálló ( most sem az biggrin.gif )és az én költségem lesz a posta, munkadíj stb. Annyiért vehetek egy másikat is". Ez a márka az Intersport saját terméke. Mit tehetnék?
L_Matyi
(dzsungelnyúl @ 2012.03.30, 14:22) *
Ez a márka az Intersport saját terméke. Mit tehetnék?
Mondd el minél több helyen, hogy tudják az emberek hol nem érdemes vásárolni. Mást nagyon nem.
Mozigépész
Nos az eladó rosszul tudja. Az első hat hónapban az eladón van a bizonyítás terhe, ezt szokás sajnos tévesen garanciának nevezni, a jogok majd nem ua. mint a garanciánál. (ez nem tartós fogyasztási cikk, csak arra van garancia jogszabály szerint) Viszont utána már neked kell bizonyítani, és akkor a KÉT ÉV szavatossági idő alatt javítaniuk KELL. (persze vitathatják a szakvéleményt, akkor marad a bíróság, de ezt senki nem lépi meg, így nyugodtan utasítgatnak vissza mindenkit) Ezek után mérlegelned kell, hogy megéri e bevizsgáltatni.
Petrus
2011.08.18-án vásároltam gyermekemnek egy Budmil iskola táskát. A gyerek hétfőn viszi a táskát, pénteken haza hozza. Ilyen "hatalmas" igénybevétel mellet a táska tetején a varrás mentén fesleni kezdett, a bélést elengedte a szegő. Mosni még nem kellett, mert nagyon vigyázik rá a lányom. Közel 9000 forintot fizettem érte, bízva, hogy míg alsós nem lesz másikra szükségünk. Mit tehetek? Mihez van jogom? Köszönöm
Mozigépész
Pl. olvasni... Visszavinni a vásárlás helyére. Ott javíttathatják. De ha vitatják a hiba okát, akkor neked kell bizonyítani (hat hónap után), hogy a hiba nem szakszerűtlen használattól keletkezett.
vtspeed
Üdvözletem!
Kb. 1 hónapja vásároltam ágynemű huzatot interneten keresztül. Kimostam és engedte a színét, a cipzárnál szét szakadt, mikor ezek a problémák előjöttek, én felkerestem az eladót, ő közölte, hogy a terméket úgy árulta, ahogy a termékleírásban le van írva. Mivel hogy ő magánszemély, így a terméket vissza nem veszi, nem is cseréli ki és a pénzt sem téríti vissza. Mivel ő is ezekkel a feltételekkel vásárolta a terméket és adta el nekem.
A kérdésem: Hogyan tudom vissza kapni a pénzemet?
Mozigépész
A vásárlás miképpen történt a neten? Aukciós oldal, vagy shop oldal? Magánszemély fel volt tüntetve?
vtspeed
Üdvözlöm!
Ez a vásárlás a jófógás.hu volt. Ott céges hirdetésnek volt feltüntetve. Mikor reklamáltam akkor közölte az úr, hogy ez nem céges hirdetés, nem tudja, hogy miért rakja a jófógás.hu fel cégesnek. Ez volt a magyarázata.
Mozigépész
Fenyegesd meg perrel, (sajnos mást nem tehetsz, perre mehetsz...) valótlan adatok közlésével, és említsd meg, hogy a NAV-nak is jelented!
Sajnos magán emberként nem kötelezhető semmire.
vtspeed
Üdv!
Lenne még egy kérdésem, ha perre viszem a dolgot, az mennyire biztos, hogy a pénzem visszakapom. Sajnos nincs a birtokomban semmilyen írott szöveg, hogy ö hogyan árulta a terméket.A hirdetést viszont már le szedte. De van még 3 személy aki tőle vásárolt.
Mozigépész
A mai Magyarországon semmi sem biztos.... Sajnos... Nemhiába a csalók országa lettünk, ilyen az ország megítélése.
vtspeed
Szia!
Azért köszönöm szépen a válaszodat. Ezek szerint akkor nem tehetek semmit.
Mozigépész
Én azt nem mondtam, hogy nem tehetsz, csak az a baj, nem biztos, hogy megéri. Sajnálom..... sad.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.