Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hitelkártya Letiltás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
bbalazs
A probléma a következő:

Európán kívül utaztunk a barátnőmmel, mindkettőnknek Citibank hitelkártyája van.
3-4 alkalommal vásároltunk az USA-ban, mielőtt egy 7 napos hajóútra indultunk.
A hajóút közben próbált a bank hívni minket tranzakcióegyeztetés ügyében, mivel a tenger közepén nincs térerő sajnos nem tudtuk lehallgatni a mobilunkat, így ezt az üzenetet nem kaptuk meg.

A hajóút vége felé jelzett a hajótársaság számviteli osztálya, hogy valami bibi van, mert a bank további adatokat kér tőlük, hívjuk fel őket! Sebaj, 5 USD/perc áron felhívtam a Citibankot, akik közölték, hogy jó, hogy telefonálok, met akkor most le is tiltják a kártyámat. Azt mondták azért, mert bankközi információk alapján arra következtetnek, hogy lemásolták a kártyámat.

Korábban is előfordult, hogy tranzakciót akartak egyeztetni ha külföldön vagyok, de eddig mindig el tudtak érni, most pedig nem.

Ugyanez történt a barátnőm kártyájával is, ugyanazt mondták neki is.

Jeleztem a banknak, hogy nem hiszem el, amit mondanak, egyszerűen úgy döntöttek, hogy nem engedélyezik a további költéseket, ezért letiltották a kártyát. Nincs szó semmilyen belső inforól, másolásról stb. Nem értek el, ezért úgy döntöttek, nem engedélyezik a költést. Mindezt abból a keretből tettem volna, amit ők jóváhagytak számomra, és a rendelkezésemre bocsátottak.

Feb 15-én reklamáltam, kértem, hogy mutassák be azokat az információkat, melyekből arra a következtetésre jutottak, hogy lemásolták a kártyámat. Elvileg, már 3 szor elküldték a levelet, de nem kaptam semmit. Ma e "holgy" kinevetett az ügyfélszolgálaton, hogy ugye nem képzelem, hogy ők ki fogják adni ezeket az információkat... .

Türelmesen várok még 1 hetet a válaszukra.
Amennyiben nem mutatják be a bizonyítékot, akkor van lehetőségem a fogyasztóvédelemhez fordulni?
FVF
Nem, nincsen hatáskörünk banki kérdésekkel kapcsolatosan. A PSZÁF rendelkezik fogyasztóvédelmi főosztállyal, biztos segítenek, ezen a téren ők a fogyasztóvédelem.
bbalazs
köszönöm a választ, megtaláltam a weboldalukon az ide vonatkozó információkat :-)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.